Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Само ми е жал што си испуштив златна прилика, али изгледа ете не ни било судено :facepalm:

Пиши му ма , пиши му.

Се гледа дека си загреана за него , во спротивно немаше ни да бараш совет на форум. Ако ти се допаѓа дечкото пиши му , викни го на кафе , прај се како се да е нормално. Кажи му дека сакаш да си позборувате , биди агресивна ( во смисол на дружба ). Како што би рекол Цукенберг "движи се брзо , и скрши нешто." Ништо не губиш , освен можеби мало погазување на твојата гордост која и без тоа не ти е од голема корист.

Ебате тоа жените. Сонувате за љубов од филмовите како демек излегуваш од библиотека , и занесена не гледаш и со некој тип се судрувате , па ти паѓат книгите , и као демек он ти помага , и тука право WOW љубов на прв поглед.

Во реалноста ако се деси ова му лепате шамар , а ништо чудно и да викнете 3-4ца да го акнат уште толку од земјата.

Све е тоа супер, само Тоде ве трола > . <
Сигурно другари не му вртеле за да му кажат дека типката е на автобуска (пошто Тоде има секаде луѓе, во секое време), па и на Тоде му се јавиле со муабет „ја гледаме на автобуска“... пошто нели ако во дел од денот девојка ти е на автобуска, луѓе ти се јавуваат за да ти рипортнат таква нормална и банална ствар, а ти фаќаш колата за да идеш на АВТОБУСКА и што? Он фатил кола и баш магично кога стигнал, гледа дека типов стига, типката се бацува у образ со него (никако не се десило тоа пред да стигне нашиот протагонист), а Тоде изнервиран се улетуе и праи сцена. И причата е толку перфектна и осмислена, а Тоде наш е четвородупли јузер.... :нинџ:

Последно уредено од модератор:
Све е тоа супер, само Тоде ве трола > . <
Сигурно другари не му вртеле за да му кажат дека типката е на автобуска (пошто Тоде има секаде луѓе, во секое време), па и на Тоде му се јавиле со муабет „ја гледаме на автобуска“... пошто нели ако во дел од денот девојка ти е на автобуска, луѓе ти се јавуваат за да ти рипортнат таква нормална и банална ствар, а ти фаќаш колата за да идеш на АВТОБУСКА и што? Он фатил кола и баш магично кога стигнал, гледа дека типов стига, типката се бацува у образ со него (никако не се десило тоа пред да стигне нашиот протагонист), а Тоде изнервиран се улетуе и праи сцена. И причата е толку перфектна и осмислена, а Тоде наш е четвородупли јузер.... :нинџ:
Белки да е трол. :rolleyes:

Пиши му ма , пиши му.

Се гледа дека си загреана за него , во спротивно немаше ни да бараш совет на форум. Ако ти се допаѓа дечкото пиши му , викни го на кафе , прај се како се да е нормално. Кажи му дека сакаш да си позборувате , биди агресивна ( во смисол на дружба ). Како што би рекол Цукенберг "движи се брзо , и скрши нешто." Ништо не губиш , освен можеби мало погазување на твојата гордост која и без тоа не ти е од голема корист.

Ебате тоа жените. Сонувате за љубов од филмовите како демек излегуваш од библиотека , и занесена не гледаш и со некој тип се судрувате , па ти паѓат книгите , и као демек он ти помага , и тука право WOW љубов на прв поглед.

Во реалноста ако се деси ова му лепате шамар , а ништо чудно и да викнете 3-4ца да го акнат уште толку од земјата.

После тоа што јас си ја погазив гордоста и се направив на три и пол и го побарав мислам дека веќе него му дадов до знаење дека не ми е сеедно и дека сакам да сме заедно.
Што фајде сега да му пишам пак.. Тој треба да се сети..али јебига, џабе..
ми помина возо како што ми рекоа некои форумџии наназад :(

Тоде, Тоде, што те боде? ЕЕЕЕЕЕЕЕ, паметот те боде Тоде.
Ти бре, кажи искрено дали некогаш си размислувал за изневерувањето, како доаѓа до тоа, кој е крив и сл? Очигледно НЕ. Мувачот/швалерот/швалерката никогаш не се криви!!! Значи остануваат или тој/таа што мрда на страна или изневерената особа. И во 99% крива е изневерената особа. Се извинувам на ретките случаи кои спаѓаат во тие 1%. Зошто? Размисли Тоде, размисли. Да не ти даваме се на тацна. И сам да дојдеш до некој заклучок.
А за девојчето, ..... готово е!!! Си се заебал. И од ова што си го пишал, сигурен сум дека ќе се заебеш уште многу пати во животот. Ќотекот решава други проблеми и работи, но со насилсво никогаш во врска нема да ги решиш проблемите. Па уште помалку ако се работи за швалер/ка.
Испадна дека Тоде е трол ама нема везе, муабетот ми беше болдираното.
Зошто изневерената особа да е крива? Океј, постојат ситуации каде и изневерената може да е виновна ради многу поединечни причини ама сепак процентуално не би ги подредил 99 спрема 1.
Тоа што и мрда опашката не е проблем на изневерениот. (Уствари е проблем ама не од тој аспект.) Нејзин проблем е ако чувствува потреба тоа да го направи и ако нема осет, почит, достоинство и совест.

Се запознав со девојка родена во Белград што сега живее овде 2 недели се гледавме почна да ми вика дека многу се приврзала за мене дека не може без мене како премногу ме сака и се тоа убаво го докажуваше, еден ден требаше да одиме на кафе, ми се јави пола час порано и ми откажа. Ми рече имам фамилијарен ручек ќе се видиме вечер. Без проблем прифатив и излегов со другарите на кафе, у меѓувреме ми се јавуваат дека ја виделе на автобуска, јас влегов у кола и право таму. Од далеку ја гледам чека некого. Пристигнува автобус и излегува од задната врата еден дечко со торбица, она цела пресреќна се залетува кон него го гушка и едно 10тина пати го баци у образ јас нормално се изнервирав од немај каде се залетав 2 тупаници на пријателот и скокнаа од обезбедувањето не раскачија.. У цела збрка слушнав само: Шо ти тебе е бе животно братучед ми е... Еве веќе 3 дена не ми се јавува, нејќе да ме погледне... Пробав да се извинам ми рече само не ми се појавуј пред очи и ми исклучи.. :( Што да правам ?

Очигледно е дека девојкава не ти верувала. Поентата е дека ти кажала дека ќе оди на ручек (дај бе, кој оди на фамилијарни ручеци денес сите јадат негде во град) и нормално дека очекувала ти ја да следиш и комотно те насамарила за да поверуваш дека типот уствари е братучед.
Ама ако е така, и ако ептен се приврзала за тебе ондак зошто не си и ти поканет на тој "фамилијарен" ручек?
Затоа што е "фамилијарен" ручек за двајца.

Испадна дека Тоде е трол ама нема везе, муабетот ми беше болдираното.
Зошто изневерената особа да е крива? Океј, постојат ситуации каде и изневерената може да е виновна ради многу поединечни причини ама сепак процентуално не би ги подредил 99 спрема 1.
Тоа што и мрда опашката не е проблем на изневерениот. (Уствари е проблем ама не од тој аспект.) Нејзин проблем е ако чувствува потреба тоа да го направи и ако нема осет, почит, достоинство и совест.
Малку поинаква ми е логиката. Поточно, за да некој изневерува, треба да е незадоволен. Тоа незадоволство произлегува од партнерот. Дали се работи за секс, караници, некакви си притисоци, очекувања дека треба вака или онака да биде, ......... и тука незадоволната страна ќе биде истуркана да и “мрда опашот“. Еве ќе се задржиме на еден пример кој е најлесен за анализа. Сексот!!!
Намерно ќе го земам обратниот пример, каде машкото е тоа што НЕ сака секс, иако обично жените ги “боли главата“. Ќе ги наречеме Тоде и Вале. Ако Тоде, константно се враќа дома од работа и кладилница (не мора ова второто) нервозен, уморен, нерасположен, ....... не му се дига од кој знае кои причини, тогаш кај Вале ќе почне да се јавува револт. Првото нешто што ќе проба да го нашрави е да нашрави муабет. Но ако и тој муабет не вроди со плод, тогаш следен чекор би бил да се посочи дека имаат гоооолем проблем и дека треба да си побараат стручна помош, пример брачен советник, психијатар и сл. Но и тука имаме проблем, Тоде како секој добар балканец, ќе го отфрли тоа со образложение дека не му е ништо, дека не е луд/мрднат и сл. И тогаш е веќе дојдено до зортот. На Вале сеуште и се сака, сака да осети нежност, мерак, да ја исполни некој меѓу нозе, .... а нема со кого. Ќе се воздржува уште некое време, колку не се знае, зависи од човекот, но ЌЕ попушти. Ќе си најде швалер!!!
И кажи ми сега кој е тука крив? Она, што го сака најнормалното во животот, или тој што не и го пружа тоа?
П.С. ова со сексот може да биде и малку поинаку анализирано, односно дека Тоде е и многу груб во сексот и дека Вале сака и малку нежност, предигра, масажа, заедничко туширање, ........ а не просто набивање од позади без да и ја навлажни, колку Тоде да си заврши работа, ќе го избрише од завесата и смета дека Вале треба да е задоволна зато тој и го бапнал:tapp:
Ако одностите, релациите меѓу партнерите се на задоволително ниво, ниеден нема ни да погледне на страна, а камоли да направи нешто. Серазбира, постојат исклучоци, но тие се во многу помал број и се за секаква осуда.
П.П.С Ако сакаш може да ја изанализираме и обратната ситуација;)

Малку поинаква ми е логиката. Поточно, за да некој изневерува, треба да е незадоволен. Тоа незадоволство произлегува од партнерот. Дали се работи за секс, караници, некакви си притисоци, очекувања дека треба вака или онака да биде, ......... и тука незадоволната страна ќе биде истуркана да и “мрда опашот“. Еве ќе се задржиме на еден пример кој е најлесен за анализа. Сексот!!!
Намерно ќе го земам обратниот пример, каде машкото е тоа што НЕ сака секс, иако обично жените ги “боли главата“. Ќе ги наречеме Тоде и Вале. Ако Тоде, константно се враќа дома од работа и кладилница (не мора ова второто) нервозен, уморен, нерасположен, ....... не му се дига од кој знае кои причини, тогаш кај Вале ќе почне да се јавува револт. Првото нешто што ќе проба да го нашрави е да нашрави муабет. Но ако и тој муабет не вроди со плод, тогаш следен чекор би бил да се посочи дека имаат гоооолем проблем и дека треба да си побараат стручна помош, пример брачен советник, психијатар и сл. Но и тука имаме проблем, Тоде како секој добар балканец, ќе го отфрли тоа со образложение дека не му е ништо, дека не е луд/мрднат и сл. И тогаш е веќе дојдено до зортот. На Вале сеуште и се сака, сака да осети нежност, мерак, да ја исполни некој меѓу нозе, .... а нема со кого. Ќе се воздржува уште некое време, колку не се знае, зависи од човекот, но ЌЕ попушти. Ќе си најде швалер!!!
И кажи ми сега кој е тука крив? Она, што го сака најнормалното во животот, или тој што не и го пружа тоа?
П.С. ова со сексот може да биде и малку поинаку анализирано, односно дека Тоде е и многу груб во сексот и дека Вале сака и малку нежност, предигра, масажа, заедничко туширање, ........ а не просто набивање од позади без да и ја навлажни, колку Тоде да си заврши работа, ќе го избрише од завесата и смета дека Вале треба да е задоволна зато тој и го бапнал:tapp:
Ако одностите, релациите меѓу партнерите се на задоволително ниво, ниеден нема ни да погледне на страна, а камоли да направи нешто. Серазбира, постојат исклучоци, но тие се во многу помал број и се за секаква осуда.
П.П.С Ако сакаш може да ја изанализираме и обратната ситуација;)
Потполно те сфаќам што сакаш да кажеш ама сепак не се согласувам целосно.
Да, од чиста мира никој не изневерува, тука се сложувам, но вината сепак ја ставам токму на оној кој е директно поврзан во изневерувањето. Идеална врска не постои, ни идеален брак не постои, на никој не ни/му цветаат рози во односите со партнерот, тоа го има само во филмовите. Како луѓе сме створени да имаме несогласувања во врска со ставови, мислења, одлуки, решенија, организација (па дури и храна, ентериер, уредување, светлина и ред други работи). И сега не е решение ако после секое несогласување незадоволниот партнер оди кај комшијата или колегата од работа на тешење поради настанатата ситуација без разлика колку едниот бил навикнат телевизорот да е на страната од прозорот а другиот сакал троседот каде што лежи да е до прозорот.

Дури и кога односите во бракот/врската се нарушени до таа мера што ја имаш опишано не би се согласил дека вината паѓа на Тоде. Со разговор се решаваат скоро сите проблеми. Ќе седнат и ќе разговараат ко луѓе, ако не му е ништо тогаш Вале ќе побара наредниот ден да си дојде порано дома и да излезат двајцата на убава романтична вечера. Ако одбие дека веќе бил договорен со другарите ќе му закаже за два-три дена покасно. Ако и тогаш одбие очигледно има нешто во бракот и не може Тоде будала да ја прави на здрав памет. Затоа, исто како што викаш ќе му предложи да појдат на брачно советувалиште или психијатар. Ако и тоа го одбие тогаш можеш да му ги наброи работите кои и сметаат и кои и се веќе крајно неподносливи (касно прибирање дома, запоставување, нередовен секс, недостаток на внимание и слично) и слободно може да му даде рок во кој ќе бара промена на работите што ги спомнав претходната реченица. Е сега тука Тоде има две варијанти:
1. Да си продолжи по свое или
2. Да се промени.
Ако се промени супер, проблемот е решен. Ако не се промени подобар избор е разводот отколку швалерајот. Ниту еден маж (а богами ни жена) нема да стане подобар/подобра откако ќе разбере дека партнерот се плескал 3-4-5-6-10 месеци со комшијата и правел будала од него. Односите уште толку ќе се разнишаат. Затоа мој став е дека доколку дојде до ситуацијата што ја опиша најрационално решение е разводот а после тоа можат двајцата да се ебат со кого и каде ќе им текне без да имаат грижа на совест, образ, и принципи по кои ќе се водат или да се правдаат пред некој друг. Кога односите во бракот се нарушени до тој степен што станале неподносливи имаш потполно право гарантирано со закон да побараш развод кај надлежен орган (без разлика колку викаат дека сум партиски војник и не сум ги знаел законите :icon_lol:).

А што ако Вале си фати швалер а на Тоде кризата му помине после 2-3 месеци и дознае дека оваа се ебела цело време со Цанде водоводџијата? Мислиш дека ќе му е сеедно? Мислиш дека бракот ќе продолжи да фукнционира нормално како тоа да не се десило? -Не. Тоа остава трага, па дури и да не се разведат, на секоја помала караница низ нос ќе и го вади тоа. Дури и он може да иде по други само да се реваншира. Со самото посегнување кон швалерисување бракот е осуден на пропаст. Нема назад. Затоа пробај да го решиш проблемот штом настанал, ако не се решава на едниот начин пробај со другиот, ако ни другиот не помага пробај со третиот. Решение секако ќе се најде само да не биде премногу штетно за двајцата.

И во обратната ситуација би го задржал истиот став. Но, ако земеме друга ситуација каде што женското сака секс по три-четири партии од ден а мажот едвај може две и оваа плус е упорна за повеќе, е тогаш стварно не знам што повеќе би оправдал доколку не би можел да се реши проблемот на друг начин.

После тоа што јас си ја погазив гордоста и се направив на три и пол и го побарав мислам дека веќе него му дадов до знаење дека не ми е сеедно и дека сакам да сме заедно.
Што фајде сега да му пишам пак.. Тој треба да се сети..али јебига, џабе..
ми помина возо како што ми рекоа некои форумџии наназад :(

Девојка што знае што сака никогаш не го пушта типот што ја интересира туку-така од својата близина. Не е филозофија, ако ти се допаѓа некој, му укажуваш на тоа и не го пушташ од себе. Во љубовта не постои гордост. Ако некој не сака да биде со тебе откако си му кажала јасно дека ти сакаш со него, тогаш, не е он за тебе.

А да, глупаво од негова страна што не навел причини за раскин. Секој што е зрел, ги објаснува причините детално и конкретно, и тоа минимум 2 пати во различни наврати. Потоа, третиот пат, ако причините сеуште постојат, има сосема легитимно право да замине.

Потполно те сфаќам што сакаш да кажеш ама сепак не се согласувам целосно.
Да, од чиста мира никој не изневерува, тука се сложувам, но вината сепак ја ставам токму на оној кој е директно поврзан во изневерувањето. Идеална врска не постои, ни идеален брак не постои, на никој не ни/му цветаат рози во односите со партнерот, тоа го има само во филмовите. Како луѓе сме створени да имаме несогласувања во врска со ставови, мислења, одлуки, решенија, организација (па дури и храна, ентериер, уредување, светлина и ред други работи). И сега не е решение ако после секое несогласување незадоволниот партнер оди кај комшијата или колегата од работа на тешење поради настанатата ситуација без разлика колку едниот бил навикнат телевизорот да е на страната од прозорот а другиот сакал троседот каде што лежи да е до прозорот.

Дури и кога односите во бракот/врската се нарушени до таа мера што ја имаш опишано не би се согласил дека вината паѓа на Тоде. Со разговор се решаваат скоро сите проблеми. Ќе седнат и ќе разговараат ко луѓе, ако не му е ништо тогаш Вале ќе побара наредниот ден да си дојде порано дома и да излезат двајцата на убава романтична вечера. Ако одбие дека веќе бил договорен со другарите ќе му закаже за два-три дена покасно. Ако и тогаш одбие очигледно има нешто во бракот и не може Тоде будала да ја прави на здрав памет. Затоа, исто како што викаш ќе му предложи да појдат на брачно советувалиште или психијатар. Ако и тоа го одбие тогаш можеш да му ги наброи работите кои и сметаат и кои и се веќе крајно неподносливи (касно прибирање дома, запоставување, нередовен секс, недостаток на внимание и слично) и слободно може да му даде рок во кој ќе бара промена на работите што ги спомнав претходната реченица. Е сега тука Тоде има две варијанти:
1. Да си продолжи по свое или
2. Да се промени.
Ако се промени супер, проблемот е решен. Ако не се промени подобар избор е разводот отколку швалерајот. Ниту еден маж (а богами ни жена) нема да стане подобар/подобра откако ќе разбере дека партнерот се плескал 3-4-5-6-10 месеци со комшијата и правел будала од него. Односите уште толку ќе се разнишаат. Затоа мој став е дека доколку дојде до ситуацијата што ја опиша најрационално решение е разводот а после тоа можат двајцата да се ебат со кого и каде ќе им текне без да имаат грижа на совест, образ, и принципи по кои ќе се водат или да се правдаат пред некој друг. Кога односите во бракот се нарушени до тој степен што станале неподносливи имаш потполно право гарантирано со закон да побараш развод кај надлежен орган (без разлика колку викаат дека сум партиски војник и не сум ги знаел законите :icon_lol:).

А што ако Вале си фати швалер а на Тоде кризата му помине после 2-3 месеци и дознае дека оваа се ебела цело време со Цанде водоводџијата? Мислиш дека ќе му е сеедно? Мислиш дека бракот ќе продолжи да фукнционира нормално како тоа да не се десило? -Не. Тоа остава трага, па дури и да не се разведат, на секоја помала караница низ нос ќе и го вади тоа. Дури и он може да иде по други само да се реваншира. Со самото посегнување кон швалерисување бракот е осуден на пропаст. Нема назад. Затоа пробај да го решиш проблемот штом настанал, ако не се решава на едниот начин пробај со другиот, ако ни другиот не помага пробај со третиот. Решение секако ќе се најде само да не биде премногу штетно за двајцата.

И во обратната ситуација би го задржал истиот став. Но, ако земеме друга ситуација каде што женското сака секс по три-четири партии од ден а мажот едвај може две и оваа плус е упорна за повеќе, е тогаш стварно не знам што повеќе би оправдал доколку не би можел да се реши проблемот на друг начин.
Целиот муабет го сведуваш на развод. А муабетот беше за тоа како и зошто се јавува швалерајот. И самиот даваш примери дека АКО Тоде ги игнорира сите предзнаци, тогаш развод. Но дали одма доаѓа до тој развод? НЕ! Тука и се темели мојата теорија за тоа кој е кривец. Не е баш лесно да се побара развод. Има тука многу фактори, особено ако се работи за тоа дека женското е изневерено, и не бива преку ноќ швалерајот.
Последниот дел, ДА, остава трага, тоа е неминовно. Но пак, не е ни тоа поентата. Тој/таа кои биле во таква ситуација знаат дека не е така лесно ко што викаш со разводот. Многу луѓе продефлирале низ мојов живот кои поминале една од ове две варијанти (изневерен или изневерувач) и сите се согласиле со муабетов.

Целиот муабет го сведуваш на развод. А муабетот беше за тоа како и зошто се јавува швалерајот. И самиот даваш примери дека АКО Тоде ги игнорира сите предзнаци, тогаш развод. Но дали одма доаѓа до тој развод? НЕ! Тука и се темели мојата теорија за тоа кој е кривец. Не е баш лесно да се побара развод. Има тука многу фактори, особено ако се работи за тоа дека женското е изневерено, и не бива преку ноќ швалерајот.
Последниот дел, ДА, остава трага, тоа е неминовно. Но пак, не е ни тоа поентата. Тој/таа кои биле во таква ситуација знаат дека не е така лесно ко што викаш со разводот. Многу луѓе продефлирале низ мојов живот кои поминале една од ове две варијанти (изневерен или изневерувач) и сите се согласиле со муабетов.
Значи не. Разводот го сведувам како состојба пред барањето нов ебач а.к.а. швалерајот.
Муабетот беше на кого најчесто паѓа вината за швалерисувањето, на изневерувачот или изневерениот?
Да потклекнеш на проблемот и без да бараш да го решиш да бараш други додека си сеуште во брак во никој случај нема да е вина на изневерениот.
Изневерувањето е слабост на карактер и неспособност да се соочиш со проблемите во брачните односи. Проблемите не се оправдување да се посегне кон друг. Затоа вината ја префрлам на изневерувачот. Нема оправдување дека тоа што идела со други било од најхумани причини, па макар и за неа. После изневерување бракот нема да е ист и голем број на такви случаи завршуваат со развод. Само што во овој случај вината за разводот паѓа повторно на изневерувачот. Кога ќе го прашаат на Тоде Зошто се разведивте тој нема да рече 'оти не ја ебев редовно', туку дека Вале идела со поштарот 8 месеци.
Неспорно е дека не е лесно да се побара развод, али за да си чист најпрвин кон самиот себе а после и кон партнерот подобро е првин отворено да се разговара за да се реши проблемот, па да се побара развод па тек после да се трча по друга. Било кој друг редослед на настаните за мене е погрешен.

Сето напишано се базира врз моја лична претпоставка. Ништо од горенаведеното не сум искусил на своја кожа. Кога ќе дојде проблемот на тапет можеби се е поразлично. До сега не сум ни имал близок со сличен проблем за да знам како го решиле и кои биле последиците.

И сам знаеш дека пазарот дома и пазарот на пазар не е ист. Така и со твоево размислување. Се' е ОК и супер, но и самиот кажа, дека барем да си имал некој од ближните да се соочува со таа ситуација. НЕ е убаво, така да и НЕ ти посакувам да знаеш некој таков. Но животот е секаков, и убав и ружен, весел и тажен, така да во иднина е голема вероватноста да се сретнеш. Иако моето размислување на даденава тема било вакво и пред да се сретнам со такви ситуации, само ги потврдило работите. ДА, се согласувам дека можеби е самозалажување и дека работите никогаш нема да бидат исти, но тоа е човековата природа. Да биде и нерационален во одредени ситуации. И ти, и јас и било кој од нас постапил нерационално во некоја ситуација.
Пак да се пофторам, ................ Ако некој/а дома добива што е потребно од партнерот, тогаш партнерот никогаш нема да погледне на страна. Го спомна примерот со пошарот, .... ОК е тоа дека секогаш кога ќе биде прашан Тоде ќе биде дека ОНА се ебавала со поштарот, ама ТОЈ самиот ако е рационален (а тешко да биде) ќе се запраша дали го дал она што и требало на партнерката. И ако има пријател со кој ќе продискутира (ко мене на пр) ќе му каже дека Тоде е крив затоа што не слушал и превземал акција. А ОНА, си мислела дека со едно ебнување во месецот дека ќе добие доволно стимул да протурка до следната криза. Јбга, кој знае колку е лошо да не добиеш секс барем еднаш во неделата, а не и поретко да биде, ..... еднаш во месецот, или пак 1 во 2-3 месеца. Ниеден нормален не може да апстинира толку долго. А и ако апстинира, тоа има свои последици, се одразува на рационалното размислување.
Исто како што ти нагласи дека “за тебе“, ова е “за мене“ мислење(y)

Сфаќам што те загрижува, али вистината е дека не може да дознаеш дали некој има искрени чувства. Не постои сто процентен начин. Да, сигурно има некакви размислувања, вака треба да праи, така треба да праи, али ипак секој си е различен и не можеш според некој знак да процениш. Ако ептен ти се свиѓа, take a leap of faith и види што ќе биде, друго чаре нема :)

Не се пуштај вака бе :):)

Што фајде сега да му пишам пак.. [1] Тој треба да се сети..али јебига, џабе..
[2] ми помина возо како што ми рекоа некои форумџии наназад :(

Бидејќи мислиш дека [1], [2]. Или, секогаш ќе [2], ако тврдо стоиш на ставот дека [1].

Со други зборови, не „треба“ тој да се сети. Ако ти се сетиш прва, ти пиши му прва. Гордост = пречка, во случај да сакаш со некого да се споиш.

Научи ја оваа лекција. Бидејќи инаку ќе ти се повторува ситуацијата. Ќе се смени кога ќе го смениш [1] во „Сакам да се видам со него и тоа е поважно од тоа кој пишал прв, па затоа ќе му пишам да го викнам на кафе“.

Со лесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom