Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Сега само отвори мобилен скролни лево и десно ќе им се појават милион профили на луѓе, младиве имаат огромен избор. Тука лежи целиот проблем зошто не се ниту трудат да проработи врската, при најмала неусогласеност веднаш се бара замена, а зашто? Затоа што, зашто да не. Пристапноста до избор и лесна замена е само на еден скрол оддалеченост.

Ова. Вака си остануваат сами со години. Пошто секој нареден пат, секој нареден е подобар од претходниот. Вака, не се бара ни партнер ни партнерка. Ова е за незрели луѓе.

Ова. Вака си остануваат сами со години. Пошто секој нареден пат, секој нареден е подобар од претходниот. Вака, не се бара ни партнер ни партнерка. Ова е за незрели луѓе.
Знам но дефинитивно крива е технологијата и олеснетиот пристап, лесно воспоставување контакт со разни профили на луѓе, башка што тремата да се пријде во живо е скроз намалена, бидејќи едноставно многу полесно е да се тури лајк, покана за пријателство да се испрати, па оттаму тргнува комуникација преку пораки, и нема страв од одбивање, затоа што е се полесно. Многу полесно се наоѓа и замена. Затоа има толку многу сами мажи и жени, превисоки критериуми, преголеми очекувања, премногу комуникација со многу луѓе. Одење од партнер на партнер, не задржувајќи се воопшто. И не трудејќи се да се работи на врската. Едноставно има замена, на клик оддалеченост.

Порано вака живееа актери и пејачи, пошто само нив им се можеше да менуваат партнер/ка при прва прилика. Затоа сите беа растурени. Нормалниот човек беше прибран.

Дали е факт дека во помали градови девојките проверуваат инстаграм да го оценат човек без разлика каков е во живо, поважно е дали има слики каде глуми мангуп и мафијаш, колку лајкови има, колку фоловерс, дали други жени му лајкуваат, некој заеднички пријател што мислење ќе даде за него. Дали е ова вистина дека инстаграмот е CV, поважно е глумењето во виртуелен свет, него неговите квалитети во реалност.

Ова на таа моминската вечер кај шо се пофали дека ќе оди изгледа се случило.:свиркам:
Автоматски споено мислење:

Па ако не си среќен разведи се, никој не те држи на сила оженет.
Кога човек има деца не е тоа така лесна одлука. Јас му кажувам на чоекот дека не треба да се замара шо не бил во врска или во брак .Истото и ти им го порача на жените,да не се мажат не знам кој ти е проблемот?

Дали е факт дека во помали градови девојките проверуваат инстаграм да го оценат човек без разлика каков е во живо, поважно е дали има слики каде глуми мангуп и мафијаш, колку лајкови има, колку фоловерс, дали други жени му лајкуваат, некој заеднички пријател што мислење ќе даде за него. Дали е ова вистина дека инстаграмот е CV, поважно е глумењето во виртуелен свет, него неговите квалитети во реалност.
Тоа е за децата, недораснатите и мутавите. Било да се од село, мал град или голем град. Батали тоа и живеј во реалноста, изгради се, биди даса во реалноста а не на слики.

Оваа не е моја прича..Знам колку вредам без глуми и разни маскирања и гонење лајкови и фоловери од празноглавци не ми е приоритет..

ne e toa vo pomalite mesta i gradovi, tuku e globalno, bez razlika na drzava ili grad.

sfatete deka instagram ne e nisto povekje od reklama5 ili pazar3 za lugje, bukvalno e ekvivalentno na tinder, samo vo nekoja malku podiskretna forma.

skoro sekoj si go pravi profilot i slikite na nacin kade sto ke dobiva eksterna validacija od okolinata, najcesto od sprotivniot pol, preku pretstavuvanje na momenti od zivotot koi najcesto ne se sekojdnevie.

mazite i nemaat nekoj problem da priznaat deka ete, na platformata se i postiraat za nekoja validacija od sprotivniot pol, dodeka zenite koi daleku povekje postiraat i koristat instagram ke se sluzat so milioni izgovori od tipot na "ubava sum na slikata zatoa ja postirav", "za sebe postiram, ne za drugite" i taka, iako ti garantiram deka sekoj koj postira, pogotovo cesto, sekojdnevno, postira so odredena namera.

lajkovite po sliki sluzat za da pokazat deka toa sto go gledas ti se dopagja i kako inicijacija za razgovor ili pokazatel na interes, pogotovo koga lajkovite se dvostrani.

storinja se postiraat za momentalna paznja i validacija, i uvid vo zainteresirani potencijalni partneri ili partnerki.

toj moabet "za sebe postiram" e odraz na nezrelost i manipulacija, ako tolku si ubav/a na slikata, otvori si ja galerijata i gledaj se, ako ne ti e do eksterna paznja i validacija, zasto togas postiras?

kako i da e, ako sakate u 2025 da imate normalna vrska, toa znaci po avtomatizam deaktivacija/brisenje na instagram profilite, ili skroz namalena aktivnost na instagram.

tocno, instagram profilite se dating CV.

Порано мислев дека лесно се заљубувам се до моментов кога ги посредив мислите и страстите во посебни фолдери а и годините/животното искуството си го направи своето и сфатив дека само сакам да ебам..

А жениве се како ајкули мирисаат крв на километар..т.е. го виделе онаа што ја не сум го гледал во мене..

Порано мислев дека лесно се заљубувам се до моментов кога ги посредив мислите и страстите во посебни фолдери а и годините/животното искуството си го направи своето и сфатив дека само сакам да ебам..

А жениве се како ајкули мирисаат крв на километар..т.е. го виделе онаа што ја не сум го гледал во мене..
Abe ti da znajs kako mozhat bojata na parite da ja pomirisaat!

Duri i Paul Newman im zaviduva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom