Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
naprotiv, jas voopsto ne vikam deka sdsm i vmro se isti i deka treba da se ramnat. ti gi ramnis, kurto murto muabetot...

jas ne placam za grujo jas jasno kazuvam deka treba da si ostane u ungrarija zasto bese mek i dozvoli gomnata da isplivaat na vlast namesto propisno da gi izgazi. jas sum za voveduvanje na smrtni kazni za politicari i propagandisti, za totalno radikalni promeni vo mkd. jas bi im dal miljon evra plata na ministrite za da ne kradat ama i smrtna kazna ako kradat. totalno razlicno gledam na toa kako treba da se vodi mkd zatoa sto mene mi e jasno deka edini izlez e samo svez makedonski kapital da vleze a za toa mora da ima red, jasni zakoni i pravila na igra i da im se veruva na tie sto se na vlast a toa moze da se postigne samo preku vmro.

vmro e opozicija vo grad skopje. odmna e toa taka, mnozinistvo vo sovetot go socinuvaat gomnarite na vlast plus levica. poentata e prilicno jasna, bez poddrska od centralnata vlast nemozes da izgradis nisto, taka bese i vo vremeto na koce. opstinite dobivaat smesni sumi za da mozat so sopstveni sili da realiziraat golemi kapitalni proekti. eve neka ne e skopje vo prasanje, daj kazi kade se izgradilo bilo sto so opstinski pari bez podrska od vladata ovie 30 godini. edino sto mi paga na pamet e global, sto bese krimnalen proekt za koj zaev bese pomiluvan, graden na ukradeno zemjishte so kriminalni pari bez nikakvi standardi koj na kraj mozese da zavrsi tragicno sreka sto pozharot se sluci navecer koga nemase luge.
Нормално дека ги рамнам затоа што се исти, единствената разлика е што ДПНЕ сеуште ја користи излитената иконографија на ВМРО, друга разлика меѓу нив нема.
Не е на одмет да си видиш кој е градска власт во советот на град Скопје, линк подолу
Плус со исклучок на Центар и Чаир сите други скопски општини се во рацете на ДПНЕ, ама пак според тебе ДПНЕ е опозиција во град Скопје иако претседателот на советот е од “опозициската“ ДПНЕ, како ли го изгласале само да знам o_O. А како добро функционира коалицијата СДС ДПНЕ можеш и овде да си прочиташ.
Ама изгледа Левица ви се криви што ги расветлуваат криминаите на Шпицниот и неговите градоначалници, како на пример на оваа голема надеж на ДПНЕ.
И не е само тој. Ги има еден куп по цела Македонија.
Е сега слободно продолжи да викаш да живее ДПНЕ и да се удираш во гради и ако од тоа само модрици ќе ти останат на градите.

Последно уредено:
Нормално дека ги рамнам затоа што се исти, единствената разлика е што ДПНЕ сеуште ја користи излитената иконографија на ВМРО, друга разлика меѓу нив нема.
Не е на одмет да си видиш кој е градска власт во советот на град Скопје, линк подолу
Плус со исклучок на Центар и Чаир сите други скопски општини се во рацете на ДПНЕ, ама пак според тебе ДПНЕ е опозиција во град Скопје иако претседателот на советот е од “опозициската“ ДПНЕ, како ли го изгласале само да знам o_O. А како добро функционира коалицијата СДС ДПНЕ можеш и овде да си прочиташ.
Ама изгледа Левица ви се криви што ги расветлуваат криминаите на Шпицниот и неговите градоначалници, како на пример на оваа голема надеж на ДПНЕ.
И не е само тој. Ги има еден куп по цела Македонија.
Е сега слободно продолжи да викаш да живее ДПНЕ и да се удираш во гради и ако од тоа само модрици ќе ти останат на градите.

100 pati e kazano deka vmro ja povlece poddrskata za gradonacalnickata. ova na wiki nema vrska so realnosta.

site drugi opstini dobivaat relativno mal budzet za da mozat da napravat nekakvi infrastruturni zafati bez poddrska od centralnite vlasti. lol, eve u statijata sto si ja postiral podole ako se izracuna ona 30% deka se 5mil kolku sto go zodolzile aerodrom, toa znaci aerodrom ima nekoj 16,67 mil budzet sto znaci drugite opstini imaat po edvaj 10tina milki a golem del od niv imaat kade kade pogolema teritorija od aerodrom i se daleku pomalku sredeni.

normalno deka nema da i se odi po gazot na gradonacalnickata otkako pocna vojna so vmro, neznam sto ocekuvas. ne e sakana ni od vmro ni od sdsm posto ne e nivna, ona saka em da si tera nezavisna politika i da naznacuva svoj luge i da pravi kako sto saka em da ima podrska od partiite, toa za zal vo vakov sistem nema nikogas da funkcionira. sdsm i sipcite ja odrzuvaat na vlast za da pokazuvaat so prst kon vmro sto ete ti go goltas toa, a levicata si kuti zasto tuka im se edinite povisoki mesta/zaposluvanja vo izvrsnata vlast. prakticno si ima korist od situacijata.

najjako e ona sto go postira za timco... aj procitaj sega ubavo, kolku vika deka ako se rabotelo domakinski aerodrom ke mozel da odovi za kapitalni proekti? - 2MIL evra.. :lolzz: edna od najbogatite i najgolemata opstina vo MKD e toa... smesni sumi... kako i u sekoja propagandna statija taka i ovde eden kup gluposti bez nisto sustinski ustvari ne ni pisuva zosto se zemeni tie 5 mil evra kredit.. GOLEMITE PARI, ovie na vlast dadoa 180 mil depozit za autopat za koj nema ni celosna dokumentacija... ali sto da se ocekuva od levica, shupaci sto nemaat vrska kako se vodi ekonomija.

Апасиев: Уставниот суд воведе преседан со кој утре може да биде укинат
мај 30, 2023 Антропол апасиев, левица, судство, уставен суд
  • Фејсбук статус на Димитар Апасиев – Претседател на Политичката партија Левица
Се сеќавате на Законот за ГА-МА, со кој Собранието се стави во улога на суд, по што на Макпетрол му беа исплатени десетици милиони евра… По оспорувањето на Уставен суд, пет уставни судии донесоа Решение за отфрлање на иницијативата поднесена од Левица со брилијантно правно образложение, дека: „законот се исцрпел во својата примена набргу по донесувањето“!?
СУПЕР. Еве замислете си, од позиција на власт, Левица носи Закон за уставни судии каде, во преодни и завршни одредби стои ваква одредба: „Со влегувањето во сила на овој закон престанува мандатот на актуелниот персонален состав на судот“! И законот веднаш влегува во сила.
И некој, после тоа, го оспорува пред Уставен суд. Тогаш, уставните судии ќе немаат правен основ да го оценуваат, бидејќи нели „законот веќе се исцрпел“.
350317617_1064312797880595_7219711116142771831_n-1024x888.jpg

И што останува. Останува да им пратиш специјалци и да ги истераш насила од позицијата која ја узурпираат, а на нивно место да дојдат угледни доктори и професори по право.
p.s. Фала ти Кацарска!
Да не постоеше ќе требаше да те измислиме.

@darkomic

Не знам од каде ти е ова со курто и мурто, дека сите се исти, ваљда од партија ве тераат такви фори да туркате.

Меѓународна политика, имиња-презимина и знамиња, СДС ги стопи. Еве гледаш и сеа што се случува, распродадоа се, дури и власта. Или веруваш дека тие се на власт?

Внатре направија парче, сите фабрики тие ги стопија. Парче исто. Се што е направено од патишта/автопати е 90% од југославија или од грујо.

Локално мислам дека не треба ни да се зборува. Освен Струмица, во сите други општини вмро има направено 5000% повеќе од СДС.

Ама ајде, ако е за тебе исто ова, тогаш исто нека ти биди. Оти нели, 8 пратеници за името имаше па готово исти се сите.
Ама нема да бидат исти кога ВМРО ќе се врати на власт. Тогаш тие ќе бидат канцерот а овие спасителите. Веќе видено.

бтв не сум член на ниедна политичка партија, нека се ебат вгаз и едните и другите, ама мораш да бидеш малку реален.

@darkomic

Не знам од каде ти е ова со курто и мурто, дека сите се исти, ваљда од партија ве тераат такви фори да туркате.

Меѓународна политика, имиња-презимина и знамиња, СДС ги стопи. Еве гледаш и сеа што се случува, распродадоа се, дури и власта. Или веруваш дека тие се на власт?

Внатре направија парче, сите фабрики тие ги стопија. Парче исто. Се што е направено од патишта/автопати е 90% од југославија или од грујо.

Локално мислам дека не треба ни да се зборува. Освен Струмица, во сите други општини вмро има направено 5000% повеќе од СДС.

Ама ајде, ако е за тебе исто ова, тогаш исто нека ти биди. Оти нели, 8 пратеници за името имаше па готово исти се сите.
Ама нема да бидат исти кога ВМРО ќе се врати на власт. Тогаш тие ќе бидат канцерот а овие спасителите. Веќе видено.

бтв не сум член на ниедна политичка партија, нека се ебат вгаз и едните и другите, ама мораш да бидеш малку реален.
Двапати ДПНЕ се враќаше на власт и ништо не направи. Никој ни во времето на Љубчо Бугарот ни во времето на Грујо не одговараше. Со ова килаво раководство на чие чело незаслужено стои даскалчето, ДПНЕ ќе доживее само уште еден пораз на наредните избори. Особено кога е се по извесно дека ќе дадат пратеници за промена на уставот.

Двапати ДПНЕ се враќаше на власт и ништо не направи. Никој ни во времето на Љубчо Бугарот ни во времето на Грујо не одговараше. Со ова килаво раководство на чие чело незаслужено стои даскалчето, ДПНЕ ќе доживее само уште еден пораз на наредните избори. Особено кога е се по извесно дека ќе дадат пратеници за промена на уставот.
Така е брат, европа одиме.

ПРАВДА ЗА МЕМЕТ КАМБЕР - ОДГОВОРНОСТ МОРА ДА ИМА (https://t.me/iLevica/496)

Пресконференција на портпаролот на #Левица Амар Мециновиќ

"Откако трагично почина младиот Мемет Камбер, нешто што можеше да биде спречено, го прашуваме премиерот Ковачевски, министерката за труд и социјална политика Тренчевска и министерот за внатрешни работи Спасовски - кој им издаде 200 пасоши на белосветски криминалци, но, не успеа да му издаде лична карта на Мемет Камбер да ни одговорат, кој, со име и презиме ќе сноси одговорност за оваа неизмерна трагедија.

Иако одамна вброен како решен, проблемот со неевидентираните лица и оние без живеалиште во реалноста и понатаму очигледно дека постои. Уште од 2015 година законските измени се одложуваат, и ова ни кажува дека претставниците на олигархијата во македонското Собрание демонстрираат вџашувачка незаинтересираност за животите на обичните луѓе.

‼️Затоа, инсистираме за итно законско решение со кое ќе се стави крај на оваа нечовечка појава во овој гнил систем.

Со длабоко разочарување продолжуваме да сведочиме за постојаното згаснување на невини животи под будното око на нелегитимната Влада - сочинета од лажни социјалдемократи. Реалноста за тоа како неевидентираните фантомски деца умираат во нечовечки услови е изразен потсетник за бесчувствителноста и немарноста на кои системот ги потчинува најранливите. Затоа, бараме правда за Мемет Камбер и Тони Сали.

Но, уште само една трагедија во низа ова не е; туку силен сигнал кој ја обелодени вистинската природа на Владата за која обесправените, обичните луѓе се непријатели. Нивните политики не ја гарантираат добробитта на секојдневниот човек, и единствено служат за унапредување на интересите на олигархијата, додека го овековечуваат бирократскиот кошмар за оние кои бараат правичност и шанса за достоинствен живот.

Без никаков сомнеж, колективно, како општество, нѐ распарчува човекојадниот капитализам. Корпоративните слуги и лажни социјалдемократи од СДС, уште од почетокот на нивното автократско владеење преку агенции за пропаганда, околу МТСП и други државни институции создадоа фама на проактивност наместо навистина да ги решаваат проблемите. Решавање на социјалните прашања не е приоритет за оваа власт.

Пред нас, како држава стои предизвик кој не дозволува овие трагедии и неуспехот на власта да ги спречи, да заминат во заборав. Конечно да побараме одговорност и исправување на систематските неправди.

Правда за Мемет Камбер и Тони Сали!

#ПравдаЗаМемет
#ПравдаЗаТони

Telegram (https://t.me/iLevica/496)
Левица ️

ДПМНЕ ГИ ЗАГУШИ БИТОЛСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ВО ДОЛГОВИ!

Во последните финансиски извештаи како што видовме неколку јавни претпријатија се соочуваат со значителни загуби, што доведе до разрешување на нивните управни и надзорни одбори. Меѓу овие претпријатија се Водовод, Комуналец, Паркинзи, Пазари, КИЦ и ЖАБЕНИ. Финансиските предизвици со кои се соочија овие компании поттикнаа неопходно реструктуирање на одборите со нови граѓански, за да се обезбеди нивната долгорочна одржливост.

Водовод, истакнато јавно комунално претпријатие, кое долги години обезбедува услуги за вода на Општина Битола. Сепак, поради комбинација на фактори како што се застарена инфраструктура, неефикасност и лошо управување, компанијата доживеа значителни финансиски загуби од 21 532 830 денари. Постојаниот период на финансиски пад доведе до разрешување на управниот и на надзорниот одбор, бидејќи ние бараме нов почеток и нова стратегија за ревитализација на компанијата.

Комуналец, јавно претпријатие во регионот, за управување со отпад и сродни услуги. И покрај неговата клучна улога во одржувањето на чиста и одржлива животна средина, Комуналец имаше финансиски проблеми во последните години. Лошото финансиско планирање, несоодветното управување со трошоците и недостатокот на иновации придонесоа за зголемени загуби од 18 499 604 денари на компанијата. Следствено, одлуката за разрешување на управните и надзорните одбори е донесена за да се воведат граѓански одбори кои ќе може да спроведат ефективни стратегии за подобрување на финансиската состојба на компанијата.

Паркинзи, јавно претпријатие одговорно за управување со паркинг објекти, исто така стана жртва на финансиски проблеми и загуба од 1 222 926 денари. Неможноста на претпријатието да се прилагоди на трендови кои се развиваат, заедно со административната неефикасност, доведе до значителни загуби. Како резултат на тоа, управните и надзорните одбори се разрешени за да се иницира пресврт и да се истражуваат иновативни решенија за подобрување на финансиските перформанси на компанијата.

Пазари, јавно претпријатие вклучено во работењето на локалните пазари, се соочи со слични предизвици. И покрај тоа што е составен дел од локалната економија, Пазари наиде на финансиски тешкотии поради забраната за пазарџиите во новиот пазар и несоодветното стратешко планирање. Согледувајќи ја итната потреба за промени, донесена е одлука да се разрешат управните и надзорните одбори за да се зацрта нов курс за иднината на компанијата.

ЈП Жабени нема ниту една нова инвестиција откако има ново раководство.

Левица од самиот старт се залагаше за транспарентност во управните и надзорните одбори, односно секоја политичка опција да има свој член во управните одбори со цел конструктивност и транспарентност. Левица не партиципира во никакво ново мнозинство и во иднина за секој позитивен предлог кој е на страна на народот Левица ќе даде поддршка.

#ЛевицаОдСоветите

https://m.facebook.com/story.php?st...tdLUcRPUyl&id=100068932220536&mibextid=Nif5oz

Ни ДПНЕ ни СДС туку само Левица и само Македонија. Ова беше тешко слизнување за другарчето на шпицниот.

Ни ДПНЕ ни СДС туку само Левица и само Македонија. Ова беше тешко слизнување за другарчето на шпицниот.
Гостинката го кажала ? Се спремав да гледам вечер . Миленко правел серија епизоди со гости во Белгија .

Најако ми беше се сликал со Бобан и прасе печено . Будала

Гостинката го кажала ? Се спремав да гледам вечер . Миленко правел серија епизоди со гости во Белгија .

Најако ми беше се сликал со Бобан и прасе печено . Будала
Некаде на средината на интервјуто Клер Дали рече дека знае политичка партија од Македонија со која и се сретнале во Европскиот парламент а тоа е Левица, што беше ладен туш за Миленко.

(Видео) Левица: Меџити одлучи Македонците да плаќаат лекување за граѓаните на Косово и Албанија
јуни 12, 2023 Антропол
  • Реакција на Политичката партија Левица
Министерот за здравство од редовите на Алијанса за Албанците, Фатмир Меџити, наместо да понуди сериозни проекти за санирање на руинираното здравство – тој веднаш почна со реализација на своите шовинистички апетити!
После скандалозното разрешување на кардиохирургот Јовев, следи одлука за лекување на косовски и албански државјани по цена иста како да се државјани на Република Македонија. Одлуката на министерот за здравство, Фатмир Меџити, е ужасен пример за дискриминација и институционално дејствување во корист на големоалбанската цел, на штета на македонските граѓани!
За Левица, ова е неприфатлив и скандалозен чин, кој ги претставува македонските граѓани како измеќари на големоалбанската амбиција.
Зошто парите од данокот на македонскиот работник да бидат користени за лекување на граѓани од други земји, додека многу од нашите сограѓани се борат за преживување и имаат огромни потреби во здравствената нега во болниците со ужасни услови? Оваа одлука е само јасен приказ на етношовинистичката природа на Алијансата за Албанците и нивните интереси, кои воопшто не се во насока на просперитет на народот кој живее во Република Македонија!
Очигледно е дека министерот не го почитува принципот на рамноправност и не се грижи за состојбата на македонските граѓани, па го прашуваме дали неговата одлучувачка етика се заснова на принципот на финансиска одговорност кон сограѓаните, или пак само на интересите на неговата политичка партија?
Левица на оваа одлука гледа како уште еден систематски дефокус од актуелните проблеми, како што е иселувањето на лекарите и медицинскиот кадар од државата. Додека нашите граѓани се соочуваат со ужасни услови во здравствените установи во Македонија, министерот Меџити се покажува целосно игнорантен кон ова прашање.
Инфраструктурата и опремата во нашите болници и здравствени центри се во катастрофална состојба, а лекарите и медицинскиот персонал кои останаа во татковината се преоптоварени и под непрекинат притисок. Наместо да се фокусира на подобрување на нашиот здравствен систем, министерот избира да ги насочи ресурсите кон граѓаните од другите земји.
Оваа одлука на Меџити е планирано сценарио со кое би се колабирало и така веќе кревкото здравство во Република Македонија, како и буџетот кој е предвиден за лекување на нашите сограѓани.

@darkomic

Не се сите исти, точно ја знаеме улогата на моменталните собраниски пратеници:

СДСМ - или СМРДСМ - ја распродаде и обезличи државата, нај антимакедонска партија во било кој универзум од мултиверзумот

ВМРО-ДПМНЕ - или ВМРО-ДПШМНЕ - цвикна од гомнариите на шарената, колаборационистичко однесување како опозиција, најпосакувана и најомилена опозиција за СМРДСМ

Левица - или Љевиц - партија што ги помина сите страни - од прогресивни шарени до најголеми патриоти, комуњари, од таму, не мислам дека се добра опција за избор иако го завзеде местото на "новата надеж на политичката сцена" на која еден куп млади се лепат.

Не се сите исти, точно ја знаеме улогата на моменталните собраниски пратеници:

СДСМ - или СМРДСМ - ја распродаде и обезличи државата, нај антимакедонска партија во било кој универзум од мултиверзумот

ВМРО-ДПМНЕ - или ВМРО-ДПШМНЕ - цвикна од гомнариите на шарената, колаборационистичко однесување како опозиција, најпосакувана и најомилена опозиција за СМРДСМ

Левица - или Љевиц - партија што ги помина сите страни - од прогресивни шарени до најголеми патриоти, комуњари, од таму, не мислам дека се добра опција за избор иако го завзеде местото на "новата надеж на политичката сцена" на која еден куп млади се лепат.
Секој има право на свое мислење и избор. Затоа тој процес и се нарекува избори. А го имаш и Палчо и неговата Десна, под услов да не се распаднат во меѓувреме. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom