е те зезналеkaj mene 3 godini garancija so 3 mrtvi pixeli ako imas 1 ili 2 ne ti vazi garancijata
:nenene:Главниот услов неможе да ти се исполни.:nesum:Поточно се зависи од тоа што подразбираш под ДОБРА. Значи ако сакаш екранот да ти е место телевизор нема теоретски шанси да добиеш толку чиста слика на цел екран со толкава резолуција. Тука мониторот нема никаква улога зошто се тоа е до ТВ картичката и до сигналот кој влага во картичката. Едино решение за кристална слика на цел екран ти е Sky Star 2. Значи кој монитор и да го земеш нема никаква врска со главниот услов.Ај помош малце. Сакам да земам ЛЦД монитор, до 10.000-11.000 ден., 17 инчен, по можност со 8 мс респонс тајм или помалку и сликата од ТВ-картичката да биде добра (ова е главен услов).
Се мислам за Самсунг 710N или ЛГ 1718 или па нешто друго што би било добро да ми предложи некој.
Any suggestions?
ОК, кажи ми тогаш дали ќе биде сликата од ТВ картичката иста како што е сега на ЦРТ монитор. Ако е иста, тогаш е ОК, не барам слика како на плазма ТВ, ама ако е иста ја сум задоволен.:nenene:Главниот услов неможе да ти се исполни.:nesum:Поточно се зависи од тоа што подразбираш под ДОБРА. Значи ако сакаш екранот да ти е место телевизор нема теоретски шанси да добиеш толку чиста слика на цел екран со толкава резолуција. Тука мониторот нема никаква улога зошто се тоа е до ТВ картичката и до сигналот кој влага во картичката. Едино решение за кристална слика на цел екран ти е Sky Star 2. Значи кој монитор и да го земеш нема никаква врска со главниот услов.
Па види вака. На ЦРТ-то имаш резолуција 1024х768 а на ЛЦД 1280х1024 Што значи пак спрема резолуцијата ќе имаш послаба слика. Освен тоа кај ЦРТ 17инчи видлива површина е 15,9инчи, а кај ЛЦД си е 17инчи.ОК, кажи ми тогаш дали ќе биде сликата од ТВ картичката иста како што е сега на ЦРТ монитор. Ако е иста, тогаш е ОК, не барам слика како на плазма ТВ, ама ако е иста ја сум задоволен.
OK, fala druzeПа види вака. На ЦРТ-то имаш резолуција 1024х768 а на ЛЦД 1280х1024 Што значи пак спрема резолуцијата ќе имаш послаба слика. Освен тоа кај ЦРТ 17инчи видлива површина е 15,9инчи, а кај ЛЦД си е 17инчи.
Значи не дека сликата ќе се расипе, него со ЛЦД-то добиваш поголем екран и појака резолуција и со тоа автоматски и сликата ќе ти изгледа полоша.
Сигурен си дека е толкав? А каков е па сигналот од нашиве телевизии и од кабелската кој се дели на повеќе нелегално приклучени телевизори и поради тоа има и дополнителни ослабнувања.А дали го земавте предвид и влезот на сигналот во ТВ картичката кој што е со резолуција 720x576?