Летонците, Романците и Бугарите најсиромашни во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Според овие најнови информации, одредени истражувања покажуваат дека бугарите напредуваат (како е во реалност, појма немам...ова е извештај од ајвоч)

Household financial wealth continued to increase, exceeding BGN 37 billion as of end-June 2010. The growth rate of the personal assets of Bulgarians accelerated again to over 10% annually.

Богатството на Бугарите се зголемува со двоцифрено темпо
15.12.2010 | автор: Мк Фондови

Паричното богатство, не вклучувајќи го ја вредноста на акциите на граѓаните на Бугарија, во изминативе 12 месеци изнесува повеќе од 38 милијарди лева.
Имено, според процените, вкупното богатство на бугарските граѓани бележи годишна стапка на раст од 11 отсто, се вели во извештајот на „Индустри Воч“ именуван како „Личните средства во Бугарија и финансиското богатство“.
-----------------
на страна фактот што во многу работи со нив не се слагам (од историја, добрососедство, размислувања за одредени теми...), сепак како дополнување на темава интересно е да се постира

Јас не се радувам на ничија сиромаштија.
Човечка цел треба да биде богатството на планетата рамномерно да го распоредиме на целата популација.
Африка 30 години ја слушам како ја помагаме, како ја храниме а таму никогаш не биле погладни.
Тоа е срам за секој човек без разлика од каде доаѓа.

Јас не се радувам на ничија сиромаштија.
Човечка цел треба да биде богатството на планетата рамномерно да го распоредиме на целата популација.
Африка 30 години ја слушам како ја помагаме, како ја храниме а таму никогаш не биле погладни.
Тоа е срам за секој човек без разлика од каде доаѓа.

+1
Pameten post.

Makedonija e po beter od ovie zemji, ednostavno Somalija na balkanot...:tapp:

Сме бедни, еве вака падат парите од небето во ЕУ! :toe:

art_bus_002.jpg
10518z.jpg

А како Грција ја нема во овие топ 3 да ми објасни некој??? Мислам не дека нешто сум иронична, стварно не ми е јасно како може земја со долг од над 300 милијарди евра да не биде меѓу најсиромашните...:toe:

А како Грција ја нема во овие топ 3 да ми објасни некој??? Мислам не дека нешто сум иронична, стварно не ми е јасно како може земја со долг од над 300 милијарди евра да не биде меѓу најсиромашните...:toe:

Епа баш поради тие 300 милијарди долг не се сиромашни... 13 и 14 плата, во пензија на 40 години, силен синдикат....

Епа баш поради тие 300 милијарди долг не се сиромашни... 13 и 14 плата, во пензија на 40 години, силен синдикат....

Да, но колку што сум информирана им ги скратија 13та и 14та плата, а и мислам дека се изгласа нов закон за пензија и плус даноците се сега ко шо знам отидени до плафон...

Да бе така е тоа, затоа ја запалија пола Атина, од што нема паѓање...

Грција е Чак Норис меѓу земјите...

Grcija moze da paga ekonomski i politicki , samo ako vojuva so Turcija, ama toa nema da se sluci nikogas zatoa sto dvete zemji se vo NATO

се додека чекаме пасивно да не вработат во администрација и да им купуваме бурек на постарите колеги и седиме на столче до врата дали по клуч на рамковен или по партиски нема да не биде..........а за латвијците знаев дека се бедни впрочем ако се секавате и тие се дрзнаа да го признаат тајван........

Еден голем плус на Бугарите, Романците и Летонците.
Со голема надеж дека нив ќе им се приближат и Грците, Шпанците, Португалците и конечно таа ЕУ да пропадне.
После тоа ќе се живее живот.

--- надополнето ---

Makedonija e po beter od ovie zemji, ednostavno Somalija na balkanot...:tapp:

Сомалија на Балканот е Косово. Рај за мафијата.
Судан на Балканот е Албанија. Рестрикции на струја плус лажење на народот плус бункери. :vozbud:

Еден голем плус на Бугарите, Романците и Летонците.
Со голема надеж дека нив ќе им се приближат и Грците, Шпанците, Португалците и конечно таа ЕУ да пропадне.
После тоа ќе се живее живот.
Тогава ке изгубиш голем дел от надворешните си пазари и ке доживееш дупло невработеност на това што днес го имаш, ке ти фалират фирмите кои са ориентирани за експорт ком тези држави. Така ке се живее после,дека не ти го пожелувам да го сонуваш,да не зборуваме да го видиш реално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom