LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
хомосексуалец -тоа е нешто шо го имало и ке го има а кавгите ,инцидентите или сл се само губење време.на некој тоа му пречи на некој е сосема нормално но ако бидеме реални со и да случи неможно е тава да исчезне.колку шо имам сознанија хомосексуалноста е забележена и кај некои животни.
незнам оти некој(и) е толку бучен против геј популацијата кога напразно му е ,нема да го сопре ниту уништи тава нешто, само може да шире непријателство и негативна енергија во средината.ако некој решил да е геј или би- не гледам начин како да се сопре .има за тава доста примери и нема начин да се промени, ни да се лечи ни да се спречи.ако некој не сака да е геј никојпат нема ни да е.
мене лично не ми сметаат тие особи, имам разбирање за нивните.... ај да кажам потреби.па згора на се има повеке жени за нас хетеросексуалците
п.с.сакам секс со 2 бисексуалки :vozbud:

L

Liberation

Гостин
ако некој решил да е геј или би- не гледам начин како да се сопре .ако некој не сака да е геј никојпат нема ни да е.
1. Планирање на бременоста,
2. Изолација од поголеми стресни ситуации за време на првите три месеци од бременоста (денес баш спротивното се случува),
3. Контрола на хормоналниот статус доколку мајката е дијабетичар или претходно користела анти-беби пилули.
Тоа е единствениот начин да ја минимизирате можноста да добиете геј-дете, ако “такво“ не сакате.

EAZY-E, прочитај една страна назад за да видиш дека не се работи за избор.
Не верувам дека има некој кој би избрал да биде понижуван и исмеван од мнозинството стрејтери (заради нивното незнаење), доколку може да го избере спротивното.
Не сум геј далеку од тоа... но сепак смешни се цифрите, бидејќи покрај еден мој познаник што е геј.... цифрите се поголеми....
Не разбрав, извини, кои цифри?

L

Liberation

Гостин
На затворена средба лидерите на МПЦ, ИВЗ, Католичката, Евангелско методистичката црква и Еврејската заедница решиле да ја поддржат власта и иницираат уставни измени во кој би стоело дека брак може да склучат маж и жена и само таква заедница може да посвои дете.

„Деновиве ќе испратиме барање и за промена на Уставот, односно за вметнување став изграден од црквите и верските заедници во поглед на бракот. Ние тоа го правиме бидејќи сметаме дека треба да го направиме зошто некои искривени работи стануваат присутни и овде“, изјави г.г. Стефан.
Wanna be TV
Може некој да ми ја потврди веста (пошо на овие од А1 веќе за ништо не им верувам).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.889
Поени од реакции
12.425
Може некој да ми ја потврди веста (пошо на овие од А1 веќе за ништо не им верувам).
Има на повеќе медиуми

Вечер

Алфа ТВ
На средба кај Архиепископот Стефан, преставниците на најголемите верски заедници, православната, исламската, католичката, евенгелистичката и еврејската се потпишаа на барањето бракот како институција да биде уставно афирмиран како заедница на еден маж и една жена. Во нивната иницијатива, освен за брачната заедница, предлагаат во највисокиот државен акт да биде оневозможено посвојување деца од лица што имаат сексуална ориентација спротивна од традиционалната.

Канал 5
Ние претставниците на црквите, верските заедници и религиозни групи во Република Македонија, сметаме дека е потребно бракот како институција да биде афирмиран и уставно дефиниран како заедница на еден маж и една жена. Ова е ставот кој денеска го изградиле верските лидери на заедничката претпразнична средба, индиректно порачувајќи дека бараат измени во Уставот.
На средбата од која ставот е лиферуван преку соопштение, во писмена форма, на темата за бракот и семејните вредности, било посветено особено внимание.
-Семејството, мајчинството, татковството и грижата за децата претставуваат највисока морална обврска. Бракот пак како заедница на еден маж и една жена преку кој се формира семејството, соочен е со предизвиците за негово редефинирање, спротивно на Божјите односно природните закони, стои во соопштението.
Се предлага децата без родители да бидат посвојувани единствено од страна на лица од различен пол, кои се во законски брак како и од страна на самохран родител, соопштуваат верските лидери со барање да се покрене иницијатива за измени и дополнувања на член 40 од Уставот на република Македонија.
Апелираат до граѓаните и до Парламентот за широка поддршка на оваа иницијатива, која според нив, ќе ги афирмирала семејните вредности и вредностите кои заеднички со векови се споделувале.
Мирјана Матевска

И директно од МПЦ
Средба помеѓу верските лидери во Република Македонија

од другите ВЗ не можев да најдам линк

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Ако гледаше некој Бумбарот на Ѕинго ТВ, се ќе му стани јасно. 52,3 бели против 1 црн за промената на уставот.Ама то не е интересното, оти знајме дека лесно можи да се фалсификува.Интересното е шо од десетиците души шо се јавија сите го искажаја својот револт против бракот меѓу два мажи(и жени), освен една гледачка и еден по - неутрален гледач.

Значи било погрешно или не, македонскиот народ не е спремен на истополов брак и не само шо не е спремен, туку е изразито против.Сега прашање, кој можи да му наметни со сила спротивно мислење на македонскиот народ и шо би претставувало таквото наметнување ?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сега прашање, кој можи да му наметни со сила спротивно мислење на македонскиот народ и шо би претставувало таквото наметнување ?
Владата.Таквото наметнување не би претставувало ништо важно.Веќе видено.

L

Liberation

Гостин
Значи било погрешно или не, македонскиот народ не е спремен на истополов брак и не само шо не е спремен, туку е изразито против.Сега прашање, кој можи да му наметни со сила спротивно мислење на македонскиот народ и шо би претставувало таквото наметнување ?
Па види сеа... можи македонцкио народ не е спремен, ама ја скоро па спремен ќе сум.
Ако е некој против геј-брак, пеки, нека си биде. За него веќе си има прифатлив брак во кој без присила може да си стапи секој што милува.

И да, секој си има право на мислење. Ама не на штета на трет.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
"Не постои разлика помеѓу мажите и жените или помеѓу хетеросексуалците и хомосексуалците кога се работи за системите во мозокот кои ја регулираат романтичната љубов, тврди истражувањето на лондонски Глобал Универзитетот (UCL). . . "
-izvor: http://tocka.com.mk/index6.php?ID=29614

*Тие (црквата и вмро) се плашат ако се напише хомосексуалноста децидно во законот за заштита од дискриминација, дека следен чекор ќе биде истополовиот бракот . . . :classic:Некако сами ми се косат . . .љубовта победува се’ (учи христијанството, при тоа морам да нагласам не сум против христијаните, па дури ни против поповите, а во истото веруваат и заљубените, било хетеро било хомо . нее битно- битно веруваат во својата љубов) - така да прашање на време е кога ќе се легализираат истополовите бракови . . . Многу двојки и без законот веќе живеат во заедница (иако не знае јавноста- фала богу, тоа е нивна привата работа ), но жалосно е да не се овозможени основите легислативи, барем . . . право на наследување на пензија, имот, . . . (битни работи во животот)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
"Не постои разлика помеѓу мажите и жените или помеѓу хетеросексуалците и хомосексуалците кога се работи за системите во мозокот кои ја регулираат романтичната љубов, тврди истражувањето на лондонски Глобал Универзитетот (UCL). . . "
-izvor: http://tocka.com.mk/index6.php?ID=29614

*Тие (црквата и вмро) се плашат ако се напише хомосексуалноста децидно во законот за заштита од дискриминација, дека следен чекор ќе биде истополовиот бракот . . . :classic:Некако сами ми се косат . . .љубовта победува се’ (учи христијанството, при тоа морам да нагласам не сум против христијаните, па дури ни против поповите, а во истото веруваат и заљубените, било хетеро било хомо . нее битно- битно веруваат во својата љубов) - така да прашање на време е кога ќе се легализираат истополовите бракови . . . Многу двојки и без законот веќе живеат во заедница (иако не знае јавноста- фала богу, тоа е нивна привата работа ), но жалосно е да не се овозможени основите легислативи, барем . . . право на наследување на пензија, имот, . . . (битни работи во животот)
Финта со црквата бре...
сите ги сакаме
ПЕДЕРИ ЕБЕЈТЕ СЕ....
Sense?This makes none...

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Ако гледаше некој Бумбарот на Ѕинго ТВ, се ќе му стани јасно. 52,3 бели против 1 црн за промената на уставот.Ама то не е интересното, оти знајме дека лесно можи да се фалсификува.Интересното е шо од десетиците души шо се јавија сите го искажаја својот револт против бракот меѓу два мажи(и жени), освен една гледачка и еден по - неутрален гледач.

Јас сум зихер дека македонскиот народ не е можеби спремен, но мора да го кажеме и следното.
Според нашите медиуми, не знам стварно, не сум ѕирнал во законот, во македонското законодавство термин хомосексуалец нема. Не сфаќам тогаш зошто им е важно да напишат дека бракот е меѓу маж и жена. Така, самите си се побиваат, значи ги копка нешто подлабоко, а со тоа автоматски ќе се признае дека земјава врие од гејови.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Генетиката (моментално како помлада наука) еден ден ќе докаже дека GLBTОПРСТЌУФХЦЧЏШ популацијата е всушност генетско пореметување.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Генетиката (моментално како помлада наука) еден ден ќе докаже дека GLBTОПРСТЌУФХЦЧЏШ популацијата е всушност генетско пореметување.
И генетиката после зезне-каже дек е до мозоко.Еххх,пуна била Македонијата наша од научњаци.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И генетиката после зезне-каже дек е до мозоко.Еххх,пуна била Македонијата наша од научњаци.
Штосот е дека нема да зезне, зошто не е логички.
Сексот е само механизам за репродукција кој се развил пред милијарда години.
То ти се зове биолошком потребу !

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Штосот е дека нема да зезне, зошто не е логички.
Сексот е само механизам за репродукција кој се развил пред милијарда години.
То ти се зове биолошком потребу !
Ех,баш биологија учеме за еволуција,буквало у сите живи суштества има исклучоци.Сега гледам утакмица,ама кога ке имам време ке пишам,па ке видеш и сам за шо станува збор.Може хомосексуалноста е исклучок у човечкио род.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
СОЈАТА ГИ ПРАВИ ДЕЦАТА "ГЕЈ"

I have nothing against an occasional soy snack. Soy is nutritious and contains lots of good things. Unfortunately, when you eat or drink a lot of soy stuff, you're also getting substantial quantities of estrogens.
Estrogens are female hormones. If you're a woman, you're flooding your system with a substance it can't handle in surplus. If you're a man, you're suppressing your masculinity and stimulating your "female side," physically and mentally.
In fetal development, the default is being female. All humans (even in old age) tend toward femininity. The main thing that keeps men from diverging into the female pattern is testosterone, and testosterone is suppressed by an excess of estrogen.
If you're a grownup, you're already developed, and you're able to fight off some of the damaging effects of soy. Babies aren't so fortunate. Research is now showing that when you feed your baby soy formula, you're giving him or her the equivalent of five birth control pills a day. A baby's endocrine system just can't cope with that kind of massive assault, so some damage is inevitable. At the extreme, the damage can be fatal.
Soy is feminizing, and commonly leads to a decrease in the size of the penis, sexual confusion and homosexuality. That's why most of the medical (not socio-spiritual) blame for today's rise in homosexuality must fall upon the rise in soy formula and other soy products. (Mostbabies are bottle-fed during some part of their infancy, and one-fourth of them are getting soy milk!) Homosexuals often argue that their homosexuality is inborn because "I can't remember a time when I wasn't homosexual." No, homosexuality is always deviant. But now many of them can truthfully say that they can't remember a time when excess estrogen wasn't influencing them.
Doctors used to hope soy would reduce hot flashes, prevent cancer and heart disease, and save millions in the Third World from starvation. That was before they knew much about long-term soy use. Now we know it's a classic example of a cure that's worse than the disease. For example, if your baby gets colic from cow's milk, do you switch him to soy milk? Don't even think about it. His phytoestrogen level will jump to 20 times normal. If he is a she, brace yourself for watching her reach menarche as young as seven, robbing her of years of childhood. If he is a boy, it's far worse: He may not reach puberty till much later than normal.
Research in 2000 showed that a soy-based diet at any age can lead to a weak thyroid, which commonly produces heart problems and excess fat. Could this explain the dramatic increase in obesity today?
Recent research on rats shows testicular atrophy, infertility and uterus hypertrophy (enlargement). This helps explain the infertility epidemic and the sudden growth in fertility clinics. But alas, by the time a soy-damaged infant has grown to adulthood and wants to marry, it's too late to get fixed by a fertility clinic.
Worse, there's now scientific evidence that estrogen ingredients in soy products may be boosting the rapidly rising incidence of leukemia in children. In the latest year we have numbers for, new cases in the U.S. jumped 27 percent. In one year!
There's also a serious connection between soy and cancer in adults – especially breast cancer.
(знаеме дека главен предизвикувач на канцер на дојка е вишокот на естроген)
That's why the governments of Israel, the UK, France and New Zealand are already cracking down hard on soy.
In sad contrast, 60 percent of the refined foods in U.S. supermarkets now contain soy. Worse, soy use may double in the next few years because (last I heard) the out-of-touch medicrats in the FDA hierarchy are considering allowing manufacturers of cereal, energy bars, fake milk, fake yogurt, etc., to claim that "soy prevents cancer." It doesn't.
Izvor:
http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=53327

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom