Launchy, ќе ви го продолжи животот

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Launchy е алатка која има за цел да им дозволи на корисниците да заборават на користење на Start менито, иконите на Desktop-от, па дури и на барањето фајлови низ дисковите на компјутерот. Програмчето може да се преземе од www.launchy.net, а големо е само 525KB. Откако ќе се инсталира и повика, тоа нема автоматски да се појави. Работи во позадина, а по потреба се повикува со копчињата Alt и Space од тастатурата. Во празното поле внесувате неколку букви од името на програмата или иконата која ја барате и откако истата ќе биде пронајдена само притискате Enter. Сето ова се одвива многу брзо и навистина ефикасно влијае на заштеда на време. Со Escape, или повторно со Alt и Space, Lauchy се враќа во позадина. Доколку сакате, програмчето може да ви остане видливо цело време, а од подесувањата кои се повикуваат со десен клик на него, можете да си изберете друг скин, како и да ги конфигурирате копчињата за негово повикување и отповикување. Практично е што можете да назначите фолдер, чиј што податоци Launchy може да ги индексира, со цел и тие подоцна да можат да бидат најдени на истиот начин. Со неколку збора кажано, Launchy е мало, корисно, брзо и убаво парче софтвер, кое згора на тоа и функционира сосема беспрекорно. Пробајте го и сами ќе се уверите во тоа.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
Нешто слично како Katapult на КДЕ. У ствари ќе му дое исто. Страва работа.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Интересно програмче, доста е брзо и корисно. Не користи ич од ресурсите на компјутерот работи во позадина без да смета.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сеа го даунлоадирам...на скриновите ми се допадна дизајнот :)

Член од
1 август 2005
Мислења
55
Поени од реакции
0
Еј сеа ја даунлоадирав, супер е. Ви го препорачувам :)

Член од
14 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Ha ha... dobro e... ideata e ukradena od MacOS .. (option key + space) :)

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Слоганов на темава е малку чуден:Launchy, ќе ви го продолжи животот
Иначе брка работа програмчето, секако и Dexterce - поздрав!:pishtoldz

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
прогрмчево е топче, само ке ми треба време да го навикнам.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Новата верзија на Launchy 1.25 овозможува многу повеќе од пребарување на програми. Сега пребарува(стартува) и букмарките од фајрфокс, пресметува кратки математички операции, пребарува во контрол панел и многу многу повеќе.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Одлично!

Launchy ми го продолжи животот. Озбилно.
Буквално заборавив на маусот користејќи го програмчево. Сите луѓе, другари, колеги на кои им го имам препорачано го користат активно уште од првиот ден. Лесно е конфигурирање, не јаде многу перформанси, а брка неверојатно многу работа. Се чувствувам како парализиран кога ќе седнам на компјутер на кој нема Launchy.

Ја инсталирам сега новава верзија. Ова со bookmarks-ите е одлична идеја.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
програмчево е стварно ЗАКОН!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Одлично!

Launchy ми го продолжи животот. Озбилно.
Буквално заборавив на маусот користејќи го програмчево. Сите луѓе, другари, колеги на кои им го имам препорачано го користат активно уште од првиот ден. Лесно е конфигурирање, не јаде многу перформанси, а брка неверојатно многу работа. Се чувствувам како парализиран кога ќе седнам на компјутер на кој нема Launchy.

Ја инсталирам сега новава верзија. Ова со bookmarks-ите е одлична идеја.
Хмммм.... Ќе мора значи и јас да го пробам чудово.

Едит: мамата нивна кај им текнало.:) ептен јако смислено е ова. Не мислев дека вакво нешто би постоело.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Супер е, речиси го наместив, само уште една работа ми остана: Како да го конфигурирам програмот да ми ги отвара програмите у System Tray т.е. доле десно? Или дајте некој widget да ми ги дава посебно, па тотално да го исклучам старт менито, да не ми грди слика.

Kajgana Shop

На врв Bottom