Last Man Standing (Primera División)

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
абе Ули, штета! :(
требаше да бидеш малце по активен знам дека идеше по судови, ова-она, ама не смееше вакво натпреварување да запоставиш. :)
шала на страна, чекај, може и ја ќе ти се приклучам у чекалната за следна сезона ако оној Кејлор Навас се разбрани :)

иначе прв пат ја играм играва и имам неколку прашања:
- како се правилата во случај да сите тројца или двајца отпаднеме во исто коло ?
- што би било ако се заврши регуларната сезона у ЛаЛига а сеуште нема победник ?
- и пример ако од почеток останеме неколку души што сме ги "избрале" веќе сите 20 тима и понатаму нема победник ? продолжуваме од почеток и може да ги бираме повторно сите тимови ?

или ќе биде ко чувеното финале во турскиот куп кога го поделиле пехарот на Галата и Фенер, по едно парче за двата тима ? :D

абе Ули, штета! :(
чекај, може и ја ќе ти се приклучам у чекалната за следна сезона ако оној Кејлор Навас се разбрани :)

иначе прв пат ја играм играва и имам неколку прашања:
- како се правилата во случај да сите тројца или двајца отпаднеме во исто коло ?
- што би било ако се заврши регуларната сезона у ЛаЛига а сеуште нема победник ?

- и пример ако од почеток останеме неколку души што сме ги "избрале" веќе сите 20 тима и понатаму нема победник ? продолжуваме од почеток и може да ги бираме повторно сите тимови ?

или ќе биде ко чувеното финале во турскиот куп кога го поделиле пехарот на Галата и Фенер, по едно парче за двата тима ? :D

За болдираното...
Победник е оној кој последен го одбрал минатогодишниот првак во Ла Лига.
Доколку во исто коло го имаат одбрано, се гледа второпласираната екипа... ако и неа ја имаат во исто коло одбрано, третопласираната итн итн :D

За не болдираното...
Ќе дискутираме кога ќе дојде до таква ситуација :D

Реал Сосиедад
иначе побрзо одберете си тимови дека има вонредно коло

Ќе одберам ако помине сосиедад вечерва :D

Espanyol - Barcelona
Celta de Vigo - Sevilla
Athletic Club - Atlético Madrid
Real Madrid - Rayo Vallecano
Real Valladolid - Almería
Osasuna - Real Sociedad
Villarreal - Elche
Valencia - Getafe
Granada - Levante
Real Betis - Málaga

Еве ви двојки, тим одберете до утре вечер
Табелата ѕирнете ја на претходните страни, да не одберете некој тим што веќе сте го одбрале...

Ја немам средено табелата, вонредни кола во колоквиумска недела ми се погодија... во сабота вечер ќе ја средам :)

Se znae espanjol

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Озиле, почекај малку, отпаднат си.
Селта за мене. (Мора и Севиља некаде да застане...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom