LCD телевизори

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Земи го вториот тогаш, 32 е....LG то е солиден, ама има инфериорен панел, плус чита далеку помалце формати.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Земи го вториот тогаш, 32 е....LG то е солиден, ама има инфериорен панел, плус чита далеку помалце формати.
32 али без 3D и без Смарт ТВ.

Каде можам да ги видам форматите кои ги поддржува и дали не чита чести формати кои ќе ми бидат потребни?

Ако под инфериорен панел мислиш на некои ситни работи, не ми смета, но многу ми е битен квалитет на LG, зашто ако го разубедам татко ми од Sony, јас ќе го јадам после и за најмал проблем :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Квалитет на панел = подобри бои, поштра слика, подобра црна боја, подобра бела....све подобро.

Форматите ги има во описот на телевизорите од линковите. Квалитетот на LG неможе да се носи со Panasonic.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Квалитет на панел = подобри бои, поштра слика, подобра црна боја, подобра бела....све подобро.

Форматите ги има во описот на телевизорите од линковите. Квалитетот на LG неможе да се носи со Panasonic.
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, WMA, AVI, DivX, MKV)

Ова е тоа така?

Али ова е колку што гледам за преку usb, а доколку стримам преку pc нема да има проблем, така да не е и тоа некој проблем. Е сега со квалитетот малце ме замисли, зашто и братучед ми има LG и боите му се расипаа после 4-5 години, не знам за новиве модели дали би ги имале истите проблеми.

Се надевам дека деновиве ќе дадат некои пост-новогодишин попусти.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Долга тема е другар, но во огромен дел од случаите IPS базираните телевизори се подобри од било кој друг телевизор со панел од друг тип во истиот/сличен ценовен ранк.

Иначе да, тие се форматите.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Долга тема е другар, но во огромен дел од случаите IPS базираните телевизори се подобри од било кој друг телевизор со панел од друг тип во истиот/сличен ценовен ранк.

Иначе да, тие се форматите.
И LG користи IPS во поскапите модели. S-IPS поконкретно, само работа е што е малку панел лотарија, ама за овој модел 90% би требало да е IPS. Може да се провери по сериски број и да бидеш сигурен.
Инаку штета го нема веќе Panasonic 32-ET5-E. Тој би ти одговарал таман.

Во овој случај јас не гледам ниту еден модел кој ги има овие опции и кој е подобар од LG и може да се најде кај нас.
За читање од УСБ порано LG не читаше DTS звук, во новите модели и тоа е додадено, така што од УСБ ке може без проблем да гледаш HD филмови.
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 03:49 ---
Али ова е колку што гледам за преку usb, а доколку стримам преку pc нема да има проблем, така да не е и тоа некој проблем. .
Нема да имаш проблем. Може и преку УСБ и преку ЛАН кабел да стримаш, ке ти ги чита филмовите без проблем.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако е и моделот на LG IPS, тогаш нека го зима, ама јас се сомневам....смарт, 3D + IPS, за таа цена е малце to good to be truth.

Како и да е дури и да не е IPS мислам дека ќе ги задоволи неговите потреби, за оние кои се осетливи на неправилности во приказ како мене подобар и посигурен избор би бил Panasonic TX серија, затоа што не е све до панелот, и процесорот игра улога, а од тој аспект Panasonic одамна се не-надминати.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
На нет начекав еден начин како да дознаеш дали е IPS:

I'm not sure how to determine by looking at the box or serial number however you can look closely at the screen with a magnifying glass.
If the pixels are chevron shaped ">" then you have an IPS panel.

Сеа едно нубско прашање, пуштен или изгаснат телевизор :pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Па не можеш да видиш пиксели на затворен телевизор, иако е чудна постапкава :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
А видов на форумот еден подоцна го поставил истото прашање како мене :pos:

Сепак најсигурен е серискиот број, и исто прочитав дека ЛГ повеќе не користеле IPS, туку S-IPS, што значи W во серискиот број.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Хахахахаха бенеамата цар, ме насмеа у 5 сабајле за она со лупата :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не е битно дали е S-IPS, P-IPS, или A-IPS, сите се ѕверски панели, битно е да е од категоријата IPS....сите подгрупи се добри, нема ни една лоша верзија на овој панел.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Јас сакам да зимам телевизор за 2-3 месеци, па ја пратам темава за да кога ќе ми затреба да видам што како. Оној што си го ставил ЛГ 32ката е бомба, ама и оние што ти ги дал дечкото за Панасоникот се супер, мада што 32ката нема 3д и на тебе ако ти треба 3д колку за да си осигуран за во иднина земи го ЛГ-то, јас би направил исто

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Па тоа и ми е, зашто уште малце 3D ќе биде „стандардна опрема“ во сите телевизори, а цената е таа. Квалитетот исто ми е битен, али со оглед на тоа што е технологија и веќе рокот на траење се намалува но и цените на технологииве, не треба многу да му ја мислам изгледа. Може за 4-5 години ќе се женам па нема да го гледам телевизорот :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom