LHC Судрувач на честички (Церн, Божја Честичка, Бозон, Хигс)

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално експериментот е опасен, но сите сме свесни дека не толку - до ниво на уништување на светот.

Туку само уште еден чекор во напредокот на човештвото во технологијата.:smir:
Така е.

а може ли да ми каже некој дали експерименто ке се изведе точно во 5 часот??зошто ако е покасно да одам да СПИИЈАМ:helou::baeh:

Sega go smenii ova navistina ke se sluce eksperimentot davaa na CNN sega a dali ke ima posledici ne znam site tolkuvaat razlicno ama kako i da e odameeee

Teмава се претвори во малоумна дискусија , :kesa:.

Ај нешто и јас да истролам за експериментов . . .

... Научниците од ЦЕРН (Европската организација за нуклеарни истражувања) како што веќе имаше постирано на форумов , со овој експеримент се надеваат дека со детекторите на истиот ( експериментот ) ке биде исфрлен Хигсовиот бозон кој во теоретскиот Стандарден модел ги објаснува масите на сите честици. Другата варијанта е изненадувањето , т.е. мало шугава црна дупка која за кое се верува дека одма ке исчезне . На некој начин планираат да го импровизираат Биг Бенгот и да бидат дадени одговорите на многуте прашања поставени за истиот , или пак , да се појави уште еден голем прашалник поврзан со настанокот на универзумот .
Иначе јас колку што разбрав , експериментите се планирани за 3 дена , но оние експерименти кои се поврзани со високите енергии кои можат да предизвикаат црна дупка се планирани некаде за 2 месеца .
Според теоријата на Стивен Хоукинг , малите црни дупки ја губат целата своја маса во моментот на создавање и веднаш исчезнуваат . Али да потенцирам , ова е теорија , праксата може да покаже нешто друго , иако му верувам на Хоукинг за ова , се надевам дека е во право .
Е сега што овците на Велија направија бедно изрежиран филм на вестите тоа е друга работа , бар ако веќе почнале да прават сторија , добро ке беше да спомнеа многу други порелевантни работи , а не црното сценарио кое според многу теории не е можно да се реализира.

James D. Watson : "If we don't play God, who will?" :toe:

Што се однесува за Експериментов , потрошени се над 5 милјарди евра за истиот ( точна сума незнам ) , 5 милјарди евра за нешто што ке даде одговор за Биг Бенгот , мене ме интересира , што ке се случи еве кога детекторите на истиот овој акцелератор ке го прикажат Хигсовиот Бозон , што кога ке ( или нема ) да одговорат на многуте прашања поврзани со настанокот на универзумот , каква ке биде понатамошната намена на овој акцелератор и за што истиот би се употребувал . . . :toe:

п.с. Каде е Агора :D

живи сте?хахахха
Јас не. Седам во Рајот со Марко Антониј, Kenny и Anna Nicole Smith и пијамe кафенце од Starbucks (Се` има овде, ама баш се`, сега чекаме пилешко од KFC). Без гајле, има wi-fi со 100 мегабита (фуче бачко) и на секој со влегување му даваат идентификација со баркод (напредни се, смејте се вие) лаптоп со конфигурација според заслуженото. Ако сте за во пеколот, ќе седите со Садам, Сатаната и уште неколку злобни фаци, разбрав дека идентификацијата ја добивате со тетоважа на баркодот на раката, а од технологијава добивате Alienware лаптопче, конекцијата таму му е 120 мегабита, можда ве мати дека е поарно, ама верувајте, нема ни У од убо долу :). Јове_Бт од сите од форумов оди во пеколот, значи без гајле. Јове, од сигурни извори дознав дека си Karl Ruprecht Kroenen, зошто, о зошто ме лажеше U NAZI? ОМГ, Kenny има iPhone 4g 16tb, одам да проверам каков е. Кулирајте, позззззззззззз.

Толку? Па не болеше :) Ја мислев којзнае колку е болно да бидеш вшмукан од црна дупка.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom