LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Сум разговарал, и знам што ми рекле:
“Целосно си во право, но проклет да е тој кој не тера на промискуитет“
“Нас некој треба да ни помгне...“
“Нема да те земам за жена, ако си за секс, кажи“

Мене сите другари ми се стрејтери, и жалам што во поголемите градови вредностите и кај нив почнуваат да тонат. За среќа, моите другари и тоа како нзаат што сакаат од својот живот, никогаш не мамеле, никогаш не биле промискуитетни и што е најважно, муабетот со девојката го почнуваат на мноооогу различен начин од тој кој го практикуваат бисексуалците и хомосексуалците. Горд сум што имам такви другари.

Што е најважно, тие не ги запознаваат девојките на сајтови каде закачиле сллики од своите полови органи и не пишале гнасен коментар, кој се однесува само на секс. Ама сепак, тие имаат право на брак, и заради тоа се трудат многу повеќе, бидејќи во секоја врска го гледаат својот иден животен партнер. Жалам што ќе те разочарам, кај хомосекслауците и бисексуалците, се’ се сведува на хедонизам, уживање и секс. Додека трае.

Хахахаха абе седи... цвеќиња за мирисање... да му изградиме споменик да не треба... Ајде молим те не генерализирај... Секој на различен начин си ја пронаоѓа саканата особата... Некој на улица, некој на интернет, некој на забава, некој во училиште или на тренинг... Молим те доста со филозофиите... оти темава оди кон лични навреди, а ти добро манипулираш со тоа... Секој било да е геј или било да е стрејт си ја запознава сопатникот или сопатничката таму каде што ќе се затекнат... и не генерализирај.... Премногу судиш само по твои претпоставки и искуства... Не ги имаат сите твоите искуства... Разбери еднаш мајкому...:salut:

O

Out Boy

Гостин
Ова е мое лично мислење, иако до сега се лишев од лични мислење, да видам како ќе реагираш на тоа. Според мене, често, луѓето се несигурни во својата улога, и што сакаат повеќе, па се карактеризираат како версатилни. Така да, версатилните гејови се еднакви на бисексуалците. Или за да бидат со некој, глумат сексуална улога, или воопшто не знаат што сакаат, па полесно е да се ставиш како версатилен, оној кој е спремен да проба се.

Не е баш најдобро нели? Ако почнам и јас како тебе, од лично искуство да зборам, немам ништо фино да кажам за версатилците. Но не сум како тебе, се да мешам со лични ставови. Ова е прв и последен пат да користам лично мислење на темава. Така никаде не помагам во развој на квалитетна дискусија, каде и така и така и фали доста квалитет на оваа т.н. дискусија.
Версатилните гејови се еднакви на бисексуалците??? :pos2:
Ај сега пази што ќе ми ти речам:

Геј е МАШКО кое го привлекуваат други машки.
Бисексуалецот е машко, кое во одреден период го привлекуваат девојки, а во друг период машки.
Стрејтерите се МАШКИ, кои ги превлекуваат девојки.

Ако еден геј по дефиниција е МАШКО, тој така и се чувствува, така и постапува.

Во стрејт-врска, се знае како постапува машкото, а како женското. Во сексот, машкото пенетрира, женското е пенетрирано. Ако машкото не може да пенетрира, а женското не сака да е пенетрирано, очигледно е дека постои ПРОБЛЕМ. МАШКО кое не пенетрира, има сексуална дисфункција. Проблемите во потсвеста можат да бидат резулатат на фрустрација или психичка пасивност и немоќ, па се до биолошки проблеми кои резултираат со импотенција. ФАКТОТ дека ако во еден стрејт-секс однос, машкото не пенетрира, туку САМО е пенетрирано, е очигледен проблем.

Еден версатилен геј е свесен дека е машко и дека за партнер има МАШКО, кое има потреба од истото однесување како и него. Дали помалку или повеќе ужива во рецептивниот секс со партнерот, е небитно. Битното е дека партнерот го гледа како машко, кое има исти потреби. Тука се гледа рамноправноста.

Во актив/пасив врска, каде едниот исклучиво е поенетратор, а другиот пенетриран , врската се темели на однос помеѓу две, наводно, машки, каде сексуалниот чин и возбуда, не доаѓаат од тоа што партнерот е машко, туку од односот потчинет-доминантен. Пасивниот се возбудува не затоа што е со машко, туку затоа што е субмисивен. Возбудата која потекнува поради состојбата на потчинетост, не може да биде извор на природна сексуална возбуда. Пасивниот, потсвесно, возбудата ја добива како компензација на својата сексуална и психичка немоќ. Активниот пак, во таа немоќ на пасивниот, наоѓа сексуална возбуда заради доминацијата. Тука станува за збор за компензација на немоќта тој да биде сексуално возбуден од женско, па затоа таа немоќ ја заменува со истата улога, само што партнерот е машко, оти машки го привлекуваат.

Версатилниот стрејтер, да повторам, е машко, кое за партнер има машко. Активниот бара сексуално немоќно геј-машко.

Бисексуалците, во најголем дел се активни, со мал дел версатилни. Има и по некој бисексуалец кој во хомосексуален секс е чист пасивец, ама случаите се ретки, а нивната улога се темели на немоќта која ја чуствуваат за време на секс со женско.

Не станува збор за преференции, туку за сексуална и психичка немоќ!

Бисексуалецот, нормално, е актив со женско, и во најголем дел, актив со машко. Нивната потреба од доминација во врската и сексот со девојка, останува и во случајот со машко. Ваквата состојба, е очигледна и кај активните гееви: потребата од доминација, како извор на сексуална возбуда. Така што, жалам што ќе те разочарам, ама актив/пасив врската е таа која е иста со стрејт-врската, како и со би-геј врска, каде бисексуалецот е строго активен, а гејот по правило е пасивен, како супститут за женско.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Се’ дотогаш, ќе ги сметам за слабаци, кои имаат сериозни проблеми со својата личност, ќе ми биде жал за нив и ќе се молам за спасение на нивните души: побрзо да спознаат дали се геј или стрејт.
Дедо боже ги неќи хомосексуалците.
Ги проколна и ги осуди на смрт.
Така да некоја твоја молитва тешко дека ќе стигни до него.

ПС
пичка нема заби не се плаши.

O

Out Boy

Гостин
Хахахаха абе седи... цвеќиња за мирисање... да му изградиме споменик да не треба... Ајде молим те не генерализирај... Секој на различен начин си ја пронаоѓа саканата особата... Некој на улица, некој на интернет, некој на забава, некој во училиште или на тренинг... Молим те доста со филозофиите... оти темава оди кон лични навреди, а ти добро манипулираш со тоа... Секој било да е геј или било да е стрејт си ја запознава сопатникот или сопатничката таму каде што ќе се затекнат... и не генерализирај.... Премногу судиш само по твои претпоставки и искуства... Не ги имаат сите твоите искуства... Разбери еднаш мајкому...:salut:
Извини, посочи ми еден сајт , каде стрејтерите ставаат слики од половите органи и коментари бзирани чисто на сексуална основа, и така запознаваат партнери? (со кои имаат намер да градат врска)

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Навистина неможам да видам каде има лична навреда.Ај кажи ми кои делови да ги бришам ќе ги избришам:smir:
И неможам да ја сфатам суштината на дебатата,ама ако имате желба можам и да ја заклучам,што викате?

Ок како сакаш... Јас глуп што читам глупости од некои тука што на лична основа си лечат комплески... Ајде пријателче ти е Out boy.... Сепак ќе останам нема на ова, а вие сте администратори па видете кај се напаѓањата и навредите... Веројатно тоа умешно го прави пријателот... Штом не може да се забележи... Се повекувам од секакви коментари каде ќе се дебатира на ваков начин... Поздрав :salut:

O

Out Boy

Гостин
Ок како сакаш... Јас глуп што читам глупости од некои тука што на лична основа си лечат комплески... Ајде пријателче ти е Out boy.... Сепак ќе останам нема на ова, а вие сте администратори па видете кај се напаѓањата и навредите... Веројатно тоа умешно го прави пријателот... Штом не може да се забележи... Се повекувам од секакви коментари каде ќе се дебатира на ваков начин... Поздрав :salut:
Хм... не гледам ја каде лично навредив некој, со име или јузер-нејм.

Факт е дека немоќта машко да пенетрира е проблем. Стрејтерите тоа добро го знаат.

И не знам на каков начин сакаш да дебатирам. Ја чекам другата страна да ми објасни: како тоа е нормално, во една стрејт-врска, машкото да е само пасивно, а женското само активно. Следствено, како е нормално, геј-пасив да биде само пенетриран, а активот само да пенетрира, во огромен број случаи, дури не пружајќи му ни орален секс на другиот... или правејќи го тоа чисто ради реда, колку да го анимира и возбуди, за да го добие тоа што го сака... :toe:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Извини, посочи ми еден сајт , каде стрејтерите ставаат слики од половите органи и коментари бзирани чисто на сексуална основа, и така запознаваат партнери? (со кои имаат намер да градат врска)
Паметен си си ти... иди откриј... Стварно не знаеш што збориш... дури и не знаеш што браниш а што критикуваш... Испобркан си целиот... Дефинитивно.... треба да те стават на листа со Латас.... Исти сте си... може да си се дружите... И ова не е само мој заклучок... туку гледам на многумина тука кои верувам какви и да се небитно, се нормални личности кои функционираат работат и живеат... како само ти гледаш психички проблеми, е тоа не знам...:toe: Не вреди да коментирам појќе на постојве... Нема потреба ниту ќе има некој фајде од твоето генерализирање братче...

Хм... не гледам ја каде лично навредив некој, со име или јузер-нејм.

Факт е дека немоќта машко да пенетрира е проблем. Стрејтерите тоа добро го знаат.

И не знам на каков начин сакаш да дебатирам. Ја чекам другата страна да ми објасни: како тоа е нормално, во една стрејт-врска, машкото да е само пасивно, а женското само активно. Следствено, како е нормално, геј-пасив да биде само пенетриран, а активот само да пенетрира, во огромен број случаи, дури не пружајќи му ни орален секс на другиот... или правејќи го тоа чисто ради реда, колку да го анимира и возбуди, за да го добие тоа што го сака... :toe:

Иди на психолог... го бараш одговорот на погрешно место... Не до другите... До тебе е... На психилог ќе ти разјаснат се... А а ко има некој психолог тука... слободно досега можеше да се пријави д ати објасни... чудно што не се јавил:toe:

C

Celsius

Гостин
мене ми се чини или ја одминувате првичната причина зошто е отворена темата?

Ајде бе... би требало да се браните а не да се напаѓате, кој каков бил се лични ставови. има и к*рви па ни нив никој не му се об раќа вака во денешно време. дај вратетесе на првичната замисла на темата, затоа што почетокот е прогресирачки во однос на секоја точка што замислил да ја достигне ОутБој

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Те молам немој неправедно да ме обвинуваш.Исто те гледам како аут бој,но бидејќи женско сум и неможам да сфатам како се навредувате со пасив и актив,незнам што да бришам.Убаво те прашав,а ти ме обвини.Или кажи ми по пп кои постови да летаат,или ќе лета се наназад 5 страни.Ти давам опција,ти кажи ми?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Те молам немој неправедно да ме обвинуваш.Исто те гледам како аут бој,но бидејќи женско сум и неможам да сфатам како се навредувате со пасив и актив,незнам што да бришам.Убаво те прашав,а ти ме обвини.Или кажи ми по пп кои постови да летаат,или ќе лета се наназад 5 страни.Ти давам опција,ти кажи ми?
Јас не се чувствувам навреден, ако некој е навреден нека се пожали. Термини како актив и пасив не се навреди освенм ако не им се даде некое негативно образложение за нивното значење.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи овој пат зодијак ќе одлучи шо да се брише.Гледате колку е либерален форумот?:)

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
1. Тука сум на овој форум да доринесам за приближување на различностите едни кон други, толеранција и етичко размислување.

2. Не сум за да директно или индиректно да плукам кој оној кој не го прави она што јас го правам.

3. Јас не сум тука администратор да покажам кои ставови кого навредуваат, за тоа има надлежни.

4. Конкретно Аут бој, зашто само на оваа и теми отворени од него се крева прашина, ама песокот му се враќа нему во очи, па дури и од тие кои насила ги моли да му коментираат, демек дојдете да ја разгледате темата... не само тука туку и на други постови. И тие некаде не се согласуваат со негови ставови од причина што секогаш нормално јас слушаат само неговата страна... А тој баш така ги бара одговорите, демек не ги знае.

4. Директно не многу, но индиректно се вреѓаат членови кои коментираат на темата, а се на пример, активни, пасивни, стрејтери или некои кои имаат проблем со идентификацијата (немаат психички проблем, туку околината и стереотипите им прават стеги за да неможат правилно да расудат за себе и често го избираат полесниот начин, повикувајќи се на бисексуалност, што некој го таргетизира како психички проблем, што за милион научници тоа не ниту болест ниту пореметена психа, иако се потекнува од мозокот, но сите состојби не се предизвикани поради некаква си болест или пореметување)

5. Кој е некој тука да каже дека непотентните мажи се жени, односно луѓе без машкост... Кажав и понапред во постовите лично познавам такви, кои во секој поглед се мажествени, работат, уживаат во животот со совите сопруги, имаат деца без разлика на кој начин... Иако некој кој тврди дека сексот не е толку битен во една врска, тука проблематизира дека човек кој не пенетрира има проблем... Јас тука тврдам дека формулата на нивната врска на таквите потентни луѓе не се состои од секс, туку од многу поразлични фактори и услови, ама очигледно тука некој не може тоа да го разбере.ж

6. Ако јас признавам дека постои некоја заедница, како што се хомосексуалците, лезбејките, црнците, политичарите, богаташите сиромасите, промискуитетните, не значи дека и јас го правам односно го прифаќам она што го прават тие. Јас ако ги разбирам и ако се трудам да им помогнам, не значи дека во целост се согласувам со нивниот начин на живот.... Не ме интересира што прават во кревет, се додека не ми го загрозат интимниот живот, односно да ме вплеткуваат во нивните игри, кои и да се какви и да се...

Толку имав да кажам за сега... а не знам колку би вредело и да имам да кажам што би сменило кај некои тука...

Поздрав другарке од мене, најсикрено те ценам и почитувам... немам потреба да се лижам кај никој... Едноставно така те запознав како другарка, така и ќе продолжам да те перцепирам... искрена ведра и секогаш подготвена да разјасни некоја дилема... :salut:

O

Out Boy

Гостин
1. Тука сум на овој форум да доринесам за приближување на различностите едни кон други, толеранција и етичко размислување.

2. Не сум за да директно или индиректно да плукам кој оној кој не го прави она што јас го правам.

3. Јас не сум тука администратор да покажам кои ставови кого навредуваат, за тоа има надлежни.

4. ...И тие некаде не се согласуваат со негови ставови од причина што секогаш нормално јас слушаат само неговата страна... А тој баш така ги бара одговорите, демек не ги знае.

5. Кој е некој тука да каже дека непотентните мажи се жени, односно луѓе без машкост... Кажав и понапред во постовите лично познавам такви, кои во секој поглед се мажествени, работат, уживаат во животот со совите сопруги, имаат деца без разлика на кој начин... Иако некој кој тврди дека сексот не е толку битен во една врска, тука проблематизира дека човек кој не пенетрира има проблем... Јас тука тврдам дека формулата на нивната врска на таквите потентни луѓе не се состои од секс, туку од многу поразлични фактори и услови, ама очигледно тука некој не може тоа да го разбере.
1. Ја тоа го правам цели 10 месеци. Ама ако гледам дека мнозинството од некоја група се однесува деструктивно кон самата себе си и кон општеството во целост, епа извини, немам намера да ги поддржувам и бранам. Ја овде не плукнав ниеднаш против стрејтерите или хомосексуалците како целина, туку против промискуитетот, изневерувањата и лицемерието, кое, рака на срце, станало доминантно во хомосексуалните кругови.

2. Ако некој се пронашол во ова погоре, ондак, ја тука не можам да помогнам.

3. Ти ме навредуваш мене, со тоа што моите вредности, кои се општо прифатени и оправдани, ги погазуваш, во намерата да покажеш колку си либерален. Немаш свој став, па тоа што мнозинството го прави, во ред, или не, за тебе е алфа и омега. Моето повикување на верност, толеранција и почитување, го фрлаш како неважно, во намера да покажеш колку ги оправдуваш и разбираш тие кои се промискуитетни, кои имаат групен секс, кои вршат неверства....

4. Како што тебе ти годи кога некој ќе пише дека пробал или ќе проба групен секс, поддржувајќи ги твоите апетити, мене ми годи кога некој остро ќе се спротивстави на тоа. Ја на оваа тема немам анимирано ниеден член да пише нешто. На една друга, да, барав мислења, и добив тоа што ме интересира. Ништо незаконско ниту против правилата на форумов.

5. Јас и натаму тврдам, дека импотентните и сексуално-дисфункционални мажи воопшто не живеат како останатите. Само тие знаат како им е во кожата... Може глумат среќни и што ти знам... ама нели рече: Се’ почнува и се’ завршува со секс...:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
5. Јас и натаму тврдам, дека импотентните и сексуално-дисфункционални мажи воопшто не живеат како останатите. Само тие знаат како им е во кожата... Може глумат среќни и што ти знам... ама нели рече: Се’ почнува и се’ завршува со секс...:toe:
Викаат ако не знаеш,прашај,така и направив во ситуацијава:)

Затоа овој дел ми стана интересен.Да драг мој,се почнува и завршува со секс,на почетокот вагинален,орален,анален, на крајот со мозочен :wink:
Импотентни и сексуално-дисфункционални луѓе живеат како останатите.Ќе ме прашаш зошто?Затоа што и нив некој ги прифаќа такви и за нив е тоа среќа.Неможеме на човек да му влегуваме во кревет за да знаеме што го исполнува,секој има различни начини на задоволства.Судење околу тоа не смее да има.
Најдобро е секој за себе да си гледа,барам вакви карактеристики еве ти ги,ти бараш онакви ене ти ги.Ако земеме да се плукаме според она што го сакаме,нема еден да остане неплукнат.Затоа е убав светот бидејќи постојат различни потреби и луѓе.Ако ти сакаш врска и верност,некој сака секс без обврски.И тука нема дискусија,бидејќи како што сите очи различно гледаат,така и луѓето различно сакаат:smir:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
1. Ја тоа го правам цели 10 месеци. Ама ако гледам дека мнозинството од некоја група се однесува деструктивно кон самата себе си и кон општеството во целост, епа извини, немам намера да ги поддржувам и бранам. Ја овде не плукнав ниеднаш против стрејтерите или хомосексуалците како целина, туку против промискуитетот, изневерувањата и лицемерието, кое, рака на срце, станало доминантно во хомосексуалните кругови.

(Ти не си направил ништо братче, доволно кажуваат сите овде, кои сигурно не се деструктивни и ако се пасивни, активни или не сакаат врска не делуваат деструктивно на општеството... Те подржуваат некои од луѓето кои баш толкму немаат став или не ја разбираат доволно темата, или можеби не сакаат да ја разберат... не треба да си таков за нешто да разбереш, туку да навлезеш во суштината на проблемот.... Што се уфилма ти?? Дека си стварно Д панишер?? а? Во многу лош филм си влезен.... Верувај филмот ти го зашеметил умот... Таму за друго се зборува... Тука на форумов почна да ги врегаш многумина, прочитај си ги одново постовите и ќе видиш... Ама само ако сакаш ДА ВИДИШ)

2. Ако некој се пронашол во ова погоре, ондак, ја тука не можам да помогнам.

3. Ти ме навредуваш мене, со тоа што моите вредности, кои се општо прифатени и оправдани, ги погазуваш, во намерата да покажеш колку си либерален. Немаш свој став, па тоа што мнозинството го прави, во ред, или не, за тебе е алфа и омега. Моето повикување на верност, толеранција и почитување, го фрлаш како неважно, во намера да покажеш колку ги оправдуваш и разбираш тие кои се промискуитетни, кои имаат групен секс, кои вршат неверства....

(Ти во постовите активни и пасивни никаде не повикуваш на толеранција и прифаќање или пак не знам што... друга работа е групен секс или не знам таму што.... Некој ако е пасивен не значи дека е жена... или пак дека импотентен маж е човек без идентитет, односно немажествен, тоа ти никогаш не го сфаќаш, мешаш баби и жаби, а ги филмаш тука луѓево дека се се однесува во твоите постови на толеранција и почитување... Ха многу тенденциозно и нелогично)

4. Како што тебе ти годи кога некој ќе пише дека пробал или ќе проба групен секс, поддржувајќи ги твоите апетити, мене ми годи кога некој остро ќе се спротивстави на тоа. Ја на оваа тема немам анимирано ниеден член да пише нешто. На една друга, да, барав мислења, и добив тоа што ме интересира. Ништо незаконско ниту против правилата на форумов.

(Хахаха јас немам апетити за групен секс извини... нешто си утнал во твоите пресметки... Не доби баш тоа што мислеше иако сакаше тоа да го чуеш... Абе се ќе остане од ова запишано... ќе има на што да се смеат идните генерации)

(А може и си влезен во некој бед филм, мислеќи дека ти знаеш како им е во кожата.... Велиш само тие си знаат, а констатираш дека се вакви или онакви... еххх која глупост... блазесити се изнатресе глупости... колку и да те поддржував на почетокот... можам за дел, односно 50 посто да се согласам со некои работи што си ги изнесол на форумов, ама не и со овие кои само си тука да билдаш рејтинг кај оние кои уште не те прочитале):nenene::helou:
:smir::smir::smir::smir::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom