јес да може до сега си си купил монитор али ја од лично искуство би го пофалил овој монитор, малце ја пречекорува границата од 20 000 илјадарчиња али вреди, башка ти е профи варијанта.memberix напиша:Procitav odlicna recenzija za LG L1940P.
http://benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8859
znam deka ic ne go biva za igri, ama i ne mi treba toa. Za grafika bil odlicen, odlican reprodukcija na boi.
Vidov vo cenovnikot na RiverSoft (oficijalni distributeri) deka imaat L1940PQ. e sega dali e toj ist model ili poslab (ili mozebi podobar).
Ако сакаш добар, а не многу скап монитор земи си Hyundai. Другар еден има L90D+ и мониторот е супер, добра осветленост и контраст, го нема оној Ghost ефект на брзи движена итн. Е на него таква му била среќата и уште од кога го извади имаше еден заебан пиксел во долниот лев ќош, ама не се приметува. Во Anhoch имаш N91S за 220е и B91D за 250е и ако имаш пари да одвоиш за вториот земи си го. Јас гледав тест за постариот B90D и доста го фалеаSouthpark напиша:Абе талкав така низ страницата на амц барав цени за монитори и видов quart lcd 19 инчи 14,499.84 MKD
Bi go kupil odma da go ima vo prodazba, no vo cenovnicite na RiverSoft go nema ovoj model. Abe moze li da se najde nekoj dobar PVA ili IPS monitor tuka. se nekoi TN monitori so neverojatno niski response time-inzi. Se e samo za gaming ne mozes da najdes monitor koj ke ima dobar prikaz dovolen za rabota so grafika ,amaterski ili profesionalno. vidov na stranicata na edna makedonska firma best http://www.best.com.mk/ imaa NEC monitori, pa ako nekoj zane sto reputacija ima firmava i kako stojat so garancija i servis nake mi kaze, bidejki ako zimam TFT monitor bi zemal NEC ili EIZO, no bidejki tuka nema Eizo, mi ostanuva samo NEC, konkretno NEC 1980FXI so LG-Phillips S-IPS panel (koi se mozebi najdobrite na pazarot - i Apple gi koriste za Apple Cinema Displey). Mozebi e skap no vredi bidejki osven toa sto ima odlicna slika ima i mal response time od 18 ms koj e dovolen za gaming.SteF напиша:јес да може до сега си си купил монитор али ја од лично искуство би го пофалил овој монитор, малце ја пречекорува границата од 20 000 илјадарчиња али вреди, башка ти е профи варијанта.