Легијата

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување
Сваќам покрај толку песни со сила на правиот текст и правата рима да имаш и по некој брзозборки НО-кажими една бетл песна каде што не му е брзозборки дури и најновата - еј гнасо ( бетл песна ) му е брзозборка исто и иди у к*рац и милион други дури и да не е бетл песна он пак фрла рими безвезални ... Ако тоа е рапот тогаш сите ќе фрлаа рими како пола и повеќе од легијата : )

Сваќам покрај толку песни со сила на правиот текст и правата рима да имаш и по некој брзозборки НО-кажими една бетл песна каде што не му е брзозборки дури и најновата - еј гнасо ( бетл песна ) му е брзозборка исто и иди у к*рац и милион други дури и да не е бетл песна он пак фрла рими безвезални ... Ако тоа е рапот тогаш сите ќе фрлаа рими како пола и повеќе од легијата : )
И што ако има брзозборка? У некоја кратка брзозборка РНС кажува многу повеќе на темата него ли некој у цела песна и има тоа што треба за да биде бетл а не само ко што викаш нафрлани рими, во тие рими не објаснува каква е ситуацијата у Авганистан или како праи бабаму турлитава.. И слушни му го новиот албум посебно некој песни меѓу кој и Машки курви па ќе ти стане јасно све.

i ovde ima brzozborka i bidete sigurni ne e bezveze.

"Боље бегај пред да ве снема се по ред" "ти си ко на крек брат или си со мек врат ти се крши пак знам свиња ко фет фаг тиња ко пред брак" "ве имаме сите на мета"
Не е ова во склоп на темата? Што ако е кажано брзо и со многу јако флоу.

Зошто ги слушаш Легијата?

Mислам дека бев доволно јасен, нели цело време збориме за вкус. Значи според мојот вкус највеќе ми одговара Легијата и јас се наоѓам во нивните песни. Знам дека и ти си се наоѓаш во песните што си ги слушаш и воопшто тоа не ме интересира и не ме занима и немој да речиш дека залудно се караме, зашо вие почнаве со тоа брзозборките да кажувате како нема врска и бла бла бла..
И ме интересира шо ќе ме прашаш следно?

Бујрум на 27-ми на Антички Театар.:smir:

Mислам дека бев доволно јасен, нели цело време збориме за вкус. Значи според мојот вкус највеќе ми одговара Легијата и јас се наоѓам во нивните песни. Знам дека и ти си се наоѓаш во песните што си ги слушаш и воопшто тоа не ме интересира и не ме занима и немој да речиш дека залудно се караме, зашо вие почнаве со тоа брзозборките да кажувате како нема врска и бла бла бла..
И ме интересира шо ќе ме прашаш следно?

немој да се навредиш за тоа бла бла бла.... само сакав да го скратам цитатот.... а јас воопшто не се расправам со тебе.... јас не те ни осудувам дека ги слушаш Легијата.... јас никогаш не реков дека не ми се допаѓаат и дека неможам да ги слушам... немора да се фаќаш одма за пиштоли ;) .... јас едино сакам да знам што е тоа што те привлекува кај нив.. .дали тоа дека седат на клупи без скршен денар и пијат мочка топло пиво или тоа дека пушат хаге или па можеби нешто друго..... немој да ме свајќаш погрешно, само сакам да знам што е тоа кај нив што го привлекува твоето внимание.... еве на пример јас ќе ти кажам за мене да го скршиме мразот.... од македонскиве рапери никој неможам да го сватам.... рака на срце за САФИЗАМ зашто кажуваат за балканскиот живот, за онај грд балканси живот во кој шабанот е на власт ( за разлика од другиве рапери кои се филмаат дека се гангстери и дека живеат во гето и затоа прават и песни како демек животот е тежок во гетото -.- ), а исто и до ден денес ме влечи да го слушам албумот заради квалитетот на кажаниот збор... тоа е то што раперот го прави МС.... и никогаш нема да се појави екипа што ќе направи нешто подобро од Сафизам....
за странски рап несакам да зборувам еве да се задржиме на нашево..... ти си на ред..

Ахх, кажав бе 3 пати до сега. Ги слушам Легијата затоа што се пронаоѓам во нивните песни. Некои ме прават весел, некои ме прават тажен. Но едно и заедничко, сите ме опуштаат. Ни една лоша вест не ми врве без „Лош Пат“, „Потежок од Тешки Времиња“ „Фрекфренции“ и уште неколку песни.. За САФ и јас пуштам рака од среце, имам многу нивни песни што ги слушам секој ден заедно со се песните на Легијата.
Сеа јас да те прашам нешто тебе. Од цела Легија, значи сите рапери во Легијата, кај се најдовте да се фатите за РНС? Не е тоа зошо ми е омилен него тој е еден од најдобрите рапери во македонијава. И најголемиот хејтер за РНС би требало да пушти рака од срце зашо тој е и Уметник и Талент кој што ретко се раѓа.

Ахх, кажав бе 3 пати до сега. Ги слушам Легијата затоа што се пронаоѓам во нивните песни. Некои ме прават весел, некои ме прават тажен. Но едно и заедничко, сите ме опуштаат. Ни една лоша вест не ми врве без „Лош Пат“, „Потежок од Тешки Времиња“ „Фрекфренции“ и уште неколку песни.. За САФ и јас пуштам рака од среце, имам многу нивни песни што ги слушам секој ден заедно со се песните на Легијата.
Сеа јас да те прашам нешто тебе. Од цела Легија, значи сите рапери во Легијата, кај се најдовте да се фатите за РНС? Не е тоа зошо ми е омилен него тој е еден од најдобрите рапери во македонијава. И најголемиот хејтер за РНС би требало да пушти рака од срце зашо тој е и Уметник и Талент кој што ретко се раѓа.

Јас не го серам РНС и шо треба да напрам за да сватиш.... да ти постирам песна негова за да се увериш? РНС е најдобар во Легија, можи да се речи најдобар и во Македонија но не е перфектен рапер... и тој има слабости како сите други... само ти неможиш да поднесиш негативна критика за твојата омилена група....

prv pat se lognuvam po kiznaj kolku vreme ..XD
abe ..ne mu e na nekoj dosadno da slusa celo vreme traki so tema "tezok zivot" ?
svrti choveche LOL celo vreme tezok zivot ..ajde ..2/3 pesni ..svativme brat tezok zivot si imal ..ama pa u skoro sekoja pesna ?XDne me svakajte bukvalno ..skoro site pesni se so tema "tezok zivot" -.-' we are the boys from the ghetto ..so iskluchok na nekoi XD

Брзозборки, брзозборки.. ама БРЗОЗБОРКИВЕ НЕГОВИ КИНАТ БОГАМИ!

И да поише би слушал во песна да има рата мата тата али да сака со тоа да каже нешто, отколку да слушам песна кај што има еб*м, пи*ка.. или пи*ката ти смрди на гомна. Или па идам у дискотека пијам 10 пијачки, кршам чаша, повракам и ја пцујам женскана.

Брзозборки, брзозборки.. ама БРЗОЗБОРКИВЕ НЕГОВИ КИНАТ БОГАМИ!

И да поише би слушал во песна да има рата мата тата али да сака со тоа да каже нешто, отколку да слушам песна кај што има еб*м, пи*ка.. или пи*ката ти смрди на гомна. Или па идам у дискотека пијам 10 пијачки, кршам чаша, повракам и ја пцујам женскана.

Добро би било да се затвори темата за брзозборките.
Инаку Mikiyo San мене никогаш не ми се здосадиле песните со тема „тежок живот“. Баш ми годат и ме опуштаат. Тоа ми е како дрога, кога сум нервозен доволно е да слушнам една песна и поинаку гледам на нештата. Ме охрабрува. Уште 2 албума нека издаде со тема „тежок живот“ за мене ќе биде супер но еве, има и луѓе како тебе што не сакаат да го слушаат тоа. И сосема те оправдувам. Но пак ке речам мене тоа ми годи, којзнае можеби имаме слични судбини со РНС :).

prv pat se lognuvam po kiznaj kolku vreme ..XD
abe ..ne mu e na nekoj dosadno da slusa celo vreme traki so tema "tezok zivot" ?
svrti choveche LOL celo vreme tezok zivot ..ajde ..2/3 pesni ..svativme brat tezok zivot si imal ..ama pa u skoro sekoja pesna ?XDne me svakajte bukvalno ..skoro site pesni se so tema "tezok zivot" -.-' we are the boys from the ghetto ..so iskluchok na nekoi XD
ova ne e nikakva provokacija ili sto bilo samo sakam da ti repliciram na postot, no da znaes deka mnogu luge megu koi spagam i jas go slusaat rapot samo poradi 'tezok zivot' pesnite i mnogu malce svrtuvaat na rap pesna so 'vesela tema'. Jas sum nemal i se nadevam deka nema da imam tezok zivot, no sum gi imal tie momenti,nekogas bilo i tesko i loso no toa e toa sto e :) a sepak slusam rap samo so takva tematika.Pogoreno kazano to e moja droga. Da ne filozofiram po mnogu no mnogu od tie pesni mi davale znacenja na zivotot,soveti i se na se mi pomozile. Sekoj ima svoj vkus i ako prodolzime so ovaa tema na razgovor nikogas nema da prestanime na pisuvame zatoa sto ke se pojavuva sekoj koj sto ke si dava svoe mislenje, a sepak ovaa tema e tema za LEGIJATA ! 1L !

Само ова ќе ви го кажам

Да беше рапот брзозборки и 2 Pac ќе ги правеше
Едо Маајка никогаш прв на балканот не ќе станеше
Марчело покрај што рока брзо и рими ќе фрлаше
но среќа за вистинските стихови ги чуваше
За вистинскиот поет доволни се две рими
за да ти го каже тоа што го мисли
Незнам дали знаете ама оној што нема инспирација
рими набива како во кочина прасиња
Јесте дека текстот треба да што повеќе рими да содржи
ама не без врска туку вистината да ја подржи
И да беа толку добри и корисни брзозборките
така ќе звучеа и стиховите народните
Брзозборќи ќе кажуваа за Божиќ и прочка
брзозборки ќе беа песните од митологијата напишани на плочка
Љубовните sms пораќи ќе излгедаа вака:
те сакам сваќам па праќам sms да те бакнам и галам
Но свесни сме дека во доброто има лошо и обратно
но и среќни сме дека владее подоброто
А и сведоци сте ронин кога на форумов се бранеше :nesvest:
па тоа друг изведувач ни за пари не би го направеше
Тоа е така зошто галеното дете тешко прифаќа критика
да беа по прифатени они ќе снимаа кај ЈЈ не слаткаристика
Оние што имаат малце или воопшто немаaт хејтери
е тука можеш да видиш колку се успешни тие рапери
Плус ако платен факултет и топол дом е тежок живот
за чергариве истово би било богатство во изобилство
Што значи боље ќе слушам фм отколку од рнс тежок живот
зошто поискрена е фм отколку на рнс лажниот keepin`it real хип-хоп
Не е keepin`it real оној што има, а вика нема
тоа е исто како да го слушаш ронин како пари за леб немал :)
Раперите кој имаа милион стихови против медиумите
денес истите се борат на минута да ги пуштиле
И не е тоа лошо ама лошо рапот го проценувале
порано тв, радио плукале, а денес другарувале
Добро, за комерцијалниот сервис и други екипи се бунтувале
ама изгледа сватиле дека без тоа тешко успех и пари би изнудиле
Инаку според моето знаење, сваќање, барање и гледишта
страјк е најдобар од таа еќипа зарем не раперишта ? : )

By: Braum

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom