Лајк(Like) опцијата

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
874
Локација
@Easter Island
Одамна размислував на оваа поле.За тоа како LIKE ги смени луѓето за тоа ја ставив и тука темата пошто бара поголемо размислување и толкување.Имено за што станува збор денес ако собереш повеќе Like се станува познат славен барем за светот на баграта.Во минатото LIKE (y) имало право значење каде што на гладијаторите им се пресудувало со живот или смрт за смрт(n) .Денеска за Like се понижуваат и го газат своето достоинство за едно Like на слика или било што друго.Исто така сега во полн ек е изразот ОВА НЕМА ДА ГО ЛАЈКНАТ ОНИЕ ИЛИ ОВИЕ.Истотака човекот го ценат по бројот на собрани лајкови и одма коментари од типот лелеле види колку лајкови има или абе каков е овој чурук нема ниту едно лајк.Да не се разбереме погрешно за LIKE има слики статуси кои вредат за LIKE ама не на се што треба и не треба да се стави.Истотака гледам и кога некоја наградна игра има прво што им е услов е учесникот кој собере повеќе лајкови тој е победник.На голем број исто оваа копче им служи и за еден вид на почеток на виртуелна романса со дотичната особа.Муабетот е прво стави Like и подоцна пиши и или ако не ти стави она исто нема одредени чуства према тебе не ме фаќајте за збор не знам како иде.LIKE некои го сваќаат како душевна сатисфакција кога ке добие па тоа е радост неизбежна пукаат од среќа цел ден.
Не ми е јасно како едно LIKE го менува сознанието на човекот?
Дали е до опркужувањето или интелектот не ми е развиен на соодветно ниво?

Зошто имам дека темава ќе премине во тема за blue ladybug?

on:

LIKE некои го сваќаат како душевна сатисфакција кога ке добие па тоа е радост неизбежна пукаат од среќа цел ден.

Едноставно е. Сите сакаме внимание. Тоа што го постираме на фб, го постираме за да го забележи некој. Потребно ни е тоа едноставно.

Баге пред лајкот имавме репутација , сепак мислам дека тоа беше некако поарно зошто можеше и негативно да отцениш некое мислење но сепак мора и ние да сме "помодерни" па администрацијата одлучи лајкот да е некоја мерка за некој пост ( член ) дали е добар ( ова за форумов ) а на ФБ вие децата не знам што мислите со тие лајкови

дајте ми 1000 лајкови играм стриптиз или ги месам цицкиве ... е ај сега , не знам кој е подебил тој што бара лајкови или тој што му дава :facepalm:

Денешните девојки си ги прчат газовите на веце шолји за лајк, за лајк се качуваат и на хауба и позираат секакви пози за лајк и газот ќе си го продат бидејќи ти е преку тој лајк мислат дека што повеќе ќе добијат ти е повеќе вредат а уствари ти е докажуваат дека се малоумни девојки кои во животот немаат некоја попаметна работа а таквите девојки се насекаде, и од таквите едноставни ми се :sick:

Curious да те забележи некој интересно ама што постираш и за тоа постирано да бараш LIKE некако нелогично ми е
gego и ја не знам кој е подебил тој што става или тој што бара ххх

Таква ти е денешната младина друже,незнам што ти е чудно. Одамна се поминати тие времиња кога беше "ИН" доколку ги знаеше најдобрите вицеви или пак нешто слично. Иако и јас спаѓам во "денешнава младина" сепак кога ќе видам што се ќе направи некој за да се здобие со лајк - ми доаѓа срам. Млади девојчиња кои сеуште неможеме ни ДЕВОЈКИ да ги наречеме се сликаат со извадени цицки или пак гз само за да испаднат по кул или пак да имаат повеќе лајкови од нивниот виртуелен "непријател". За жал ми изгледа дека како што иде напред технологијата во нашава Македонија,така младината се повеќе затупена ќе биде и нема да знае што е вистински ЖИВОТ. Како и да е,мислам дека вредноста на тоа мочано копче во денешницава има преголема вредност,што не иде баш на добро.

-x- е мене никако да ми стане јасно зашто е во мода да се слика како дроља и собирање на LIKE зашто тоа на нив им е преукупација зашто не е во мода да се понаша како дама или како девојче на нејзини години.Зашто преку секс све се испонира и е на прво место.

-x- е мене никако да ми стане јасно зашто е во мода да се слика како дроља и собирање на LIKE зашто тоа на нив им е преукупација зашто не е во мода да се понаша како дама или како девојче на нејзини години.Зашто преку секс све се испонира и е на прво место.

Не сите размислуваат исто,но како што можам да забележам од моја гледна точка кај некаде 60% од младинава главен фактор за "фраеризам" им се лајковите и коментарите на нивните слики/објави и слично. Не си доволно КУЛ во денешно време ако бидеш права дама,ме разбираш? Чесни исклучоци има,фала богу,но за жал премногу малце се за разлика од другите. Ај да се надеваме дека ова е само период,но чисто сумљам.

Не знам дали сте приметиле, колку во Европа или Америка лајкот не игра никаква улога? Ако имате некоја прикателка од таму, и ако изгледа најјако на свет, има до 10 лајка максимум, истата овдека ќе има минимум 600 и ќе биде позната онака ќе ја знаат сите, слушнале за неа.

Иначе лајкот е доведен до некое многу големо ниво, прави да се набилда его, па и да се оценуваат луѓето според него. Веднаш се гледа кој е популарен кој не, кој има многу другари и пријатели, кој слабо стои на тоа поле итн.

Глупост според мене, би го укинал веднаш, али то е.

Затоа викам ''Ми се допаѓа'' да се замени со ''Благодарам'' но вие....
Тогаш ако има некој друга идеа.

подобро си беше со старото...репутација..негативна и позитивна

Јас лајкувам само она што навистина ми се допаѓа, мразам да ми бараат лајкови и практикувам да ги бришам таквите пријатели. Затоа бројот на фб пријатели ми е сведен на ниско ниво. И искрено, ме нервира кога некој од пријателите ќе почне со ред да ми ги лајкува сите слики што сум ги постирала во некој албум и гледам само нотификации..

Мене лично ми е чист дебилизам сликањето во ве це со испрчени муцки за да добијат женскиве 500 лајка и не знам што ќе му прават на тие лајкови потоа? :pos:

Мене најлајкувана фотографија ми беше таа од апсолвентското табло, со помалку од 60 лајкови :) Претпоставувам тоа ме става меѓу најнепопуларните девојки, но за среќа, имам живот надвор од фејсбук во кој моите блиски секојдневно ме опсипуваат со искрена љубов и “лајкови“ :) :)

Искрено и без навреда, мене ми се чини дека некој е опседнат токму со лајковите, па дури отворил тема за тоа и дури сместено во филозофија и психологија. И сега овде треба да филозофираме зошто и каде (не)треба да се стегне лајк или пак да направиле псиохолошки профил на оние кои (не)стегаат лајк!

Има многу варијанти кај кликачите на лајк , првата е дека стварно му се допаѓа објавата , некои кликаат за да покажат дека ете ти е другар и да се осеќаѓ боље , други кликаат да ја заведат со симпатии личноста која го објавила тоа , а некои онака ради реда само да штракаат безвезе :D
Најмногу ме нервира ко ќе стави некој лике на објава од некоја страна а таа објавува за незгоди , смрт или слично:mad:
--- надополнето: 27 мај 2013 во 23:19 ---
Искрено и без навреда, мене ми се чини дека некој е опседнат токму со лајковите, па дури отворил тема за тоа и дури сместено во филозофија и психологија. И сега овде треба да филозофираме зошто и каде (не)треба да се стегне лајк или пак да направиле псиохолошки профил на оние кои (не)стегаат лајк!

И добро сеа ти знаеш јас знам , сите знаеме и ај да ќутиме на форумов :cautious: мора нешто да се дискутира макар и нетолку важно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom