Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ако сака, така нека каже, а не да се понаша онака :pipi: мука ми е веќе од љубоморни испади и смарање од типот имаш друг :nerv:

Ок е тоа за доближувањето, ама..јас не можам да бидам со некој 24/7, јас сум loner..:icon_conf

И јас сум loner, и затоа сум сам :icon_roll

Верувај, многу е подобро да знаеш дека има некој кој е со тебе без разлика на сè. Имаш шанса да бидеш заедно со љубовта на твојот живот (како сакаш врти-сучи, тоа е). И ниту една твоја карактерна особина не е доволно важна за да ве оттргне еден од друг.

Летај кај либето. Оди на операција. Му требаш. А верувај, и тој тебе.

@ biznismen

Прво и основно,никад немој преку пријатели/ки,сам си ја фурај работата..
Второ и многу важно како што кажа другарчево,ако правиш со неа муабет на таа тема преку мсн или фејс бато најебо си..
И трето послушај го Крусер.

Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?бидејќи кога мојот дечкоми кажа дека во неговиот живот на прво место е неговата сестра..."се онесвестив"...вака беше целата ситуација...тој ќе си купува телефон со touch srceen,па бидејќи јас немам телефон со камера ми рече дека ќе ми го даде мене неговиот...подоцна следеше...“Ми требаат уште 1 500 денари за да си го земам телефонот,па може да ми дадеш толку и твој е“.. и крајниот одговор беше...“Јас планирам да и го дадам мобилниот на дада ми ( која инаку имала 2 телефони дома кои така и стоеле)и да ми даде таа 1500 денари“..искрено очекував дека мене ќе ми го поклони....или можеби погрешна ми е желбава......и така почна расправија.. и тогаш ми кажа дека него на прво место му е неговата сестра бидејќо “сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за превод или некој совет

haha! se isplasil deka ke go seces zatoa pocnal takvi muabeti. Inaku generalno e pametno da ne se kazue mnogu za sestrite, poso stvarno e sestrata edna i moze da se pomisli deka taa so kazuva ima nekakvi nameri, da rovari, oddeli, iskoristi i to. Po moemu baranjeto da daes 1500 den. e glupo ili poklonuvas ili ne poklonuvas ama mislam se isplasil da ne go seces (eden prilicno poznat zanaet na devojkive, i posebno na skopskite, poradi sto gi mrzat i stranci sto gi zapoznavaat).

--- надополнето ---

Ama postapkata stvarno e bezveze, koga veke ti rekol deka ke ti go pokloni tebe. Ne e do tebe. + i ne se soglasuvam deka na prvo mesto mu e negovata sestra, sestra e edno, zenska e drugo. I dvete se vazni. Izgleda ti rekol, pa se pokajal, sto e mnogu glupo. I sto ke prais so sestra na pr., a sto praime ako zenskata ti se dopaga, sto ja imas. Mislam malku glupo nesto po moemu. Ama to e to.

Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?бидејќи кога мојот дечкоми кажа дека во неговиот живот на прво место е неговата сестра..."се онесвестив":nesvest:...вака беше целата ситуација...тој ќе си купува телефон со touch srceen,па бидејќи јас немам телефон со камера ми рече дека ќе ми го даде мене неговиот...подоцна следеше...“Ми требаат уште 1 500 денари за да си го земам телефонот,па може да ми дадеш толку и твој е“:nesvest:.. и крајниот одговор беше...“Јас планирам да и го дадам мобилниот на дада ми ( која инаку имала 2 телефони дома кои така и стоеле)и да ми даде таа 1500 денари“..искрено очекував дека мене ќе ми го поклони....или можеби погрешна ми е желбава......и така почна расправија.. и тогаш ми кажа дека него на прво место му е неговата сестра бидејќо “сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за превод или некој совет
Нема што да се советува и преведува тука, крвта не е вода. Но доколку сестра му се вмешува во вашата врска, и сака да го има целото внимание од својот брат, тогаш мораш да превземеш нешто, да разговараш со него.

Girl in love ке ти го кажам истото ко што го кажаа и другите на темава.
Значи нормално дека на твојот дечко ке му биде поважна сестра а потоа и ти си му важна,бидејки утре можеби тебе ке те нема а сестра му секогаш ке е покрај него.Незнам зошто се карате за еден обичен мобилен телефон,ако така продолжиш со тоа темпо и да се расправате за ситници верувај типот ке те игнорира и ке те шутне а ти тоа не го сакаш нели.Е затоа нема да се буниш и ке си кутиш за да не дојде до несакани последици т.е раскинување.
***************************************************************************************************************
brokenaa не сакам да ти солам памет ама се прашувам како издржуваш ти во таа "врска"?Не те плаши помислата дека кога е далеку од тебе(бидејки спомна нели дека е во друга држава ако не се лажам)е со друга девојка?
Не сакам да те разочарам и да почнеш да мислиш дека навистина има.Врска на далечина ретко успева.
Не го тупи за тоа зошто нема да дојде,и зошто не дошол во предвиденото време.Туку посети го,грижи се за него,дај му до знаење дека ти значи.А кога ке се оправи од операцијата,седнете и разговарајте за вашата врска што понатаму
**********************************************************************************************************************************
biznismen,ако чекаш на други да се распрашуваат далеку ке стигнеш.Земи ја работата во свои раце и признај и на девојката што чуствуваш,не се откажувај.Оди до крај.

:smir:

Ми треба помош..Можеби е необично ама...Стварно незнам што да правам и затоа се обраќам тука.. Пред околу 2-3 недели, раскинав со дечко ми со кој одевме 2 и пол месеци, одлуката беше заедничка. Не беше нешто сериозно, иако беа 2 месеци. Откако раскинавме, на фб ме нарекува онака како што ми викаше кога бевме заедно, на пр. „срце“, „мало“ и сл. Кога сме во друштво заедно излезени, не го прави тоа, но постојано бара изговор за да ме допри, гушни, и иако со никоја од неговите најдобри другарки не се поздравува, тоа го прави со мене. Знам дека ќе речете дека можеби сеуште ме сака, и дека дури сега сватил, но стварно незнам,,Беше премногу добар со мене додека бевме во врска, но ете некако не ни одеше. Незнам што да правам. Мислам дека нашето другарство нема да опстане, а незнам дали сакам повторно да пробаме .. Некој совет? Сите се добредојдени..

Ми треба помош..Можеби е необично ама...Стварно незнам што да правам и затоа се обраќам тука.. Пред околу 2-3 недели, раскинав со дечко ми со кој одевме 2 и пол месеци, одлуката беше заедничка. Не беше нешто сериозно, иако беа 2 месеци. Откако раскинавме, на фб ме нарекува онака како што ми викаше кога бевме заедно, на пр. „срце“, „мало“ и сл. Кога сме во друштво заедно излезени, не го прави тоа, но постојано бара изговор за да ме допри, гушни, и иако со никоја од неговите најдобри другарки не се поздравува, тоа го прави со мене. Знам дека ќе речете дека можеби сеуште ме сака, и дека дури сега сватил, но стварно незнам,,Беше премногу добар со мене додека бевме во врска, но ете некако не ни одеше. Незнам што да правам. Мислам дека нашето другарство нема да опстане, а незнам дали сакам повторно да пробаме .. Некој совет? Сите се добредојдени..

Ja ne bi ti rekla deka uste te saka i tek sega sfatil. Tesko e da zasakas nekoj posle samo 2 meseca. Drugo, dvajcata ste se slozile deka ne ja biva.

Ne se zamaraj so vakvi sitnici i produzi so zivotot svoj.

Ja ne bi ti rekla deka uste te saka i tek sega sfatil. Tesko e da zasakas nekoj posle samo 2 meseca. Drugo, dvajcata ste se slozile deka ne ja biva.

Ne se zamaraj so vakvi sitnici i produzi so zivotot svoj.

Обично велиме дека сфакаме што сме имале кога ја изгубиме таа личност.
Јас пак мислам дека тој се покајал и дека сака да продолжат онаму кај што застанале.Мој совет е да разговара со него и да ги разјаснат работите зошто нормално е дека е збунета.

Моментално ме вика за да излезиме заедно..Мислам да одам..ама незнам како да го почнам разговорот..

Обично велиме дека сфакаме што сме имале кога ја изгубиме таа личност.
Јас пак мислам дека тој се покајал и дека сака да продолжат онаму кај што застанале.Мој совет е да разговара со него и да ги разјаснат работите зошто нормално е дека е збунета.

Da razgovara, sure....zar ne mislis deka ako se "pokajal" nemase da i kaze dosega? I ja si mislev edno vreme (na moi mladi godini) vaka i se ufuruvav u film - za na kraj da sfatam deka nemalo nisto pozadi toa.

Odlukata si e sepak nejzina. Moe mislenje e deka se zalazuva.

Моментално ме вика за да излезиме заедно..Мислам да одам..ама незнам како да го почнам разговорот..

izlezi i vidi sto ke ti kaze. Prasaj go za sve ova i zamoli go da ti dade najiskren odgovor. I ako stvarno saka da bide pak so tebe - toa da pocne vednas. Ako se tufka i razmisluva - zaboravi.

Делувај кул,биди она што си...почни некоја тема,и разговорот ке тече како зејтин.

Со срека:smir:

Можи подетално? :kesa:

Pa vidi prvo muabetot kako ke tece. Odprvo sigurno ke bide opsto. Sledi go kako se dvizi, dali se navaluva nakaj tebe, dopira i sl...ako se ponasa na distanca, onaka drugarski - togas ne moras ni da prasuvas nisto, jasno ke ti bide. Ako e malku ponatsroen kon tebe - kazi mu deka te zbunuva. Prasaj dali te gleda kako cisto drugarka i dali saka taka da prodolzite ili ima interes vo nesto poveke. Kazu mu gi signalite sto ti gi dava i kako ti gi preveduvas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom