Дечки заглавив јас помеѓу два избора.Не знам дали да земам
LG LK 450
•32"(82cm) Full HD LCD TV
•Резолуција:1920x1080
•Контраст: 100.000:1
•3xHDMI 1.4, Scart
•Component, RGB in
•USB 2.0 (JPEG, MP3, DivX HD)
•DVB-T/C MPEG-4
или
LG 42 PT 353
•42"(107cm) HD Ready Plazma TV
•Резолуција: 1024x768
•600Hz TruMotion
•Dual XD Engine, Real Cinema 24p
•DVB-T/C MPEG-4 HD
•SIMPLINK, Intelegent Sensor
•2xHDMI 1.4, USB 2.0 (JPEG,MP3,DivX), Scart
Лцдто е 20 000 а плазмата 5000 плус али затоа добиваш 25цм плус кој не се малце сепак.Лимитот ми е толку максимум 25 000 ден и морам да признам дека подобро би дошол овој големиот кога станува збор за големина на телевизорот со оглед дека не планирам наскоро пак да купувам телевизор за во дневната соба (20квадрати).Е сега читав многу рецензии и за двата телевизори и двата ги фалат многу.Технологијата е различна и тоа малце ме кочи.Сите викаат плазмата вадела подобра слика итн од друга страна не била ФУЛ ХД иако најчесто телевизорот ке се користи за кабловска и филмови најчесто дивх и 720п а и на многу сајтови кажуваат дека на подалечно растојание немало голема разлика помеѓу 720 и 1080п.Навистина не знам за што да се одлучам.Моите се водат според големината овој плазмата им изгледа подобро али сепак оставаат на мене демек јас многу повеќе се разбирам за овие работи

Така да барам искрени совети од повеќе членови кој би бил вашиот избор според овие услови кој ги наведов за кој би се користел телевизорот.Тенкс