Лет во мини базен од 35 метри

• Креатор на темата Креатор на темата JOEY JORDISON
  • Време на започнување Време на започнување
Теоретски шанси нема ова да е вистина у толку плитко така да паднеш и + со таа брзина и после да стојш исправено незнам
Али сепак браво за монтажерите

Теоретски шанси нема ова да е вистина у толку плитко така да паднеш и + со таа брзина и после да стојш исправено незнам
а да не си ги искршиш јајцата при тоа:pos2:
ја нз сварно шо муда има чоеков:toe:

Монтажа, со онаа брзина во вода до коленици... ќе излезеш - кога ќе те извадат.

Ова е неговиот сајт за проектов иначе http://www.mach-es-machbar.de/
Има нешто подолго и поквалитетно видео.

Е сега, дали е можно... претпоставувам да. Колку што разбрав, дечково е студент, ова му е некаков си проект, значи мерел, тестирал, пробувал... зошто да не :toe:
Плус, не паѓа под прав агол во базенот (кој патем, не знаеме што материјал е... изгледа нешто издржливо, а сепак меко... ко гума нешто... а и не знаеме што има под него (м.з. пази на штиците/сунѓерот/whatever)) туку милиметарски е пресметано да слета најнежно што може во базенот. Не се работи за пад, туку за Softslide, преведено на македонски, нешто у стилу "нежно лизгање/слетување".

Разгледајте детали овде http://www.mach-es-machbar.de/das-projekt-megawoosh.php5
има пресметки, мерења, спонзори... сепак мислам дека не е вообичаен јутјуб клип.

Lol, тај не е здрав.
Как па го погодил право базенот :)
Ако не е паднал на базентот ке се сокршил.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
НЕ МИ СЕ ВЕРУВА.

добар математичар бил :vozbud:
една безвреда 0 може животот да му го скрати:pos2:

Ова е мнгоу лесно направено компјутерски.
Како може од толкава долнина да лете толку многу, приметете колку само лета накај базентот. Нема логика.

Епа он не носеше волнен џемпер и кожени панталони па за да неможе да тргне по тоа лизгалката или патеката ор ват евер.

Не е вистинско се познава дека е правено.

мислам дека у последно време има се повеќе вакви луѓе кои се заразни од адреналин или си стават цел да постигнат нешто поризично и за да бидат забележани од другите иако би можело да ги чини и живот.
Така да ај билив ит.

Вакви ментиши ги има еден куп само што овој клип е фејк.

Не е во прашање теорија, туку физика. Еве ти еден коментар, што ќе ја реши недоумицата. Read carefully.

"Hey EMT, he was only about 15 feet in the air. His flight path was a parabolic arc, not a drop. His horizontal component of velocity was about 30 mph and his vertical was no more than 20 mph. So his vector velocity on landing would have been 36 mph. then subtract out wind friction and he would hit at maybe 30 mph. This is the equivalent of a 10meter (or 30 foot) fall.

Physics isn't really that hard."

Клипот не знам дали е фејк, ама тој баезн колку и да ви се гледа мал е доволен за 5 возрасни да се брчкаат во него. Знам бидејќи го имам дома, на куЈЧата!

Ххаа.... нема шанси ке се скрши целиот овој ако рипне од толко!:tv:

Ненормален..Ако промашеше??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom