Lana Del Rey

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да, јас повеќе се осврнав кон психолошката одбивност на луѓето кон денешната поп музика.

Во 90те поп музиката беше поразгранета, поквалитетна од проста причина што се даваше повеќе важност на квалитетот, отколку на жанрот, имиџот, силиконите и жолтата штампа.
Затоа и има тооолку one hit wonders тоа време.
Сега се претера.

А нормално дека твое право си е да ти се допаѓа Лана... :)
--- надополнето: 27 март 2012 во 15:38 ---

Еее сега... спокојна спокојна, а одма се напува. :D Нема потреба.
А јас ( како еден нецитиран човек:) ) да бев уфилман хипстер тешко дека ќе те замолев да не го ставаш Мајкл Џексон (најголемата поп икона) во контест на муабетот за хејтеризмоткон Лана Дел Реј.

А инаку мене лично Лана ми е сеедна. Повеќе досадна. Уствари сафра ме фаќа додека ја слушам да бидам искрена.
Адел ми се допаѓа... да.
Ајде од почеток.
Мојот пост се однесува на "високо музички едуцираните луѓе" на форумов кои ги има во секоја тема ( еве бидејќи ти се допаѓа Адел читај ја темата за неа ќе видиш на што мислам). Неверојатно е кој се не стигна да дискредитира некого. Паралелава со Мајкл Џексон не знам од кај ја извлече, ама понатамошен муабет за тој саркастичен пост само ќе ме одведе во правец да дискутирам на исто ниво со карлович.

Пишав јас мислење за Лана во претходните постови, повели разгледај. Постот за кој ти се фати е општа констатација за мрчењето во подфроумов, исто ќе ми се фатеше и да го пишев во темата за Адел.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Ајде од почеток.
Мојот пост се однесува на "високо музички едуцираните луѓе" на форумов кои ги има во секоја тема ( еве бидејќи ти се допаѓа Адел читај ја темата за неа ќе видиш на што мислам). Неверојатно е кој се не стигна да дискредитира некого. Паралелава со Мајкл Џексон не знам од кај ја извлече, ама понатамошен муабет за тој саркастичен пост само ќе ме одведе во правец да дискутирам на исто ниво со карлович.

Пишав јас мислење за Лана во претходните постови, повели разгледај. Постот за кој ти се фати е општа констатација за мрчењето во подфроумов, исто ќе ми се фатеше и да го пишев во темата за Адел.
Ai ai, да имаше егометар, твојот веројатно ќе прскаше досега :D

Да да, повторувам, јасно е дека твојот “саркастичен“ пост беше наменет за “високо музички едуцираните“ луѓе што мрчат, ама тебе не ти е јасно дека звучи, па и не само што звучи туку на некој начин го ставаш во ист кош со Лана, Адел, колку да покажеш некоја безвезна поента.
МАЈКЛ ЏЕКСООООООН!!
Али ајде,ајде, нек` ти биде.

Друга работа што може да се забележи по форумиве, е тоа што некако човек не може да има негативен став кон нешто.
Ако не се согласува со поголемиот дел од баграта, тогаш се прави паметен или е хејтер или е ваков или е онаков.
БЕЗ ВЕЗЕ!
Како “високо мизучки едуцираните“ да не смеат да си го искажат својот став тука.
Оној на кој не му се допаѓа (пример) Лана Дел Реј има исто толку право да ја “дискредитира“ колку што оној што и е фан има право да ја величи.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053

Да да, повторувам, јасно е дека твојот “саркастичен“ пост беше наменет за “високо музички едуцираните“ луѓе што мрчат, ама тебе не ти е јасно дека звучи, па и не само што звучи туку на некој начин го ставаш во ист кош со Лана, Адел, колку да покажеш некоја безвезна поента.
МАЈКЛ ЏЕКСООООООН!!

Друга работа што може да се забележи по форумиве, е тоа што некако човек не може да има негативен став кон нешто.
Ако не се согласува со поголемиот дел од баграта, тогаш се прави паметен или е хејтер или е ваков или е онаков.
БЕЗ ВЕЗЕ!
Како “високо мизучки едуцираните“ да не смеат да си го искажат својот став тука.
Оној на кој не му се допаѓа (пример) Лана Дел Реј има исто толку право да ја “дискредитира“ колку што оној што и е фан има право да ја величи.
Мирна.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

МАЈКЛ ЏЕКСООООООН!!

БЕЗ ВЕЗЕ!
А таман почнав фин муабет да си правам. Шта ќеш.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ја има опнато Мерлинчо остај ти :icon_lol:.

Is Lana Del Rey Dating Marilyn Manson?
By Emily Zemler • 1 day ago
Breaking News

.
According to German publication B.Z., Lana Del Rey has a new man in her life: Marilyn Manson. The couple has reportedly been spotted hanging out around Berlin, where they both appeared at the Echo Music Awards.

The pair apparently had dinner together the night before the awards and left the restaurant together at the end of the evening. Del Rey was also supposed to be staying at Berlin’s Concorde Hotel but was spotted getting in the elevator at the Grand Hyatt where Manson was staying. Scandalous! And also, not really all that weird when you consider Manson’s taste in women. Del Rey isn’t that far off from his ex Evan Rachel Wood.
.

.
In case it’s not already weird enough, here’s the couple with Barry Manilow:
.

.
Are these reports really enough to determine whether the pair are dating? Not really, but we like speculating what sort of duet Manson and Del Rey could make if it is true. What do you think of this potential new couple? Let us know your thoughts in the comments.
.
And speaking of Del Rey, in case you missed it, the singer has a new video out for her track “Blue Jeans.” Check it out below.

http://www.myspace.com/whats-hot/2012/3/26/is-lana-del-rey-dating-marilyn-manson

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Ја има опнато Мерлинчо остај ти :icon_lol:.

Is Lana Del Rey Dating Marilyn Manson?
By Emily Zemler • 1 day ago
Breaking News

.
According to German publication B.Z., Lana Del Rey has a new man in her life: Marilyn Manson. The couple has reportedly been spotted hanging out around Berlin, where they both appeared at the Echo Music Awards.

The pair apparently had dinner together the night before the awards and left the restaurant together at the end of the evening. Del Rey was also supposed to be staying at Berlin’s Concorde Hotel but was spotted getting in the elevator at the Grand Hyatt where Manson was staying. Scandalous! And also, not really all that weird when you consider Manson’s taste in women. Del Rey isn’t that far off from his ex Evan Rachel Wood.
.

.
In case it’s not already weird enough, here’s the couple with Barry Manilow:
.

.
Are these reports really enough to determine whether the pair are dating? Not really, but we like speculating what sort of duet Manson and Del Rey could make if it is true. What do you think of this potential new couple? Let us know your thoughts in the comments.
.
And speaking of Del Rey, in case you missed it, the singer has a new video out for her track “Blue Jeans.” Check it out below.

http://www.myspace.com/whats-hot/2012/3/26/is-lana-del-rey-dating-marilyn-manson
Остај го Мерилин. Тој сите убави женски ги опна :D

M

Moon Child

Гостин
Рокенролаа, глупо е што еднаш збориме за рокенрол ѕвездите и кој ги уби нив, а потоа ги браниме нивните убијци. Тоа е контрадикторноста и онака ми фати за око, па решив вака да ти се обратам. Нели зборевме кои беа оние што се продаваа за пари, па плукавме по Боно и Слеш кој направи дует со Ријана, истата ситуација е и со Лана. Се е за пари, а лично јас такви луѓе - несакам. Барем не оние ептен апла што си немаат проблем со тоа и играат на карта на маркетинг за да им се продаваат албумчињата ко локумчиња.
Лана е музичка курва и ноторна лажга, после она што го прочитав за Лизи Грант и повлекувањето од продажба на тогашниот албум, јас тоа го констатирам. Епа колку и да е музиката за расположување, јас неможам да се спуштам на нивото да слушам таква личност. Башка што ми е тотално досадна и ме тера да зевам. Ама тоа е друго, за вкусови не се дискутира. Нека звучам хипстерски, воопшто немам проблем со тоа. За Адел не кењам дека има лош глас на пример, напротив, прекрасно пее, ама дека е досадна со тие 3-4 песни е. И за тоа ќе речам, затоа што е мое мислење.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Рокенролаа, глупо е што еднаш збориме за рокенрол ѕвездите и кој ги уби нив, а потоа ги браниме нивните убијци. Тоа е контрадикторноста и онака ми фати за око, па решив вака да ти се обратам. Нели зборевме кои беа оние што се продаваа за пари, па плукавме по Боно и Слеш кој направи дует со Ријана, истата ситуација е и со Лана. Се е за пари, а лично јас такви луѓе - несакам. Барем не оние ептен апла што си немаат проблем со тоа и играат на карта на маркетинг за да им се продаваат албумчињата ко локумчиња.
Лана е музичка курва и ноторна лажга, после она што го прочитав за Лизи Грант и повлекувањето од продажба на тогашниот албум, јас тоа го констатирам. Епа колку и да е музиката за расположување, јас неможам да се спуштам на нивото да слушам таква личност. Башка што ми е тотално досадна и ме тера да зевам. Ама тоа е друго, за вкусови не се дискутира. Нека звучам хипстерски, воопшто немам проблем со тоа. За Адел не кењам дека има лош глас на пример, напротив, прекрасно пее, ама дека е досадна со тие 3-4 песни е. И за тоа ќе речам, затоа што е мое мислење.
E znaci me pogodi vo srce!
Nemoj da se spustas na nivo da slusas "Brandenburski koncerti" na J.S. Bach. I toj klosar, za pari mu gi napisal na nekoj grof od Brandenburg.
Sve klosari be, nikoj nisto za dzabe da zeme da napravi.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
... Епа колку и да е музиката за расположување, јас неможам да се спуштам на нивото да слушам таква личност...
Мислам дека судењето на музиката врз основа на личноста која ја создава воопшто не е оправдано. Музиката треба да ја слушаме поради самата музика, а не поради тоа кој ја прави.
Тоа ти е исто како да кажеш дека Rolling In The Deep од Linkin Park е многу подобра од онаа на Адел, а всушност песната е иста, само изведувачот е различен.
Не знам дали така ќе зборевте за песните на Лана (или било кој друг) да ги пееше некој друг изведувач, кој за разлика од Лана, многу повеќе го цените.
Никогаш не ја судам музиката според тоа кој ја пее. I love the Music for the sake of Music itself.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Твојов пост води кон сосем друга расправа, која може да ја водиме во темата за Мртвите рокенрол ѕвезди, ама ај чим реши да ме повикаш ( додуша сосем непотребно) во оваа тема да пробам да ти одговорам. Попот не ја уби рокенрол музиката. Трагично е да се констатира такво нешто. Јас барем не тргнав со таков став кога ја направив таа тема. Рокенролот сам е виновен што е на вака лошо место денес, а останатиот дел од вината е на публиката.

Упростено ова би дошло вака некако. Пејачи како Лана Дел Реј, Адел, Ријана итн итн, со сигурност не одиграле улога во умртвување на рокенрол сцената, таа одамна кубури со песни и ликови.

Друга работа. Кога станува збор за создавањето музика и маркетингот, очигледно или сите сте наивни или се правите наивни. Еве ти си прочитала нешто за девојкава за која ја отвориле темава и заради тоа ( плус не ти се допаѓа музиката) си решила да не ја слушаш. Што правиме со сите задкулисни игри кои се играат во музичките води? Ако тргнеш така постојат причини за речиси секоја ѕвезда да не биде слушана зашто игра валкано. Некој погоре фино кажа, понекогаш треба да го одвоите изведувачот од песната, за песната да не доживее непотребна девалвација. Зашто зад таа песна сигурно стои еден цел креативен тим и само зашто изведувачот ви закачил на око тоа не значи дека и песната не ја бива.

Уште нешто. Јас го сметам рокенролот за најблизок до себе. Како правец субјективно го сметам за најдоброто нешто во музиката. Сепак не се дрзнувам да кажам дека попот е ужасна музика кога го слушам и него понекогаш. Има одлични парчиња во него. Најчесто тие парчиња се лансирани во етер со помош на силна маркетиншка кампања. Тоа не ги прави лоши. Мислам дека доволно си го образложив ставот, а и добар дел од постов овде ми е оф топик.

P

PewDiePie

Гостин
Интересно интервју што покажува колку е опуштена и down to earth :)
3:55-4:15сек.

Го испука :pos:

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Carmen ќе биде следниот (четврти) сингл од албумот Born To Die... You better learn the lyrics ;)

P.S. Квалитетот на песната на линкот погоре не е баш нај нај, ама тој беше најдобриот што го најдов на YouTube :(

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ама мислам дека само за Европа ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom