Легијата

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување
Ako go slusash samo poradi toa ..neznam sho da ti recham ..najdobro bi bilo ..neshko kako plukni udaj se .ama ne :D
Hmm .."vesela tema" ..ne mislev bash taka ali ok XD
postoi politichki rap ..doro sea i toj se svrtuva kon socijalni temi ..ete ti go KRS - One pretstavnik takov e XD ..potoa ..postoi i revolucioneren rap ..toj proizleguva od politichkiot XD ..samoto ime kazuva kakov e ..
potoa ..G - Funk rap ..znaesh kakvi temi obrabotuva ..da ne zboruvam ..seks ..droga i nasilstvo XD
postoi i Conscious ..koj se odnesuva na ..ma i toj e nekako na socijalni prashanja ..samo ne kako politichkiot ..ovaj poishe e ..hmm ..ne se zadrzuva samo na politichki prashanja ..tuku tuka se vklucivaat i ekonomija i verski prashanja XD ..se svakame ? ne e samo toj rap "hard life " ..neznam bash kaj bi go smestil XD kako i da e ..XD

Ej Gn'so ..ova e toa shto mi se sviga ! ova e toa XD :D

Само ова ќе ви го кажам

Што значи боље ќе слушам фм отколку од рнс тежок живот
зошто поискрена е фм отколку на рнс лажниот keepin`it real хип-хоп
By: Braum

Значи ипак се работи ва вкус и тој заклучок го добивме одамна. Тебе ти е поинтересна фм, ама мене не ми е поинтересна. Јас не знам дали РНС лаже дека имал тежок живот или нема и не ме интересира но песната е премногу убава. Зарем то не е доволно за да ја слушам? Но ова нема крај и некој мора да се откаже. Ете јас се откажувам и ве молам да се затвори оваа тема зашо од дамнаа се заклучи дека се работи за вкус и џабе лупаме постови.

Значи ипак се работи ва вкус и тој заклучок го добивме одамна. Тебе ти е поинтересна фм, ама мене не ми е поинтересна. Јас не знам дали РНС лаже дека имал тежок живот или нема и не ме интересира но песната е премногу убава. Зарем то не е доволно за да ја слушам? Но ова нема крај и некој мора да се откаже. Ете јас се откажувам и ве молам да се затвори оваа тема зашо од дамнаа се заклучи дека се работи за вкус и џабе лупаме постови.
Konecno !
aj najozbilno ..ako e ova cela diskusija ..neka se zatvori temava ..najdobro taka ..

Само ова ќе ви го кажам part 2

kklimeasterix многу сакаш да бидеш во право
ова заклучивме...она...глумиш паметен само
Дека се работи за вкус... заклучивме одамна
со стихот шо ми го цитираше сакав да кажам:
Боље фм отколку рнс тежок живот
ако станува збор за искрен артист од хип-хоп
Бидејќи нели рнс е keepin`it real рапер
превод: тоа што живееш и на бит го јадеш
ПА ако рнс има платен факултет и топол дом
јас тука неможам да увидам дека животот му е лош
Јас како слушател, а верувам и повеќето
бараат од исполнувачот текстот да го има одживеано
Во спротивно песните ги прави од други причини
кога некој најаден се жали на ништо неличи
Пример: тој што во песни се фали за кола убава
а нема ни фиќо го плукаме и го сметаме за будала
Воедно го сметате и за комерцијала
но исти се и како тие што во песни лажно се жалат
Во ист кош ги ставам на битот ко филм да прават
ко режисери од холивуд секоја приказна на платно да ја стават
Потоа јесте дека има правци во рапот
но патешествие не се oпишува ако не си го изодил патот

By: Braum

Ako go slusash samo poradi toa ..neznam sho da ti recham ..najdobro bi bilo ..neshko kako plukni udaj se .ama ne :D
Hmm .."vesela tema" ..ne mislev bash taka ali ok XD
postoi politichki rap ..doro sea i toj se svrtuva kon socijalni temi ..ete ti go KRS - One pretstavnik takov e XD ..potoa ..postoi i revolucioneren rap ..toj proizleguva od politichkiot XD ..samoto ime kazuva kakov e ..
potoa ..G - Funk rap ..znaesh kakvi temi obrabotuva ..da ne zboruvam ..seks ..droga i nasilstvo XD
postoi i Conscious ..koj se odnesuva na ..ma i toj e nekako na socijalni prashanja ..samo ne kako politichkiot ..ovaj poishe e ..hmm ..ne se zadrzuva samo na politichki prashanja ..tuku tuka se vklucivaat i ekonomija i verski prashanja XD ..se svakame ? ne e samo toj rap "hard life " ..neznam bash kaj bi go smestil XD kako i da e ..XD

Ej Gn'so ..ova e toa shto mi se sviga ! ova e toa XD :D

само накратко то шо сакаше ти да кажиш.... заеби песни за тежок живот... "waaaaa многу е тешко, waaaa ме тепаат во гето..." ..... то не е за да го кажиш и ад те сожалуваат -.- финтава е да направиш нешто повеќе и да... да успееш да заборавиш дека си имал тежок живот... да се издигнеш над сето то и да кажеш ЈАС УСПЕАВ!

Без да ви се замешувам во кавгите , просто и едноставно да си кажам мислење.
Одлична песна - Еј Гн`со !!! Премногу ми се допаѓа посебно начинот на сечење на Блажеј.
А тотално разочаран од Џакси за новиот албум , до сега толку лош албум немал... овој му е најлошиот ... се издвојуваат 3 4 добри , неколку солидни но во принцип сите послаби од претходните траки на претходните албуми.

Барум, најверојанто го немаш преслушано новиот албум на РНС... го имаш на нет нема да ти одземе повеќе од пола саат преслушај го и сакам да го слушнам твоето мислење за тоа дека РНС само брзозборки знае... и не ја затварајте темава немора да се продолжи со оваа дискусија нека биде отворена за новостите во Легијата :)

Веќе не знаете и самите што зборите. Поделени сте на 4 групи овде: оние кои го воздигнуваат the so called keepin it real начин на творење на Легијата, неопределени - браначи на комерцијала а и воедно поштувачи на андер, оние кои реално ги гледаат работиве и стојат цврсто на ставот и оние кои немаат никакво мислење или познавање.
Ви лежат песни за тешкиот живот? See, that's the thing. Од поасалниве рап артисти кај нас секој има напраено барем една (фејк или вистинска) трака за тоа какво им било детството и дека сепак дотуркале до каде што се сега, па никому ништо. Пак се комерцијала. Пак се неспомнати. Еве да не бидам монотона, го отфрлам Слаткар.. СВП имаат напишано такви песни, па никој не ни ги спомнува. И младичот АцеНЛ од поновиве ете, Сиги.. :незнам: итд. Него, еве се рапуе и за дрога, еве Кацар, Пеше, па тие траки ги правите похард од останативе. Да, вие (ние) ги правите(ме) зашо уствари без вас (нас), без овој муабет на форумов тие би биле никој и ништо на улица. Итс кул ту ду драгс, ноу?
Плиз, кое гето, кое тешко го видел било кој од нив во својот живот? Во какви филмови е стаена младинава? Дигни L ако си од улица? Жити се?! Која улица?
Ај споредете ја Еј гн`со со било која друга поранешна трака.. се двои многу? Да. Од бит до лирики. Него сега е "жешка" и сега сите се ложат. Дали ја слушнавте содржината на рефренот внимателно? о.О Некогаш биле и покреативни.. Факт!
Еве замислете дека Легијата не се некое име во рапов и дека ова е им е прва трака евр. Пак ќе има иста критика? Не, али сеа се е сеедно навака. Сеедно е дали ќе се префрлат на комерцијала, за останатите артисти ете не е сеедно, па се плукани.. али јебеш га, они па подалеку се стигнати.. Кој како си ја наредил, не?
Или ако се спомне "тврдокорец сум" автоматски се зема здраво за готово? Па и Ријана пее "I'm so hard" па не е така, нели? И зошто мислам дека ги заборавате останативе членови а spotlight-от е само на Рнс? И не реков со ова дека не го бива! Знам дека одма ќе мавате реплика, али барем прво препрочитајте, зошто она што сакав да го кажам го кажав, кажав се. Значи напротив, и мене секогаш ми бил фаворит со Џакси. Али многу работи не се земени во предвид, а башка приметив сите си ќутите за концертот.. зошто баш таа локација на АНТИЧКИ. Хммм..
Али у реду е. Не може секогаш да биде она што било некогаш. Дури и најврвните имиња имаат направено барем една комерцијална трака во својата историја, барем еднаш се клизнале од picture perfect. Факт! Mobb Deep? ..ft. 50 cent, for Pete's sake. Gravel pit na Wu Tang.. јаоо, ај да не навлагам.
Ние сме научени да трагаме по туѓите стандарди, а како што комерцијалното надвладеа така и на артистите им се исплати да трагаат по тоа. Па и една реклама да снимат, доволно е. Се е профит, каква љубов, какве пичке материне (: So, keep it real.. гледајте ги работиве реално, слушајте си музика каква што ви годи и уживајте. Само не барајте хард, зашто ништо веќе не е достојно да се нарече хард. Многу мал збор, многу голем поим.

Дали ја слушнавте содржината на рефренот внимателно?

Контра прашање... Дали го слушна останатиот дел од песната ? Искрено и мене не ми се свиѓа рефренот, но останатото ме тера повторно да стиснам replay. И не ја прави рефренот песната добра или лоша....

Иначе тоа што кажа хард кор ова она баш ми е гајле јас си слушам она што ми се свиѓа, слушам и метал и рок и рап. Слаткар и компанија заедно со јованов праат поп музика според мене не рап. Затоа се нервирам кога некој ги споредува со Легијата...

..... како успеа да најдиш нешто на кое можиш да реплицираш? Со твојот пост само го потврди постот на Street Dance.... и да ти одговорам на тоа дека рефренот ја прави песната, тоа е пишано правило верувај.... ако немаш добар рефрен, подобро воопшто немај рефрен

Мене песната ми е одлична без оглед на тоа дека рефренот не ми се свиѓа

Stre3T Danc@ Големоо БравооООоо за тебе :)

Ме зачуди колку интелигентно си го сватила сето тоа
се што кажа и ја зад тоа стојам
Дигни L ако си од улица - мижи асан да ти баам
има вистина луѓе од таму но они сигурно не се сите тоа го знаат
До основно излез до девет од средно до дванаесет
на факс платени студии и улица сум знаете
Сето тоа им е само желба од детството
го чуле 2 pac и ќе го менуваат општеството
Да додам и дека го имам слушнато на рнс новиот албум
и да беа боље брзозборките ќе се задржеше на нив барем малку
Потоа новата трака еј гнасо им е сосема поинаков звук
и најдобар бит на кој што рокале Најсигурен сум
За рефренот подобро и да не коментирам
зошто тој што го смислил од се подоле би го симнал
За концертот во антички е натрпевар практички
но заборавиле дека ја немаат онаа општа публика за да се наполни
Без разлика што Саф ќе гостуваат
они немаат песна за женска за да на Слаткар му конкрурираат
Тие што ги слушаат се повеќето под 18 години
кој дали третина ова време се на улиците охридски
Само ајде...сепак со среќа нека им е искрено
се надевам ќе успее тој што настанов го има измислено

Braum потполно се сложувам со тебе
но прекини со твојот фристајл како дете
сите свативме дека сакаш да си емси
иако незнаеме за твоите песни
и не си единствен што знае да римува
но во Бог се колнам, си едниствен што не прекинува
и знам дека SenSei појма нема
но те молам римувај на оваа тема

само накратко то шо сакаше ти да кажиш.... заеби песни за тежок живот... "waaaaa многу е тешко, waaaa ме тепаат во гето..." .

Или:
" waa немам срце да си пукнам во нога, никогаш нема да сум вистински рапер waaa!"

--- надополнето ---

А: " во тренд е да си бренд, кретен си невиден, крем..." да не е случајно некој дис упатен кон Тони Зен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom