Лајк(Like) опцијата

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
И Curious?
Да не ти текне веќе да си ја спомнал!
И мене некој ваков пост да ми пише cool, нема да го замарам веќе!

-x- е мене никако да ми стане јасно зашто е во мода да се слика како дроља и собирање на LIKE зашто тоа на нив им е преукупација зашто не е во мода да се понаша како дама или како девојче на нејзини години.Зашто преку секс све се испонира и е на прво место.

Многу едноставно, затоа што е ДРОЉА.

И затоа што кога дечко и ја испраќа до дома по десет минути иде БМВ(жива вистина) и она влева а потоа се знае.

Се прашуваш зошто па не се однесуваат на ниво т.е како дами или Девојчиња, па бидејќи едноставно денес дојдовме до степен да е срам, да се срамиш да бидеш чесен и другите ако те знаат како таков ќе те сметаат за глуп, малоумен и ќе гледаат да те користат, ако сакате пробајте put them to a test и ќе видите(тестот не е експеримент и е најдобра опција, па во средно мој школски со кој живеев и живеам многу добро и сум му помогнал безброј пати едноставно му побарав 700 денари, не дека ми требаа туку да видам дали ќе се најде сусрет и наместо тоа добив навреди а пазете најверојатно ќе биде иден психолог и посакувам од се срце тоа да му се оствари, ама не постапи како иден психолог апсолвент)!!

Тоа е нештои слично како кај машкиве "Ране" синдромот е кај женските е синдромот да сами си го злоупотребат и понижат своето тело со пози, со усните за на крај да некоја свиња со автомобил и некој денар повеќе буквално се изживљава врз нив а ако проречат добиваат шамар или тепање со кур по фаца, неретко и уста газ, па потоа ги шутираат како топка издишена и кутрото моме во очај нема што бара друг кој ќе ја лајкне со секси коментар и ќе ја врзе за три секунди и аген енд аген.

Слично е и со она Unfriend или Block опцијата на фб, ако човек избришеп од листа на пријатели одма мисли нешто не е во ред и рачуна како работава да е "скар скар скар до година мар", значи од виртуелниот свет самото анфренд се префрлка и во реалниот свет иако сеуште може да комуницирате и преку фб преку пораки(освен блокот ако некој/а досаѓа).

Моралните вредности се изместени до ниво кое НЕ МИ СЕ ВЕРУВА дека тоа се случува, како??

Каде згрешивме кој е виновен??

Дали Сексот и Градот или можеби се почна од Тин Шема и "совршените" идоли на младиве или пак материјализмот им удри во глава, да не е до "Ране" и "Долина на Волците" како бустер.??

Јас мислам дека тука се низа фактори односно станува збор за комбинирано зло на деградација морално-етичка во повеќе сфери почнувајќи од домашното образовани, до училиштето и улицата па и "ноќниот живот" кој потенцирам е поврзан пак со виртуелниот свет бидејќи нема што да играме фудбал па да се договориме за вечер, ќе играм ДОТА а вечер преку Фб ќе се договориме, а пак женскиве нема да шетаат по парк дење оти нели им треба час и половина за да се трансформираат во секс бомба за да испаднат дење, се видат со другарките па и запознаат некој нов потенцијален дечко,пријател и сл.

Наместо тоа они ќе се сликаат и ќе одгледуваат фарма или холд ем, бидејќи и така си комуницираат и "исто" е како да се сите на едно место, а вечер која како и со кој "наредила". а за вечер има време да се трансформира во секс бомба, е сега кутрите се раштрафени уште од 16-18 години ами после на факс м??

Како иде добро спонзор да им фрли 1500 на две колешки и со вијагра маста да им ја извади, ова го знам и за ова гарантирам 100% дека е така и најголема иронија им велиш немојте бре по дваесет и една сте зошто 45 годишни имбецили да си играат курташак со вас па на сега ги цениш како личности и парфем дури им купуваш, не бараш секс и ти викаат "ајде да ја завршиме работата влажни сме" и почнуваат да се лижат меѓусебе а доаѓаш со најдобра намера да им кажеш дека ќе им помогнеш финансиски ако треба и без секс само да не бидат решетани од лица кои по возраст можат да им бидат родители па и намерно од ист град беа одбрани...тоа не е за пишување ма не е ни да помислиш ама било што било.

Само имајте предвид не може и таа која е чесна и мкоја се однесува како дама да истрае бидејќи ќе ја осудат, ДА ќе ја осудат како имала пајажина на пичката и ќе заврши како калуѓерка па кога тогаш ќе попушти ако нема ептен цврст карактер, слично и со машките, мора да истресе повеќе дрољи и да се фали оти ете тоа сега е ин наместо да се пофали со награда по Математика, Физика или 10км истрчани без проблем ама неее, на статусот вечер во хотел ****** мво соба бр.*** ќе биде жустро(абе ајдее, чувај интимност стоко или ако кажуваш барем гледај да биде доверлива личност а не на ЦЕЛ СВЕТ ебате моронот!!).

Како заклучок ќе констатирам дека веќе се младината(дури не се малку примерите и со моми над 25 години кои се сликаат "така" па добиваат по 100-150 лајкови) е дефинитивно деградирана за жал денес и изборот да бидете глуп/а е голем а и начините за достигнубвање "поголе4м левел" се се полесни и полесни.

подобро си беше со старото...репутација..негативна и позитивна

I agree,.не мора па и коцкички нека биде изразена само со поени на пример нека ги пишува под профилот на пример 50 позитивна репутација и пиод неа 23 негативна на пример, ако не нека биде и како што беше.

Денешните девојки си ги прчат газовите на веце шолји за лајк, за лајк се качуваат и на хауба и позираат секакви пози за лајк и газот ќе си го продат бидејќи ти е преку тој лајк мислат дека што повеќе ќе добијат ти е повеќе вредат а уствари ти е докажуваат дека се малоумни девојки кои во животот немаат некоја попаметна работа а таквите девојки се насекаде, и од таквите едноставни ми се :sick:

Реално мислам дека треба да им се помогне ( не само на девојки исто и за машкиве де фотка со лажен пиштол, ладно оружје па таму некои си раперски ставови и пак ќе повторам зарем не е подобро слика каде добива благодарница бидејќи на пример дал 30 пати крв, или доброволно е тутор во средено без разлика дали студира сеуште далли е дипломиран сеедно но да биде корисно, слично и кај женските нека ја покажат креативноста на друг начин конкретно имам пријателка која прави рачно бележици, огрлици и е многу талентирана и студира уметност но нема пози, ниту усни изразени на нејзиниот профил), да треба да им се помогне и тоа колективно мислам дека барем за тинејџерите не е касно ако има волонтери и поддршка за едукација и превенција, спасот е само во превентивните мерки.

Ако не реагираме сега, резултатот во иднина ќе биде зголемен број на силувања, употреба на ладно оружје т.е насилство поосебно кај малолетните(но и тие до 25 не се исклучени), ороспијашење и ширење на тешки заразни болести и на крај генерална колективна штета за сите нас а потоа се плашам дека ќе се случи да процесот постане речиси иреверсибилен бидејќи оваа општествена корозија ќе ја наречам (бидејќи бавно се случува а трае долго) се случува веќе две декади а деградирана личност нема да воспита деца како што мене (или Х други) биле воспитувани од нашиве родители т.е генерацијата од педесетите до негде седумдесеттите грубо кажано.

Време е за акција, мене не ме интересира како е во Европа, или САД, јас сакам ДОМА да ми биде средено и добро, неќам да одам во Германија или Швајцарија, сакам тукла да направиме Швајцарија и повеќе бидејќи знам дека можеме(јас сметам и дека треба младински работни акции од градење па до обуки, извидништво, планинарење посебно летниот период) и затоа и ми е криво и жално ова што ни се случува али сепак како велат тражили сте-добили сте.

Но, пак ќе повторам сеуште не е касно и имаме кадар кој може да направи една "мала" акција чија реакција ќе роди со плод кој ќе даде резултати неизбежно, ама за жал мрзеливоста и материјализмот(кој е екстремен кај нас веќе) се зла кои тешко се совладуваат ама ако се ангажираме можеме.

а да се додаде оваа опција..јас мислам поарно би било

POzyQp7.jpg

Curious да те забележи некој интересно ама што постираш и за тоа постирано да бараш LIKE некако нелогично ми е
There's an attention-whore deep inside all of us. Некои само ја контролираат подобро.
--- надополнето: 28 мај 2013 во 14:08 ---
И Curious?
Да не ти текне веќе да си ја спомнал!
И мене некој ваков пост да ми пише cool, нема да го замарам веќе!

Нека си прави таа rant-ови, мислиш ми е галје... eating_popcorn.jpg :)

Curious се изнамирца сам са собом :D

Од кога почна да постои лајкот, почна да се стимулира хејтеризмот како правец во модерното време.

Извини ако те погоди темата и мојот одговор знам дека секогаш кога немаш доволно аргументи и факти за нешто и кога си ставен во тесно прва опција е напад со вреѓање како одговор и небулозни одговори
Зборуваш за мене како да ме знаеш или како некогаш претходно да си разговарал со мене (конкретно во твојов случај како да си лајкувал мои постови).
Ајде сега рационално одговори ми на она што го наведуваш во твојот коментар:
1. Цитирај со што те навредив тебе или некој друг?
2. Немам аргументи и факти и сум ставен во тесно???
Мене ми се чини дека си конфликтна личност и дека токму ти немаш попаметна работа па размислуваш „за суштината на проблемот со ЛАЈК“ и сите одговори кои не ти одат во прилог ги прогласуваш за небулозни и погрешни. Епа, жал ми е, не размислувам како тебе и не ги лајкувам твоите постови бидејќи за мене се тотално бесмислени и незрели.

Зборуваш за мене како да ме знаеш или како некогаш претходно да си разговарал со мене (конкретно во твојов случај како да си лајкувал мои постови).
Ајде сега рационално одговори ми на она што го наведуваш во твојот коментар:
1. Цитирај со што те навредив тебе или некој друг?
2. Немам аргументи и факти и сум ставен во тесно???
Мене ми се чини дека си конфликтна личност и дека токму ти немаш попаметна работа па размислуваш „за суштината на проблемот со ЛАЈК“ и сите одговори кои не ти одат во прилог ги прогласуваш за небулозни и погрешни. Епа, жал ми е, не размислувам како тебе и не ги лајкувам твоите постови бидејќи за мене се тотално бесмислени и незрели.

ако можеш да прочиташ човек со само неколку пишани реченици па ти си гение дедо Фројд и Јунгер ке ти завидат ти си идниот мастер на психоанализата.И уште поубаво што не размислуваш како мене.А рационален одговор ке ти дадам со необразован човек и пијаница бега

ако можеш да прочиташ човек со само неколку пишани реченици па ти си гение дедо Фројд и Јунгер ке ти завидат ти си идниот мастер на психоанализата.И уште поубаво што не размислуваш како мене.А рационален одговор ке ти дадам со необразован човек и пијаница бега
Eпа тогаш бегам од тебе (иако погрешен ти е дури и цитатот)!

П.С.
И повторно не одговори каде и со што ЈАС тебе те навредив бидејќи ТИ мене ме навредуваш цело време. Искрено, мене не ми пречи тоа, бидејќи само го јавно покажуваш твоето ниво на култура и домашно воспитување (кое воопшто го немаш). За тоа имаш еден лајк од мене.

Eпа тогаш бегам од тебе (иако погрешен ти е дури и цитатот)!

П.С.
И повторно не одговори каде и со што ЈАС тебе те навредив бидејќи ТИ мене ме навредуваш цело време. Искрено, мене не ми пречи тоа, бидејќи само го јавно покажуваш твоето ниво на култура и домашно воспитување (кое воопшто го немаш). За тоа имаш еден лајк од мене.

па фала богу треба да бегаш и немам намера да се докажувам имај убав живот поздрав

Знам дека like и share опцијата на facebook имаат излечено многу неизлечиви болести.

Мене многу ми утица на его, ехеееее. Со секој лајк, по еден оргазам доживувам. А не дај боже оддеднаш да ми го лајкнат постот повеќемина, повеќекратен оргазам, љетим. Не.
Јас лично лајкнувам само нешта што ми се допаѓаат, а тоа сигурно не се груди на сребрен послужавник, ниту пак долга коса и случајно огромен мрсен задник у позадина. А се извинувам и за тоа што не сум спасила милион гладни деца, ниту пак оние болните од рак, со еден лајк на фејсбук или каде и да е. Е стварно, на душа ќе ги носам, вештерка!

Мене многу ми утица на его, ехеееее. Со секој лајк, по еден оргазам доживувам. А не дај боже оддеднаш да ми го лајкнат постот повеќемина, повеќекратен оргазам, љетим. Не.
Јас лично лајкнувам само нешта што ми се допаѓаат, а тоа сигурно не се груди на сребрен послужавник, ниту пак долга коса и случајно огромен мрсен задник у позадина. А се извинувам и за тоа што не сум спасила милион гладни деца, ниту пак оние болните од рак, со еден лајк на фејсбук или каде и да е. Е стварно, на душа ќе ги носам, вештерка!

Ај ма не биди вештерка, лајкувај! ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom