LCD телевизори

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не ја слушај џену, зимај ЛГ-то. Познато е дека се најнапредни со ЛЕД технологијата, и нема да се замараш со спојување и читање фајлови.
И јас би се сложил со тебе за ЛГ-то.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
zdravo decki denes zemav panasonic TX-P42S30,spustiv film divxhd 1080p okolu 10gb,go pustiv preku laptop,preku hdmi kabel ,i mi secka,ina lap top i na tv,go pustiv preku vlc i bs pleer i istoto mi javi ,seckanje,prasanjeto e dali ima nekoj pleer specijalen za ovie formati na filmovi za da instaliram na laptopot ili vo idnina da spustam filmovi so pomala rezolicija 720p ili use pomala,inaku laptopot mi e dobar ,ima dobra konfiguracija,taka da sumjam deka ne e vo red so pleerite ,ajde pozdrav

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
zdravo decki denes zemav panasonic TX-P42S30,spustiv film divxhd 1080p okolu 10gb,go pustiv preku laptop,preku hdmi kabel ,i mi secka,ina lap top i na tv,go pustiv preku vlc i bs pleer i istoto mi javi ,seckanje,prasanjeto e dali ima nekoj pleer specijalen za ovie formati na filmovi za da instaliram na laptopot ili vo idnina da spustam filmovi so pomala rezolicija 720p ili use pomala,inaku laptopot mi e dobar ,ima dobra konfiguracija,taka da sumjam deka ne e vo red so pleerite ,ajde pozdrav
Може баш тој филм те зеза, пробај симни друг.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
што процесор имаш ?

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Најдобар плејер за ХД филмови ти е TotalMedia Theatre 5.Најубава сликата ја прави а и ако го поврзеш лап топот со сараунд и звукот го вади како што треба,дури и дтс.Преку другите не ја пушта убаво сликата а звукот е катастрофа.А исто така симни си и нови кодекси може и тоа ти зафркава.Инаку на сите им препорачувам ако компјутерот го поврзат со телевизор овој програм да го користат.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
се мислам дали да зеам плазма 50 инчи има во техномаркет LG http://www.technomarket.com.mk/products/09070951/lg-50pj550 или да зеам ЛЦД 42 инчи http://www.technomarket.com.mk/products/09107598/lg-42lk430 веке иам LG 42 сличен на овој сум презадоволен тој сеа ке иде кај мене во соба за дримбокс и такви работи а овој што ке го зеам ке ми биде за во дневна најчесто за кабловска
Ne znam dali imaat seuste 50pt353 LG, brat mi takov zema i predobar e.
Јас си купив Panasonic TX-L42S30E плазма. http://www.technomarket.com.mk/products/09107812/panasonic-tx-p42s30e
Сликата е топ. Ако има некој некаков предлог за сетинзи и подесувања нека кажува.
So zdravje da se sluzis, koristi go vo cinema mod prvite 300 casa rabotenje.

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
eve so format e filmot

Rise.of.the.Planet.of.the.Apes.2011.1080p.BluRay.DTS.x264-CHD

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Еден MKV фајл или повеќе чудни фајлови се?
Симни друг филм и гледај да е еден MKV.
samo eden e ,se e vo red zvuk i ostalo arno ama se stopira,ke spustam nokeska drug pa ke vidam ,se mislam deka ima greska vo filmot

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Bitrate 13210 kbps Toa kazuva nesto mozebi tv e slab da podrzi takov bitrejt a probaj i so mkv2ac3 pred nekoja strana objasniv kako da prekodiras dts u ac3. Za na pc da bi go gledal ovoj film simni core avc decoder i mora da raboti kako treba.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Моја препорака е да го симнеш програмот XBMC кој е бесплтен но доста моќен и јас така гледам филмови со хдми кабел поврзан преку компјутер и нема проблем.

http://xbmc.org/

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
samo eden e ,se e vo red zvuk i ostalo arno ama se stopira,ke spustam nokeska drug pa ke vidam ,se mislam deka ima greska vo filmot
Да не си инсталирал разно разни кодеци пример K-Lite па други со програми сами што се инсталираат па настанал општ хаос? Избриши ги сите медиа плеери и кодеци што ги имаш, рестартирај, инсталирај на ново K-Lite или CCCP, некој добар плеер (MPC-HC, VLC и сл.) и види ќе зафркава ли пак

Моја препорака е да го симнеш програмот XBMC кој е бесплтен но доста моќен и јас така гледам филмови со хдми кабел поврзан преку компјутер и нема проблем.

http://xbmc.org/
ZOTE тој прорам чита ли титлови?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да не си инсталирал разно разни кодеци пример K-Lite па други со програми сами што се инсталираат па настанал општ хаос? Избриши ги сите медиа плеери и кодеци што ги имаш, рестартирај, инсталирај на ново K-Lite или CCCP, некој добар плеер (MPC-HC, VLC и сл.) и види ќе зафркава ли пак

ZOTE тој прорам чита ли титлови?
Да да, све чита, и кирилица, многу јако ја скалира сликата ма филмот, има и опција за подесување на слика како контраст и светлина и др. бробајте нема да зжалите ве уверувам :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
eve so format e filmot

Rise.of.the.Planet.of.the.Apes.2011.1080p.BluRay.DTS.x264-CHD
охохооо блуреј 1080p штом е не верувам да тргне ни на дуал кор (каде виде ти дивX ???)
720p може ке ти тргне
купи си нов процесор до него е гарант :)
инаку не мораш цел филм да симињаш ... сметни си само sample и ако го пушта значи може да продолжиш со спуштањето
а што не пробаш директно да го пуштеш на телевизорот ? или веке проба

Kajgana Shop

На врв Bottom