Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Lelee Saladin, not every guy who is shy is retarded. Stvarno.
Jas imam eden drugar takov, ukocen i sramezliv, ama skraja da e, i za sramezlivite se naogja :)
Nekoi tipovi se samo sramezlivi i si praat sekakvi filmovi ako nekoja devojka gi pogledne "onaka" pogotovu pa ako e ubava i posakuvana, a filmovite mozat da traat mnogu i patem, sramezlivite se skroz normalni so luge sto gi znaat. Za sramezlivost na psiholog? Gi precenuvate psiholozite. Psiholog ne moze da mi bide devojka sto se slika po kupaci i ups, slikata ja objavila na fb. Kako moze takva da bide psiholog? I dont care kolku e dobra, za mene takvata e 0. A odi na fb i najdi mi devojka sto nemma slika po kupaci (osven ako ne e debela i se srami, ama togas uste poloso - sramezliva ke mu bide psiholog na sramezliv...). Na psihologija retko koja pametna devojka (ili decko se izvinuvam) ima zavrseno.

Da ne me brisat radi offtopicov:
@axius - ti sakas da bides u vrska so devojka koja ima decko. Malce samopocit, imas? Prvo, ne ti kazuva deka imala uopste decko. Posle, ti kazuva deka decko i ke ide u stranstvo bla bla, predhodno ona bila u stranstvo. Mislis li deka ako se fatite nema ti da bides "tipot sto ke odi vo stranstvo", a ona da se chata so bekoj drug?.
Vtoro, mozda e mn 'dobra' pa da pretpostavime deka sakas samo da ja ..ovakvo...vredi li da se zamaras tolku vreme so nekoja samo za seks? Do tolku ocaen si?
Treto, nauci da si se samopocituvas. Taka em ke se fokusiras na samiot sebe - izgled, intelekt, kariera and shit, em ke privleces eden kup devojki na koi ne bi im smetalo da imaat so tebe samo seks - nema da bides tolku ocaen, ama ke privlekuvas i asalni - girlfriend material devojki so koi bi mozel zivotot da go pomines. Dve vo edno. Its up to you.
mwa kis topsi mace pozz
Последниот пост конкретно не беше за „Вардарецот“ туку за проблемите што ги пиша тролон - Разороптик. А познавам луѓе што имаат такви проблеми и се навлезени „дубоко“ во overthinking за цурата, па сценарија и такви ствари од кои ни жива глава не вадат освен со консултација на ниво на експерт во психолошко поле. Да не зборам истите да влегле во врска и во дадена ситуација истата се става крај а кутрите немале ни 3 месеци одено а преболуваат и кенкаат со години.

Toa so preboluvanjeto e splet na okolnosti, ne zavisi od tebe samiot tuku vo golem del i od lugjeto sto te opkruzuvaat. Ako ne se najde nekoj koj ke ti posveti (makar i da sedi so tebe u soba) bilo kakvo vnimanie, ne godini, preboluvanje moze so decenii da trae. Ne e samo subjektivno preboluvanjeto.
I sega, ti go sovetuvas, ako ne ja prebolel "ne znam kolku vreme" da odi i da se konsultira so psiholog "da mu pomogne"? I say no.
Psihologot ke bide samo licnosta sto mu obrnuva vnimanie za pobrzo da zakrepne. Nikakva dopolnitelna strucnost nemaat vo praksa od nas - obicnite lugje. Za dzabe potroseno vremeto i parite za niv.
Podobro neka obidat da se socijaliziraat, pa ke se najde nekoj koj ke im pomogne - a new friend, a rebound girl, tons of rebound girls - which is free.

Toa so preboluvanjeto e splet na okolnosti, ne zavisi od tebe samiot tuku vo golem del od lugjeto sto te opkruzuvaat. Ako ne se najde nekoj koj ke ti posveti (makar i da sedi so tebe u soba) bilo kakvo vnimanie, ne godini, preboluvanje moze so decenii da trae. Ne e samo subjektivno preboluvanjeto.
I sega, ti go sovetuvas, ako ne ja prebolel "ne znam kolku vreme" da odi i da se konsultira so psiholog "da mu pomogne"? I say no.
Psihologot ke bide samo licnosta sto mu obrnuva vnimanie za pobrzo da zakrepne. Nikakva dopolnitelna strucnost nemaat vo praksa od nas - obicnite lugje. Za dzabe potroseno vremeto i parite za niv.
Podobro neka obidat da se socijaliziraat, pa ke se najde nekoj koj ke im pomogne - a new friend, a rebound girl, tons of rebound girls - which is free.
Но што ако нејќе да се социјализира?
Или ете се социјализира ама too much superficial нишо не допира малку подлабински, човекот е толку сменет шо е ветрушка на површина а во себе ич не е среќен.
Точно е што викаш за психолозите ако се земе (de)tachment моментот дека не треба луѓето да се приврзуваат. И полето на експертиза е сумњиво, и треба додатно истражување на пазарот, но ете препораки овоа оноа. И зборам само ако самиот не може да си помогне. Некако пријателите у денешно време многу малку „помагаат“ и ич нејќат да се замараат со туѓи проблеми освен ако не се отвора поле за оговарање наместо за дискутирање на лични проблеми.

Strasno e ako treba da plakjas za nekoj da se najde za da ti bide ramo za placenje. Ama vo denesno vreme izglea ni majki ni tatkovci nemaat - iako ustvari imaat. Ako stvarno, nema ni roditeli, moze da plajkja psiholog, ama sigurna sum deka ke se najde nekoj sto znae da tesi. Na kraj kraeva, avtosugestija? Sam sebe bil ramo za placenje. Nema nejke da se socijalizira - happines only real when shared. Ne za dzabe "share a coke with" kampanjata im e tolku uspesna. Mora da se socijalizira. So bilo koj.

Strasno e ako treba da plakjas za nekoj da se najde za da ti bide ramo za placenje. Ama vo denesno vreme izglea ni majki ni tatkovci nemaat - iako ustvari imaat. Ako stvarno, nema ni roditeli, moze da plajkja psiholog, ama sigurna sum deka ke se najde nekoj sto znae da tesi. Na kraj kraeva, avtosugestija? Sam sebe bil ramo za placenje. Nema nejke da se socijalizira - happines only real when shared. Ne za dzabe "share a coke with" kampanjata im e tolku uspesna. Mora da se socijalizira. So bilo koj.
Абе сосема те разбирам што сакаш да кажеш ама in real time не е баш така. Затоа имаш кампањи на капиталисти кои ти продаваат хепинес која во реален смисол не се стекнува едноставно, и не исто. Автосугестија пали ако има почетна точка од каде да се заљуља the pendulum. А ако пендулумот стои на најјужната страна ко висулец :D? Зависи од силата која ќе ја добие од страна за да се залула оптимално. Во денешно време сите ја имаат таа сила на почетокот додека истиот тип не се претвори во емоционален вампир и буквално не им ја исцица енергијата. Од друга страна имаш недоволно посветено внимание од пријателите кои си го тераат животот и интересен си само како тема за разговор меѓу нивните пријатели, што за еден несигурен во себе е крајно дефетистички и го раскопува уште повеќе понорот.
Ако не можеш да се ослониш на себе (пошо pendulum problem/superficial intelligence) и ете пријателите се такви какви се, who do you gonna call?
*certainly not ghostbusters, али мора нешо да пробаш.
Работата е да заглавиш што помалце во една мртва точка, да искочиш од тој зачаран круг. Не да имаш personal StefChef тренер кој ќе ти го крои целиот живот from now on.

Ај да поминеш „тролајќи“...а да поминеш по форуми од две и седма навака? :D[DOUBLEPOST=1427631890][/DOUBLEPOST]
Здраво на сите :) Нов сум на форумов и ми треба совет. Се запознавме со една девојка многу случајно преку фб, ми фати око и ја аднав. Одбегавам преку фб такви ствари, но ете... Следниот ден она ми пиша, се` тоа супер, почнавме муабет. Тој период се погоди она да не е тука. Ми кажа дека се враќа за шест месеци што релно е многу али стварно ми се засфиѓа и решив да продолжам комуникација. Цел тој период додека она беше таму беше се` ок, имавме топ интензивна комуникација, имаше доста пуштачки моменти, зборевме речиси секој ден, ми побара скајп, вибер...Али проблемот настана кога после месец и пол комуникација она ми кажа дека е во врска. Ме замисли тоа и имаше период кога мислев да баталам, али направив муабет со неа од типот што планира со мене, дека не сакам да сум опција б, дека се во прашање месеци дистанца а не се знаеме доволно..она ми рече нешто у стил не сакам да прекинам со тебе комуникација, не сакам да те изгубам како особа. Бев во конфузија пошто не знаев каква и е моменталнава врска што ја има, што планира понатаму и затоа решив сепак да останам во контакт. Кога се врати се видовме, се смувавме, бевме излезени се ок. После некое време дечко и дознал за нас, преку пораките, муабетите, али уште се заедно. Кога и ѕвонев ми креваше,се слушавме, а на пораки на фб не враќаше..што е малку чудно. Но после недела дена пак се видовме, она ме покани, излеговме и уз муабет ми кажа дека типот што е со неа моментално, ќе иде на работа во странство една година и повеќе, дека повеќе пати пробувале заедно да отидат али неуспешно ради икс причини и имале веза преку жица он идел се враќал итн. Е сеа тоа што најмногу ме буни е што после оваа средба нејзе ја снема. Ја барав на телефон 2 пати не крева, и` пишав дека сакам да се чуеме, да збориме и не враќа..од тогаш престанав, мислев дека е по ок после се` да оставам простор да не гњавам, па после извесен период да ја барам пак. Мислев дека ако ја барам често може да има контра ефект. Како било, немаме никаков контакт веќе месец дена и сега сакам да го вратам пак контактот и ако треба да биде нешто да биде. Не знам дали е и она збунета или нешто друго и зашто после толку време наеднаш ја снема? Можда треба да баталам, ама не е така лесно, не знам на што сум... знам дека е она во врска, но со оглед на околностите мислам дека сепак има шанса да биде нешто меѓу нас. Што да правам да го решам ова? Ваше мислење? :)
Ништо посериозно со неа! Имај ја само за забава, додека не си фатиш девојка како што таа те имала за забава во отсуство на дечко и. Или доколку можеш храбро и јуначки, прекини секаков контакт со неа. Ќе изгубиш време братче....

Последно уредено од модератор:
Здраво на сите.Нов сум на форумов и сакам да побарам мал совет од вас.

Паа..пред некој ден моја другарка дојде до мене заедно со уште 2 другарки и пред нив директно ме праша сакаш ли да ти бидам женска ( другите скришно снимаа со телефон,велекјќи за спомен).Ја се усрамив и мислев дека ме зафркаваат и реков НЕ.Таа ми рече уште 2/3 пати а ја одбивав.После дојде самата и пак ме праша и јас реков не оти мислев дека ме зафркаваат.После тоа убаво разговаравме и таа ми рече дека не била спремна и подобро би било да останеме другари за сеа ( мн. бргу го смени мислењето или се исплаши од реакција).Инаку со неа се знаеме од 1 одд. и до ден денес (2година) секогаш сме во исти клас.По некад знаеме да се скараме ама веднаш се погодуваме.

Ако може мала помош.ФАЛА.

Паа не би верувал.Оди недела - две пред да ми го каже тоа сакаше да се сликаме стално ме фаќа ( и сеа е исто) и ми дава комплимнети у стилот убав си,паметен си.

Дај повише информации ти се свиѓа ли тебе што како пошто имам лично искуство од другарство у љубов :)

Паа..пред некој ден моја другарка дојде до мене заедно со уште 2 другарки и пред нив директно ме праша сакаш ли да ти бидам женска ( другите скришно снимаа со телефон,велекјќи за спомен).Ја се усрамив и мислев дека ме зафркаваат и реков НЕ.Таа ми рече уште 2/3 пати а ја одбивав.После дојде самата и пак ме праша и јас реков не оти мислев дека ме зафркаваат.После тоа убаво разговаравме и таа ми рече дека не била спремна и подобро би било да останеме другари за сеа ( мн. бргу го смени мислењето или се исплаши од реакција).Инаку со неа се знаеме од 1 одд. и до ден денес (2година) секогаш сме во исти клас.По некад знаеме да се скараме ама веднаш се погодуваме.

Незнам колку години си, али си требал да им го треснеш телефонот од земја.

Таа те нејќи и сака да си имат за успомен едно муленце кое секоаш коа ќе и` биде тешко ќе се смее на клипчето. Да сум на твое место би и го акнал у фаца муабетот као се дрзнуе да те подјебава пред нејзини другарки (знаејќи те така усрамен и повлечен). Па ако креска, речи и` чисто од заебанција беше.
Им ибам глупите тоа, прво она шо те знае од поодмна па се праи џек пред тебе наместо да ти помогне малку (совети воа оноа), после на другарките пошо си го тераа сеирот до крај и на крај на тебе пошо не си рекол „да“ и не си ја залапал у момент :D

Дај повише информации ти се свиѓа ли тебе што како пошто имам лично искуство од другарство у љубов :)

Па шо знам , у рани години (1,2,3 одд.) ми беше симпатија,сеа ми е да речам најдобра другарка и уште имам симпатии кон неа :)

Незнам колку години си, али си требал да им го треснеш телефонот од земја.
17 сам :D

Некои други мислења?

Па шо знам , у рани години (1,2,3 одд.) ми беше симпатија,сеа ми е да речам најдобра другарка и уште имам симпатии кон неа :)

17 сам :D

Некои други мислења?

Кажи и дека сакаш да и пенетрираш во нејзината вагина додека онаа ги снима твоите емоции кои ќе бидат изразени преку твојата срамежлива фаца.

Кажи и дека сакаш да и пенетрираш во нејзината вагина додека онаа ги снима твоите емоции кои ќе бидат изразени преку твојата срамежлива фаца.
..аа не со такви филозовски изразувања хахах... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom