-x- е мене никако
да ми стане јасно зашто е во мода да се слика како дроља и собирање на LIKE зашто тоа на нив им е преукупација зашто
не е во мода да се понаша како дама или како девојче на нејзини години.Зашто преку секс све се испонира и е на прво место.
Многу едноставно, затоа што е ДРОЉА.
И затоа што кога дечко и ја испраќа до дома по десет минути иде БМВ(жива вистина) и она влева а потоа се знае.
Се прашуваш зошто па не се однесуваат на ниво т.е како дами или Девојчиња, па бидејќи едноставно денес дојдовме до степен да е срам, да се срамиш да бидеш чесен и другите ако те знаат како таков ќе те сметаат за глуп, малоумен и ќе гледаат да те користат, ако сакате пробајте put them to a test и ќе видите(тестот не е експеримент и е најдобра опција, па во средно мој школски со кој живеев и живеам многу добро и сум му помогнал безброј пати едноставно му побарав 700 денари, не дека ми требаа туку да видам дали ќе се најде сусрет и наместо тоа добив навреди а пазете најверојатно ќе биде иден психолог и посакувам од се срце тоа да му се оствари, ама не постапи како иден психолог апсолвент)!!
Тоа е нештои слично како кај машкиве "Ране" синдромот е кај женските е синдромот да сами си го злоупотребат и понижат своето тело со пози, со усните за на крај да некоја свиња со автомобил и некој денар повеќе буквално се изживљава врз нив а ако проречат добиваат шамар или тепање со кур по фаца, неретко и уста газ, па потоа ги шутираат како топка издишена и кутрото моме во очај нема што бара друг кој ќе ја лајкне со секси коментар и ќе ја врзе за три секунди и аген енд аген.
Слично е и со она Unfriend или Block опцијата на фб, ако човек избришеп од листа на пријатели одма мисли нешто не е во ред и рачуна како работава да е "скар скар скар до година мар", значи од виртуелниот свет самото анфренд се префрлка и во реалниот свет иако сеуште може да комуницирате и преку фб преку пораки(освен блокот ако некој/а досаѓа).
Моралните вредности се изместени до ниво кое НЕ МИ СЕ ВЕРУВА дека тоа се случува, како??
Каде згрешивме кој е виновен??
Дали Сексот и Градот или можеби се почна од Тин Шема и "совршените" идоли на младиве или пак материјализмот им удри во глава, да не е до "Ране" и "Долина на Волците" како бустер.??
Јас мислам дека тука се низа фактори односно станува збор за комбинирано зло на деградација морално-етичка во повеќе сфери почнувајќи од домашното образовани, до училиштето и улицата па и "ноќниот живот" кој потенцирам е поврзан пак со виртуелниот свет бидејќи нема што да играме фудбал па да се договориме за вечер, ќе играм ДОТА а вечер преку Фб ќе се договориме, а пак женскиве нема да шетаат по парк дење оти нели им треба час и половина за да се трансформираат во секс бомба за да испаднат дење, се видат со другарките па и запознаат некој нов потенцијален дечко,пријател и сл.
Наместо тоа они ќе се сликаат и ќе одгледуваат фарма или холд ем, бидејќи и така си комуницираат и "исто" е како да се сите на едно место, а вечер која како и со кој "наредила". а за вечер има време да се трансформира во секс бомба, е сега кутрите се раштрафени уште од 16-18 години ами после на факс м??
Како иде добро спонзор да им фрли 1500 на две колешки и со вијагра маста да им ја извади, ова го знам и за ова гарантирам 100% дека е така и најголема иронија им велиш немојте бре по дваесет и една сте зошто 45 годишни имбецили да си играат курташак со вас па на сега ги цениш како личности и парфем дури им купуваш, не бараш секс и ти викаат "ајде да ја завршиме работата влажни сме" и почнуваат да се лижат меѓусебе а доаѓаш со најдобра намера да им кажеш дека ќе им помогнеш финансиски ако треба и без секс само да не бидат решетани од лица кои по возраст можат да им бидат родители па и намерно од ист град беа одбрани...тоа не е за пишување ма не е ни да помислиш ама било што било.
Само имајте предвид не може и таа која е чесна и мкоја се однесува како дама да истрае бидејќи ќе ја осудат, ДА ќе ја осудат како имала пајажина на пичката и ќе заврши како калуѓерка па кога тогаш ќе попушти ако нема ептен цврст карактер, слично и со машките, мора да истресе повеќе дрољи и да се фали оти ете тоа сега е ин наместо да се пофали со награда по Математика, Физика или 10км истрчани без проблем ама неее, на статусот вечер во хотел ****** мво соба бр.*** ќе биде жустро(абе ајдее, чувај интимност стоко или ако кажуваш барем гледај да биде доверлива личност а не на ЦЕЛ СВЕТ ебате моронот!!).
Како заклучок ќе констатирам дека веќе се младината(дури не се малку примерите и со моми над 25 години кои се сликаат "така" па добиваат по 100-150 лајкови) е дефинитивно деградирана за жал денес и изборот да бидете глуп/а е голем а и начините за достигнубвање "поголе4м левел" се се полесни и полесни.
подобро си беше со старото...репутација..негативна и позитивна
I agree,.не мора па и коцкички нека биде изразена само со поени на пример нека ги пишува под профилот на пример 50 позитивна репутација и пиод неа 23 негативна на пример, ако не нека биде и како што беше.
Денешните девојки си ги прчат газовите на веце шолји за лајк, за лајк се качуваат и на хауба и позираат секакви пози за лајк и газот ќе си го продат бидејќи ти е преку тој лајк мислат дека што повеќе ќе добијат ти е повеќе вредат
а уствари ти е докажуваат дека се малоумни девојки кои во животот немаат некоја попаметна работа а таквите девојки се насекаде, и од таквите едноставни ми се
Реално мислам дека треба да им се помогне ( не само на девојки исто и за машкиве де фотка со лажен пиштол, ладно оружје па таму некои си раперски ставови и пак ќе повторам зарем не е подобро слика каде добива благодарница бидејќи на пример дал 30 пати крв, или доброволно е тутор во средено без разлика дали студира сеуште далли е дипломиран сеедно но да биде корисно, слично и кај женските нека ја покажат креативноста на друг начин конкретно имам пријателка која прави рачно бележици, огрлици и е многу талентирана и студира уметност но нема пози, ниту усни изразени на нејзиниот профил), да треба да им се помогне и тоа колективно мислам дека барем за тинејџерите не е касно ако има волонтери и поддршка за едукација и превенција, спасот е само во превентивните мерки.
Ако не реагираме сега, резултатот во иднина ќе биде зголемен број на силувања, употреба на ладно оружје т.е насилство поосебно кај малолетните(но и тие до 25 не се исклучени), ороспијашење и ширење на тешки заразни болести и на крај генерална колективна штета за сите нас а потоа се плашам дека ќе се случи да процесот постане речиси иреверсибилен бидејќи оваа општествена корозија ќе ја наречам (бидејќи бавно се случува а трае долго) се случува веќе две декади а деградирана личност нема да воспита деца како што мене (или Х други) биле воспитувани од нашиве родители т.е генерацијата од педесетите до негде седумдесеттите грубо кажано.
Време е за акција, мене не ме интересира како е во Европа, или САД, јас сакам ДОМА да ми биде средено и добро, неќам да одам во Германија или Швајцарија, сакам тукла да направиме Швајцарија и повеќе бидејќи знам дека можеме(јас сметам и дека треба младински работни акции од градење па до обуки, извидништво, планинарење посебно летниот период) и затоа и ми е криво и жално ова што ни се случува али сепак како велат тражили сте-добили сте.
Но, пак ќе повторам сеуште не е касно и имаме кадар кој може да направи една "мала" акција чија реакција ќе роди со плод кој ќе даде резултати неизбежно, ама за жал мрзеливоста и материјализмот(кој е екстремен кај нас веќе) се зла кои тешко се совладуваат ама ако се ангажираме можеме.