LCD телевизори

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dali moze nekako da povrzam nadvoresen HDD preku USB so televizor? USB-to cita sve divo i zivo, mi prepozna USB formatirano vo NTSC i vo FAT32 (8 giga), HDD mi e 250 giga, dali e mnogu ova, dali treba pomalku, sto treba ustvari da pravam? :)

Po netov citam epten smesni raboti, demek, sum trebal vo Hard Diskot da gi podreduvam fajlovite, da ne im stavam mnogu dolgi iminja, i takva sve nekoi detski idei.

Care?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Dali moze nekako da povrzam nadvoresen HDD preku USB so televizor? USB-to cita sve divo i zivo, mi prepozna USB formatirano vo NTSC i vo FAT32 (8 giga), HDD mi e 250 giga, dali e mnogu ova, dali treba pomalku, sto treba ustvari da pravam? :)

Po netov citam epten smesni raboti, demek, sum trebal vo Hard Diskot da gi podreduvam fajlovite, da ne im stavam mnogu dolgi iminja, i takva sve nekoi detski idei.

Care?
Зашто само не пробаш да го приклучиш со ТВ? Сигурно нема да експлодира.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Како бе детска идеја должината на името? Знаеш дека и Windows 7 има ограничена должина на имињата, така? Тука спаѓа и патеката. Пробај, реди си фолдери во фолдери во фолдери... и ќе го видиш лимитот:)

Имај во предвид дека тоа за на телевизорот не е наменет првенствено за гледање филмови, башка нема никаков оперативен систем и не е нешто многу многу паметен, така да ако веќе го имаш дома хард дискот, пробај, ништо не губиш:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Зашто само не пробаш да го приклучиш со ТВ? Сигурно нема да експлодира.
Pa toa zborev, ama ne sum go pisal ubavo, USB vlezot na televizorot :)

Како бе детска идеја должината на името? Знаеш дека и Windows 7 има ограничена должина на имињата, така? Тука спаѓа и патеката. Пробај, реди си фолдери во фолдери во фолдери... и ќе го видиш лимитот:)

Имај во предвид дека тоа за на телевизорот не е наменет првенствено за гледање филмови, башка нема никаков оперативен систем и не е нешто многу многу паметен, така да ако веќе го имаш дома хард дискот, пробај, ништо не губиш:)
Pa sto znam, mislev deka e detska :)

A i iminjata ne se nesto dolgi, osven naslovite (sose spaces), onaka bez folderi gi imam, deka ne mi treba prevod pa zaradi toj fajl da gi stavam site filmovi na razlicni folderi.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Совет! Избегавај специјални знаци:) И пробај стај ги сите на купче, види може ќе ги чита:) Ако не, ќе пробај само еден едниствен филм стави на хард дискот, да нема ни фолдери и ако нејке ни така, тогаш едноставно нема начин:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Совет! Избегавај специјални знаци:) И пробај стај ги сите на купче, види може ќе ги чита:) Ако не, ќе пробај само еден едниствен филм стави на хард дискот, да нема ни фолдери и ако нејке ни така, тогаш едноставно нема начин:)
Nema kaj da gi piknam filmovite :)

2 komjuteri mi se almost full :D

Edit: zaboraviv da spomnam, deka USB-to odma koga ke go priklucam, go poznava, i ti dava odma opcija, sto sakas da pravis, browse videos/pics...bla bla, a Hardot voopsto ne go cita. Struja zema :) deka go gledam sveti.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Nema kaj da gi piknam filmovite :)

2 komjuteri mi se almost full :D

Edit: zaboraviv da spomnam, deka USB-to odma koga ke go priklucam, go poznava, i ti dava odma opcija, sto sakas da pravis, browse videos/pics...bla bla, a Hardot voopsto ne go cita. Struja zema :) deka go gledam sveti.
Што телевизор имаш?
И побитно (сериозно): Со колку долг кабел го поврзуваш хардот во ТВ?

Јас имам LG LCD и имам кабелче од хардот што е, некои 20 цм и имам еден кабел од 3 метри USB. Со тој од 3 метри си има струја (свети) ама не работи на ТВ, а со обичниот, краткиот, чита се што постои :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Што телевизор имаш?
И побитно (сериозно): Со колку долг кабел го поврзуваш хардот во ТВ?

Јас имам LG LCD и имам кабелче од хардот што е, некои 20 цм и имам еден кабел од 3 метри USB. Со тој од 3 метри си има струја (свети) ама не работи на ТВ, а со обичниот, краткиот, чита се што постои :)

LG LED LCD, inaku kabelot e 60/70 cm.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
LG LED LCD, inaku kabelot e 60/70 cm.
95% ти е поради кабелот. Нмеаш обичен оригинал USB кабел што си доаѓа со надворешниот хард? Јас кога поврзувам со тој (оригинало) чита се што може да се чита :)
Со друг кабел, не бива.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Епа другари, еве што ми се случи мене на ТВ-то...

Можеби не е најдобар пример, ама станува збор за сиви/бледи вертикални линии, на повеќе места на панелот. Ова е фабричка грешка од која нема бегање, така е произведен, а присутно е и кога го купувате телевизорот...само треба да проверите на темно осветлување и зелена позадина.

IMPORTANT INFORMATION TO PREVENT
“IMAGE BURN /BURN-IN” ON YOUR TELEVISION SCREEN
- When a fixed image (e.g. logos, screen menus,
video game, computer display and teletext
pages) is displayed on the television for an
extended period it can become permanently
imprinted on the screen. This phenomenon is
known as “image burn” or “burn-in”. Image burn
is not covered under the manufacturer’s warranty.
- In order to prevent image burn, avoid displaying
a fixed image on your television’s screen for a
prolonged period (2 or more hours for LCD, 1 or
more hours for Plasma).
- Image burn can also occur on the letterboxed
areas of your television if you use the 4:3 aspect
ratio setting for an extended period .

Ne znam dali sigurno se raboti za istata rabota, no ako e istoto, eve info za ponovite korisnici.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
IMPORTANT INFORMATION TO PREVENT
“IMAGE BURN /BURN-IN” ON YOUR TELEVISION SCREEN
- When a fixed image (e.g. logos, screen menus,
video game, computer display and teletext
pages) is displayed on the television for an
extended period it can become permanently
imprinted on the screen. This phenomenon is
known as “image burn” or “burn-in”. Image burn
is not covered under the manufacturer’s warranty.
- In order to prevent image burn, avoid displaying
a fixed image on your television’s screen for a
prolonged period (2 or more hours for LCD, 1 or
more hours for Plasma).
- Image burn can also occur on the letterboxed
areas of your television if you use the 4:3 aspect
ratio setting for an extended period .

Ne znam dali sigurno se raboti za istata rabota, no ako e istoto, eve info za ponovite korisnici.
Ова или е грешно или е ептен старо (кога искочиле првите плазма и LCD телевизори)

Ова во денешно време важи САМО за плазма ТВ. На LCD не може ова да се случи, само на плазма. И после некое време, го снемува чудото.
Ама кој зима плазма? :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Na Mac)) ne mu bese plazma postariot?

Kako i da e, ako e staro brisi go, da ne gi plasime lugeto bez potreba :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
А ова со херциве, оди види два телевизори еден до друг, едниот да си е стандард (60Hz) другиот со 100 да видиш разлика во движење. Првиот ќе “сецка“ сликата на се што движи, вториов не, ќе си лизга.
На овој ќе сецка? Или тоа се некои додатни 50 херци?

Kajgana Shop

На врв Bottom