LCD телевизори

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Немам уште купено сараунд како што треба, и се мачам со звучките од телевизорот...
Инаку совет што би можел да пробаш, провери во сетинзите, знам имаше 3 опции за звукот на најновиот фирмвер. Стерео, ДТС и уште едно ДТС без ХДМИ. Провери на двете комбинации што резултат ќе добиеш.
Друго, пробај од усб пушти го филмот, можно е мрежата да нема проток како што треба па да касни звукот... мада не ми се верува ова:)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
не најдов соодветна тема, па оваа ми бше нај блиску...

значи, имам проблем... барам далечинско за двд плеер-рекордер... немам никакви функции без него.. освен плеј, стоп и мотање, ништо друго неможам да фклучам... дури ни сабтитл... значи, сите пазари и продавачи на даљинска ги свртев и не најдов... посочете ми каде да барам, на кое соодветно место да барам за ФИЛИПС... благодарам....

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
не најдов соодветна тема, па оваа ми бше нај блиску...

значи, имам проблем... барам далечинско за двд плеер-рекордер... немам никакви функции без него.. освен плеј, стоп и мотање, ништо друго неможам да фклучам... дури ни сабтитл... значи, сите пазари и продавачи на даљинска ги свртев и не најдов... посочете ми каде да барам, на кое соодветно место да барам за ФИЛИПС... благодарам....
pa pisi za sto se raboti koj model sto marka se pisi moze nekoj ke ima sto znae vaka ne mozeme da ti pomogneme

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
значи вака... моделот е PHILIPS со ознаки DVDR 890

ми треба даљинско за него...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Епа другари, еве што ми се случи мене на ТВ-то...

Можеби не е најдобар пример, ама станува збор за сиви/бледи вертикални линии, на повеќе места на панелот. Ова е фабричка грешка од која нема бегање, така е произведен, а присутно е и кога го купувате телевизорот...само треба да проверите на темно осветлување и зелена позадина.
Не се познава цело време, туку само на сиви и зелени позадини, да речеме фудбал или голф. :)

Затоа, би ви препорачал да бапнете било каков зелен wallpaper на USB стик, да го брцнете во телевизор и обавезно да проверите за ова...ако има една линија, потоа ќе станат 2-3-4...и не знам до каде оди, јас на мојот моментално имам 3, а веќе подолго време не се умножиле. : )
Значи, ако ви е под гаранција сеуште ТВ-то, обавезно проверка и во "не дај боже ситуација", враќајте го. Ако не ви е, не проверувајте, зашто еднаш ако го забележите проблемот, нема да можете да прекинете да го забележувате при гледање после...ако ме сфаќате.

Но, идеме на друга тема. Заради овој проблем, решив да го пребацам ТВ-то во моја соба (бидејќи гледам филмови и играм на јаки контрасти, а проблемов највеќе е присутен при телевизииве наши и нивните ЧКЉ квалитетни програми), а за во дневна се решив за ова ѕверче:

PFL-5605
LED, постар модел (има понов 6605, прво тргнав за тој, ама бидејќи е потенок за третина, греењето е лошо решено и екранот е РЕРНА буквално...)

И се беше супер, нудат плаќање на кредит и тоа без камата, види мајката...
Ама, пазете сега ова, за да можете да плаќате на кредит, ќе треба да имате на кредитната НАЈМАЛКУ колку што чини телевизорот (во овој случај 50,000 денари), они ги резервираат средствата и потоа месечно од нив вадат по 2000/3000 во зависност од ратите. Ама, вие не можете да отидете под таа граница од 50,000 до прва рата, 48,000 до втора, 36,000 после 7ма итн...

Што понуда ќе беше, исто како да плаќам во готово, само вака ја имам илузијата дека парите се сеуште кај мене на сметка...преварантски договори колку сакаш. :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А од кај го зема не прочитав?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Да не има некој случајно LCD/LED телевизор од сериите на LG:

- LD 465
- LE 5300

и ако да, како е задоволен?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не има некој случајно LCD/LED телевизор од сериите на LG:

- LD 465
- LE 5300

и ако да, како е задоволен?
Јас имам LH 2300 и сум ептен презадоволен!

Значи имаш:
FullHD
LED осветлуивање
дигитален ресивер
USB што пушта се што пости (слики, HD видеа, музика...)

Се ова за некои 24 000 ден.

Со еден збор - ОдлиЌно!

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Фала -={K-O-R-U-N}=-

Но да не го згреши моделот, кој е па сега овој LH 2300 ?

Иначе зет ми има 42LH3000 и вади супер слика на МаксТВ, исто и од усб стик HD видеа.

За LD 465 не сум сигурен но мислам дека не е некој нов модел, од поодамна се врти по продавниците, но не е LED, а другиот е LED но е околу 10.000 денари поскап, па не ми се фрлаат пари, незнам дали вреди 100Hz TrueMotion за плус 10.000.

Кај мене во соба ми треба од 37 инчи, бидејќи ќе се гледа од 3 метри (од троседот) и од 2 метри (од фотељата) :tv:

Па во план сум да потрошам до кај 600 евра, 700 некако многу ми се не ми се даваат за LED сеуште, но ќе видам во живо ќе направам подетална споредба и тестови, ако вреди може ќе земам и LED за околу 43-44.000.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала -={K-O-R-U-N}=-

Но да не го згреши моделот, кој е па сега овој LH 2300 ?

Иначе зет ми има 42LH3000 и вади супер слика на МаксТВ, исто и од усб стик HD видеа.

За LD 465 не сум сигурен но мислам дека не е некој нов модел, од поодамна се врти по продавниците, но не е LED, а другиот е LED но е околу 10.000 денари поскап, па не ми се фрлаат пари, незнам дали вреди 100Hz TrueMotion за плус 10.000
Можно е да беше 3200 не 2300 :)

А ова со херциве, оди види два телевизори еден до друг, едниот да си е стандард (60Hz) другиот со 100 да видиш разлика во движење. Првиот ќе “сецка“ сликата на се што движи, вториов не, ќе си лизга.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
А ова со херциве, оди види два телевизори еден до друг, едниот да си е стандард (60Hz) другиот со 100 да видиш разлика во движење. Првиот ќе “сецка“ сликата на се што движи, вториов не, ќе си лизга.
Е ваква информација ми требаше, фала многу :)

Знам дека теоретски треба да е така, но во живо уште немам прошетано и гледано до толку, пошто не ме заинтересирало како што ме интересира сега.

Штом е така, големи се шансите да земам LED со над 100Hz TrueMotion, пред се заради гледање фудбал и филмчиња во HD без тоа засецнување на сликата да ми иде на живци ако толку се приметува.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е ваква информација ми требаше, фала многу :)

Знам дека теоретски треба да е така, но во живо уште немам прошетано и гледано до толку, пошто не ме заинтересирало како што ме интересира сега.

Штом е така, големи се шансите да земам LED со над 100Hz TrueMotion, пред се заради гледање фудбал и филмчиња во HD без тоа засецнување на сликата да ми иде на живци ако толку се приметува.
Отиди во Neptun во парк, имаш два телевизори еден до друг од кои едниот е со 100 херци, на двата оди исто видео. Разликата е пичку матер :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зашто не го зема LG?
За инат! :D

Не бе, овој PFL 5605 е лански модел, па затоа е на попуст сега...и е 41.000, збориме за 40ка LED FullHD. Би рекол дека е топ цена.
Новиот модел од оваа серија е PFL 6605, ама бидејќи запнале да го прават ептен тенок, ужасно грее екранот...а сликата на двата е мање-више иста, само едниов има нешто Pixel PlusHD, а другиов Pixel Range или што знам, демек некоја битна разлика, ама кога ќе ги гледаш двата еден до друг - исти курац. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom