Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Amanda напиша:
Ljuge pak jas so mojot problem.znam deka sum dosdna ali so da praaaam koa sum na maka.
muvacot mi se javi sea pred malce ne e normalen gi razbudi site po doma u dvanaeset
ali nema veze moite ne mi se ljutat za povici docna navecer
mi kaza deka do sega bil na trening i deka bil na ekskurzija u dubrovnik i deka mi kupil neso ali ke pomine denovive da mi go donese
ja use ne mozam da poveruvam deka tipot pomislil na mene a kamoli mi kupil neso
stvarno sum iznenadena iako pred nego bev mn ramnodusna
lele ne mi se veruva

bdw elence so napravi so tvojot simpatija?

Ги читав претходните совети, и се сложувам со нив само јас поневкусно би се изразила затоа премолчив. Сега кога гледам дека пак си помислила нешто слично да направиш морам да си кажам што мислам, а секако твое е на крај што ќе си одлучиш.

Вака, ти во случајов на дечкото што многу те сака и тоа го кажува на сите и бла бла, си му златна резерва и ништо друго освен тоа ... знаеш како оди тоа кај машките ... нема некој што нема бројче од некоја на која и врти кога нема ништо друго да прави. Своето слободно време си го поминува со девојката, и оп кога здосадува, се јавува кај тебе. Е сега нормално, нема да се јави со прост муабет како на пример "ајде ма да се видиме, досадно ми е" ... нормално дека ќе е фин, нежен и заљубен за да те има кога сака. Не знам дали имате секс, некако не ми звучи на таков муабетов, но тоа не е важно. Ако немате, значи сте мали и тој едноставно има потреба од било какви односи со други на страна, освен со девојката. Ако нема со тебе, сигурно нема и со девојката, па типот со својата "дарба" се труди кај повеќе девојки ...
Друго ... не спомнуваш дека има и сега девојка, но мене некако ептен така ми изгледа ... мислам хелоу! Млади сте, вашите обврски се само училиште и чат - пат нешто екстра, па сепак тој ти се губи на периоди, па го има, па го нема ... проѕирно е некако.
Но и да не е така ... ако дечкото те сака како што се фали и ако му значиш нешто дефинитивно нема така да се однесува со тебе и ти дефинитивно не би прашувала за совет во врска со него. Нека не те лажат ситници како тоа дека ти купил поклон од Дубровник ... ти изгледа на некоја голема работа? Не е воопшто за западнување ако се сетил во еден момент на тебе и ти купил поклонче, со кое си обезбедува наредна средба со тебе ... да не ме сватиш погрешно, не си ја обезбедува средбата со поклонот туку наводно со вниманието кон тебе.
Деца сте и млади сте и уште многу ниви имате за орање, но сепак размислувајте малку ... знаете како функционира нормална љубов и врска, па не летајте по све друго што така ви изгледа од далеку.

п.с. Да сум на твое место нема ни да се замарам со помислата да му ги кажам моите чувства за него, а уште помалку ќе му давам надеж дека може да дојде кај мене кога сака или само кога тој има слободно време или само кога тој има потреба од мене.

znam deka e taka mislam svesna sum deka eden poklon ne e niso ali problemot e so ja premnogu go sakam edna godina samo prekutuvam celo vreme i mn malce ljuge znaat zaso smaceno mi e od nivnite muabeti.veke tri meseci nema zennska a ne veruvam deka ke se smirat zaso vrskata im bese se drugo samo ne vrska

inacce neame sex ali on celo vreme obesuva samo so se zaebal batkata ja ne sum tolku lesna za tie stvari i mislam deka rano e.aj iam use edna godina do 18

Imase edno devojce koa bev osmo i idevme 1/2 godina i neso ,I posle ja koa dojdov da ucam vo sk taa ostana vo ,,rodniot kraj,,.I sea se pravi kako da ne me poznava koa ke ja vidam so e fintava.kako vaka bez zbogum.

armin06 напиша:
Imase edno devojce koa bev osmo i idevme 1/2 godina i neso ,I posle ja koa dojdov da ucam vo sk taa ostana vo ,,rodniot kraj,,.I sea se pravi kako da ne me poznava koa ke ja vidam so e fintava.kako vaka bez zbogum.
A vie na ubav nacin se razdelivte?Da ne bila povredena pa zatoa ne ti zbora.

izvinete so ne bi beh vratila na poslednite soveti :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

inace saaa mi treba drug sovet poveke deca mi se aresat (3 potocno) i so site so imam nogo i neznam koj e najaren

Пробај ги 3-цата па види кој ти одговара дур не пробаш не можеш да знаеш :)

anonimnaa напиша:
izvinete so ne bi beh vratila na poslednite soveti :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

inace saaa mi treba drug sovet poveke deca mi se aresat (3 potocno) i so site so imam nogo i neznam koj e najaren

А, ти... Колку години имаш? 12?

ALO DECKI I MENE MI TREBA MALA POMOS.IMAV DECKO 6MESECI,NO SE ZAKACIVME NESTO PRED 2NEDELI I SEGA NONSTOP ME IGNORIRA,A ZAEDNO UCIME.NAJLOSOTO E STO IMAVME SEKS PRED NEKOJA NEDELA A TOJ MI BESE PRV A EPTEN SUM ZALETANA PO NEGO.NE MI VRAKA NITU NA PORAKITE,NITU PAK MI ZBORI,A KOGA MU ZVONAM MI GI ODBIVA POVICITE.ISTO KAKO DA NE BILO NISTO I DA NE POSTOJAM.NEKOE SOVETCE OD VAS MOZE?KISSCE:wub:

Bidi malce ladna sprema nego , idi vedra vesela i sredena na skolo , ne mu obrnuvaj vnimanije , iskopaj nekoj od starite deckovci / simpatii i prakaj tamu sms , a toj ke oseti promenata i ke te gleda srekna i mila , togas ke svati sto izgubil i ako te saka ke pocni da trza . Bidi malce svoja ...

SEVERINA напиша:
ALO DECKI I MENE MI TREBA MALA POMOS.IMAV DECKO 6MESECI,NO SE ZAKACIVME NESTO PRED 2NEDELI I SEGA NONSTOP ME IGNORIRA,A ZAEDNO UCIME.NAJLOSOTO E STO IMAVME SEKS PRED NEKOJA NEDELA A TOJ MI BESE PRV A EPTEN SUM ZALETANA PO NEGO.NE MI VRAKA NITU NA PORAKITE,NITU PAK MI ZBORI,A KOGA MU ZVONAM MI GI ODBIVA POVICITE.ISTO KAKO DA NE BILO NISTO I DA NE POSTOJAM.NEKOE SOVETCE OD VAS MOZE?KISSCE:wub:

Имам една другарка што имаше ист проблем раскина со дечкото една недела откако имаа односи !!!Иначе прв и беше!!! И типот таков беше ладен спрема неа ама она не не посуша и почна да му се лигави и што се вика буквално да го моли да се смират и сеа се заедно ама ја команда како сака!!!
Така да мој совет е да бидеш и ти ладна према него тоа секогаш успева проверено е!!Така пак ќе се заинтересира за тебе!!!

Si odev jas dolgo so deckomi ama iskreno bese prebogat i se malku povejke se puvase [pa site negovi drugari resija da go odbegnuvaat inace vo momentov imame raskinato ama jas premnmogu go sakam i toj mene ama ne dvoi drustvoto. sto da pravam

ma probav se,negovite drugari mi velat da pocekam da mu pomine lutinata zatoa sto epten mnogu bil iznerviran,a saka da pocekam da pravime muabet,vo porakite samo se navreduvame,a negoviot drugar veli deka saka samo da me proveri dali iskreno go sakam ili odma ke mu najdam zamena.Najmnogu od se me nervira negovata nedoverba posle 6 meseci.fala za prethodnite soveti,se nadevam deka ke mi pomognat.Kisses:wub:

dusicka напиша:
Si odev jas dolgo so deckomi ama iskreno bese prebogat i se malku povejke se puvase [pa site negovi drugari resija da go odbegnuvaat inace vo momentov imame raskinato ama jas premnmogu go sakam i toj mene ama ne dvoi drustvoto. sto da pravam

Да бидеш упорна!
Има да се бориш за својата љубов и нема да им ја дадеш на другарите.
Поразговарај со твојот дечко,објасни му, дека може вистински да те изгуби тебе, а да ги задржи другарите. Добро. Прашај го што ќе прави, кога другарите му, ќе си фатат девојки, а тој ќе остане сам? Ќе им свети,или ќе ги советува исто како тие него-да им раскинат на девојките?
Кажи му дека го сакаш и дека не го пушташ.Негово е да се справи со сопствените другари,кога веќе тврдиш дека и тој те сака тебе.Кажи му го тоа! Така ќе му дадеш поддршка,ќе му помогнеш да не се чувствува сам и издвоен и да ги разбере и другарите,но и тебе и себе.

SEVERINA напиша:
ma probav se,negovite drugari mi velat da pocekam da mu pomine lutinata zatoa sto epten mnogu bil iznerviran,a saka da pocekam da pravime muabet,vo porakite samo se navreduvame,a negoviot drugar veli deka saka samo da me proveri dali iskreno go sakam ili odma ke mu najdam zamena.Najmnogu od se me nervira negovata nedoverba posle 6 meseci.fala za prethodnite soveti,se nadevam deka ke mi pomognat.Kisses:wub:

Сигурна ли си дека не сакал само секс со тебе? Ако си сигурна,не го чекај да се одљути. Исправи му се и енергично побарај да поразговарате и да ти ги објасни своите постапки.За 6 месеци,си заслужила да добиеш објаснение и извинување!!! Биди категорична и одлучна.Само така ќе провери на лице место, а и ќе му се докаже само, дека вистински го сакаш.
Реков,ако целта му е да провери дали искрено го сакаш,а не сексот!
Само напред,не се плаши.Пострашно не може да биде.:)

dusicka напиша:

Абе зависи колку дечко ти е сврзан за друштвото, ама ако они го напуштаат него само поради тоа шти вие двајца си се сакате и сакате да бидете заедно тогаш тие него не му се прави другари. Прав другар имам јас кој ми има речено иди брат терај со женската мене нема да ме изгубиш ако поретко се гледаме поради тоа што имаш женска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom