Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
E ova ne mozam da go poveruvam.

Ako Caci odi so deckoto 6 godini, a se " fatile " koga imala 14, sega e 20 godini min.

Na girlll na profilot i pisuva deka ima 14 godini.

Zaklucok. Zosto nekoj 20godisen, bi baral sovet od nekoj 14godisen, koj recisi ne ni znae sto znaci zborot ljubov?
Овде грешиш.. Ако е помала, верувај дека е МНОГУ искусна... Знае многу повеќе отколку што можеш да замислиш.. Ја знам лично и многу долго време..

[/i]
E ova ne mozam da go poveruvam.

Ako Caci odi so deckoto 6 godini, a se " fatile " koga imala 14, sega e 20 godini min.

Na girlll na profilot i pisuva deka ima 14 godini.

Zaklucok. Zosto nekoj 20godisen, bi baral sovet od nekoj 14godisen, koj recisi ne ni znae sto znaci zborot ljubov?

iskreno ne ni vidov koj kolku godini ima samo me interesiraa drugite sto bi napravile koga bi imale vakov problem?

posledniot pat koga se vidovme jas rekov i sto sega? i do koga vaka? a on nisto prvo mislese deka se salam deka ne ocekuval od mene nesto vakvo a jas veke ne mozam samo da se gledam so nego i nisto samo potesko e posle. a dodeka e on vo moja blizina nikogas nema da mozam da najdam decko. na site nesto ili im fali ili on ke se javi da se vidime i ja ke se ponadevam i se vo krug celo vreme
Nema da se resi situacijata so toa: I sto sega?..
I da.. Nema da mozes da najdes drug decko dodeka sosema ne razresis so ovoj.. Zatoa sto sepak toa megu vas bilo nesto poseriozno.. Nesto sto ZNACELO.. I treba i ako se zavrsi da se zavrsi dobro.. I toj sto e ostaven.. Vsusnost opsto.. DVAJCATA zasluyzuvate objasnenie za raskinot.. Treba SERIOZEN razgovor.. Tvoj stav za celata taa situacija.. Da go vidis i negoviot stav.. Pa potoa da resite sto ponatamu.. Ako prodolzat rabotite kako sto bile.. So sreka.. Ako ne.. Ostanete drugari.. So razbistrena glava i znaenje opsto za situacijata.. Za toa kako se dvizat rabotite.. Mnogu polesno ke mozes da najdes drug decko.. Dobro mozebi nema da odi toa taka brzo.. No vredi da se potrdusi.. Nemoze zivotot da zastane na nesto.. Na nekoj konkretno samo zatoa sto toa traelo dolgo i bilo prekrasno dodeka traelo.. Life Goes On.. Kako i da e.. Vredi da se obides..

Ako vi se tolku bitni godinite da prekinam da odgovaram na temava? Najmala sum i taka :tapp:

Girlll, da rascistime nesto... Ti mislis taka se stanuva drugar so nekogo na komu si mu bila devojka 6 godini?

Caci... ne sum jas najkvalifikuvan da davam soveti, ama na tvojta situacija problemot e mnogu ednostaven.

Kako prvo, treba da sednete da porazgovarate, sto ponatamu. Da se preispitate dali seuste gori taa iskra koja ve drzela zaedno tolku vreme, mozebi samo ednostavno vi trebalo malku odmor od se... Otkako ke se uveris deka ja ima/nema, togas moze da pravis sto sakas, no 80% od odlukata ke zavisi od toa ;)

Potato.. Vrska od 6 godini nesrekno bez barem drugarstvo ili poznanstvo cisto pocit da se zavrsi.. Toa e tragicno.. Si bil pred brak so nekoj.. Si ziveel za nego 6 god.. I radi najmala glupost ko sto kaza devojkata da nemozete da bidete ni drugari? Apsurdno..

drugarstvo posle se e mozno samo ako sakas. ama dali sekoj toa go moze? tesko e so nekoj so koj si bil 6 godini sega da sedis na kafe i da se zalis na problemite so novata devojka ili decko ili da se falis kolku vi e najubavo. ili nedaj boze sednete na kafe vo cetvorka pa ke si kazuvate so koj kako e. neide

posledniot pat koga se vidovme jas rekov i sto sega? i do koga vaka? a on nisto prvo mislese deka se salam deka ne ocekuval od mene nesto vakvo a jas veke ne mozam samo da se gledam so nego i nisto samo potesko e posle. a dodeka e on vo moja blizina nikogas nema da mozam da najdam decko. na site nesto ili im fali ili on ke se javi da se vidime i ja ke se ponadevam i se vo krug celo vreme
Конкретно во твојот случај...
Сум имал врска најдолга од година и осум месеци... Не знам колку се сакавме.. Ама.. Како што гледам 6 години се.. не голем.. ОГРОМЕН период..
Мој совет е да разговарате подробно за проблемот што го предизвикал овој исход на настаните.. И да најдете начин да го решите.. Ама заедно..
Да напоменам... Тоа значи многу часови разговарање, каде карањето е неизбежно... Ама мора да го издржите тоа... Ова ти го кажувам од искуство.. Сум го поминал и знам како е...
Ќе мора да помините низ неколку фази на анализа на вашата врска, се она што сте го поминале заедно... Да најдете одговор на прашањето ``Кој и каде направил каква грешка?``... ``Дали може таа грешка да се поправи?``...
А ако ги оставите вака работите.. Ќе биде тешко покасно да се реши овој проблем, затоа што ке застари... И ќе се заборават многу работи и ќе има додатни фактори што ќе влијаат на вашите идни односи.
Сепак, на крајот, за секој проблем постои соодветно решение.. За секој конфликт постои соодветен компромис, кој едноставно ќе биде од полза на двете страни.
Сега за сега можам да ти речам само едно СРЕЌНО..

П.С.
Дали го сакаш?

Znaes zasto e toa taka Potato? Zatoa sto ona nema rascisteno so nego.. Ko sto kazuva neznaee uste na sto se.. Nema napraveno seriozen muabet so nego.. I nemaat razreseno ko sto treba.. Ednostavno glupost-karanica i kraj.. Ti koga neznaes zasto si stavil kraj i si zavrsil nekoja vrska.. Sto ti znacela.. I eden mesec da traela ke ti bide tesko da najdes partner posle se dodeka ne razresis sfe.. NE razmislis dobro.. I ne ja izvleces pozitivnata strana od seto toa.. Sepak prijatelstvo posle dolga vrska e NAJISKRENO i NAJPREKRASNO nesto ako se znae da se odrzi.. Ako nema poveke ljubov.. I ako imaat nauceno da se pocituvaat partnerite megusebno..

[guote=ThugProphet]Си ги знам можностите.. Можам да се издржувам себеси.. И неа.. И уште многу други... Не е тоа проблем...
А можат да постојат монструми од родители затоа што сум видел и знам.. Ги имам и дома.. Затоа не зависам од нив.. И не сакам.. Верувај ми на муабетов.. Имам родител што не ме сака.. Си знам јас како е.. И знам и кај неа како е..
[/quote]

alo coece ima 18 god.jas na 18 godini pravev gluposti koj za mene mi izgledaa pravilno i da mojte roditeli,veruvaj kako za mene taka i za drugite bea monstrumi.sega gi svakam nivnite postapki zasto mi zborele i me sovetuvale za kako stojat stvarno rabotite.na 18 godini "svakas"deka si polnoleten i sto??popameten?? nooo way.kolku i da i se losi roditelite kolku i i4 da ne se grizele za nea veruvaj nemalo ona da dosedi do 18 godini doma.ako majkami ne me saka ili tatkomi neznam koj drug moze.mislam okej decko si i te saka ja sakas ama naj fer bi bilo da razgovaras prvo so nea pa so roditelite za da svatat deka se sakate i deka sakate da bidete zaedno.toa e zrela odluka a ne ona da "izbega" od doma a taka i od problemite sto podocna veruvaj moze da stanat i pogolemi:smir:

iskreno ne ni vidov koj kolku godini ima samo me interesiraa drugite sto bi napravile koga bi imale vakov problem?
razgovaraj otvoreno so nego i prasaj go vo oci dali saka da bidete zaedno ili ne!! ako ne saka kazi mu da ne ti se javuva veke zosto veruvaj taka ako prodolzi da ti se javuva potesko ke go zaboravis,zosto toj ako ne saka da bidete zaedno posle i da se slusate i da go molis ,ne e toa toa:deneae

i uste nesto posledniot pat koga se vidovme se skaravme i si otidovme. ama nego za 4 dena mu e rodenden da mu pisam ili ne? koga mene mi bese rodenden isto bevme skarani ama on i mi pisa i dojde kaj mene. a jas sega sto da pravam da mu napisam li poraka ili da ostane na toa kako se dogovorivme deka nema da se slusame?

Almighty Nane ako ne sfati ThugProphet zborese za mene vo navedeniot post ne za devojka mu..

i uste nesto posledniot pat koga se vidovme se skaravme i si otidovme. ama nego za 4 dena mu e rodenden da mu pisam ili ne? koga mene mi bese rodenden isto bevme skarani ama on i mi pisa i dojde kaj mene. a jas sega sto da pravam da mu napisam li poraka ili da ostane na toa kako se dogovorivme deka nema da se slusame?
6 god vrska?.. Mislam deka MORAS da go napravis toa.. Da se pokazes kako covek ako ne drugo!

:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molam:se_ molamE sega stvarno mi treba pomos!Mojata "najdobra drugarka" se muvala cel mesec i poveke so moeto momce....

E sega stvarno mi treba pomos!Mojata "najdobra drugarka" se muvala cel mesec i poveke so moeto momce....
I dvajcata vo KANTA.. Ne te zasluzuvaat.. Nema potreba od ponatamosna komunikacija so niv.. Raskini so nego.. Zavrsi go drugarstvoto so nea.. I prodolzi si go zivotot ponatamu.. NE e do toa sto se muvala so tipot.. Te predala ednostavno.. Ako te predala za tip.. Pa za poseriozni raboti? DA ne prajme muabet.. Ne zasluzuvaat ni da mislis na niv poveke.. Ke najdes nova najdobra drugarka.. Nov decko.. Se ke bide Ok.. Life Goes On..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom