LCD телевизори

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ме интересира како можам преку усб да глеам на ТВ. Клипови и слично.
Моделот е LG 32LF2510 Full HD.
Освен шо треба да ставам USB како да го вклучам значи да чита од тоа и какви формати подржува ТВ-то.

И поврзав ТВ-то со ПЦ со ХДМИ кабел. наместив резолуција нормална за Тв-то 1920*1080 и беше малце издолжена сликата од страна. Надвор од граница. Пробав да пуштам игри и тогаш сликата си беше нормална не излагаше слиакта надвор од границите на екранот.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Немој такви комедии овде јавно да раскажуваш.Кога ќе бидеме дел од ЕУ тогаш царината ќе отпадне,а превозот ќе биде околу 20-25 евра максимум,биди сигурен во тоа.
А под кој основ би отпаднала царината за производи од USA. И сварно мислиш дека превозот ќе биде 20-25 евра ако земеш некое 50" LCD. Не се комедии другарче, реалност е тоа

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А под кој основ би отпаднала царината за производи од USA. И сварно мислиш дека превозот ќе биде 20-25 евра ако земеш некое 50" LCD. Не се комедии другарче, реалност е тоа
Превозот и сега е толку од прилика и плус што ќе си платиш 5% од цената.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
24 000 ден. со вграден дигитален тјунер. На Телекабел ми наоѓа накај 160 канали (90 дигитални) и накај 40-50 радио станици :)

Одлично, одлично. Ај ако ти се погодил добар кажи од каде го зема, зашто планирам да набавам во блиска иднина.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај ако може едно упатство за LG 42LF2510 за да го активирам усб-то да видам како ќе се гледа.
Утре ќе ви кажам модел и за самуснгот, незнам точно како беше, и за него ќе треба да ми дадете линк.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај ако може едно упатство за LG 42LF2510 за да го активирам усб-то да видам како ќе се гледа.
Утре ќе ви кажам модел и за самуснгот, незнам точно како беше, и за него ќе треба да ми дадете линк.
Добро никој незнае? Нели сите ги имавте хакнато слични модели и гледавте ФулХД материјали?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Добро никој незнае? Нели сите ги имавте хакнато слични модели и гледавте ФулХД материјали?
Имаше еден линк ставено дечково, ама беше за 42LH3000, пробај нешто аналогно од ова упатство да изведеш, ако е возможно.

Земај го нема да згрешиш!
Еве линк за тоа за USB-то да се среди, пред малку го направив, симнав House HD епизода - ЏАМ!
Едит: Ништо од упатството, само што видов дека ја избришале темата.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Ако ме служи добро меморијата вака нешто беше. Види кој фирмвер имаш на телевизорот. Ако имаш 3.5 верзија нема да можеш. Затоа ке симнеш верзија 1.5 од страната на ЛГ. Ќе го ставиш на усб и ќе одиш на update firmware. Сега кога имаш верзија 1.5 држи ги ОК копчињата истовремено на даљинското и телевизорот неколку секунди. Треба да ти се отвори сервисното мени. За код ке внесеш 0000. По менито таму негде ке најдеш Видео и ќе го смениш од off во HD. Потоа ќе можеш да си го вратиш стариот фирмвер.

Ова го правиш на свој ризик немој да заборавиш. Не превземам никаква одговорност :smir:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еве го другиот модел што ми треба исто некое туторијалче да ми најдете. Samsung LE-40A615A.

Ако ме служи добро меморијата вака нешто беше. Види кој фирмвер имаш на телевизорот. Ако имаш 3.5 верзија нема да можеш. Затоа ке симнеш верзија 1.5 од страната на ЛГ. Ќе го ставиш на усб и ќе одиш на update firmware. Сега кога имаш верзија 1.5 држи ги ОК копчињата истовремено на даљинското и телевизорот неколку секунди. Треба да ти се отвори сервисното мени. За код ке внесеш 0000. По менито таму негде ке најдеш Видео и ќе го смениш од off во HD. Потоа ќе можеш да си го вратиш стариот фирмвер.

Ова го правиш на свој ризик немој да заборавиш. Не превземам никаква одговорност :smir:
Ај некој нека прокоментира од тие што веќе го направиле ова? Гаранција се губи со ова така? Што се дешава со фирмверот што го даунгрејдувам, па после го апдејтувам? Македонскиот јазик претпоставувам ќе се избрише...

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Ај некој нека прокоментира од тие што веќе го направиле ова? Гаранција се губи со ова така? Што се дешава со фирмверот што го даунгрејдувам, па после го апдејтувам? Македонскиот јазик претпоставувам ќе се избрише...
Нема зошто да се губи гаранцијата. Јас уште првиот ден го направив ова. Финтата со фирмверот е тоа што на поновите верзии неможе да се пристапи до сервисното мени. затоа се прави даунгрејд

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нема зошто да се губи гаранцијата. Јас уште првиот ден го направив ова. Финтата со фирмверот е тоа што на поновите верзии неможе да се пристапи до сервисното мени. затоа се прави даунгрејд
А македонското мени? И не најдов никаде во менито да прочитам верзија на фирмвер.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А македонското мени? И не најдов никаде во менито да прочитам верзија на фирмвер.
Ништо не ти се брише, само што ќе ти биде како да си направил ресет на сите сетинзи (да, сите програми ќе ти бидат избришани :) )

За да видиш која верзија на Firmware имаш, оди вака:

Menu - Setup - Diagnostics - најди тука Firmware Version

Независно која и да ја имаш, треба да ја направиш да ти биде 3.15, па после да ги направиш потребните чекори. Одкога се ќе завршиш, можеш да си ја ставиш најновата верзија 3.55.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Kajgana Shop

На врв Bottom