Лажната докторка интервенирала кога умре момчето на фудбалски натпревар

• Креатор на темата Креатор на темата LaChupacabraLoca
  • Време на започнување Време на започнување
Епа така е кога се изнаотворија на секое ќоше универзитети/факултети и државни и приватни, па дури и приватни средни има ... и државата донекаде е крива за овие вакви случаи и вакви последици ...
Секоја чест до сите оние со заслужено стекнати дипломи, но да бидеме реални дека не е само оваа ’’докторкава‘‘ со купена/фалц диплома има и голем број на други вакви случаи и тоа не само доктори туку и од други струки/области не само од медицината ... во државниве универзитети имам доверба колку-толку, најмногу верувам во квалификациите на тие што завршиле на пр. на УКИМ, но во приватните универзитети(на пр. како ФОН-Фијат и Европски-Бојо) немам доверба во кадрите кои од таму се излезени, исто како што немам доверба во кадрите излезени од Тетовскиот универзитет(Мала Речица), ниту пак имам доверба во кадрите излезени од универзитетот на ЈугоИсточнаЕвропа(Штуловиот), Битолскиот и Штипскиот универзитет исто така ми се некако сумљиви, а најмалку верувам на кадрите кои завршиле факс некаде во Бугарија(Софија) или пак во Косово(Приштина) ... сума-сумарум денес секој може да купи диплома со малку повеќе пари(за жал), но барем да се има малку морал и да не се работат професии од ВИСОК РИЗИК со таква купена или фалц диплома, не секој е роден да биде доктор, хирург, инженер, архитект, економист и.т.н. некој треба и да сади пипер, меша малтер, да мести бекатонки, да коси тревници, да мете улици, да асфалтира, да продава на тезга и.т.н.
П.С. Од кој град е оваа ’’докторкава‘‘ и на која возраст е ... сигурно е некоја помлада бидејќи порано вакви работи ЈОК !

Eve jas da vi kazam informaciiod prva raka znaci kako prvo istoto se imalo sluceno pred edno 20 godini koga nejzinata MAJKA probala da falsifikuva diploma od pedagoski fakultet ama ja fanale predvreme.a vaa si imala se isplanirano:mu se piknala,na nekoj od skopje (tatkomu bil direktor na nekoja bolnica,sega penzioner) i so negova pomos ja falsifikuvala diplomata(bez da znae nikoj)i toa se 9 i 10.sledno sto trebala da naprave e da se vrabote vo FENI(bidejki e privatna firma,nema sansi da ja otkrijat,a i retko koga ke ima rabota)ama ne i uspea pa preku partija ja piknaa vo brzata pomos(doktorite tamu uste na pocetokot pocnale da se somnevaat bidejki na nekoj pacient mu dadila dve inekcii koi ne odat zaedno).na sudniot den koga se onesvesti miteto(jas bev tamu)dojdi ambulantno vozilo so nea i uste edna medicinska sestra.zenata koga go vidi deteto neznaese koj pat da go fane ,trcese natamu navamu,cela pocna da se trese ,deset pati mu go merese pulsot i naednas izvadi inekcija od taa torbickata mu ja stavi vo srceto i od togas deteto ne mrdna...

Лажната докторка т.е. Љубица Каровска уште кога се вработи во брзата помош во Кавадарци никој не можеше да си поверува бидејќи јавна тајна беше дека таа има два индекса (од кои еден лажен полн со високи оценки). Резултатите од судска медицина за 18 годишното момче сеуште не се добиени. Незнам како се има осмелено да ставе адреналин, тоа се става во краен случај. И тоа многу постари доктори со големо искуство ретко се осудуваат на таков чекор. Таа како прво не ни знаела за што се работи, родителот на момчето тврди дека му го проверила пулсот само еднаш. Можеби бил висок покачен притисок на пример. Со самото ставање на адреналин дирекно во срце го убива на лице место. Од медицинска гледна точка можеби не е крива таа воопште, кој и да бил на нејзино место можеби немало да може да го спаси. Но од правна гледна точка мора да одговара. Исто така ова не е прв случај каде што таа е пратена и пациентот го има загубено животот. До сега такви случаи ги има 5. Господ да се симне нема да може да ја спасе ако семејствата на сите пациенти покренат судска постапка.

дали има некои вести во врска со госпожава докторка, дали е виновна за смртта на детето?

се ке заташкаат преку партија како и секогаш, работава е тешко на оној што отишол :)

Да, ја осудија, само немаше поврзаност со овој случај со детето што умре, но у секој случај за осудија за измама.

Лажната докторка т.е. Љубица Каровска уште кога се вработи во брзата помош во Кавадарци никој не можеше да си поверува бидејќи јавна тајна беше дека таа има два индекса (од кои еден лажен полн со високи оценки). Резултатите од судска медицина за 18 годишното момче сеуште не се добиени. Незнам како се има осмелено да ставе адреналин, тоа се става во краен случај. И тоа многу постари доктори со големо искуство ретко се осудуваат на таков чекор. Таа како прво не ни знаела за што се работи, родителот на момчето тврди дека му го проверила пулсот само еднаш. Можеби бил висок покачен притисок на пример. Со самото ставање на адреналин дирекно во срце го убива на лице место. Од медицинска гледна точка можеби не е крива таа воопште, кој и да бил на нејзино место можеби немало да може да го спаси. Но од правна гледна точка мора да одговара. Исто така ова не е прв случај каде што таа е пратена и пациентот го има загубено животот. До сега такви случаи ги има 5. Господ да се симне нема да може да ја спасе ако семејствата на сите пациенти покренат судска постапка.
Навистина целосно си во право, дури и професорите мислат трипати пред да даваат адреналин на ваков начин тоа е преголема храброст за било кој лекар особено во примарната медицина. А инаку, да, нејзе ќе и ги натоварат сега сите смртни случаеви во нејзина смена. Можеби тоа и била адекватна интервенција во моментот, само Господ знае, сепка, фалсификување на диплома за ваква одговорна позиција тешко може да се оправда ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom