Лајк(Like) опцијата

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Има многу варијанти кај кликачите на лајк , првата е дека стварно му се допаѓа објавата , некои кликаат за да покажат дека ете ти е другар и да се осеќаѓ боље , други кликаат да ја заведат со симпатии личноста која го објавила тоа , а некои онака ради реда само да штракаат безвезе :D
Најмногу ме нервира ко ќе стави некој лике на објава од некоја страна а таа објавува за незгоди , смрт или слично:mad:
--- надополнето: 27 мај 2013 во 23:19 ---

И добро сеа ти знаеш јас знам , сите знаеме и ај да ќутиме на форумов :cautious: мора нешто да се дискутира макар и нетолку важно
Па токму тоа и го кажувам: на темава не и е место во филозофија и психологија, нема во неа ништо филозофско ниту пак психолошко, освен можеби твојот одговор...донекаде

Порано си ја барале раката на невестата сеа пратат лајк

Се сеќавам добро кога се ставаше лајк на некоја заебанција од типот 50 лајкој и другарчево ќе се ишишат,па кога некоја те симпатишеше и ти ставаше лајк, па ти се прајш ко нишо да не било, па та ти пишит на чат зш не си приметвел дека она чувствувале нешо кон тебе:icon_lol: ,па лајк на песна шо ја објавил некој а те погодила во моментот, едноставно се користеше за забава кога од кои било причини не си бил во можност да се забавуваш... А сега се е фрлено на маркетинг, мангупство и дрољаштво. Пред некој месец една објави песна, собра 30 лајкој а песната беше без аудио(ради тоа шо јутуб ја блокирал поради авторски права)...и ај мери го умот на таја шо објави и на тие лајк шо стегнале...а и оние со бебињана лајкој шо барет да добиет некоја награда од типот на пелени,шалче и капче требит дефинитвно затвор да одет за злоупотреба од типот го користит бебево за награда,наместо да го пораснит во здрава средина... приватноста скроз заборавена, а фејсбук се претвори во еден глобален велики брат за жал каде мојш да дознајш кој со кого е, каде е, цицките или г'зето да им ги видиш и тнт.

Па токму тоа и го кажувам: на темава не и е место во филозофија и психологија, нема во неа ништо филозофско ниту пак психолошко, освен можеби твојот одговор...донекаде

И те како има психолошка улога,али кај ретардираните особи,а богами многу испаднаа. Како што кажа некој погоре,кај нас се придава многу големо значење на лајковите,и се прате кој колку лајка имал,дали е популарен,и кога ќе испадне у град е гомце у споредба со некој си ШКЉ со 200 лајка.

Искрено и без навреда, мене ми се чини дека некој е опседнат токму со лајковите, па дури отворил тема за тоа и дури сместено во филозофија и психологија. И сега овде треба да филозофираме зошто и каде (не)треба да се стегне лајк или пак да направиле псиохолошки профил на оние кои (не)стегаат лајк!

Извини ама ако твојот разум и спознание е развиено на минимум и не ти дозволува повеќе да размилуваш од тоа што си стварно те жалам.Искрено и без навреда многу повеќе се крие под полето LIKE ама кој ти е крив што толку ти фаќа црпката.Длабоко треба да размислуваш за да навлезеш во проблемот и да го проучуваш

Извини ама ако твојот разум и спознание е развиено на минимум и не ти дозволува повеќе да размилуваш од тоа што си стварно те жалам.Искрено и без навреда многу повеќе се крие под полето LIKE ама кој ти е крив што толку ти фаќа црпката.Длабоко треба да размислуваш за да навлезеш во проблемот и да го проучуваш
Навредите и болдираното објаснуваат зошто темата си ја ставил во психологија, иако повеќе помош би добил во психијатрија.

Навредите и болдираното објаснуваат зошто темата си ја ставил во психологија, иако повеќе помош би добил во психијатрија.

Извини ако те погоди темата и мојот одговор знам дека секогаш кога немаш доволно аргументи и факти за нешто и кога си ставен во тесно прва опција е напад со вреѓање како одговор и небулозни одговори

До женските со напрчени муцки као што ги викате...(иако речиси ниедна нема да прочита)
Лајкот не ебе :)

Кај нас конкретно на фејсбуков, тие женските кои растураат со лајк или се симпатични или се провокативни(читај секси голи) или пак работа им е да стисткаат лајкови со цел да воспостават некој реципроцитет за да им се врати. Машките ними не им стегаат оти се симпатични, оти се провокативни, им стегаат оти имаат желба да им го рокнат. Ете обично затоа, значи обично.

Да е мерило на памет и колку една мисла е мудра и симпатична нема шанса. Ако сакаш ти ископај фраза од стилот на Ниче, а некоја да пиши точка, пак се вклучуваат по автоматизам силите кои погоре ги спомнав. Конкретно јас кликам ептен нешто ако апла ми се допаѓа, а тоа е во 99 проценти од случаите некоја објавена песна, а другиот процент е слика од женска ми оти ми се симпатична.

Тука иди до израз едно учење на Мид каде разликува две работи:
-Јас (што мислам за себе)
-Мене(што мислат другите за мене)
И ние демек дејствуваме под влијание на овие две сили. И ако земиме логички е така. Пример мене ме боли к..(во најголем случај) шо мислеле другите за мене, кога и јас самиот некогаш не знам шо да мислам за себе. Тие што се ограничуваат на МЕНЕ, е тие изиграваат лудило со цел да поттикнат некаква реакција и да оформат некоја изопачена слика за себе во тој виртуелен свет.
Сајбер курнази, сајбер курви, сајбер ебачи, сајбер невини, а лајкот ти е како средство за поддршка демек на животот и делото на дотичните чии граници на глупоста се непознати. И така иди најнова мода, 1000 лајка вадам цицка и акам на тастатура, 500 лајка поскромно, не ја акам, нежно ќе ја поставам на тастатура, за 300 скромно, прслуков црн го покажувам.

Кој е главен град на фејсбукот?-Лајкот :rolleyes:
Некои се опседнати со тоа...А посебно оние кои молат.Те молам лајк за наградна игра ми е...Чекај малку.Ке кликнам ми се допага ако навистина го мислам тоа...
Или пак,ајде лајкни ми ја сликата...лајкни ми го видеото...
Имаше една демотивација пред некој период која случајно ја видов.Одеше вака:

Женско:Те молам удри ми лајк на љубовниот статус.Тој не смее да има повеке од мене.Ке се убијам доколку се случи тоа.
Машко:Но дали навистина ке ти заврши работа?
Женско:Да,те молам.
Машко:Во ред,ајде да ти го спасам животот :icon_lol:

Не знам што ке им заврши работа лајкот?Навистина?Толку се очајни ? Или проблемот е некој друг...
Ги бришам оние кои молаат.Порано ги имаше многу,сега се во најмал број.
Друга работа...Оние со напрчени duck face не ги разбирам...Која е целта?Желба за внимание?Шмизл стил или нешто друго...
И кога гледам дека таа слика има над 50 лајкови ми доага да си купам ортома и да се обесам на првото дрво...Бре,како што рече некој...Лајкуваат не дека им се допага сликата туку сакаат да им го рокнат немиен :icon_lol:

Зошто имам дека темава ќе премине во тема за blue ladybug?

on:

Едноставно е. Сите сакаме внимание. Тоа што го постираме на фб, го постираме за да го забележи некој. Потребно ни е тоа едноставно.

Ај тебе blue ladybug да ти објасне неколку работи.
Моите лајкови овде на форумот не се за да ме забележи некој. Мене не ми треба туѓо внимание, па посебно не од анонимни рандом фаци овде на форум, кои можат да бидат во реалност манијаци, убијци, лудаци. Имам јас доволно внимание во мојот живот, не се секирај ти за мене. Дури и премногу, да бидам искрена.

Лајковите ги ставам, оти доста мислења овде ми се интересни, ме смеат и ме забавуваат. А бе животот ми го продолжија кајгановци за неколку години повеќе, од што се смеам на нивните постови. Посебно кога двајца или повеќе членови ќе се законтраат на некоја тема, која нема веза. Понекогаш и се сложувам со некои од мислењата. А има многу стари интересни теми, кои биле коментирани назад низ годините. А blue ladybug е член само неколку месеци на Кајганава и кога ги прелистува и чита старите теми, има право да му туре и по еден лајк. Штета што порано не сум го открила форумот, имаше до сега да ве распукам од лајкови у секоја можна тема!

А многу ми ласка тоа што мислиш дека темава би преминала за мене. Ептен, ептен ми ласкаш :pipi:

И другарче, за крај да ти кажам, ако тебе или на било кој друг, му сметаат моите лајкови, одете во известувања на вашиот профил, одчекирај ја опцијата
На некој ќе му се допадне вашето мислење
На некој му се допаѓа едно од вашите мислења во некоја тема
и нема веќе да добиваш известување дека сум ти лајкнала некое мислење.
Simple as that!

Поздрав

П.С. Очекувајте уште многу, многу, многу лајкови од сината бубамарица....;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom