LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Кога го земав Квартот во АМЦ...дечките што работат таму ми се другари, и ми кажаа да не го земам Филипсот по кој бев упатен , туку Квартот бидејќи внатрешно се потполно исти. И Филипс е купен од кинезите и внатре ја бутаат класичната електроника што ја има кај секој кинески ТВ. Имаат направено неколку спецификации и ги шибаат на стотици модели

Ma poarno Hitachi - made in Turkey, eftin a ima slika kao LG. Veke 3 god go imam i nema maka. AMC samo zalazuvaat so taa 5 god garancija, ama da ne dojde do servis. Na It forum mk imam tema za AMC i eden kup nezadovolni musterii so losi iskustva. Ali razbira se, toa ne znaci deka sekoj TV ke se rasipe. Se zavisi od srekjata.
Ali ja licno nisto nema da zeam od amc.

Каде на оваа планета можам да најдам матична плоча за Philips TV модел 42PFL6007K/12 ? Телевизорот е купен од Швајцарија во 2013 година. Го праќав на сервис во Скопје во Електро визија, официјален сервис за Филипс во Македонија и рекоа дека неможат да најдат плоча. После во Охрид исто некој официјален сервис за Филипс го контактираше мој колега и таму неможеле да најдат. По локалниве сервисери во Струмица нема шанси да најдат. На интернет барам веќе недела дена исто неможам да најдам, за сите модели има само за овој неможам да најдам. Крајно решение ми беше да ги контактирам дирекно Филипс преку фејсбук и маил да видам они дали ќе направат нешто и рекоа дека ќе се обидат да ми помогнат ама речиси една недела немам никаков одговор. Дали овој модел на телевизор е единствениот произведен во светот па толку неможе да се најде плоча жити мајка?

Дали има некој искуство со TCL U43P6046, 4К андроид ТВ. За 35000ден ми изгледа како добра понуда.

Имам Philips 6100 и ме интересира како може да наместам на екранот едната половина да ми е еден канал, а другата другиот, и во исто време два канали да можеш да гледаш одеднаш. Ако е воопшто можно секако, дека знам некои понови телевизори ја имаат оваа опција.

Имам Philips 6100 и ме интересира како може да наместам на екранот едната половина да ми е еден канал, а другата другиот, и во исто време два канали да можеш да гледаш одеднаш. Ако е воопшто можно секако, дека знам некои понови телевизори ја имаат оваа опција.
Kako be mozes 2 kanala da gledas od ednska? :tapp:

Ako ima samiot televizor PIP (picture in picture) funkcija, mozno je.

Kako be mozes 2 kanala da gledas od ednska? :tapp:
Еве како.

Види ако има некои слични опции како на клипот (иако ова е за ЛЏ) можеби ќе ти помогне.

дали воопшто има можност за два канали во исто време тој модел

Еве како.

Види ако има некои слични опции како на клипот (иако ова е за ЛЏ) можеби ќе ти помогне.
Ако добро читаш пишува two inputs, а не два телевизиски канала. Членот прашува два телевизиски канали дали може да гледа.

Sent from my 6055P using Tapatalk

за два канали треба два тјунери да има тв, а такви само некои скапи модели имаат

За ТВ со два канали потрбно е вградено со два тјунери ,а во овој случај горните клипови се едниот со канал со активен тјунер,а другата слика е со приклучок со ХДМИ што се користи со двд плејер,плејстешјн и слично

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

го мерачам ова телевизорче
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=226070
Искрено некако све ме влече накај ЛГ , имам мислење дека вадат најдобра слика, ако грешам поправете ме.
Ова телевизорче има 1000hz. Дали според вас за тие пари е ок или можам да земам нешто подобро од тој ценовен ранг?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom