Last Resort

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Да се запишам во темава… Инаку, споредено со претходните 2-3 години, оваа сезона стартуваа далеку поквалитетни серии.

Ме копка на што мислеше Софи кога му рече на Кендел, there are things here worth more than you can imagine. Нешто во врска со минералот во почвата или ... ???

Лост реплика :)
Има нешто значајно, подморницата расипа некаков бизнис таму. Поважно е што имаат направено тие фоките што ги прибраа на бродот, пошто очигледно е дека тие се вистинската мета.

There's no such thing as а French Cowboy lady... French is the opposite of Cowboy, Cowboy is John Wayne, Clint Eastwood...
- Robert Duval?
Now you are gettin it...
- Robert Duval is French.
You take that back!

:pos:

Многу добра епизода. Се надевам дека ќе можат да ја задржат тензијата уште долго.

"The Captain's got sand in her swimsuit, so we're all headed to the grand rodeo in the sky." :icon_mrgr:

COB-то беше полн со мудрости епизодава. Одличен начин да направат еден, претходно омразен лик, more likeable.

Серијата одлично се одвива до сега. Ми се допаѓа и што ги споија Кајли и Кристин.

А да, и more Tami please.

tumblr_mb6uitrBfG1rf7shyo5_250.jpg

Поентата демек беше дека почитта треба да се заслужи.
Ранк - шманк...

Поентата демек беше дека почитта треба да се заслужи.
Ранк - шманк...
Да, одлично го изведоа тоа. Сега за сега успешно се справуваат со ликовите.

Само многу навреди паѓаат на сметка на американската демократија. Изгледа затоа гледаноста не е баш најдобра, а поради тоа и се' уште нема одлука дали серијата ќе има цела сезона.

Нека ја префрлат во Канада :)
или Пакистан. :D

Не стварно, ако ја укинат, што е многу веројатно, може никогаш да не дознаеме зошто воопшто беа нападнати. Тоа моментално е најголемата мистерија. Плус тука се скандалите во Вашингтон, принудната оставка на Претседателот и сл. Не дека преостанатите десет епизоди не им вршат работа.

Многу е глупо така одеднаш кога ќе прекинат серија и кога снимаат без да знаат дали да привршуваат. Од друга страна пак, Lost знаеја три години однапред кога ќе завршат и...

Солодна е серијава,малку е Про Америка.

Не е баш про, ама кога збориме за Last Resort, Homeland и било која друга америчка серија, мора да сватиме дека тие сериите си ги прават за домашниот пазар. Тоа што ние сакаме да гледаме си е наша работа, ако ни чини добро, ако не пак добро. Ништо не плаќаме. :)

Има ова епизода иначе. Се надевам дека нема пак да им се повтори ова напред-назад, зошто на крај на епизодата јас се чувствував како дрогиран. Си имаше моменти, ама чувствувам дека ова е серија која треба да се игра во голем размер, премногу „ситно“ беше ова.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Има ова епизода иначе. Се надевам дека нема пак да им се повтори ова напред-назад, зошто на крај на епизодата јас се чувствував како дрогиран. Си имаше моменти, ама чувствувам дека ова е серија која треба да се игра во голем размер, премногу „ситно“ беше ова.
Не само што имаше премногу флешбеци, туку и во флешбекот имаше флешбек во кој имаше друг флешбек. Интересно е што се обидоа малку да го сменат форматот, ама нека не претеруваат, бидејќи на крај немаше којзнае каква цел.

И ми фалеше Кајли и нејзините girl power интриги. А како шо сфатив, оваа Французинката сега ќе се обиде да саботира.

Јас ништо не сфатив... се надевам дека ова беше „специјална“ епизода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom