RealGirL напиша:kako da doznaam dali ljubovta mi preminala vo navika(inace se raboti za 2.5 godisna vrska)![]()
toa treba sama da si go procenish. a najdobroto neshto bi bilo da napravite malku pauza, bez razlika dali e samo od 2 dena ili od 2 nedeli. dali ti ushte isto se osekjash sega kako i na pochetokot na vrskata? dali sekoj den so nego ti e neshto razlichno, ili padnati se vo monotonija? dali vi se baknezhite kako shto vi bea porano?
jas imam edna mnogu dobra prijatelka. odeshe so dechko i 3 godini. eden period, okolu 5-6 meseca pred da raskinat skroz, malku se potskaraa i "raskinaa". jas bash ja ubeduvav deka sto posto ke se smirat, i toa vo narednite nekolku dena. ona mi reche "ne be ne sakam sega da se smiram ubavo mi e vaka...koa ke mi zdosadi sama da bidam togash ke se smiram". togas mene mi stana jasno deka nivnata vrska od 3 godini bila samo navika i strav od shto ke im se sluchi ako raskinat. eve sega raskinaa pred nekoj mesec i okej se. nejze normalno i e teshko, ali i ona si priznava deka i e povekje od navika. bila naviknata da mozhe da mu se javi koga saka, a sega ne ni komuniciraat. ednostavno zavisna e od nego.
za toa moj sovet e da napravite mala pauza (normalno so negova soglasnost). vidi shto ima nadvor od taa vrska, pa ako se osetish deka ne ti nedostiga, i deka poubavo ti e sama, togash valjda navika e. ako non stop mislish na nego i sakash da mu se javish, togash i samata ke go znaesh odgovorot