LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
9. Познати GLBT фаци;

Eве нешто што не е оф топик. Адам е финалист во Американскиот Идол (мојата омилена емисија) и сега скоро мислам дека нема недела дена испадна дека е геј. До сега беше убедлив фаворит на шоуто, ама сепак сега ќе видиме дали ќе има последици оваа негова изјава. Добар начин да се види дали американците се сеуште хомофобични или навистина се отворени како што се прикажуваат.

Уште во 1970, да да, очигледно било од текстот...
Инаку Елтон живее со Давид Фурниш од 1993, а во 2005 стапија во цивилна унија. Свадбената церемонија ја плати со 1.000.000 фунти. Кум е на Бекамови, ахаа...

ukslide1.jpg

Еве го и Ѓорѓе :pos: (Georgios Kyriacos Panayiotou - Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου).
Во 1998 го фатија со маж на јавно место, ама типот одрекуваше. Дури во 2007 кажа дека не зборувал за својата хомосексуалност за да не ја повреди мајка си, lol. Демек, она не претпоставувала. Аман...

Човек у Македонијава не смее да каже дека е против црква на главниот државен плоштад а да не помине претепан од група простаци-конзервативци, ти па си запнал со охрабрување.

Прво треба да се прошири либерализмот како идеја, после се’ ќе си дојде на своето :smir:

Браво за ова! :smir: Не ме толку разочарува што мнозинството од нацијата ни е конзервативна, тоа е сосема ок определба, туку ме разочарува што на првиот знак на некоја полиберална идеја се удира со сила и без размислување. Овде на демократијата ѝ се врзани рацете.

Инаку, сметам дека сите што жестоко ја напаѓаат LGBT заедницата тоа го прават заради внатрешни конфликти; најверојатно навистина не се на сигурно со сопствената сексуална ориентација. Скоро секогаш го напаѓаме она во што самите се препознаваме или се плашиме дека ќе се претвориме.

Финска дозволи посвојување на деца во рамките на регистрираните партнерства

Финскиот Парламент завчера (15.05.2009) изгласа закон со кој на геј-двојките им се дозволува во рамките на регистрираните партнерства еден од партнерите да го посвои детето на другиот партнер. Со овој закон, децата ќе можат да ги имаат сите наследни права од родителот кој не е нивен биолошки татко/мајка. Во случај на развод или разделување на двојката, родителот кој посвоил, ќе има потполно право на посета на детето и останување во контакт со него, како кај стрејт-браковите.

Законот беше изгласан со 108 гласови ЗА, 29 против и еден воздржан. 61 пратеник беа отсутни при гласањето.

И во македонија кога ќе имаме поголем процент на педери ќе можат да се донесуваат такви закони.
Сега за сега во Македонија има еден педер - Коче, и не е можно заради еден човек да се менуваат устави и закони ма колку бил запален тој по курои.
Додека не се регистрира (веројатно во Финска има такво нешто) некое здружение на педери од Македонија со судски заверени списоци со членство - не може да се зборува за носење на било какви закони.
А и коче ми е сумњив дека е навистина педер, туку повеќе ми личи на педер заради пари кои ги добива од ЕУ пошто во младоста (овде во Битола) беше нерзадвоен со едно битолско хетеро чупе (излегувања заедно, шетања заедно по кафиќи заедно)

Велам МОЖЕБИ е педер ради пари и имиџ а можеби (да не грешам душа) детето навистина се разболело и сега е оригинал педер.

Финскиот Парламент завчера (15.05.2009) изгласа закон со кој на геј-двојките им се дозволува во рамките на регистрираните партнерства еден од партнерите да го посвои детето на другиот партнер. Со овој закон, децата ќе можат да ги имаат сите наследни права од родителот кој не е нивен биолошки татко/мајка. Во случај на развод или разделување на двојката, родителот кој посвоил, ќе има потполно право на посета на детето и останување во контакт со него, како кај стрејт-браковите.

Законот беше изгласан со 108 гласови ЗА, 29 против и еден воздржан. 61 пратеник беа отсутни при гласањето.

јас го прашав marcus во врска со овие бракови и господ нив не ги прифака...лутеранската црква не го проповеда божјиот реч сатанска Е

прашај го ако сакаш marcus се разбира или МИКИ1

јас го прашав marcus во врска со овие бракови и господ нив не ги прифака...лутеранската црква не го проповеда божјиот реч сатанска Е

прашај го ако сакаш marcus се разбира или МИКИ1

Интересно е да се меша религија, таква индивидуална работа, со природното и државно право.

Уживајте:

ги жалам децава шо ги посвојуваат ....:toe:

што ако тоа дете се развие во стрејт ... и се срами од своите „родители“?
или ќе го воспитуваат да биде педер?
или?

загреови ....

ги жалам децава шо ги посвојуваат ....:toe:

што ако тоа дете се развие во стрејт ... и се срами од своите „родители“?
или ќе го воспитуваат да биде педер?
или?

загреови ....

И на тоа мислат:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::

сепак ги жалам ....
а и тебе .... или пак не тебе туку твоите родители ....

Ej uste edna tema za pederastija, ovaa i 'religii' se najjaki:pos2:
so znaci toa ltbg populacija da ne e nova bolestina nekoja

сепак ги жалам ....
а и тебе .... или пак не тебе туку твоите родители ....

Хе хе, фала фала, ама не ми треба ништо од тебе. Најмалку сожалување. Моите израснале здраво и право машко, со сите прстиња на рацете и нозете, со памет и солидно го образувале.

Ај кажи си нешто за тебе...

Ej uste edna tema za pederastija...
so znaci toa ltbg populacija ...
Ти прво прчитај што е “педерастија“.
ГЛБТ или ЛГБТ е кратенка од Геј, Лезбиен, Бајсекшуал и Трансекшуал. Ете, научи нешто ново денеска.

Oд каде таков заклучок дека пио пзс ме ангажирал? Место да претпоставуваш подобро ке ти биде да побараш помошм од свештеник да бидеш спасен на време бидејки овие грешни мисли те носат на едно лошо место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom