Late Night Show со Миленко Неделковски

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
прво види што сум пишал во врска со Донски и духот на Александар после коментирај
Ок ај за тоа со Аце демек забегал малку . :pos2: Ако е тоа малку ама ај.
Ај дај ми цитат од Дон(с)ки кој што треба да е факт за сите историчари ама ете тие се заслепени па неможат да го препознаат тоа. Што има “докажано“ до сега Дон(с)ки ?:baeh:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ок ај за тоа со Аце демек забегал малку .
Ај дај ми цитат од Дон(с)ки кој што треба да е факт за сите историчари ама ете тие се заслепени па неможат да го препознаат тоа. Што има “докажано“ до сега Дон(с)ки ?:baeh:
реков јас дека сите историчари се заслепени??? ние имаме многу паметни историчари кои знаат многу
што треба да има докажано Донски?

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
добар е Донски малку забегал со ова духов на Александар Македонски и патешествието во Америка

ама затоа се поправи во вториот дел и третиот од емисијата и почна малку попаметно и пореално да зборува за вистинската ситуација на земјава
Еве цитирај ми паметна реченица од “добриов“ Дон(с)ки врзана за историјата на Македонија, во корелација со денешнава ситуација во Македонија.
Каде ја ебале работата другиве историчари, а ете тој ќе не направи главни манги во свет со неговите прикаски.
Повели цитирај.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Еве цитирај ми паметна реченица од “добриов“ Дон(с)ки врзана за историјата на Македонија, во корелација со денешнава ситуација во Македонија.
Каде ја ебале работата другиве историчари, а ете тој ќе не направи главни манги во свет со неговите прикаски.
Повели цитирај.
значи штом не си гледал а гледам и дека нешто не ти е јасно
па пак ќе те прашам кај гледаш во мојот пост дека сум ркол нашиве историчари дека ја ебале работата
ако кажам дека зборувал реално за ситуацијата во Македонија дали тоа значи дека нашите историчари не се паметни дека ја споебале работата и дека тој е најпаметен?
јас мислам дека не

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
ако кажам дека зборувал реално за ситуацијата во Македонија
Дај ми нешто “реално“ во зборењето на Дон(с)ки.
Јас од прееска тоа ти го барам.
Човкот си е тоаталка забеган во некој негов филм и јас не препознавам (гледам) “реалност“ во неговото тропање глупости.
Бидејќи ти препознаваш, повели дај цитат.
Дај искоментирај нешто од тој другиот реалниот дел од емисијата не само да ми повторуваш не си гледал незнаеш.
Еве незнам :pipi: дај “образувај“ ме малку немој да си себичен се за себа да чуваш. Цело знаење кај тебе се собрало се знаеш. :pos2::pos2::pos2:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дај ми нешто “реално“ во зборењето на Дон(с)ки.
Јас од прееска тоа ти го барам.
Човкот си е тоаталка забеган во некој негов филм и јас не препознавам (гледам) “реалност“ во неговото тропање глупости.
Бидејќи ти препознаваш, повели дај цитат.
Дај искоментирај нешто од тој другиот реалниот дел од емисијата не само да ми повторуваш не си гледал незнаеш.
Еве незнам :pipi: дај “образувај“ ме малку немој да си себичен се за себа да чуваш. Цело знаење кај тебе се собрало се знаеш. :pos2::pos2::pos2:
не ти од прееска збориш за некое си омаловажување на нашите историчари
а филмот на Донски и неговите глупости несакајќи го одвеле да биде примен во Институт на историчари
емисијата ќе ја имаш на нет и гледај ја ако сакаш да знаеш, ако не не замарај со глупи постови јас не сум прераскажувач нити имам доволно време за со тебе да се замарам
и како второ ако беше малку попаметен со твои 35 години ќе кажеше нешто паметно наместо да се трудиш да ме испровоцираш
малку по малку си ја покажуваш страната на тоа дека од ништо појма немаш туку главна цел ти е провокација
дај не ме замарај
ако ја гледаш емисијата гледај остави коментар, ако не ја гледаш тогаш не си компетентен да оставаш коментар затоа што не си гледал
а ако си нешто испровоциран од Донски или Миленко оди кај нив да се жалиш и се што имаш нив кажи им не мене

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
...а врв на се во кажувањата на типот беше коа рече дека Букефал бил паметен коњ а не како овие денес..... само не се доискажа на кои денешни коњи мислеше.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
...а врв на се во кажувањата на типот беше коа рече дека Букефал бил паметен коњ а не како овие денес..... само не се доискажа на кои денешни коњи мислеше.
:pos::pos::pos:

се доискажа и јасно беше на кого мисли

ама со ова последнава книга, патувањето во Америка, башка имал и снимки од таму ептен се брука

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Вечерва во Миленко Неделковски Шоу гостин е Потпретседателот на Владата на Македонија, Зоран Ставревски.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
ај па во наредниов период ако се појават Љубчо бугарон и Бучко во емисија ќе биде интересно
Ја може сум за СДС,но да се појави било кој од СДС или било кој политичар ке го сметам за жива глупост во таков тип на емисија..
Он со ова претерува,не сакам да глеам политика јас кај него.Од толку милијарди теми за кои што може да напраи емиисија он носи ваков гостин..А емисијата му беше добра,супер почна али забега во насока од која што нема вракање.. Нема везе сеа ке ги најдам оние теми кои што ме интересираат во емисијата на На Рубу знаности..хрватски хрватски тоа е тоа ,кога нема поарно..:jaj:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Повели цитирај.
Со “бугарски’’ приод нема далеку да стигнеш. Ако е до цитати, треба да ти цитира цели книги.

Пример, бројни македонски историчари и денес тврдоглаво се држат за теоријата за наводното задкарпатско потекло на Словените, без да спомнат дека постојат сериозни наоди за балканското потекло на Словените и без да спомнат дека Словените порано се викале Венети.

Донски јавно ги повикува да приложат докази за својата "задкарпатско-мочуришна теорија".

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Со “бугарски’’ приод нема далеку да стигнеш. Ако е до цитати, треба да ти цитира цели книги.

Пример, бројни македонски историчари и денес тврдоглаво се држат за теоријата за наводното задкарпатско потекло на Словените, без да спомнат дека постојат сериозни наоди за балканското потекло на Словените и без да спомнат дека Словените порано се викале Венети.

Донски јавно ги повикува да приложат докази за својата "задкарпатско-мочуришна теорија".
Браво бе Мисирков за “сензационалново“ откритие дека сум бугарофил. Па ни јас самиот не бев свесен за тоа. :pos2:
За македонски историчари и нивните стручни и научно поткрепени пишувања, не е проблем ќе праиме муабет за кој сакаш, ама пооделно. Не треба да се ставаат сите во ист кош.
Дотичниов Донски за мене не е историчар, бидејќи се занимава со прикаски кои што самиот си ги измислува, без некоја поткрепа со докази.
Бидејќи неговиве прикаски и одговараат за дневна политика на владата тој и го добива непотребново медиумско внимание, па дури е поставен и за директор на некој институт за историја на факултетот во Штип.
Малку ми е забеган типов и негови книги не ми се некој релевантен извор за да јас бидам убеден дека тоа се некои историски факти. :toe: Посебно па не би сакал да ја читам последнава негова книга за муабетот со духот на Аце,:pos2: што ја промовираше во предходната емисија.

Да се вратам на темата.
Денешнава емисија е ППП (платена политичка програма) и јас такви емисии не гледав ни за време на изборите не планирам ни сега.

ПС. Алекс бидејќи се перчиш со твојата блискост со Миленкоица порачај му да го смени името на емисијата. Едноставно емисијата врска нема со ШОУ.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ПС. Алекс бидејќи се перчиш со твојата блискост со Миленкоица порачај му да го смени името на емисијата. Едноставно емисијата врска нема со ШОУ.
пс а да му кажиш ти лично
јас не се перчам со мое познаство или пријателство со некого ама кога ломотите нешто што не врзува и незнаете страшно ме нервира

Kajgana Shop

На врв Bottom