Лап - Топ

• Креатор на темата Креатор на темата Incognito
  • Време на започнување Време на започнување
Еден друг проблем си имам ја па виакм ај да пишам можда некој ке се излазае да пише, имам лаптоп HP Pavillion dv600 донесен од Америка, ама ете белја по многу шетанје и нешто песок се заеба па ако знае некој сервис за HP лаптоп или било каков да пише.

Фала

Пробај во Login Systems тие се овластен дистрибутер за НР

Фала би требало тие да ми завршат работа

Тешко дека кај нас ке купиш сличен Тошиба за тие пари како јас што барам, бидејки само процесорот е 200евра. Сепак се работи за Т8100 процесор.

Da vo pravo si 100%:kafe:ama ako ti e toa americki model pa imas i golema razlika vo hardverot. Barem do sega se pokazale kako ponekvalitetni:toe: Tocno e deka imas servis tuka za Toshiba ama ne e toa poentata taka:pipi:? Vo sekoj slucaj cenata e super...:kafe:.

да соберам некој денар и ќе си зеам еден лап-топ...дај препорачајте некој така подобар, појак не само за Word и Excel...

Da vo pravo si 100%:kafe:ama ako ti e toa americki model pa imas i golema razlika vo hardverot. Barem do sega se pokazale kako ponekvalitetni:toe: Tocno e deka imas servis tuka za Toshiba ama ne e toa poentata taka:pipi:? Vo sekoj slucaj cenata e super...:kafe:.[/quotе]
Не ми се верува дека за нашиот пазар Тошиба или кој било од производителите на компјутери, ќе пушти поквалитетни компјутери кај нас одколку во УСА или Канада.

ако може некој да помогне
барам драјвери за вајрлесот на тосхиба сателите А300
место виста инсталирав хп и замислете почна да работи со драјвери од мси плоча за десктоп
ми фали само драјвер за атерос вајрлесот

Da vo pravo si 100%:kafe:ama ako ti e toa americki model pa imas i golema razlika vo hardverot. Barem do sega se pokazale kako ponekvalitetni:toe: Tocno e deka imas servis tuka za Toshiba ama ne e toa poentata taka:pipi:? Vo sekoj slucaj cenata e super...:kafe:.[/quotе
Не ми се верува дека за нашиот пазар Тошиба или кој било од производителите на компјутери, ќе пушти поквалитетни компјутери кај нас одколку во УСА или Канада.

Veruvaj ...:pipi:.

abre ne tresi gluposti, podobar komjuter vo makedonija od kolku vo amerika, :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:, koi ovie sto gi koristime kineskive a, ili onie kade pisuva proizvodot e klasa B,C, :pos2:

Znaci poleka malku,:uvo: jas ne tresam gluposti i ne zboram na prazno. Za ova ti kazuvam zaso od tie sto znam deka imaat americki model na laptop 70% od niv, posle 3 meseci koristenje doagaat do situacija da ne mozat da gi upotrebuvaat veke. Toa sigurno nema da go izmislam taka?

P.s. ili pak deka sum devojce:pipi: pa ne treba da davam vakva konstatacija?...:toe:

ако може некој да помогне
барам драјвери за вајрлесот на тосхиба сателите А300
место виста инсталирав хп и замислете почна да работи со драјвери од мси плоча за десктоп
ми фали само драјвер за атерос вајрлесот

:kafe:Na ovoj link ke najdes toa sto ti treba samo popolni tamu model No.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp :wink:

Luge nemojte da zimate nekoj eftin laptop samo kolku da go zemete. Ima pricina zosto se primer Sony vaio poskapi od nekoj si Acer ili MSI laptop. Tocno e deka za primer 800 evra mozes da zemes pojaka konfiguracija od Acer ama verujte dolgorcno ne se isplati. U serivs od 100 rasipani laptopi, 80 se Acer, 15 MSI, 4 Toshiba i 1 Sony (koj ima problem so DVD romot, ne se otvaral) dodeka kaj drugite plocite se riknati i slicno.Sakav da kazam ako zimate laptop, zemete od Sony, Dell i HP, drugite ne se tolku kvalitetni kako ostanative. Eve bas sega na edna drugarka i rikna cela ploca na Toshiba laptopot.

Znaci poleka malku,:uvo: jas ne tresam gluposti i ne zboram na prazno. Za ova ti kazuvam zaso od tie sto znam deka imaat americki model na laptop 70% od niv, posle 3 meseci koristenje doagaat do situacija da ne mozat da gi upotrebuvaat veke. Toa sigurno nema da go izmislam taka?

P.s. ili pak deka sum devojce:pipi: pa ne treba da davam vakva konstatacija?...:toe:

izvini ne sakav da te navredam, ali ti taka mislis,ako tie komjuterite americkite sto velis se zemani na kilo i ovde vo makedonija malce podopraveni mozi, ali nov komjuter NOV od amerika i od makedonija ne e isto.

Хахах од кај и да земеш лоша конфигурација или лоша фирма исто ќе ти биде, а за тоа дека во Америка нов лаптоп има разлика во хардвер за разлика од Македонија нов лаптоп многу си се заебала. Во Америка да имаш најмал проблем со лаптопот МОРААТ да ти го направат каков што треба да биде кога ќе излезе од фабрика, макар да треба и цел нов лаптоп да ти дадат што за разлика од кај повеќето наши фирми не е така. Друга страна замисли да даваат фалш хардвер на пазар со толку многу потрошувачи дали нема да настане хаос и пропаднат сите фирми што го прават тоа. Да стварно се случува некогаш да има некој фабрички неисправен дел и одма им го заменуваат за нов али обично таквите ги откупуваат производи (воопшто не зборувам само за компјутер) нашите фирми за џабе пари и ги продаваат за 400-500% поскапо.
Еве имам јас HP Pavillion и еден другар има ист таков, мојот е од декември и неговиот е месец постар мислам и двата немале до сега ама баш никаков проблем. Сестра ми и зет ми имаат купено полно компјутери таму и со ниеден немале никаков невообичаен проблем, кога им застарува технологијата ги поклонуваат лаптоповите или компјутерите зошто зет ми работи како мн добар програмер и фрик по технологија и нон стоп е во тек.

Хахах од кај и да земеш лоша конфигурација или лоша фирма исто ќе ти биде, а за тоа дека во Америка нов лаптоп има разлика во хардвер за разлика од Македонија нов лаптоп многу си се заебала. Во Америка да имаш најмал проблем со лаптопот МОРААТ да ти го направат каков што треба да биде кога ќе излезе од фабрика, макар да треба и цел нов лаптоп да ти дадат што за разлика од кај повеќето наши фирми не е така. Друга страна замисли да даваат фалш хардвер на пазар со толку многу потрошувачи дали нема да настане хаос и пропаднат сите фирми што го прават тоа. Да стварно се случува некогаш да има некој фабрички неисправен дел и одма им го заменуваат за нов али обично таквите ги откупуваат производи (воопшто не зборувам само за компјутер) нашите фирми за џабе пари и ги продаваат за 400-500% поскапо.
Еве имам јас HP Pavillion и еден другар има ист таков, мојот е од декември и неговиот е месец постар мислам и двата немале до сега ама баш никаков проблем. Сестра ми и зет ми имаат купено полно компјутери таму и со ниеден немале никаков невообичаен проблем, кога им застарува технологијата ги поклонуваат лаптоповите или компјутерите зошто зет ми работи како мн добар програмер и фрик по технологија и нон стоп е во тек.

imas moja soglasnost 100%
pozdrav

Решив да купам лап топ компјутер, и имам две можности. Едната да порачам да ми донесат од Канада а другата да го купам од тука. Па бев да видам какви се кај нас цените со надеж дека ке имам некоја претстава за тоа дали се исплати да ми носат од Канада. И одам по продавници и гледам шо понуда имаат и прашувам кој се подобри по квалитет ова она, и добив доста двосмислени одговори.
Во една продавница ми вика ХП дека не се покажаа многу, во друга ми викаат најдобри се. За цените сегде различни за ист лап топ цената варира за 50 евра. Ми даваат некои ценовници од бројки се ми се измеша упм.
Ако порачам од Канада тогаш би бил овај
Тoshiba Satellite Pro A300-SW3 Notebook PC
http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=3975866&CatId=17 линк за целосната спецификација.

Processor Brand: Intel
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Processor Class: Centrino Core™ 2 Duo Processor T5750
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Processor Speed: 2.0GHz
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Processor FSB: 667MHz
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Processor Cache: 2MB
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Additional Technologies: Intel Centrino Duo Mobile Technology
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Memory Type: DDR2
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Memory Size: 2GB (1GB X 2)
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Memory Speed: PC2-5300
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Memory Slots (Total): 2
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Memory Slots (Available): 0
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Maximum Memory Supported: 4GB (Requires 64-bit Operating System)
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Capacity: 160GB (5400 RPM)
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Optical Drive Type: DVD Super-Multi Dual Layer
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Supplemental Drive Type: Media Reader
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Capacity: 5
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Media Types: SecureDigital
Memory Stick
xD-Picture Card
Memory Stick PRO
Multi Media Card
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Audio Description: Integrated Audio
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Audio Chipset: Direct 3D Sound
DirectSound Compatible
DirectMusic MIDI Support
3D Sound Support
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Graphics Description: Integrated Graphics
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
GPU/VPU: Intel® Graphics Media Accelerator X3100
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Video Memory: up to 358MB Shared
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Video Interface: S-Video
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif
pixel-clr.gif

gfx-blkbullet.jpg
Communications Description: Integrated LAN
Integrated Mod
А ако земам од кај нас тогаш веројатно Сименс.

Прашањето е дали се исплати да ми го носат или да си купам одтука.

Искрено се имам заљубено во Tablet PC многу добра намена батеријата ненормално држи , мојш да го користиш ко тетратка мали димензии само ти треба Office OneNote мислам закон работа ... јас зедов лаптоп обичен ама ко таблет пц шо е мислам ништо не е !!!! Размисли поскапи се стварно али вршат работа појќе него овие !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom