LCD телевизори

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Некој да ми препорача LED телевизор до кај 36000 ? По можност да e ( 40 - 42 ) инчи и да има 3D и WiFi ...... и секако да е добра марка ............
ПОМОШШШ!!! ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ!! МИ ТРЕБА ТВ 40 ИЛИ 42 ИНЧА, МИ ТРЕБА ИСКЛУЧИВО ЗА ГЛЕДАЊЕ ТЕЛЕВИЗИЈА, ФИЛМОВИ, ДА ЧИТА ПРЕВОДИ...И ТОА.
НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРААТ ОПЦИИ ЗА ИНТЕРНЕТ БИДЕЈЌИ ТЕЛЕВИЗОРОТ КЕ БИДЕ ИСКЛУЧИВО ЗА ФИЛМОВИ И ТЕЛЕВИЗИЈА Т.Е. ПРОГРАМИ НА КАБЕЛСКА СО СТАКЛО СЛИКА.СО ЦЕНА ДО КАЈ 36.000 ДЕН. СЕГА ЗА СЕГА СЕ МИСЛАМ ОКОЛУ 2 ИЗБОРА:
http://www.t-home.mk/mk/107/1082/64/Korisnichki_uredi/Televizori/Sony_KDL-42W650/42W651.html#tabsDetails-1
http://www.t-home.mk/mk/107/1098/64/Korisnichki_uredi/Televizori/Samsung_UE40F6400_paket.html

ШТО МИСЛИТЕ КОЈ Е ПОДОБАР? НЕ БИ СЕ МИСЛЕЛ, СЕКАКО САМСУНГОТ Е , АЛИ ПОВЕЌЕ МЕ ВЛЕЧЕ ПОГОЛЕМ ЕКРАН. ИМАТЕ ЛИ ДРУГ ПРЕДЛОГ ДА МИ ПРЕПОРАЧАТЕ ДО КАЈ 35-36000? ФАЛА ПУНО
Може да проверите тука.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
547
Поени од реакции
328
Decki malku pomos moze :)
nesto pocna da mi zui plazmata,ke ja cuknam od pozadi prestanue,ama za brzo vreme pa pocnuva,ako ima nekoj da kaze so kako ,dali ima vrska so napojuvanje i slicno ili e druga raboat

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Decki malku pomos moze :)
nesto pocna da mi zui plazmata,ke ja cuknam od pozadi prestanue,ama za brzo vreme pa pocnuva,ako ima nekoj da kaze so kako ,dali ima vrska so napojuvanje i slicno ili e druga raboat
Ако работи нормално(се вкчучува, сликата не се губи-трепка), не би требало да е напојувањето. Можеби е до кулерот(во некој тв има) па кога го затресеш од ударот престанува да зуи( особено ако е ладна просторијата).

п.с Некој да не е сретнал некаов материјал за марката тв ST(Super Tehnology или Superior не знам баш точно како е)д? било да е некој service manual дури и сајт од компанијата. Се скапав барање, но освен понудата во Сет не најдов ништо повеќе.

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Пред некој ден го посочив случајот, кога во една продавница за електроника, имав непосредна можност да споредувам 3 ТВ уреди, од ист производител (мислам дека беа од „Филипс“„) со три херцажи: 50,100 и 200 хз, со ист материјал, пуштен истовремено на 3-те телевизори, а материјалот имаше и брзи сцени Беше повеќе од очигледно (нели...) дека ТВ уредот со 200 хз прикажува „најмазни„ движења на сцените, без „скалесто„ преоѓање од слика во слика и со најмалку „опашки„ (заматувања) зад брзодвижечките објекти.

Пошто сакам што поскоро да набавам ЛЕД ТВ, а во предвид доаѓаат „Филипс„“ и „ЛГ„, затоа и барам кориснички искуства околу наведените фирми и нивните модели. Она кое ми е најбитно за моделот кој сакам да го одберам, тоа е „мазното„ прикажување на брзодвижечки сцени на панелот, гледано од сигнал од ТВ станици или од ДВД репродуктор. Другите тракатанции („Скајп„, ви-фи, ово, оно...) ми се небитни...

Дома имам монитор од 23 цола од „Филипс„ и за оваа година и нешто, сум задоволен како корисник, но еве на форумов, одредени членови кажуваат критики за квалитетот од ТВ панелите од „Филипс„.
razgovarate za cefki ili lcd tv,kakvi cola?:)

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
Секако дека Samsung ти е подобрата варијанта во случајов ......... кажи до која цена бараш, да ти предложиме нешто друго ако се може ...

Член од
24 март 2011
Мислења
189
Поени од реакции
108
Секако дека Samsung ти е подобрата варијанта во случајов ......... кажи до која цена бараш, да ти предложиме нешто друго ако се може ...
ok go cenam vseto mislenje no zosto samsungot e podobar od sharpot koi se negovite prednosti?
vo specifikaciite nemozav da najdam nekoj golemi razliki
osvem toa sharpot ima s2 tjuner a samsungot nema
doal core procesori imaat dvata
inaku so cenata ne sum premnogu vrzan samo zosto bi frlal drasticno pogolemi srestva za mala razlijka
i ovoj go gledav bas mi se dopadja
LG 42 LA 691 S

megutoa cenata e dosta visoka prsanjeto e dali vredi?
Blagodaram

Ф

Флеш

Гостин
Луѓе,да ве прашам ... дали сериозно ќе купувате телевизори од толкава цена или ги постирате онака ?! Тв од 100 илјади,тв од 50 илјади .... леле куку .... :) )))

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
ok go cenam vseto mislenje no zosto samsungot e podobar od sharpot koi se negovite prednosti?
vo specifikaciite nemozav da najdam nekoj golemi razliki
osvem toa sharpot ima s2 tjuner a samsungot nema
doal core procesori imaat dvata
inaku so cenata ne sum premnogu vrzan samo zosto bi frlal drasticno pogolemi srestva za mala razlijka
i ovoj go gledav bas mi se dopadja
LG 42 LA 691 S

megutoa cenata e dosta visoka prsanjeto e dali vredi?
Blagodaram

Ако ме прашуваш мене , јас сум за LG, иначе имаат слични карактеристики сите телевизори но LG некако најмногу ме влечи ......... барем тое е мое мислење
Јас скоро земав LA660S и сум презадоволен во секој поглед ....

Ф

Флеш

Гостин
Ако ме прашуваш мене , јас сум за LG, иначе имаат слични карактеристики сите телевизори но LG некако најмногу ме влечи ......... барем тое е мое мислење
Јас скоро земав LA660S и сум презадоволен во секој поглед ....
земи Лг ... супер се кога е во прашање за екран и телевизори .. дома имам и монитор и телевизор , супер се ...

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Si go odbral kremot na hd tehnologijata,i vrapcinjata znaat deka i SHARP I SAMSUNG imaa najdobri matrici (paneli) vo svet ,odlicen izbor imas napraveno, se raboti za UV2 I S-PVA matrica koja go sie sekoj tv vo kontrast i detalji ,sto nosi IPS matrica kako sto se LG I t.n.Moze bi dal prednost na F6400 poradi podobrata smart platforma i konekcija na poveke waerles uredi bez nikakov problem i podobar usb medija pleer ,sto se odnesuva do 3d imaat ist kvalitet zatoa sto i sharp i samsung rabotat so activna tehnologija.Vo momentov 40F6400 Ima odlicna cena i vredi da se razmisli malku poveke za nego.

Smaceno mi e veke od lugje sto koga ne znaat da ti napravat sporedba sto e podobro a predlozuvaat odma LG zatoa sto go imal doma ,moze ne sakas ti LG da imas doma.:)

pozdrav!
--- надополнето: 18 декември 2013 во 13:51 ---
се двоумам мегу овие два да ми помогнете со некоја информација плус некој со лично искуство......
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055_10056&product_id=65661

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=206412
Ako napravime sporedba vo karakteristiki i perfomansi mu davam prednost na FU5554,vidi go tv-to edge led tv so smart open browser ,odlicna vma matrica i wi-fi vaerles stik,odlicen dizajn i odlicen brend koj e ubavo osvezuvanje na pasarov,i imas LG LN5400 najniska serija na LG hibriden led,duplo podebel i razlicno postavuvanje na led diodi koj dobivas potemno osvetluvanje za razlika od edge led tv-jata,baska ne e smart ,thomson ima odlicen softver i mnogu mazno mozes da surfas po internet i baska se raboti za 100hz tv u motion flow postavkata.
Ako se mislis pomegju ovie dva modela mu davam prednost na THOMSON FU5554 isto imaam soznanie deka se raboti za odlicen kvalitet.

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Мислење за овој телевизор, вреди за парите? или некој сличен за овие пари?
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10054_10055_10056&product_id=66331
HITACHI doajemot na tehnologijata,firmata koja ja izmisli IPS tehnologijata ,odlicen SMART TV strasno dobar procesor i aplikacite ednostavno igraat po panelot,ima lan conekcija i moze da se konektira wi-fi stick,pleer otvara sekakov tip na fajlovi(MKV,AVI )I nemA PROBLEN NIKAKOV SO PREVOD ima i kirilicna podrska,se surfa bez prekorno dobro,i sto e najvazno ima super slika,vo ovaa klasa totalno bez konkurencija tv,za ulozeno dobieno idealen.

Kajgana Shop

На врв Bottom