La Liga Santander 2016/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
се мисли на последните 12 сезони, иначе Адуриз секогаш екстра мотивиран против Валенсија, откако си замина од Валенсија на 8 утакмици 8 гола даде :D

¡Aduriz se une al club! ⚽

Sólo él, Leo Messi y Sergio Ramos han logrado marcar en los últimos 12 cursos de #LaLiga.

Што е работава со Валенсија? Да не идат на рекорд у порази или?
нека губат се дур не го сменат тренерот.

какви кретени у управа, Вердер Бремен што се бори за опстанок во Бундес после 3 порази го брка тренерот и тоа два им се од Баерн и Гладбах на гости, а овие уште чекаат....

#Sevilla became the first EVER LaLiga side not to have a Spanish player in their starting line-up against Eibar on Saturday!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ајде Манчини нека го земат и да има смеење,изгорен сум да оди во Валенсија да видам какви глупости ќе измислува..најглупиот и најпрепотентниот тренер во денешницата заедно со Мацари и Бенитез :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Ајде Манчини нека го земат и да има смеење,изгорен сум да оди во Валенсија да видам какви глупости ќе измислува..најглупиот и најпрепотентниот тренер во денешницата заедно со Мацари и Бенитез :D
АВБ е веројатно фаворит број 1.
после него мислам дека идат Руди Гарсија, Пепе Мел, Биелса.
а Манчини спаѓа во најневеројатните со Хидинк и Блан.
незнам до каде е случајот Марселињо со ЛаЛига, сигурно се размислува и за него.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Виљаш Боаш и Гарсија би биле интересен избор. И двајцата се немаат пробано во Примера, а можат добро да се покажат во ваква ситуација, кога не се очекува премногу од нив. Од Валенсија секако не се очекува борба за титула, па ако се извлечат од ваква мизерна ситуација и стигнат до европските купови за нив и тоа како ќе биде успех.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
АВБ бе...:tapp::tapp::tapp:
Сакаат послаби да бидат или што е работава...?
Тројкава што ја пиша после него се тренеришта.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Уште виолината фали во Примера. Најдобро им е по Марселињо да запнат.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
еве и Супер со нивна листа:

АВБ бе...:tapp::tapp::tapp:
Сакаат послаби да бидат или што е работава...?
Тројкава што ја пиша после него се тренеришта.
незнам зошто никој не верува во АВБ :toe:
човекот лошо ги бираше клубовите и лигите после Порто, она што го направи во Порто според мене во никој случај неможе да биде случајност. Шпанската лига е нешто што би му одговарало и во Валенсија има играчи што добро ги познава, плус млад тренер е не е матор како Пелегрини што некој го посакуваа. Ја сум највеќе за него.

Уште виолината фали во Примера. Најдобро им е по Марселињо да запнат.
Околу Марселињо има 3 проблема:
- ЛаЛига истражува за утакмицата Виљареал - Хихон, каде што најверојатно он ги “пуштил“ гостите да победат и да останат во ЛаЛига. (не се знае како би можел да биде казнет)
- Не ги сака Валенсија зошто во 2008 имаше се договорено да биде нов тренер и 5 до 12 го откачија за Емери да дојде.
http://forum.kajgana.com/threads/primera-división-2014-15.74456/page-221#post-7160323
- Навивачите не го сакаат зошто кога ги водеше Виљареал имаше некакви контра изјави (заради ова горе) - ама кој ги е*е нив.

иначе:
[DOUBLEPOST=1471616207][/DOUBLEPOST]Мoј тип:
Пaкo немa дa успее дa ги уигрa, дoбивa нoгa нa пoлусезoнa, дoaѓa Мaрселињo и пoчнувa еднa нoвa ерa.
:D:D
Руди Гарсија е Емери тип на тренер (зицераш) што незнае да игра дербиња и тоа е нешто што највеќе мрзам, иако има дупла круна со Лил во Франција. За него се спомнува дека може да иде во Марсеј сега официјално кога ќе им дојде нов газда.

Бараха - рано е за него, во Елче лани беше солиден со 20 нови играчи поради банкрот. Немам ништо против да биде тренер, ама не сега.

Манчини

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.570
Бар Манчини знае да игра дерби мечеви. :D Топ ќе биде Манчио бе за овој тим, што му фали. Јаките тренери Гарсија, Марселињо и компанија, па демек Манчио не е боље од нив. Маана му е што е тврдоглав и се инаети многу со играчите, иначе не е воопшто лош за Валенсија.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Бар Манчини знае да игра дерби мечеви. :D Топ ќе биде Манчио бе за овој тим, што му фали. Јаките тренери Гарсија, Марселињо и компанија, па демек Манчио не е боље од нив. Маана му е што е тврдоглав и се инаети многу со играчите, иначе не е воопшто лош за Валенсија.
не ја знае лигата, јазикот..
Незнам што дербиња тепал али мене во сеќавање ми е дека Јунајтед од 0:2 му ја сврте на 3:2 и тоа у финале лига или фа куп :D, за нокаут фази исто лошо го памтам.
и после Карбони нема Италијанец добар што се погодил во Валенсија, а биле многу.. едино Морети беше некој просек (Раниери беше и пред и после) ...
Тавано, Фиоре, Ди Вајо, Коради :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Незнам што дербиња тепал али мене во сеќавање ми е дека Јунајтед од 0:2 му ја сврте на 3:2 и тоа у финале лига или фа куп :D, за нокаут фази исто лошо го памтам.
и после Карбони нема Италијанец добар што се погодил во Валенсија, а биле многу.. едино Морети беше некој просек (Раниери беше и пред и после) ...
Манчини можеби е ретардиран ама верувај дека јаки трансфери со него ќе правите и ќе носи поквалитетни играчи, не сака да губи и е голем инаетчија. Јазикот не е никаков проблем бидејќи Шпанскиот и Италјанскиот(Францускиот и Португалскиот ) јазик се од исто говорно подрачје и лесно го совладуваат едни со други.
)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Манчини ќе им биде самоубиство. Подобро со Пако да останат.

На Валенсија моментално очајно и треба тренер со авторитет. Пако искрено не е лош тренер, играта на Валенсија е океј. Ама очигледно никој од играчите не го ебава ни 2%. Ситуацијава е иста ко лани со Реал. Џабе играчи ако нема дисциплина на терен, нешто што кај Валенсија најмногу доаѓа до израз овие 4 кола.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.570
Па во Англија што знаеше? Му зема титула на Ферги и тоа мислам 8 бодови заостануваше на десетина кола до крајот. Едно е сигурно, Манчини ќе ви прави топ трансфери, има човекот осет за играчи и тоа ненормален.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom