Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
RealGirL напиша:
kako da doznaam dali ljubovta mi preminala vo navika(inace se raboti za 2.5 godisna vrska):(

toa treba sama da si go procenish. a najdobroto neshto bi bilo da napravite malku pauza, bez razlika dali e samo od 2 dena ili od 2 nedeli. dali ti ushte isto se osekjash sega kako i na pochetokot na vrskata? dali sekoj den so nego ti e neshto razlichno, ili padnati se vo monotonija? dali vi se baknezhite kako shto vi bea porano?
jas imam edna mnogu dobra prijatelka. odeshe so dechko i 3 godini. eden period, okolu 5-6 meseca pred da raskinat skroz, malku se potskaraa i "raskinaa". jas bash ja ubeduvav deka sto posto ke se smirat, i toa vo narednite nekolku dena. ona mi reche "ne be ne sakam sega da se smiram ubavo mi e vaka...koa ke mi zdosadi sama da bidam togash ke se smiram". togas mene mi stana jasno deka nivnata vrska od 3 godini bila samo navika i strav od shto ke im se sluchi ako raskinat. eve sega raskinaa pred nekoj mesec i okej se. nejze normalno i e teshko, ali i ona si priznava deka i e povekje od navika. bila naviknata da mozhe da mu se javi koga saka, a sega ne ni komuniciraat. ednostavno zavisna e od nego.
za toa moj sovet e da napravite mala pauza (normalno so negova soglasnost). vidi shto ima nadvor od taa vrska, pa ako se osetish deka ne ti nedostiga, i deka poubavo ti e sama, togash valjda navika e. ako non stop mislish na nego i sakash da mu se javish, togash i samata ke go znaesh odgovorot

RealGirL напиша:
poslusaj ja allita i se ke bide ok:) vnimavaj kako ke go izvedes toa,nemoj devojceto da dobie vpecatok deka prv pat go pravis toa i sea si nenasiten

te biva za davanje soveti nadobrata osobina na eden covek koga treba da mu pomogne na drug ili da mu vnese samodoverba i hrabrost :costumed2

ThA-BiTcH напиша:
Детето?
Типот има 23 години....:kez:

interesna rabota ama za sve ima prv pat

BeBe11 напиша:
toa treba sama da si go procenish. a najdobroto neshto bi bilo da napravite malku pauza, bez razlika dali e samo od 2 dena ili od 2 nedeli. dali ti ushte isto se osekjash sega kako i na pochetokot na vrskata? dali sekoj den so nego ti e neshto razlichno, ili padnati se vo monotonija? dali vi se baknezhite kako shto vi bea porano?
jas imam edna mnogu dobra prijatelka. odeshe so dechko i 3 godini. eden period, okolu 5-6 meseca pred da raskinat skroz, malku se potskaraa i "raskinaa". jas bash ja ubeduvav deka sto posto ke se smirat, i toa vo narednite nekolku dena. ona mi reche "ne be ne sakam sega da se smiram ubavo mi e vaka...koa ke mi zdosadi sama da bidam togash ke se smiram". togas mene mi stana jasno deka nivnata vrska od 3 godini bila samo navika i strav od shto ke im se sluchi ako raskinat. eve sega raskinaa pred nekoj mesec i okej se. nejze normalno i e teshko, ali i ona si priznava deka i e povekje od navika. bila naviknata da mozhe da mu se javi koga saka, a sega ne ni komuniciraat. ednostavno zavisna e od nego.
za toa moj sovet e da napravite mala pauza (normalno so negova soglasnost). vidi shto ima nadvor od taa vrska, pa ako se osetish deka ne ti nedostiga, i deka poubavo ti e sama, togash valjda navika e. ako non stop mislish na nego i sakash da mu se javish, togash i samata ke go znaesh odgovorot

Бебе морав да ти реплицирам...мислам дека тоа не е начинот на кој ке дознае дека љубовта преминала во навика...тоа е навистина еден од најлошите начини кој може да го направи за да го дознае тоа...таа сигурно ке го знае тоа и сега тоа се чувствува и не е баш ништо така лесно во самата врска ако ја нема љубовта, ако е вљубена во него нема да може тоа да го направи тоа сигурно, а ако веке сака да направи пауза или да ја интересира друго нешто надвор од таа врска дали човек дали желба за слобода, едноставно се знае дека љубовта нее веке присутна...затоа и јас и кажав...ако едноставно е со него само за да е со него...

ми се свиѓа едно многу симпатично девојче од соседниот клас (како го почнав ова :) ) и сеа незнам што прво да направам (иначе никад неможам да ја начекам сама пошо постојано е со другарките).

KaiTekk напиша:
ми се свиѓа едно многу симпатично девојче од соседниот клас (како го почнав ова :) ) и сеа незнам што прво да направам (иначе никад неможам да ја начекам сама пошо постојано е со другарките).
Почни да комуницираш со најотворената другарка. Не да ја смуваш, туку да ја дружиш. На тој начин ќе добиеш прилика да им влезеш во кружокот, да посматраш и да ја заинтригираш симпатичната мома.
“Не знам“ и “не можам“ се пишуваат одвоено, а најубаво би било никогаш да не ги користиш.:)

KaiTekk напиша:
:pishtoldzPrvin ke i gi ubies drugarkite pa poslem ke ja sakcekas na samo:hump:, heheheh mal ispad se izvinuvam.

Allita напиша:
Бебе морав да ти реплицирам...мислам дека тоа не е начинот на кој ке дознае дека љубовта преминала во навика...тоа е навистина еден од најлошите начини кој може да го направи за да го дознае тоа...таа сигурно ке го знае тоа и сега тоа се чувствува и не е баш ништо така лесно во самата врска ако ја нема љубовта, ако е вљубена во него нема да може тоа да го направи тоа сигурно, а ако веке сака да направи пауза или да ја интересира друго нешто надвор од таа врска дали човек дали желба за слобода, едноставно се знае дека љубовта нее веке присутна...затоа и јас и кажав...ако едноставно е со него само за да е со него...

pa devojcheto ochigledno ne znae dali e so nego za da bide so nego. za toa i predlozhiv taka da doznae. spored mene toa e dobra ideja zatoa shto ti dava prostor da razmislish, da vidish kako bi ti bilo bez taa lichnost vo zhivotot, itn itn. znam na mnogu lugje shto mu uspealo toa, da zemat pauza za da se uverat dali taa lichnost im znachi. zboram od lichno iskustvo. jas dodeka bev so eden bifshi, mislev deka mi e od navika, deka idef so nego kolku da bidam so nego, i zatoa raskinaf so nego. posle duri odkoga bef sama nekoe vreme sfatif deka ustvari toj mi znachel neshto. sea da mozham da go vratam vremeto bi napravila samo edna kratka pauza so nego a ne bi raskinala.
zavisi valjda za kogo kako, spored mene toa e najdobriot nachin za stvarno da vidish kako se osekjash, ako i samata ti ne si sigurna. zatoa shto mnogu malku lugje znaat dali se samo so edna lichnost za da bidat so niv. i da se svesni za toa, malku lugje imaat hrabrost da raskinat zatoa shto se plashat. koga zemash pauza, pravish rizik i ednostavno toa ti dava hrabrost. koga ke vidish deka svetot ushte se vrti i deka ti si ushte zhiva iako ne si so nego, togash mozhesh da go napravish toj sledniot chekor, t.e. da raskinish so nego. ali u sluchaj da se odluchish deka ne sakash da raskinish posle pauzata, ushte si go imash nego.
spored mene super opcija e

Се сакаме со дечкото ... Се ни е супер... Само ... Некако врската почна да ни станува монотона...
Совет..??

JeCILaDy напиша:
Се сакаме со дечкото ... Се ни е супер... Само ... Некако врската почна да ни станува монотона...
Совет..??

spontanitet i kako da kazam begajte malce nadvor od sekojdnevnata sema:pipi:

JeCILaDy напиша:
Совет..??

Како што кажа Лу мењајте нешто у стандарната шема која ја практикувате

JeCILaDy напиша:
Совет..??

Неможеш да бараш од партнерот да ти ја направи врската интересна...сигурно знаеш што ти е интересно тебе и затоа превземи нешто...променете локација на излегување на пример, напрај некоја работа која си сакала да ја напавиш, а досега не си се осудила...изненади го со нешто да осети некаква промена и тој ке го стори истото во обратна насока и така натака...треба самата да ја направиш интересноста во вашата врска...ако оставиш така ке продолжи монотонијата...а тоа што не ти е интересно избегнувај го...:icon_lol:

ме интересира ваше мислење...со дечкото сум скоро 3 месеци,се е супер...поголемиот дел од времето,али во последно време почна да се однесува некако претерано детски,дури иритира понекогаш.На што се должи промената во неговото понашање,и како да му дадам до знаење дека ме вади од кожа?

mary_jane напиша:
ме интересира ваше мислење...со дечкото сум скоро 3 месеци,се е супер...поголемиот дел од времето,али во последно време почна да се однесува некако претерано детски,дури иритира понекогаш.На што се должи промената во неговото понашање,и како да му дадам до знаење дека ме вади од кожа?
Па значи дечкото секогаш си бил таков, само што ете се опуштил после три месеци и се однесува онака како што секогаш се однесувал.
Ете ми го муабетот од темата што ја отворив за тоа дали некои карактеристики сте сакале да ги смени партнерот. Јас би трпела можеби некое време да видам дали сам ќе му текне да го смени тоа, но ако не се издржува ќе му кажам отворено што ми пречи и ако сака да се обиде да нема такви испади често. Нема да барам да се смени, само да ги редуцира.

А во која смисла детски? Дај некој пример.

хм...неможам да ти дадам конкретен пример,ама премногу е несериозен (не сваќај погрешно не сакам сериозни момци,напротив) и кога треба и кога нетреба се однесува претерано детски,се обидувам индиректно да му дадам до знаење дека ми пречи понекогаш,али он не сваќа или не сака да свати:(

mary_jane напиша:

А зошто не му кажеш директно дека ти смета неговото детско однесување ? Мислам дека е подобро така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom