Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Изненадена сум затоа што имаше и нежна страна, често ја покажуваше, но кога се работеше за некој договор ако не беше по негово, ќе беше војна.
Небитно, денес дознав и со други така правел.
Не знам дали да плачам или да се смеам затоа што се чувствувам измамено а вложив многу напор во врската.
Ми наби вина, ми наби комплекси, траума...
Не знам што да речам, ќе помине и ова, ама дали повторно ќе имам доверба во некого не знам.
Уште не можам да си дојдам при себе.
Добро е што си се оттргнала од него што си увидела каков е ама не можам никогаш да ве разберам со тоа после секој шо ќе го кажете "Ама дали повторно ќе имам доверба во некого не знам". Брат довербата не се гради така.. Доверба се стекнува со дела, не на зборови. Нормално дека ќе веруваш повторно, но прво ја градиш довербата во некого после му веруваш ;)

Секоја приказна си има две страни, а вие тука малку го демонизиравте типот без воопшто да ја знаете приказната од другата страна, нели?

Насилен е. И ќе бараш компромис?
Мислам малку претерувате, да се разбереме - се работи за машко.

Не може да очекувате од вашиот машки партнер да ве штити, да ве пази, да ве чува, а да се чудите дека имал ,,насилни жички", пцуел и слично.

Делумно тие насилни жички, агресива, пцуење се уствари машка природа, мислам дека би било далеку поголем проблем кога тие ствари не би биле присутни кај машко, отколку кога се. Не оправдувам никакво тепање на партнер или било што (типката потврди дека не ја тепал), ама сте се запрашале, дали можеби тој поминувал низ тежок животен период и поради тоа неговото распложение се менувало, бил нервозен, агресивен, итн?

Се смиривме преку повици и пораки, изгледаше дека е променет, пред да се видиме ме покани на одмор при што прифатив.
Но поради сплет на околности дома решив парите да ги инвестирам во домот, затоа што минатата година имавме дома пожар и така.
Како изминуваше времето повеќе, тој се повеќе ме напнуваше, јас се разболев, тој се повеќе инсистираше и ми вршеше притисок за одмор: Ако ме сакаш ќе одиме, никаде не си отишла а реално јас глава не знаев кај ми е.
Притисок до притисок.
А му имав спомнато: Оди со другари, не ме чекај, тој одбиваше.
На крајот пукнав, не знаев кој муабет веќе да му кажам иако ми ја знаеше дома ситуацијата..
Што ме натера не знам, ја прели чашата па бев принудена да го излажам со што воопшто не се гордеам.
Сфати дека се работи за лага при што ме навреди, испљука, блокна и на ироничен начин проба да ме исмее.
Сето ова се случи во среда.
Денес видов не видов, ќе пробам да му се извинам си реков, да му објаснам како стојат работите па да наидеме на компромис, ако не, секој по свој пат.
Ме игнорираше и мене, и другарка ми.
Те поканил на одмор, а ти си прифатила, нели?

А што доколку тој ти вршел притисок за на одмор, се со цел да си пројдеш убаво, малку да се опуштиш и уживаш после тешкиот твој период кој што си го поминала? Мислам дека намерата не му била толку злонамерна колку што сакаш да ја претставиш, ама сепак, ти знаеш подобро со обзир дека си имала контакт со него.

Твојот проблем тука е тоа што не си била во целост искрена, прво прифаќаш одреден предлог (одмор), потоа сфаќаш не можеш (поточно не сакаш) да одиш на одмор, за на крај да го излажеш и како резултат на твоите лаги он да прекине контакт со тебе, што по мене е и делумно разбирливо, затоа што ако искреноста не преовладува во вакви моменти и не си ги искажуваш емоциите во целост, лажеш, итн, тогаш што би било за некои поголеми работи?

Да бил толку злонамерен, толку да бил манипулатор колку што го направивте во темава, сега ќе ти враќаше на пораки и ќе те користеше до максимум знаејќи дека си заљубена у него, ама гледаш, тој те игнорира.

@joli1 тој инсистираше, напнуваше, нон стоп прашуваше, слаби сме со пари дома затоа што татко ми моментално не работи, и тој тоа го знае.
Поради пожарот моравме да ги убрзаме работите затоа што таванот само што не беше паднат

IMG_20220829_125659_288.jpg

Дали неговиот одмор или мојата куќа е побитна за да не вложам знаејќи дека татко ми не може да работи?

И бев искрена на старт, не ме чекај, оди со друштво.
Тој инсистираше уште повеќе.

Не сум во состојба да се расфрлам.

Мајсторите не беа планирани месецов, дојдоа откако договорив одмор.
Во ваква ситуација не можам да бидам себична и да мислам на себе.

Патем, дознав дека паралелно и со мене и со друга се гледал, и?

Жал ми е.

Знаејќи ја твојата ситуација, ти нудеше ли он да ти го плати барем одморот, или барем да учествува во плаќањето на одморот?

Мислам дека еден убав разговор би решил се уште тогаш.

Жал ми е.

Знаејќи ја твојата ситуација, ти нудеше ли он да ти го плати барем одморот, или барем да учествува во плаќањето на одморот?

Мислам дека еден убав разговор би решил се уште тогаш.

Кога му кажав дека не можам да одам заради тие причини, тој се налути и рече ќе оди со други, и почнаа навредите.

Не ми ни дозволи да зборувам.

Затоа, ќе ве замолам престанете да си вадете муабети од ракав, и слични глупости.
При ваква ситуација на крај памет ми е да одам по одмори.
Испадна паралелно и со друга бил, џст секс а мене ми префрла вина за се.

Мислам дека е доста околу проблемот.

Кога му кажав дека не можам да одам заради тие причини, тој се налути и рече ќе оди со други, и почнаа навредите.

Затоа, ќе ве замолам престанете да си вадете муабети од ракав, и слични глупости.

Ti rekovme da ne go maltretirash deckoto ti pak si vo kontakt so nego?!
boze svashta stvarno si losha.

Види, твое требало да биде да му кажеш од почеток дека не можеш/не сакаш и од кои причини, и дека тоа е твоја конечна одлука и готово. Можеби и така било.

Види, не се љути, јас пишувам според тоа што го имаш ти пишано, и според тоа како јас го имам разбрано, мислам дека мнозинството луѓе на оваа тема сепак ти сакаме добро, нели? Не сме тука да се ситиме на туѓа несреќа, да вадиме моабети и слично.

Разбирливо дека одмор не ти е приоритет во тој случај, дури би било и чудно кога би ти бил приоритет.

Чим е така, нема што да го должиш ниту пак да чувствуваш вина. ОК, си излажала, нормално е да чувствуваш вина за тоа, за нареден пат ќе знаеш подобро, но чим истовремено имал секс или пак врска и со друга, тогаш нема за што да се замараш. У други зборови - си се спасила, и тоа на време.

Секоја приказна си има две страни, а вие тука малку го демонизиравте типот без воопшто да ја знаете приказната од другата страна, нели?
Нека дојде типот на кајгана форум да ја образложи својата страна, па ќе коментираме после врз основа на неговите гледишта. :D

Ние не сме судии, туку едноставно сме тука да го коментираме тоа што ни е пласирано, да дадеме совет или критика. Не мора да значи дека сме во право.

Мислам малку претерувате, да се разбереме - се работи за машко.
Што ако е машко? Дозволено е да биде насилен?

Не може да очекувате од вашиот машки партнер да ве штити, да ве пази, да ве чува, а да се чудите дека имал ,,насилни жички", пцуел и слично.

Делумно тие насилни жички, агресива, пцуење се уствари машка природа, мислам дека би било далеку поголем проблем кога тие ствари не би биле присутни кај машко, отколку кога се. Не оправдувам никакво тепање на партнер или било што (типката потврди дека не ја тепал), ама сте се запрашале, дали можеби тој поминувал низ тежок животен период и поради тоа неговото распложение се менувало, бил нервозен, агресивен, итн?
Може, токму тоа треба да го очекуваме. Да не сака, да не штити, да не мази, да не пази, да не обожава. :D

Каков е тој партнер што си ја пцуе девојката? Каков е тој партнер што форсира одмор (оти нели она му ветила), а нејзе куќата и изгорела? Ја форсирал ете и за други работи, едноставно насилен е. Емоционално и психичко малтретирање е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom