Либерална или затворена?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали повеќе ве привлекуваат палавите или мирните/повлечени(како сакате наречете ги)??

• Вкупно гласачи
    33
ПАЛАВИ девојќи ме привлекуваат, мирните и повлечени девојќи се досадни

не можеш да ограничиш карактер на девојка на две опции.
Јас на пример незнам што би избрал.
Палавата, отворена либерална во поглед љубов и секс може да испадне куче што лае а не каса а мирната пак може да испадне испод мира триста вира, да поседува еротски набој за којшто палавата може само да зборува и сонува.
Јас предлагам трета категорија-ДИВА која нема многу да збори ама со поглед ќе ме разоружа, само ќе ме гледа и ќе ме натера да ја посакувам, девојка која има држење, став, појава е, девојка која има свое јас и сигурно чекори. Девојка која можам само да сонувам дека целосно ќе ја имам...

Петранка.
И самата знаеш, ние психолозите, имаме проблем со табу темите. Едноставно немаме такви.

Настрана од тоа, јас сама по себе сум многу отворена како личност, и затворени личности ми се тешки за да ги направам мои пријатели.
Од друга страна сум либерална, со конзервативци се дружам, но сепак вистинските пријатели ми се исто така либерални. И мажи и жени.
Интересно е што мажите иако повеќе лелекаат по Стаменки, сепак повеќе се со Петранки. Стаменки најчесто наоѓаат Стаменковци, ист калибар.
Петранките, наоѓаат Петковци.

Секој спроти своето. Сепак, јас сум од либералните, такви ми се пријателите повеќето, таков ми е дечкото, такви ми се родителите.

Мене ме нервира кога некој ќе земе толку отворено да зборува за сексот. Поготово некој што не ми е толку близок, се гледаме на неколку наврати и ќе почне да меле за последниот пат кога имал/а секс, бла, бла. Работава ми испаѓа еј, ја зборам за секс, види колку сум интересен/на. А сите околу превртуваат очи.
Во суштина, јас ако сум си со блиски луѓе си збориме за се. Ама некој што се запознавам или го гледам два три пати да ми збори, ми е незгодно и ме нервираат такви луѓе.

Јас сум си по либералните.Мене ме нервираат затворени луѓе,полни со предрасуди,тешки турчишта.
Сакам муабет бе..отворен,интересен,заебанции,палавост сакам ЖИВОТ сакам живи луѓе..кои живеат а не денгубат и трачарат.Не сакам некои кои само мрчат во некое ќоше...и уста не отвараат.

Мене ме нервира кога некој ќе земе толку отворено да зборува за сексот. Поготово некој што не ми е толку близок, се гледаме на неколку наврати и ќе почне да меле за последниот пат кога имал/а секс, бла, бла. Работава ми испаѓа еј, ја зборам за секс, види колку сум интересен/на. А сите околу превртуваат очи.
Во суштина, јас ако сум си со блиски луѓе си збориме за се. Ама некој што се запознавам или го гледам два три пати да ми збори, ми е незгодно и ме нервираат такви луѓе.

Јас зборувам отворено за сексот.
Но не и за мојот сексуален живот.

Знам, оние кои божем не чуле што е тоа.
Но јас се расправам често (не по своја волја) со девојчиња кои имаат секс, ама зошто сексот е та-бу-те-ма не одат на гинеколог, немаат поим ништо за сексот, основни работи кои мораат да ги знаат.

Мене и прв пат да ме видиш и да дознаам дека правиш нешто погрешно и опасно (не користиш заштита, не одиш на гинеколог, не внимаваш општо) ќе те искарам. (не го сфаќај ова лично за тебе, за било кого важи).

:)

Па добро, друго е кога не збориш за твојот сексуален живот. На пример, со една се гледаме прв пат преку заедничка пријателка и почнува да збори како вчера имала секс, како тој и го бапнал толку јако што низ грло ќе и излезел. И ај сега? Многу ми е гајле мене за тоа. Е тоа ме нервира:)

Па добро, друго е кога не збориш за твојот сексуален живот. На пример, со една се гледаме прв пат преку заедничка пријателка и почнува да збори како вчера имала секс, како тој и го бапнал толку јако што низ грло ќе и излезел. И ај сега? Многу ми е гајле мене за тоа. Е тоа ме нервира:)

Хах, па добро де нека се пофали девојчето :)
Кажувај им само да се пазат од лоши болести, ни требаат нивните матки за репродукција на македонски дечиња :)

Да замислиме хипотетичка ситуација каде седиш во друштво се две девојки Стаменка и Петранка,
Стаменка е ќутлива, срамежлива, не збори за и околу секс, или ако каже нешто ќе се поцрвени.
Петранка пак, си кажува омилени пози, кажува двосмислени фрази, најотворено разговара на тема „секс“.

Моето прашање за мажите: која од овие две ви е попривлечна и зошто?
На која би и пришле попрво за муабет или за нешо повеќе?

Оф топик Имињава ти се кома :pos:
Он топик

Како горе што споменуваш со само тоа што седам во друштво со двете ,со двете би зборел.Не ја гледам привлечноста од аспект на тоа дали е некоја посрамежлива или послободна.Едноставно тоа си е карактер и сите сме различни.Нема ништо лошо од тоа некој да збори за секс иако некој тоа го сметаат за табу.Секој ќе ја избере таа што збори за секс мислејќи еј види каков муабет тера лесно ќе падне.Мене опасна ми е оваа Стаменка не за џабе викаат испод мира триста вира

Да замислиме хипотетичка ситуација каде седиш во друштво се две девојки Стаменка и Петранка,
Стаменка е ќутлива, срамежлива, не збори за и околу секс, или ако каже нешто ќе се поцрвени.
Петранка пак, си кажува омилени пози, кажува двосмислени фрази, најотворено разговара на тема „секс“.

Моето прашање за мажите: која од овие две ви е попривлечна и зошто?
На која би и пришле попрво за муабет или за нешо повеќе?

За жените: Какви сте вие во овој поглед?
Која од овие два типа би имала тенденција да ви стане другарка?
Дали би осудувале или антипатизирале(зборов јеа) страмежливост/отвореност?

Уствари двата пола имаат право да одговорат на прашањава.
Фала!
Па Петранка многу нормално, ретки се тие машки што сакаат Стаменки

Поделбата е ограничена ептен, има и отворени луѓе т.е. зборливи, но освен за досадни глупости за ништо друго не зборуват. Немора да значи дека типот на Петранка зборува исклучиво за секс.
Сакам отворени личности - до степен до кога сеуште слушат што зборуваш. Можеш да имаш конекција и со двата типа доколку сме into it.

Јас за оние што не ме познават најверојатно сум `затворена` несакам да делам детали од интимата и слично, но со блиски личности немам проблем за тоа, не осудувам и неам предрасуди за луѓето кои се отворени во однос на се, пред секој, би можела да бидам другарка и со Стаменка и со Петранка.

нема да добиеш одговор на ова прашање од проста причина што се зависи од вкусот на индивидуата. секој сака различно. и во главно секој со складните ставови на своите. така ако некој е либерален ќе ја одбери либералната и обратно. можно е и спротивно, нормално, ама на подолга релација се појавуваат конфликти.

slut.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom