Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Секој има право на свое мислење и избор. Затоа тој процес и се нарекува избори. А го имаш и Палчо и неговата Десна, под услов да не се распаднат во меѓувреме. :pos:
Многу е тажна политичката ситуација во Македонија.

Мое мислење, тоа е така затоа што во Македонија остана културата на табуизирање на политички ангажман, во смисла, "не е политика за секој, има таму луѓе шо треба да се занимаваат со то нема шо ти тука да се занимаваш".

Друго, системот прави да е тешко и за индивидуа да влезе во политика.

Трето, кога гласаме на избори, ние обично гласаме за емблеми а не за конкретни луѓе со име и презиме, и така уствари се нема одговорност на индивидуален политички претставник, го немаме тој концепт кај нашиот политички систем.

Па така, едно решение што гледам е да протуркаме луѓе во политика кои сакаме да нѐ претставуваат.

Еве, познаваш некоја индивидуа(небитно колку е позната и популарна) која сметаш дека е паметен избор за политички претставник?

Единствен излез е Али да скине конци па да се надеваме ќе се испоколат автохтоните.

Многу е тажна политичката ситуација во Македонија.

Мое мислење, тоа е така затоа што во Македонија остана културата на табуизирање на политички ангажман, во смисла, "не е политика за секој, има таму луѓе шо треба да се занимаваат со то нема шо ти тука да се занимаваш".

Друго, системот прави да е тешко и за индивидуа да влезе во политика.

Трето, кога гласаме на избори, ние обично гласаме за емблеми а не за конкретни луѓе со име и презиме, и така уствари се нема одговорност на индивидуален политички претставник, го немаме тој концепт кај нашиот политички систем.

Па така, едно решение што гледам е да протуркаме луѓе во политика кои сакаме да нѐ претставуваат.

Еве, познаваш некоја индивидуа(небитно колку е позната и популарна) која сметаш дека е паметен избор за политички претставник?
Јас ја немам таа дилема, ќе си гласам за Левица. За мене во моментов тоа е најдобрата опција, но тоа не значи дека таа опција на сите им одговара што е и сосем нормално. Ненормално е тоа дека за 30 години т.н демократија законот за политички партии како Сталин и Хитлер заедно да го пишувале.
Автоматски споено мислење:

Плус индивидуи можат да се кандидираат само за одредени позиции а тоа се градоначалник или претседател на државата. За собрание мора да биде политичка партија, поинаку нема смисол.

Последно уредено:
Исто како и за дпмне и сдс,и за оваа партија немам добро мислење и не би гласал за нив никогаш.

Оти нели, 8 пратеници за името имаше па готово исти се сите.
Зошто постојано се оперира со 8 пратеници?
Веројатно според правилото 1000 пати повторена лага станува вистина.
Не се 8 туку 11

еве кој сака нека пресмета,
Screenshot 2023-06-12 at 22-34-13 Македонски парламентарни избори (2016) — Википедија.png

или за оние кои не ја сакаат математиката,
120 = 51+49+10+5+3+2
120-51= 69
за Северџганистан гласале 80
80 - 69 (северџганска коалиција) = 11
...значи од оние 51 не дошле 8 ами 11

Наградно прашање: пронајди ги тројцата скриени?

Зошто постојано се оперира со 8 пратеници?
Веројатно според правилото 1000 пати повторена лага станува вистина.
Не се 8 туку 11

еве кој сака нека пресмета,
Прегледај го приврзокот 381445

или за оние кои не ја сакаат математиката,
120 = 51+49+10+5+3+2
120-51= 69
за Северџганистан гласале 80
80 - 69 (северџганска коалиција) = 11
...значи од оние 51 не дошле 8 ами 11

Наградно прашање: пронајди ги тројцата скриени?
Е кој се де? Бадијала тропаш глупости. 8 гласаа на крајот другите тројца уште претходно ја напуштија коалицијата на ДПНЕ. Еден е Амди Бајрам вториот е Панчо Минов.
Третиот откриј го ти ако си доволно писмен. И престани да замараш со таа тема.
Еве ти и материјал

Последно уредено:
apasiev-otvoreni-finansii.jpg

... од крајност во крајност за само 5,6 години,

images 23.jpg

...десет животи да имаме, нема толку да заштедиме, ние обични смртници!

Прегледај го приврзокот 381451

... од крајност во крајност за само 5,6 години,

Прегледај го приврзокот 381452

...десет животи да имаме, нема толку да заштедиме, ние обични смртници!
Нашла невеста секира зад врата. 330000 денари. А колку пари лапна пратеничката од ДПНЕ од Битола на име патни трошоци. Инаку Апасиев сите го знаете а неа ниту името не и го знаете.

Успеав да ги најдам рекордерките, горди наследнички на Мира Дизел.

Нашла невеста секира зад врата. 330000 денари. А колку пари лапна пратеничката од ДПНЕ од Битола на име патни трошоци. Инаку Апасиев сите го знаете а неа ниту името не и го знаете.
Успеав да ги најдам рекордерките, горди наследнички на Мира Дизел.
... не е исто секирата ако е закачена позади вратата или само потпрена, за првиот пример, поентата не е за износот на парите, поентата е кој ги дава и за што, а потоа по неколку години иде против тие што му ги давале!

... не е исто секирата ако е закачена позади вратата или само потпрена, за првиот пример, поентата не е за износот на парите, поентата е кој ги дава и за што, а потоа по неколку години иде против тие што му ги давале!
Човекот си работеше во СЈО, кое беше формирано како резултат на политички компромис помеѓу Грујо и Црпе, затоа на чело беше поставена најнеспособната обвинителка во цела Македонија. Тоа СЈО неславно заврши. Ова е уште еден доказ дека Апасиев, за разлика од другите политичари, со пари не може да биде купен. А тоа им представува голем проблем. Значи требало да молчи за криминалот што се прави само затоа што бил вработен во СЈО?

Последно уредено:
Џабе збориш брат, 30 години две партии не дупат, сега има 3 опција и однапред знаат луѓево што ќе биде ако дојде таа 3 опција на власт, само кај нас го има тоа. Не викам дека не, има контрадикторности во таа партија ама па гласај за нив бе на крајот на краиштата ништо не губиш, може само да добиеш. Ама не Апасиев не носел палестинска марама Јорданска носел, тоа е поваќно од тоа што двете партии сдс и дпне не испокрадоа овие 30 години ама буквално не испокрадоа. Ништо не функционира во цела држава.

Тоа СЈО неславно заврши.
Toa SJO si ja zavrsi rabotata za koe bese formirano. Aj ti tri cisti sto nemas a i ne ni moras da imas, no toj nekapeniot vas lider bi trebalo da mu bidi jasno kolku bese satot okolu SJO. Vrvnen pravnik, ucen covek, ke recis razbira covekot nesto, skolo zavrsil.
Arno ama .....

Џабе збориш брат, 30 години две партии не дупат, сега има 3 опција и однапред знаат луѓево што ќе биде ако дојде таа 3 опција на власт, само кај нас го има тоа. Не викам дека не, има контрадикторности во таа партија ама па гласај за нив бе на крајот на краиштата ништо не губиш, може само да добиеш. Ама не Апасиев не носел палестинска марама Јорданска носел, тоа е поваќно од тоа што двете партии сдс и дпне не испокрадоа овие 30 години ама буквално не испокрадоа. Ништо не функционира во цела држава.
Досега не успеаја оваа партија да ја корумпираат а не дека не се обиделе. Нудено е мито, вработувања па дури и им се заканувале на советниците од Левица во сите општини. Ниеден не успеаја да купат и тоа најмногу ги боли. И затоа сега партијата е под информативна блокада. Да имаја само 3% рејтинг, како што тврдат по анкетите, тогаш немаше да ги блокираат по медиуми. Иднината е на Левица без оглед што и да направат од дуото СДС/ДПНЕ.

Toa SJO si ja zavrsi rabotata za koe bese formirano. Aj ti tri cisti sto nemas a i ne ni moras da imas, no toj nekapeniot vas lider bi trebalo da mu bidi jasno kolku bese satot okolu SJO. Vrvnen pravnik, ucen covek, ke recis razbira covekot nesto, skolo zavrsil.
Arno ama .....
Да не заборавиме да додадеме, не е СЈО виновен, Апасиев сам го турна Грујо и го донесе Црпнатиот на власт. Така беше твојата мантра? Продолжи да си верглаш а Левица ќе продолжи да си оди напред. Кучињата лаат ама караванот си врви.

Да не заборавиме да додадеме, не е СЈО виновен, Апасиев сам го турна Грујо и го донесе Црпнатиот на власт. Така беше твојата мантра? Продолжи да си верглаш а Левица ќе продолжи да си оди напред. Кучињата лаат ама караванот си врви.
Apasiev e direkten ucesnik i krivec za vo gomnata vo koj sme sega i od koj navodno istiot toj Apasiev ke ne vadi.
Ili posto si mnogu napalen po nacizam i tamu nacisti, koga gi sudeja tamu vo Ninberg, nemase samo Hitler da go sudat ako go fateja tuku site so red pobitni nacisti sto se imaa istaknato.
A Apasiev morame da priznaeme baagji se istakna vo tie revolucionerni vreminja.
Taka da, ne sam ne go srusi rezimot no do gusa e vo lajna, trista matni ne go perat, djabe se penjavis tuka i glumis ludilo.

Apasiev e direkten ucesnik i krivec za vo gomnata vo koj sme sega i od koj navodno istiot toj Apasiev ke ne vadi.
Ili posto si mnogu napalen po nacizam i tamu nacisti, koga gi sudeja tamu vo Ninberg, nemase samo Hitler da go sudat ako go fateja tuku site so red pobitni nacisti sto se imaa istaknato.
A Apasiev morame da priznaeme baagji se istakna vo tie revolucionerni vreminja.
Taka da, ne sam ne go srusi rezimot no do gusa e vo lajna, trista matni ne go perat, djabe se penjavis tuka i glumis ludilo.
Значи да повториме, Апасиев лично го сруши Грујо и го донесе Црпе на власт. Така е :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom