Летување во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување
Како е огаден првиот крак од цела бугаризација. Уште она копитоно Моно Алекс пример за сељачизам кога ќе почне да мафта да глуми газда. Беше некад првиот крак место за прав одмор, сега е Шушана со бугарски батиња со миљарда евра возен парк од дрога и курви. Прелошо.
Прв крак бев пред едно 20 години еднаш и више никад. Рамна пустиња, пуна со Македонци и Срби. Плажи - пешкир широчина. Навечер све ечи од турбо фолк забави.

Од тогаш, само втори крак, цело време и тоа само западна страна. Еве сега, баш у моментов, тргнувам натака.

Прв крак бев пред едно 20 години еднаш и више никад. Рамна пустиња, пуна со Македонци и Срби. Плажи - пешкир широчина. Навечер све ечи од турбо фолк забави.

Од тогаш, само втори крак, цело време и тоа само западна страна. Еве сега, баш у моментов, тргнувам натака.
Вториот крак источната страна ги има едни од најубавите плажи во Грција, ама понекогаш е и работа на навика.

Вториот крак источната страна ги има едни од најубавите плажи во Грција, ама понекогаш е и работа на навика.
Иначе на втор крак нема македонци и срби само Јојо преставник ни е :masa:

Јас сум си поминал супер на првиот крак, помеѓу Посиди и Фурка.
Исто и Гларокавос од другата страна е супер.

Па нормално кога 90% се бутаат од Калитеа до Пефкохори
Пример Челона бич ретко кој ја знае

Иначе на втор крак нема македонци и срби само Јојо преставник ни е :masa:
На Трани Амунда освен српски никој друг јазик нема да чуеш. На Лагониси исто, ама малку помалку, надоле бетер. Нема шанси од срби и македонци да избегаш, сега и бугари.
Западната страна на Касандра и не е нешто, па и покасно почна да се развива, ама одморот не е само песок и вода, многу работи треба да ти се посреќат.
Одам долу во Агиа Параскеви, сепак за саглам плажа одиме Ксенија. Е не сум бил никогаш околу Посиди и Менде, иако поминувам секоја година покрај нив.
Автоматски споено мислење:

Не беше таму околу Посиди, дечките полани што ги однесе струјата?

Беше, тоа е како 'рт.
Го знам р’тот, со локалците имам зборено викаат мења форма зависно од годината и струите. Инаку подолу Менде доста луѓе го фалат. Лично не сум бил.

Го знам р’тот, со локалците имам зборено викаат мења форма зависно од годината и струите. Инаку подолу Менде доста луѓе го фалат. Лично не сум бил.

Не сум бил Менде, сега гледам каде е.
Требаше месецов да се спуштам до Неа Скиони, ама се откажа...

Една сезона пред да се удават нашиве утепав еден ден таму и баш на шпицот се бањав, памтам дека е одма длабоко и дека лесно ме носеа струи
Иначе забрането е пливање таму само нема кој да казнува ги заболе грците
Иначе она детулено “Авантурите на Спасе” годинава ја открил Трани Амудиа па ептен возбудливо ја опишал му се дивам на авантуристчкиот дух

Една сезона пред да се удават нашиве утепав еден ден таму и баш на шпицот се бањав, памтам дека е одма длабоко и дека лесно ме носеа струи
Иначе забрането е пливање таму само нема кој да казнува ги заболе грците
Иначе она детулено “Авантурите на Спасе” годинава ја открил Трани Амудиа па ептен возбудливо ја опишал му се дивам на авантуристчкиот дух
За Трани Амунда што ја открил, кај нас има израз: нашла невеста метла позади врата :D
Има добра приказна за медот во Никити. Иако Никити со децении е прогласено за град на медот. Ама нови генерации, мислат дека на нив им се десил Архимедовиот закон.

За Трани Амунда што ја открил, кај нас има израз: нашла невеста метла позади врата :D
Има добра приказна за медот во Никити. Иако Никити со децении е прогласено за град на медот. Ама нови генерации, мислат дека на нив им се десил Архимедовиот закон.
За жал нашиот авантурист се копира од Никана :masa:

Оваа година ќе летувам во Парга. Некој да сподели некоја препорака или убаво искуство од тој крај би сакал да знам...
ako odis so kola prvo nesto e da si obezbedis parking kaj so si smesten zs parga ti e smestena na rid so ugornici udolnici ,ako ste par e idealna pa ke mozete da videte poveke mesta vo blizina na parga ,plazata Valtos ,LIhnos,SARAKINIKO(so brodce da ojs 12 evra bese vo dva pravci 11-00 trgvenje 1700 vrakanje) isto taka eden den odite na turata so brod da gi vidite ostrovite paksos i anti paksos (ako nema branovi ke imate moznost da se kapite vo Blu cave ....) imate moznost da go posetite i KRF eden den , 45 min e do igumenica pa posle so traekt za okolu 1 30 min ke stignete . za jadenje kaj i da sednis nema da zgresis , giro 4,5 -11 (pita -porcija)p.s ceni lanski , parga e simpaticna romanticna .....

ako odis so kola prvo nesto e da si obezbedis parking kaj so si smesten zs parga ti e smestena na rid so ugornici udolnici ,ako ste par e idealna pa ke mozete da videte poveke mesta vo blizina na parga ,plazata Valtos ,LIhnos,SARAKINIKO(so brodce da ojs 12 evra bese vo dva pravci 11-00 trgvenje 1700 vrakanje) isto taka eden den odite na turata so brod da gi vidite ostrovite paksos i anti paksos (ako nema branovi ke imate moznost da se kapite vo Blu cave ....) imate moznost da go posetite i KRF eden den , 45 min e do igumenica pa posle so traekt za okolu 1 30 min ke stignete . za jadenje kaj i da sednis nema da zgresis , giro 4,5 -11 (pita -porcija)p.s ceni lanski , parga e simpaticna romanticna .....
Пошто редовно си одам во Грција пред две години бев на Крф а минатата на Скијатос веројатно нема да ми биде многу непозната ниту Парга. До сега Крф и Скијатос ми се фаворити и ако треба уште стопати би одел и секогаш ќе ми бидат најдобри летни дестинации. За Парга знам само дека е мирно местенце и е погодно за фамилијарни туристи кои сакаат помирна и поромантична атмосфера а за друго ќе треба да откриеме откако ќе пристигнеме. Сепак фала за информација (y)

Back
На врв Bottom