Лажни проповедници

• Креатор на темата Креатор на темата BELIEVE ME
  • Време на започнување Време на започнување
Според интервјуто човекот си кажа малку али добри работи.Не треба да седиме пред компјутерите и да го судиме секој што е поразличен од тоа што некој го зацртал.Народот е крив што го следел а не е он крив.

Да не се распаднеше Советски сојуз немаше да му се пише арно на овој.:pos2:

Братов е генгста. Си вози квад-бајк (quad-bike) И сигурно слуша рок :music3:

south-park49.jpg

За тоа незнам ама за у роко една година ќе вози некој скап џип.
Си знае човекот како да дојде до пари вистинскиот исус од назарет јавал на магаре
а овој ќе јава на "jaguar"

Мммм, ај за него ми е јасно, социопат, преварант, лажов... ама овие “овците“ негови...??? :uvo: Интересно е кога на филм ја гледам митологијата за овие работи... ама да живеам во филм... Туку, маката го тера човека на неразумни постапки.

Точно кажано .:toe:
И само да додадам :
Јован: 14:6 Исус му рече: „Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.
Или јас не ја сваќам реченицава или е голема глупост.[/quote]

Не ја сфаќаш, но не те обвинувам заради тоа.

Баш таа реченица има многу длабоко егзотерично и езотерично значење. Првово може да го објасни некој од познавачите на Христијанството на форумов. А за второто јас не би се залетувал тука со толку голем off-topic.

А Исус им одговори и рече: „Пазете се, да не ве излаже некој;

да тоа се однесува на Исламот Православието Католицизмот и Протестантизмот

еве :

Еремија:
5:31 пророците пророкуваат лага, а свештениците поучуваат на своја рака. А тоа му замиле на Мојот народ! Но што ќе прави на крај?

23:32 Еве Ме против пророците - говори Господ - кои што пророкуваат измислени соништа, и раскажувајќи ги го заведуваат Мојот народ со своите измислици и со лагите. А Јас не ги испратив, ниту им заповедав нешто, ниту му се на овој народ од некаква полза - зборува Господ

Михеј: 3:5 Господ зборува вака против пророците кои го заведуваат Мојот народ: Кои гризаат со забите, и прогласуваат: „Мир!” Но против оној, кој не им става ништо во устата навестуваат војна.

1 Солунјани: 5:3 Кога ќе речат: МИР И БЕЗБЕДНОСТ, тогаш ненадејно ќе падне погибел на нив, како болка на трудна жена, и не ќе и избегаат.
ЛАЖЕН НАСИЛЕН РЕЛИГИОЗНО-КАПИТАЛИСТИЧКИ " МИР "

Езекиел: 13:8 Затоа Господ, Господ, зборува вака: „Затоа што зборувате суетно и гледате лага, еве Ме против вас - зборува Господ Бог!
13:9 Еве Ме, Мојата рака ќе биде против пророците што гледаат СУЕТНО и што пророкуваат ЛАГА : не ќе бидат веќе во собирот на Мојот народ, не ќе бидат запишани во книгата на Израелевиот дом, никогаш веќе не ќе стапат на Израелева почва! И ќе знаат дека Јас Сум, Господ Бог.
13:23 Затоа веќе не ќе гледате СУЕТНО , ниту ќе пророкувате лага: Јас ќе го ослободам Својот народ од вашите раце. И ќе знаете дека Јас Сум Господ!’”.
.
.
.
.
А ЕТЕ ИСЛАМОТ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ ...........

СУЕТАТА ЈА ПРОГЛАСИЛЕ ЗА ДУХОВНОСТ ,ВЕРУВАЊЕ.! .....ГЛУПОСТ НЕВИДЕНА

Значи сите тие проповедници се лажни, а ти си потполно вистинит?!

Одговори!

Значи сите тие проповедници се лажни, а ти си потполно вистинит?!

Одговори!
Нему изгледа не му јасно дека не може да земе нешто од Библијата и да го изврти за да одговара според неговата "вистина"..
Еремија, Езекил и Михеј се пророци кои своите виденија и записи ги дале според времето во кое живееле и според настаните кои се случувале во дадениот период...Секој пророк делува според Божиот план во дадено време...и го предупредува народот кралството и свештенството за нивните дела...
Не може она што Еремија го запишал за настаните кои се случиле 600 години пред Христа некој да го земе во денешен конекст и од тоа да прави текстови за суетноста..на како вели православието, католицизмот и протестантизмот..да не збориме за исламот кој тогаш не ни постоел..апсурдно е ова ама ајде и онака лета магарето..:wink:

Нему изгледа не му јасно дека не може да земе нешто од Библијата и да го изврти за да одговара според неговата "вистина"..
Еремија, Езекил и Михеј се пророци кои своите виденија и записи ги дале според времето во кое живееле и според настаните кои се случувале во дадениот период...Секој пророк делува според Божиот план во дадено време...и го предупредува народот кралството и свештенството за нивните дела...
Не може она што Еремија го запишал за настаните кои се случиле 600 години пред Христа некој да го земе во денешен конекст и од тоа да прави текстови за суетноста..на како вели православието, католицизмот и протестантизмот..да не збориме за исламот кој тогаш не ни постоел..апсурдно е ова ама ајде и онака лета магарето..:wink:

:pos: морам да признам

:pos: има голема сатисфакција кога гледаш дека до тој степен си победил и си

посупериорен од противникот на кој се што му преостанало е ...ЛАГАТА ..:pos:

ПАЗИ ВАМУ :

и од тоа да прави текстови за суетноста..на како вели православието, католицизмот и протестантизмот..

Е КАКО САМО ЦЕЛ СТАР ЗАВЕТ ЗБОРИ ЗА СУЕТНОСТА

:pos:

ПА ВИЕ НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛЕ НОВИОТ ЗАВЕТ ....:pos:

А ОВА :

СТАР ЗАВЕТ
Исаија: 52:3 Да, вака зборува Господ: „Бевте продадени за ништо и ќе бидете откупени без сребреници.”

2 Цареви: 17:15 Ги презираа Неговите закони и Заветот што го склучи со нивните татковци, и Неговите опомени што им ги упатуваше. Се стремеа кон суетата, па и самите станаа суетни, следејќи ги народите околу себе, иако Господ им заповеда да не прават како нив..
.
.

НОВ ЗАВЕТ

1 Петрово: 1:18 знаејќи дека не сте ОТКУПЕНИ со распадливи нешта, со сребро или со злато, ОД СВОЈОТ СУЕТЕН ЖИВОТ што ви е предаден од вашите татковци,

Ефесјани:
4:17 Ова го велам и сведочам во Господа, ДА НЕ ЖИВЕЕТЕ ВЕЌЕ како што одат НАРОДИТЕ во СУЕТАТА на својот ум,.

.
.
.

И ?

КАДЕ Е ТУКА ДИСКОНТИНУИТЕТОТ НА НОВИОТ ЗАВЕТ ВО ОДНОС НА СТАРИОТ КАКО

ШТО ГАРАНТИРААТ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ ?

ЦЕНТРАЛНА ТЕМА И НА СТАРИОТ И НА НОВИОТ ЗАВЕТ Е ........СУЕТАТА

ЛАГА Е ДЕКА НОВИОТ ЗАВЕТ НЕ СЕ ЗАНИМАВА СО НЕА ...КАКО ШТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧИТА И ТЕ КАКО СЕ ЗАНИМАВА ТОКМУ СО СУЕТАТА

ТАА Е ТЕМАТА НА ЦЕЛАТА БИБЛИЈА .!

АРНО АМА ..КРЕАТУРИТЕ НА ЦАРОТ КОНСТАНТИН НЕ РАЗБРАЛЕ НИШТО :pos:

и од тоа да прави текстови за суетноста..

..да не збориме за исламот кој тогаш не ни постоел..

што е битно дали Исламот постоел или не ! :pos:

ти читај што пишува во Куранот каде такуџере ќе ја најдеш истата Дефиниција за суетата како што е во цела библија

Сура 2. Ел-Бекара
Џуз1

88. Тие зборуваат: "Срцата НАШИ СЕ ЗАКОРАВЕНИ ." Но, не! Заради неверувањето нивно, Аллах ГИ ПРОКОЛНИ. Оние кои веруваат-малкумина се!.

Сура 7. Ел-А'раф
Џуз9

179. Ние создадовме и џиновимногу и луѓе многу за Џехеннемот: имаат СРЦА, но со нив НЕРАЗБИРААТ , имаат ОЧИ , но со нивне гледаат, имаат УШИ , но со нивне слушаат, - како добиток се,дури и уште полоши. Секако,рамнодушни се!

.
.
.
БИБЛИЈА -- нов завет

Римјаните: 11:8 како што е напишано: „Бог им дадеДУХ НА МРТВИЛО , ОЧИ да не гледаат и УШИ да не слушаат до денешниот ден.”

СТАР ЗАВЕТ
Псалм
119:37 Одврати ги моите очи да не ја гледаат суетата, чувај ми го животот на Твојот пат!

Исаија: 6:10 „ЗАКОРАВИ му го СРЦЕТО на овој народ, заглуши му ги УШИТЕ, заслепи му ги ОЧИТЕ , да не гледа со очите, да не слуша со ушите и да не разбира со срцето, и да не се обрати и да не се излекува.”

ЕВАНГЕЛИЕ ПО
Матеј: 13:15 Зашто срцето на овој народ отапело; и со ушите тешко слушаат, и ги затворија своите очи; за да не гледаат со очите, или да слушаат со ушите, и да разберат со срцето и да се обратат, и Јас да ги исцелам.’--- РЕКОЛ ИСУС

Дела Ап.
28:27 зашто закораве срцето на овој народ и со ушите тешко слушаат; а своите очи ги затворија, за да не гледаат со очите и да не слушаат со ушите; и да не разбираат со срцето; и да не се обратат и да не ги исцелам.’

:pos: ............ ЕДНА ИСТА Е ДЕФИНИЦИЈАТА ЗА СУЕТА И ВО СТАР ЗАВЕТ И НОВ ЗАВЕТ И ВО КУРАНОТ НЕМА НИКАКВИ РАЗЛИКИ ....НИКОГАШ И НЕПОСТОЕЛЕ

............. ДОКАЖАНО !

........ :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je:

:pos: морам да признам

:pos: има голема сатисфакција кога гледаш дека до тој степен си победил и си

посупериорен од противникот на кој се што му преостанало е ...ЛАГАТА ..:pos:

ПАЗИ ВАМУ :

Е КАКО САМО ЦЕЛ СТАР ЗАВЕТ ЗБОРИ ЗА СУЕТНОСТА

:pos:

ПА ВИЕ НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛЕ НОВИОТ ЗАВЕТ ....:pos:

А ОВА :

СТАР ЗАВЕТ
Исаија: 52:3 Да, вака зборува Господ: „Бевте продадени за ништо и ќе бидете откупени без сребреници.”

2 Цареви: 17:15 Ги презираа Неговите закони и Заветот што го склучи со нивните татковци, и Неговите опомени што им ги упатуваше. Се стремеа кон суетата, па и самите станаа суетни, следејќи ги народите околу себе, иако Господ им заповеда да не прават како нив..
.
.

НОВ ЗАВЕТ

1 Петрово: 1:18 знаејќи дека не сте ОТКУПЕНИ со распадливи нешта, со сребро или со злато, ОД СВОЈОТ СУЕТЕН ЖИВОТ што ви е предаден од вашите татковци,

Ефесјани:
4:17 Ова го велам и сведочам во Господа, ДА НЕ ЖИВЕЕТЕ ВЕЌЕ како што одат НАРОДИТЕ во СУЕТАТА на својот ум,.

.
.
.

И ?

КАДЕ Е ТУКА ДИСКОНТИНУИТЕТОТ НА НОВИОТ ЗАВЕТ ВО ОДНОС НА СТАРИОТ КАКО

ШТО ГАРАНТИРААТ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ ?

ЦЕНТРАЛНА ТЕМА И НА СТАРИОТ И НА НОВИОТ ЗАВЕТ Е ........СУЕТАТА

ЛАГА Е ДЕКА НОВИОТ ЗАВЕТ НЕ СЕ ЗАНИМАВА СО НЕА ...КАКО ШТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧИТА И ТЕ КАКО СЕ ЗАНИМАВА ТОКМУ СО СУЕТАТА

ТАА Е ТЕМАТА НА ЦЕЛАТА БИБЛИЈА .!

АРНО АМА ..КРЕАТУРИТЕ НА ЦАРОТ КОНСТАНТИН НЕ РАЗБРАЛЕ НИШТО :pos:

што е битно дали Исламот постоел или не ! :pos:

ти читај што пишува во Куранот каде такуџере ќе ја најдеш истата Дефиниција за суетата како што е во цела библија

Сура 2. Ел-Бекара
Џуз1

88. Тие зборуваат: "Срцата НАШИ СЕ ЗАКОРАВЕНИ ." Но, не! Заради неверувањето нивно, Аллах ГИ ПРОКОЛНИ. Оние кои веруваат-малкумина се!.

Сура 7. Ел-А'раф
Џуз9

179. Ние создадовме и џиновимногу и луѓе многу за Џехеннемот: имаат СРЦА, но со нив НЕРАЗБИРААТ , имаат ОЧИ , но со нивне гледаат, имаат УШИ , но со нивне слушаат, - како добиток се,дури и уште полоши. Секако,рамнодушни се!

.
.
.
БИБЛИЈА -- нов завет

Римјаните: 11:8 како што е напишано: „Бог им дадеДУХ НА МРТВИЛО , ОЧИ да не гледаат и УШИ да не слушаат до денешниот ден.”

СТАР ЗАВЕТ
Псалм
119:37 Одврати ги моите очи да не ја гледаат суетата, чувај ми го животот на Твојот пат!

Исаија: 6:10 „ЗАКОРАВИ му го СРЦЕТО на овој народ, заглуши му ги УШИТЕ, заслепи му ги ОЧИТЕ , да не гледа со очите, да не слуша со ушите и да не разбира со срцето, и да не се обрати и да не се излекува.”

ЕВАНГЕЛИЕ ПО
Матеј: 13:15 Зашто срцето на овој народ отапело; и со ушите тешко слушаат, и ги затворија своите очи; за да не гледаат со очите, или да слушаат со ушите, и да разберат со срцето и да се обратат, и Јас да ги исцелам.’--- РЕКОЛ ИСУС

Дела Ап.
28:27 зашто закораве срцето на овој народ и со ушите тешко слушаат; а своите очи ги затворија, за да не гледаат со очите и да не слушаат со ушите; и да не разбираат со срцето; и да не се обратат и да не ги исцелам.’

:pos: ............ ЕДНА ИСТА Е ДЕФИНИЦИЈАТА ЗА СУЕТА И ВО СТАР ЗАВЕТ И НОВ ЗАВЕТ И ВО КУРАНОТ НЕМА НИКАКВИ РАЗЛИКИ ....НИКОГАШ И НЕПОСТОЕЛЕ

............. ДОКАЖАНО !

........ :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je: :je:
toa se odnesuva do ateist isto kako i do laznite proroci koi na sekoj nacin ke se obiduvaat da go izvrtat svetoto pismo, a pravoslavnata crkva e edna od site ostanati koe uci pravicno zasto ustte od samiot pocetok od vremeto na svetite apostoli go ima zadrzano pravoto i vistinsko ucene, zasto taa e svetata crkva od gospoda vostanovena,.
lazni hristosi i proroci ima i ke se pojavuvaat koi ke velat jas sum hristos, a gospoda rece ako vi kazat ete vo tajna soba e hrista ne veruvajte ,ete vo pustijna e ne izleguvajte, zasto kako sto molnjata izleguva od istok i se gleda do zapad taka ke bide i doaganeto na sinot covecki na gospoda

А што има лошо во тоа луѓето да веруваат дека овој човек може навистина да им помогне?
Нели на тоа и се заснова религијата-на верба?
Ако лажната верба направи да живеат подолго, да оздрават или шо знам јас-зашто да не.
Плацебо ефект.

Само не ми е јасно зашто тие што се „реинкарнација„ на било кој човек-треба да се look a like?!
Чудни сфаќања имаа луѓево.

Smesno bre... Kako moze da veruvaat vo vakov laz ...moze samo toj da ima reputacija i da si zema pari od reklamacija a lugeto koi veruvaar vo ovoj ,,ISUS'' se nekoi luge koi imaat golemi problemi so psihata ili pak nekoi slicni takvi raboti,a isto taka moze da se i popovi koi ke poveruvaat ako im kazes deka Isus dosol vo Nov Zeland i toj ke gi spakua kuferite i ke zamine... :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom