Laptop или oбичен PC?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
deXterche напиша:
zaso be jas napisav deka izleze laptop so dve 7800 graficki so sli mod vrzani... koska laptop baska kako ke dojde za 3d obrabotka, lepota :)
DA ama za tie pari ke kupis dva takvi personalci. A i toj laptop kolku tezi i kolkav e? Ne mislam jas da vlecam so mene gajba teska 5kg.

abe shoznam, koj rece deka ne moze gejming na laptop ..
mojov e star 1 godina i mislam deka dobro izdrza za edna god
1gbram, 3400+64 amd, x600ati so 256ram... go zemav za nekoi 800-830 eur od usa, i sea neam svrteno na desktopot :) imav i sony vaio ama mi go zdiplia toj :nerv:

lap top za dzabe ne e poskap

Најубаво е PC.Можеш да го кршиш од ќутек и пак ништо да не му е а Lap-Top еднаш го удриш и ке ти каже System Error Must teriminate NOW

Definitivno laptop

Jas skoro kupiv laptov itoa dobro plativ za nego, megu nas da e :blabla: 1700 evra, a veruvajte ni evro ne zalam za nego a vooedno e dobar i za site gejmeri...:mist:

Pa zavisi,za mene licno laptop e bolje bidejki go mknam so mene na fax,praime prezentacii,seminarski itn, pokompatibilen e, iako vo sk bidejki ne mi treba toa si iam pc,zatoa zavisi koj za sto mu treba:)

ако се користи претежно за играње сочни игри или треба да се користатат графички програми кои бараат побајаги јас пре би за Desktop,
за студенти , бизнисмени, и луѓе кои претежно сурфаат, пуштаат музика, и евентуално по некоја така „полесна” игра лаптоп е подобар бидејќи штеди на простор башка е лесно пренослив ако ти затреба за некаде.

Јас имав лап топ и се префрлив на обичен и супер ми е!Сеуште немам кој знае колкава потреба од лап топ.

Imam i dvete ama lap topot mi pravi pojke kejf eve sega na primer kafe i net vo krevetce :) A obicniot pc pa mie poln so filmovi , igri , pesni i slicno taka da dvata si gi sakam.

Laptop definitivno e zakon rabota. No za igrici ne e zatoasto ako igras a ne e na napojuvanje laptopot raboti po sporo t.e nema dovolno struja procesorot i grafickata da ja pokazat nivnata snaga. Pa ako sakate i da igrate pokraj ostanatite funkcii na laptop(kompjuter) mora da ti bide na struja sto znaci da si nosite i generator so sebe pokraj laptopot. :lol:

Kako кој си има потреба...мене за гејминг боље ми е ПиСи ама сеа за на факс ќе ми треба еден топ,лап-топ :)

ja sea za eden mesec ke zemam laptop pa sexterche mozes li da mi kazes kade ja vide konfiguracijava?

Лап топ е подобро можеШ да го носиш каде сакаш.
Но нема да имас исти перформанси како кај обичен ПЦ

не подобар е одбичниот пц бидејки секогаш поголемото е подобро од помалото :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom