LCD телевизори

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Сите самсунг модели пуштаат Mkv фајлови и читаат превод само треба името на филмот да биде со исто име на преводот и немаш гајле исто читаат и DTS кај повеќето филмови со Mkv се со DTS звук

Што мислиш за телевизорот дали е добар да се земе за 30 000ден?Или ако имаш некоја друга опција да ми препорачаш? Или некој поквалитетен со иста голема а да не е смарт тв со оглед дека во иднина планирам да му земам андроид плеер така да смарт тв воопшто не ми игра улога....Сакам само да има добра слика и да чита се преку усб.

SAMSUNG UE 40 ES 5500 WXXH

•40"(102cm) Full HD LED TV
•SMART TV, Wi-Fi ready, Skype ready, Anynet+
•Резолуција:1920x1080
•100Hz CRM
•Mega Dynamic Contrast
•Dolby Digital Plus
•3xHDMI, Scart, DVI, LAN, Composite, Component
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, DivX)
•DVB-T/C MPEG-4
•Smartphone support

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Што мислиш за телевизорот дали е добар да се земе за 30 000ден?Или ако имаш некоја друга опција да ми препорачаш? Или некој поквалитетен со иста голема а да не е смарт тв со оглед дека во иднина планирам да му земам андроид плеер така да смарт тв воопшто не ми игра улога....Сакам само да има добра слика и да чита се преку усб.

SAMSUNG UE 40 ES 5500 WXXH

•40"(102cm) Full HD LED TV
•SMART TV, Wi-Fi ready, Skype ready, Anynet+
•Резолуција:1920x1080
•100Hz CRM
•Mega Dynamic Contrast
•Dolby Digital Plus
•3xHDMI, Scart, DVI, LAN, Composite, Component
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, DivX)
•DVB-T/C MPEG-4
•Smartphone support
Да вој е добар телевизор само не е со IPS панел т.е самсунг не ни работат со ips панели иначе чита се преку усб
Кога ке одиш да купуваш телевизор усб со тебе и пробај ги таму дали читаат мкв и преводи и DTS така ти е нај паметно битно е филмот и преводот да бидат со исто име

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Да вој е добар телевизор само не е со IPS панел т.е самсунг не ни работат со ips панели иначе чита се преку усб

Може звучи глупо али има ли телевизор околу 40 инчи со IPS панел и да чита се преку усб и да чини до 30 000ден.Значи нема потреба да е смарт и тие опции плус кој дигаат цена на телевизорите?Нека е обичен али квалитетен :)

Член од
15 март 2013
Мислења
960
Поени од реакции
633
Може звучи глупо али има ли телевизор околу 40 инчи со IPS панел и да чита се преку усб и да чини до 30 000ден.Значи нема потреба да е смарт и тие опции плус кој дигаат цена на телевизорите?Нека е обичен али квалитетен :)
F6100 sирни го.Не е со ипс панел али е навистина добар.Исто така супер ти е и F6400 кој моментално го користам.Телевизорот е со дуал коре(многу важно е ова,барем според производителите) 200 херци,смарт 2.0 и 3d(ти следуваат два пара)

Недостатоци.Наочарите се активни,па болат очи ако се гледа подолго време.
Немаме 3д канали.Следно што планирам е да купам 3d ресивер и да гледам на него,ама веројатно малку ќе причека.

Инаку менито е навистина револуционерно!Интернетот работи одлично и брзо.Цената му е 39900 денари во нептун(Можеби да добиеш и малку попуст)Јас на пример го земав за 36000 денари.
Друга опција е LG 42 за 36000 денари редовна цена.Исто 3д и смарт тв е(незнам само дали е двојадрен)
Подобри се само наочарите,или буквално кажано мене повеќе ми се допаѓаат иако не сум ги користел.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
F6100 sирни го.Не е со ипс панел али е навистина добар.Исто така супер ти е и F6400 кој моментално го користам.Телевизорот е со дуал коре(многу важно е ова,барем според производителите) 200 херци,смарт 2.0 и 3d(ти следуваат два пара)

Недостатоци.Наочарите се активни,па болат очи ако се гледа подолго време.
Немаме 3д канали.Следно што планирам е да купам 3d ресивер и да гледам на него,ама веројатно малку ќе причека.

Инаку менито е навистина револуционерно!Интернетот работи одлично и брзо.Цената му е 39900 денари во нептун(Можеби да добиеш и малку попуст)Јас на пример го земав за 36000 денари.
Друга опција е LG 42 за 36000 денари редовна цена.Исто 3д и смарт тв е(незнам само дали е двојадрен)
Подобри се само наочарите,или буквално кажано мене повеќе ми се допаѓаат иако не сум ги користел.

Се е во ред ова друже али проблемот ми е што буџетот ми е до максимум 30 000ден...Немам за повеќе така да до овој ранг на цена нешто да се препорача :D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
од кога купив за мене 2 телевизори самсунг и понатаму ги немам следено повеќе телевизориве кој што има само знам дека самсунзите читаат све живо

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793

Не знам дали ме пратеше со постовите погоре....овој модел другар мој завчера го зема и од сликата сме задоволни....Смарт опциите работеа али бавно и најголем минус беше што преводите на MKV фајлови не ги ни препознава камоли да ги чита.Плус некој спомна дека на панасоник немаш опција да го средуваш преводот како на некој модели на ЛГ зборам фонт големина итн итн.А со оглед дека телевизорот само за наши канали и за филмови ке се користи многу е битен преводот за моите дома :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Не знам дали ме пратеше со постовите погоре....овој модел другар мој завчера го зема и од сликата сме задоволни....Смарт опциите работеа али бавно и најголем минус беше што преводите на MKV фајлови не ги ни препознава камоли да ги чита.Плус некој спомна дека на панасоник немаш опција да го средуваш преводот како на некој модели на ЛГ зборам фонт големина итн итн.А со оглед дека телевизорот само за наши канали и за филмови ке се користи многу е битен преводот за моите дома :)
A овој за истите пари http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1002_28&product_id=65290

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.574
Поени од реакции
2.793
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Размислувам и за плазма али со оглед дека сакам да гледам и full HD филмови не знам како искача сликата на плазма тв?
На плазма е поубава сликата ,но не знам каков е овој. Еден другар има ЛГ плазма за 21илјада ја зема и слика има подобра од повеќето фул хд лцд,лед али види прошетај и барај да ти ги пуштат за да ја видиш сликата+земи усб

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
Имам LCD телевизор Telefunken, работи се како што треба супер е, само има еден мал проблем.
Позади има усб порт, и највеќе го користам за гледање филмови преку усб. Филмовите 90% ги симињам од замунда, XviD. Некој филмови работат како што треба, а на пола од филмовите не работи аудиото(слика има, звук нема). Претпоставувам дека не е поддржан аудио фајлот, но не ми е јасно ако може на ист формат на филмови едниот работи како што треба, а другиот не.

Ако има некој што знае или има некоја идеја што се случува и како да се реши нека каже.
Фала однапред :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Имам LCD телевизор Telefunken, работи се како што треба супер е, само има еден мал проблем.
Позади има усб порт, и највеќе го користам за гледање филмови преку усб. Филмовите 90% ги симињам од замунда, XviD. Некој филмови работат како што треба, а на пола од филмовите не работи аудиото(слика има, звук нема). Претпоставувам дека не е поддржан аудио фајлот, но не ми е јасно ако може на ист формат на филмови едниот работи како што треба, а другиот не.

Ако има некој што знае или има некоја идеја што се случува и како да се реши нека каже.
AC3 не ти подржува ,кога ке симињаш филм во насловот и во описот гледај да не се со AC3 аудио кодек

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30

AC3 не ти подржува ,кога ке симињаш филм во насловот и во описот гледај да не се со AC3 аудио кодек
Или оделиго звукот од сликата па претвориго во Mp3 мислам беше и пак спој го, mktoolnix ти се вика програмчето и после само аудиото со некој конвертор претвори го исто и за преводите ако има повеќе аудио јазици а не можиш да ги смениш на ТВ можиш да ги избришиш непотребните :)
--- надополнето: 30 септември 2013 во 19:41 ---
и кај мене на LG кочи смартот некој built-in програми некогаш и не ги отвара..

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Не со Mkvtoolnix, тој е за мкв фајлови, туку со virtual dub, но со него имаш процедура да одделиш звук па да конвертираш во мп3(а сигурен сум дека постојат и други програми за тоа како WinAvi All in One Converter), така да попаметно ти е да си симнеш обичен двдрип од 700мб и ќе ти го чита гарант, ако е над таа големина за еден фајл и да пишува ац3, не го симнувај.

Kajgana Shop

На врв Bottom