Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Не планирам никого да повредам ама оваа прича ми делува на фејковача(што би рекол Рон)..Ваков спој на карактери на Таа и Тој се дешаваат 1:5000 btw од време на време се појавува некој ,,ничим изазван" со јака љубовна тематика и проблематика,и мислата ми е дали тука тренира за да се впушти во некој роман пишување па гледа какви се реакциите на ,,публиката" или е некој психијатар почетник и пушта прича и прави психоанализа која ќе му треба во понатамошната работа..

Не планирам никого да повредам ама оваа прича ми делува на фејковача(што би рекол Рон)..Ваков спој на карактери на Таа и Тој се дешаваат 1:5000 btw од време на време се појавува некој ,,ничим изазван" со јака љубовна тематика и проблематика,и мислата ми е дали тука тренира за да се впушти во некој роман пишување па гледа какви се реакциите на ,,публиката" или е некој психијатар почетник и пушта прича и прави психоанализа која ќе му треба во понатамошната работа..
Може е таква фејк приказна, но сепак е добро да се дискутира за некои кои читаат и немаат храброст да пишат за вакви теми, сите споделуваме мислења, и ваљда некој ќе извлече нешто поучно :toe:

Ако мислиш на примериве, никогаш не се повикувам на фб, туку другарки блиски со коишто скоро секој ден сме биле заедно, сме си се исповедувале, на телефони со саати сме седеле, проблеми сме решавале, леб, куќа сме делеле. На Инстаграм сториња не верувам. Баш оваа другарка само фб има. И тоа ради фамилија и роднини.

Тоа го велам и јас. Ама не по секоја цена. Види што викаат, за денешен млад маж небитни биле жени. Значи жениве малку треба да се опаметат, да покажат дека вредат, дека се самодоволни и вредни за внимание и мислење сериозно.
Независно од каде ти е перцепцијата, дури да е и лично од неа, верувај не постојат идеални бракови. Има добри и лоши бракови и животи, идеални нема. Исто како што нема ниту идеален одмор. По кажување и на слики местото е топ, другарката има прекрасни фотки, кажува како убаво си поминале, ти се чини како да ја гледаш мила јововиќ во сината лагуна.... Но ако имаш таква перцепција, биди сигурна дека ти се кажани само убавите работи а останатото или нема да ти биде кажано или ке ти биде кажано во некоја друга прилика. Така, сигурно не ти е кажано дека за одморот земале кредит кој сега им тежи, дека при одење на граница чекале 3 саата, дека утнале пат, дека се десило дефект на колата, дека попиле казна, дека дома заборавиле битна торба, дека децата фатиле пролив, дека два дена врнело, дека ги одрале во ресторан, дека изгореле на сонце, дека кур не видела тие две недели оти биле во студио, дека баш тогаш и дошла менструација, во купатилото водата одела секаде само не во сливникот па бришела и чистела вода и песок, на враќање по пат и се мочало а немало каде, на граница на 50 степени чекале три саата.... сето тоа го нема во идеалната слика но верувај во секој одмор ке ти се десат многу од наведените работи. Исто е и во животот, луѓето ги прикажуваат убавите работи, оние не убавите и оние прозаичните не ги прикажуваат. Не велам дека нема добри и лоши бракови, дека нема добри и лоши животи. Муабетот ми е ништо да не се идеализира, оти тоа што ни се чини идеално значи само дека не сме доволно информирани...

Независно од каде ти е перцепцијата, дури да е и лично од неа, верувај не постојат идеални бракови. Има добри и лоши бракови и животи, идеални нема. Исто како што нема ниту идеален одмор. По кажување и на слики местото е топ, другарката има прекрасни фотки, кажува како убаво си поминале, ти се чини како да ја гледаш мила јововиќ во сината лагуна.... Но ако имаш таква перцепција, биди сигурна дека ти се кажани само убавите работи а останатото или нема да ти биде кажано или ке ти биде кажано во некоја друга прилика. Така, сигурно не ти е кажано дека за одморот земале кредит кој сега им тежи, дека при одење на граница чекале 3 саата, дека утнале пат, дека се десило дефект на колата, дека попиле казна, дека дома заборавиле битна торба, дека децата фатиле пролив, дека два дена врнело, дека ги одрале во ресторан, дека изгореле на сонце, дека кур не видела тие две недели оти биле во студио, дека баш тогаш и дошла менструација, во купатилото водата одела секаде само не во сливникот па бришела и чистела вода и песок, на враќање по пат и се мочало а немало каде, на граница на 50 степени чекале три саата.... сето тоа го нема во идеалната слика но верувај во секој одмор ке ти се десат многу од наведените работи. Исто е и во животот, луѓето ги прикажуваат убавите работи, оние не убавите и оние прозаичните не ги прикажуваат. Не велам дека нема добри и лоши бракови, дека нема добри и лоши животи. Муабетот ми е ништо да не се идеализира, оти тоа што ни се чини идеално значи само дека не сме доволно информирани...
Не зборам за идеална, туку за нормална и здрава заедница и они си имаа предизвици, но разликата е што тука мажот се однесува како маж а жената како жена. Да бараш да бидеш сакан и ценет не значи барање совршенство, тоа е нужниот минимум што ако го нема не треба ни да има врска.

Не зборам за идеална, туку за нормална и здрава заедница и они си имаа предизвици, но разликата е што тука мажот се однесува како маж а жената како жена. Да бараш да бидеш сакан и ценет не значи барање совршенство, тоа е нужниот минимум што ако го нема не треба ни да има врска.
Апсолутно се слагам, сржта на еден добар брак или врска е во тоа да мажот биде маж и жената биде жена и да се сакаат и ценат. Навидум сме го решиле проблемот иако во суштина сега треба да објасниме што значи тоа мажот да биде маж а жената жена, што значи да се биде сакан и што значи да се биде ценет. Онака инстинктивно сите го слутиме значењето на тие зборови но ако се обидеме да ги објасниме, гледаме дека се многу широки поими и даваат простор за многу различни толкувања па дури и многу спротивставени. Може би е поедноставно да речеме дека во бракот или врската треба да бидеме едно, да се соединиме во едно, што секако значи поприлично губење или потчинување на индивидуалноста која ја имаме на тоа ново битие во кое нема јас и ти туку има ние, нема мое и твое има само наше, нема мои и твои родители туку има наши родители, нема мои и твои браќа и сестри туку има наши браќа и сестри, има четири очи, четири уши, четири раце, четири нозе... ако те боли рака ме боли и мене оти таа рака е и моја, секој успех и радост се наши и секој пад е наш, не постојат егоизмот и себичноста кои се мајка на сите проблеми... многу практично и многу логично, пример, мојот к** не е повеке само мој туку е и твој, заеднички, и истиот не може да се употреби и најде на место на кое ти како еден од сопствениците не сакаш да биде, и обратно, твојата в***** е и моја и не може во неа да се ставаат работи за кои јас како еден од сопствениците не сум согласен... е ако тоа такво битие се одржува во живот, тоа е многу моќно.

Знаев дека ќе испадне вакво нешто кога ги читав претходните страни на форумов ама ајде маката ќе те натера на се.
Јас да не сум ја почитувала неговата одлука за да се обезбеди он финансиски и да сакав да ме носи цуци по скапи вечери немаше да бидам со него 4 години.
Чест да ми биде што највеќе време сум поминувала кај него дома, а он неќе да дојде да се запознае со моите родители кои го канат 1 година на еден ручек да го запознаат што дечко е пошо нели 4 години?
Да ми биде на чест што патувам со автобус и по 40мин само во еден правец и тоа само кога ОН може иако и јас како што кажав студирам и работам и јас само доаѓам накај него пошо нели да се обезбеди финансиски?
Сум се согласила да ја почитувам негиовата одлука тоа е точно, ама компромис малце од типот на чекај девојкава патува за да ме види кога јас можам за да се видиме саат време зошто еднаш не отидам јас или слично.
На журка во овие 4 години сме биле два пати, а тоа што ми е здосадено секој пат да седам САМО кај него саат време и пак 40мин до дома не значи дека сакам да ме носи по “куртонски места” него шетање во парк сосема би било доволно да се разбие монотонија.
Исто така, сосема е во ред кога ќе имаш смртен случај на близок од семејството да ти каже “слушај јас си имам обврски, не можам сега со тебе да искачам без разлика што ти е таква ситуацијата мора да тераш сама” абе дечко да посакаш еј
Како и да е, иако ме нападна без да сфатиш што точно беше работава не би ти посакала да се најдеш во мојата ситуација.
Pozzic
И што правите вие у тој еден саат кога се гледате дома кај него?
На тие години треба џвалото да ти го извади кога се гледате така еднаш у 100 год. Или некој на некого не му се свиѓа и му е здосадено или некој има некој проблем.

Може е таква фејк приказна, но сепак е добро да се дискутира за некои кои читаат и немаат храброст да пишат за вакви теми, сите споделуваме мислења, и ваљда некој ќе извлече нешто поучно :toe:
Ја од кога знам за себе во име на љубовта сум се цедел максимално(емоции,пажња,мечтаење и тн.) за да придобијам нејзината љубов во пакет и најчесто сум добивал само к*р од нив пошто не беше во мода да си таков тип на момак.Сега ги гледам кењаат на сите страни бараат машко кое ќе ги сака искрено,да биде верно,да биде овакво онакво..Ама ја се сменив во меѓувреме пошто ја научив лекцијата по најтежок пат на своја кожа и сега само можам к*р да им дадам..Срцето ни под разно!

Ја сум ти @Луси еден од ретките бисери кој сеуште егзистира во овој загаден свет од пи ем честици..Некој кој знае да те опсипува со комплименти и да си една од оние одвратните ќерки кои ја малтретираа Пепелашка ќе направам да се осеќаш како кралица на убавината длабоко во себе..

Последно уредено:
Ја од кога знам за себе во име на љубовта сум се цедел максимално(емоции,пажња,мечтаење и тн.) за да придобијам нејзината љубов во пакет и најчесто сум добивал само к*р од нив пошто не беше во мода да си таков тип на момак.Сега ги гледам кењаат на сите страни бараат машко кое ќе ги сака искрено,да биде верно,да биде овакво онакво..Ама ја се сменив во меѓувреме пошто ја научив лекцијата по најтежок пат на своја кожа и сега само можам к*р да им дадам..Срцето ни под разно!
Скроз си во право, затоа што назад на времето ма да и сега сите сакаат некој кул тип, што ќе ги изневерува кај стигне, некогаш и шамари ама она ќе биде видена со него, пуста желба за популарност или што да е, потоа ќе се изгорат и бараат момче културно со семејни вредности, е мало сутра, не можеш да очекуваш такво нешто што до вчера не би се свртела да го погледнеш, двосмерна улица што даваш тоа и ќе добиеш, само што нема да има добри дечки кои што ќе третираат девојка како дама, се заради вакви појави.

Si bil ili teshka budala ili premnogu odnesen od Filmovi , mozhebi indiski.

Srce na nekoja ????
"Da", dodeka gi sleci dzivrite.

Ljubov ne postoi, samo posesivnost , ljubomora i potreba od nekogo za drushtvo.

Si bil ili teshka budala ili premnogu odnesen od Filmovi , mozhebi indiski.

Srce na nekoja ????
"Da", dodeka gi sleci dzivrite.

Ljubov ne postoi, samo posesivnost , ljubomora i potreba od nekogo za drushtvo.
Бац ако не си бил заљубен некогаш,ти не си ни живеел и не си го осетил животот во корен од дното до неговиот врв..Има луѓе кои не ја достигнале таа емоција и живеат механички (т.е.се чуваат да не бидат повредени) како роботи..да му се плукнам ја на таков живот..

Абе аман, кога ќе се заљубите и искрено ви значи некој се давате максимум сите, џабе така зборите. Ако не е љубов, нема максиумум. :)

Човек се заљубува кога е млад и неизживеан. После се губи тоа. Затоа сите писатели пишувале љубовни поеми кога биле млади. Во зрела доба па и старост тие работи не ги импресионираат толку.

Тамарче ко да опиша еден флегма шо го познавам. Прв и бил, овој бар можеше изговори да дава пошо работеше тешка физичка работа по 10-11 саата у ден и веројатно стварно беше утепан преуморен. Идеа 5 години, прв дечко, ваљда го фатила колку да се каже дека е си некој оти сите другарки имале дечко, абе каков црн одмор, каков викенд два пати у месецот не у ресторан у кафиќ искачање до максимум 9 саат навечер. Остај шо беше флегма, стипса невидена и ко да не му се живее. Ако дое кај него ок, ако не пак ок битно има женска он

А типката докторка!!!!!:icon_lol:
Мољакање секојдневно она му кажува ја ваму, ај онаму да одиме, он утепан со некои лејм одговори не оваа среда другата сабота, ако не врне и ако не е ладно. Дипломира она, почна со другарки по одмпори и погоди шо...го шутна.

Не шо го шутна...така го дупеше у мозок следните две години со камата му наплати за губењето време. Флегмата почна да ја бара, оваа ќе отиде после две недели кај него и ќе му рече не сакам ништо интимно сеа, ќе бидеме пријатели. Овој теле, ок важи, после две недели пак истото па не знам не сакм ништо освен пријателство со тебе за понараму ќе видиме. Две ебани години вака го мавтала жеден преку вода ќе видиме да размислам додека си мењава дечковци, пошо знае која друга ќе трпи таков. Мо раскажа типов ставила слика од одмор со некој. (Си викам шокантно...после се шо ми кажа)

Истата флегма е и по 10години, никаква иницијатива за ништо, скржав, ко куќен притвор да лежеше за сашо и орце годиниве, границите на градот ги нема поминато дома работа дома

Истата флегма е и по 10години, никаква иницијатива за ништо, скржав, ко куќен притвор да лежеше за сашо и орце годиниве, границите на градот ги нема поминато дома работа дома
Ме заинтригира, прости ми :) А шо прави другарка ти сега, по 10 години?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom