Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Pa vidi prvo muabetot kako ke tece. Odprvo sigurno ke bide opsto. Sledi go kako se dvizi, dali se navaluva nakaj tebe, dopira i sl...ako se ponasa na distanca, onaka drugarski - togas ne moras ni da prasuvas nisto, jasno ke ti bide. Ako e malku ponatsroen kon tebe - kazi mu deka te zbunuva. Prasaj dali te gleda kako cisto drugarka i dali saka taka da prodolzite ili ima interes vo nesto poveke. Kazu mu gi signalite sto ti gi dava i kako ti gi preveduvas.
Фала многу. Сега одам, па ќе видиме што ќе биде, на инаку, short1, типот е срамежлив, можеби затоа дава сигнали, а „се однесува ладно“ :)

Фала многу. Сега одам, па ќе видиме што ќе биде, на инаку, short1, типот е срамежлив, можеби затоа дава сигнали, а „се однесува ладно“ :)

E pa togas, ubavo e da zemes inicijativa umesto da se mislis :) Kazi ni kako si pomina :smir:

РубинРед..објасни ми што подразбираш под тоа idrzuvas? мислиш интимност од било кој вид? верувај, кога ќе засакаш некој толку, не ќе можеш да замислиш туѓи усни и раце на себе :smir: Дали се плашам или не хмм знаеш како, верувам дека некој Горе знае што прави..а ако живеам во заблуда хмм јбг, ста је ту је :toe:

Луѓето не веруваат во љубов, не знам зошто тогаш се жалат уопште..:toe:

РубинРед..објасни ми што подразбираш под тоа idrzuvas? мислиш интимност од било кој вид? верувај, кога ќе засакаш некој толку, не ќе можеш да замислиш туѓи усни и раце на себе :smir: Дали се плашам или не хмм знаеш како, верувам дека некој Горе знае што прави..а ако живеам во заблуда хмм јбг, ста је ту је :toe:

Не мислев интимно.
Сакам да кажам дали си помислила некогаш да има друга и ако си помислила како издржуваш кога ти доагаат тие мисли.Дали те фака паника,страв?
Не велам дека има...ама дали воопшто ти доагале тие мисли:)
Jбг лошо се изразив.

Ми треба помош..Можеби е необично ама...Стварно незнам што да правам и затоа се обраќам тука.. Пред околу 2-3 недели, раскинав со дечко ми со кој одевме 2 и пол месеци, одлуката беше заедничка. Не беше нешто сериозно, иако беа 2 месеци. Откако раскинавме, на фб ме нарекува онака како што ми викаше кога бевме заедно, на пр. „срце“, „мало“ и сл. Кога сме во друштво заедно излезени, не го прави тоа, но постојано бара изговор за да ме допри, гушни, и иако со никоја од неговите најдобри другарки не се поздравува, тоа го прави со мене. Знам дека ќе речете дека можеби сеуште ме сака, и дека дури сега сватил, но стварно незнам,,Беше премногу добар со мене додека бевме во врска, но ете некако не ни одеше. Незнам што да правам. Мислам дека нашето другарство нема да опстане, а незнам дали сакам повторно да пробаме .. Некој совет? Сите се добредојдени..

Од другарство љубов бива! Ама од љубов другарство не бива! запомни го ова...

Ова за себе зборуваш? Зашто, нели, ти си loner... Сериозно ми е тешко да прифатам дека оние кои се *заедно* не веруваат во љубов...

И што испадна? Ќе одиш ли кај него?

Моментално ме вика за да излезиме заедно..Мислам да одам..ама незнам како да го почнам разговорот..

Pa ne pocnuvaj ti, toj treba da pocne, stom te vika. Da izlezete i da ti zbori za oblaci i dozd i magla i sl., bi bilo krajno glupo i ne znam sto bi mu bila namerata. Ama ako i ne pocne, togas ti prasaj go: 'Sto mislis ti?' 'Sto ti znaci toa srce, malo?' 'Zasto me vikas taka?' 'Zasto u stvari me pokani da izlezeme?' 'Sto ti e buturot?' 'Kazi nesto be, vol!' itn.

Ми треба помош..Можеби е необично ама...Стварно незнам што да правам и затоа се обраќам тука.. Пред околу 2-3 недели, раскинав со дечко ми со кој одевме 2 и пол месеци, одлуката беше заедничка. Не беше нешто сериозно, иако беа 2 месеци. Откако раскинавме, на фб ме нарекува онака како што ми викаше кога бевме заедно, на пр. „срце“, „мало“ и сл. Кога сме во друштво заедно излезени, не го прави тоа, но постојано бара изговор за да ме допри, гушни, и иако со никоја од неговите најдобри другарки не се поздравува, тоа го прави со мене. Знам дека ќе речете дека можеби сеуште ме сака, и дека дури сега сватил, но стварно незнам,,Беше премногу добар со мене додека бевме во врска, но ете некако не ни одеше. Незнам што да правам. Мислам дека нашето другарство нема да опстане, а незнам дали сакам повторно да пробаме .. Некој совет? Сите се добредојдени..
1. Кога некого ќе изгубиме тек тогаш дознаваме колку вистински ни значи, али:
- Ако ти си му раскинала може и да биде до неговата гордост, и она, тоа што не можеш да го имаш повеќе го посакуваш
- Ако било како што викаш заедничка одлука тогаш сфатил дека уствари стварно му недостигаш и можда те сака
2. Те викнал на кафе?
- Излези без размислување, ако не се согласиш може да го навредиш
- Муабетот остај го он да го води, он те викнал, значи ако има нешто да те праша, ќе те праша. Откако ќе почнете таков разговор биди што е можно поискрена а и натерај го и него да биде што е можно поискрен за неговите чувства кон тебе, само така ќе ви успее евентуална нова врска.
3. Бил премногу добар со тебе, а не ви одело?
- Не знам како не ви одело, али тоа што се однесувал добро кон тебе е многу добра причина за да продолжите, другите ситни проблеми може да се разрешат со муабет и взаемно разбирање. Ако карактерите не ви се совпаѓаат, тогаш ќе си имате потешкотии, али вреди да се проба :)

Со среќа, и кажи што си направила:smir:

Си поминав преубаво. Иако на некој начин ми беше „страв“ да почнам разговор, излезе дека не е тешко. Прво, ме гушна онака, силно. Праевме муабети ова-она. Јас не ни морав да го вртам разговорот за да видам што всушност сака, самиот одеше онака одоколу. Во кафулето имаше многу гужва па излеговме надвор да се прошетаме, и, по некое време, ме бакна, и мислам дека никогаш не ми било поубаво. Беше преубаво нешто. Изгледа и двајцата свативме што сме направиле. И така. Си продолживме со бакнежите уште некое време. Се на се, сите среќни и задоволни.:pipi: Фала на советите !!

Не мислев интимно.
Сакам да кажам дали си помислила некогаш да има друга и ако си помислила како издржуваш кога ти доагаат тие мисли.Дали те фака паника,страв?
Не велам дека има...ама дали воопшто ти доагале тие мисли:)
Jбг лошо се изразив.

Тие мисли ми доѓаат кога ќе ме насскаат луѓе од околина :kesa: еве како ти сега што правиш :vozbud: ајде малку илустративно: имавме раскинато едно време 6 месеци, ии од проверени извори знам дека не бил со друга за тоа време..чим не бил тогаш, кога официјално не сме биле пар. ваљда не би сад :toe: а како се справувам кога ќе ме насскаат од околина, па едноставно му кажувам што муабет се свртел..и он исто ми кажува кога него другарите ќе почнат да му го глушат ( се извинувам за изразот ) и така..ете така се справуваме, со разговор :smir:

--- надополнето ---

Ова за себе зборуваш? Зашто, нели, ти си loner... Сериозно ми е тешко да прифатам дека оние кои се *заедно* не веруваат во љубов...

И што испадна? Ќе одиш ли кај него?

Не зборувам за себе, беше комантар за RubinRed, ама не сме се сконтале, сега мислам дека и јас сватив што сакала да ме праша :helou:..и гледаш во продолжение пишува: не знам зошто се жалат уопште.. сакам да кажам дека знам многу парови што си ја упропастиле врската затоа што гледале тоа што прават другите ( ако ја вара другарка ми дечко и, значи и мене мојот? или обратно? :nenene:)..ипак ми се свиѓа повеќе она: Исклучоците го потврдуваат правилото :smir:

Ваљда ќе дојде он сега, у пакет со брат му..е добро де, ќе најдеме уште една македонска невеста:pipi:

Тие мисли ми доѓаат кога ќе ме насскаат луѓе од околина :kesa: еве како ти сега што правиш :vozbud: ајде малку илустративно: имавме раскинато едно време 6 месеци, ии од проверени извори знам дека не бил со друга за тоа време..чим не бил тогаш, кога официјално не сме биле пар. ваљда не би сад :toe: а како се справувам кога ќе ме насскаат од околина, па едноставно му кажувам што муабет се свртел..и он исто ми кажува кога него другарите ќе почнат да му го глушат ( се извинувам за изразот ) и така..ете така се справуваме, со разговор :smir:

--- надополнето ---

Не зборувам за себе, беше комантар за RubinRed, ама не сме се сконтале, сега мислам дека и јас сватив што сакала да ме праша :helou:..и гледаш во продолжение пишува: не знам зошто се жалат уопште.. сакам да кажам дека знам многу парови што си ја упропастиле врската затоа што гледале тоа што прават другите ( ако ја вара другарка ми дечко и, значи и мене мојот? или обратно? :nenene:)..ипак ми се свиѓа повеќе она: Исклучоците го потврдуваат правилото :smir:

Ваљда ќе дојде он сега, у пакет со брат му..е добро де, ќе најдеме уште една македонска невеста:pipi:

После сè ова, можам да кажам само: честито невесто! :vozbud:

Па пиши како ви поминала свадбата. :music3: :pijan: :party2: :party3:

Во секој случај - со среќа и сè најубаво во вашиот заеднички живот. :helou:

После сè ова, можам да кажам само: честито невесто! :vozbud:

Па пиши како ви поминала свадбата. :music3: :pijan: :party2: :party3:

Во секој случај - со среќа и сè најубаво во вашиот заеднички живот. :helou:

Чекај чекај, рано е за свадба, не се давам уште :helou: нот јет :vozbud:
а за невеста, мислев да најдеме де некоја за деверот, да го дружи крај охридско :pos2:

--- надополнето ---

Eте конечно се разбравме,мило ми е.

Лугето сакаат да измислуваат и да се мешаат во туги врски со тоа да ти ја полнат главата со разни непотребни работи што во одреден момент ке се појави сомневање од твоја/негова страна.

Болдираното:
За жал денеска постојат многу злоба во лугето и на секој начин гледаат да ти ја уништат среката.

Со срека понатаму:smir:

Си поминав преубаво. Иако на некој начин ми беше „страв“ да почнам разговор, излезе дека не е тешко. Прво, ме гушна онака, силно. Праевме муабети ова-она. Јас не ни морав да го вртам разговорот за да видам што всушност сака, самиот одеше онака одоколу. Во кафулето имаше многу гужва па излеговме надвор да се прошетаме, и, по некое време, ме бакна, и мислам дека никогаш не ми било поубаво. Беше преубаво нешто. Изгледа и двајцата свативме што сме направиле. И така. Си продолживме со бакнежите уште некое време. Се на се, сите среќни и задоволни.:pipi: Фала на советите !!

Super :smir:

Ве читам одамна па ми дојде некоја потреба или идеја од вас за да можам повеќе да ја усреќам девојками.
Значи вака за некои 2 недели ке правиме 2 месеци заедно од кога сме, па сакав нешто по интересно да биде дали вие имате некои идеи што би можело повеке да ја усреќам девојками да направам нешто да биде поинтересно некоја атмосфера зборови или нешто друго. да дадам да напишам, некое место слично и разни работи, ако ви иде на памет нешто да напишете повелете, фала однапред. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom