Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Пробувам да зборувам со неа и во живо, меѓутоа се однесува незаинтересирано. Таква е со сите што ги познавам. Немам проблеми од типот да насмеам девојка и слично, ама оваа не можам да ја сфатам. Едноставно не можам да видам дали и се допаѓам или не. :/

Иако од секогаш сум сметал дека е здраво размислување секогаш проблемот да го бараш кај себе, ама коа ќе пребараш и нема да најдеш ништо, не барај пак пеер, тоа е, ако си напраил ти све цакум пакум ондак останува дека она е канта.
Сериозно, класика муабет е ова "на нет фрштат муабети у живо два збора не сврзуе". Едноставно Каша е девојчето. Шо да праиш.
Поттикнуваш разговор, наметнуваш теми, поставуваш прашања, даваш одговори и све тоа? Ако го праиш све тоа и пак немате муабет, девојчето е сакато.
Малце е тапа да се помириш ама се дешава некоја на фб да е едно а у живо да е друго. И кој ја ебе бе пеер, сеа ти ли ќе ја опрааш? Коа е саката, саката е.
И батали муабетиве "искажи и чувства да дознаеш шо мисли таа за тебе" куроф ми драпање мадиња муабет. Ај ќе се молиме сеа.
Коа е во прашање заведување, твое е да бидеш ѕвер. Твое е да бидеш најбоље верзија од себе си, да ги покажеш сите квалитети на кои жени се палат (све тоа наменски и тактички наравно) и да финишираш. Не се опседнувај со фидбекот нејзин, курот шо го носиш твој е или нејзин? Превземи одговорност и имај муда, ако ти се свиѓа, грабај и не прашувај. Ако не е обострано, кул кул, лабаво, полека, нема гајле. Чил нишо трајно не се десило. It's ok. Ако пак е обострано, there you go. Сеа ако почнеш ти да се потиш за секој нејзин гест па зашо она вака зашо она така, прво покажуваш несигурност и си ја смалуваш пазарната вредност а друго прашање е на време коа ќе те усиса вортексот на френдзоун-от.
Значи, да сумирам на кратко, 1. Глеаш да напраиш све шо ти како маж треба да направиш (И НИШТО ПОВЕЌЕ.) за да се докажеш за worthy of her pussy. Ако ти е све штиклирано и пак нема посакуван фидбек, кулирај. Сериозно. Жени имаат свакакви причини да не кажат "Да." Колку и да ти е ватра гејмот мора да сфатиш дека немоеш Секоја да ја ќариш. Некоја едноставно е саката, за некоја гејмот ти е премногу префинет, за некоја едноставно не си и у лига, некоја има добиено, некоја и умрел дедо и вчера, некоја раскинала пред 2 дена, немоеш да знаеш хиено шо и се дешава. Шо не значи дека треба да толерираш све и свашта, тоа шо го даваш тоа и ќе го бараш. Наравно ако имаш некаква почит према себе си. Ако не го добиваш, кој ја ебе. Не пецаш со трска пеер, фрлаш мрежа. Мора да створиш leverage, ако не уложи нема што да изгуби и се наоѓаш по дифолт у шах-мат позиција. Ти играш покер со отворени она со затворени карти. You can't win bro.

Е сеа, може и да грешам, и девојчето да си е океј а тебе нешо да ти фали у гејмот, али тоа е више муабет за друг пост, ќе си кажеш ти шо мислиш, во кој е вината.
Шта речи.. коју послуку порати...

Те сакам!
smiley-love066.gif

немој уште еднаш да си го рекол тоа, некој може буквално да те разбери :)

Имав бан заради слична ситуација..10 дена и више..Ама на таква глупа реченица,таков одговор следи..

Имам еден проблем. Се знам со една девојка веќе подолго време и ми се допаѓа многу. Проблемо е у тоа што у живо малку разговараме, додека на фејсбук еден тон разговори, значи прва ми пиши и слично. Не знам што е проблемот. Добивам измешани сигнали од неа (или можеби си филозофирам). Досега никогаш не сум имал девојка, а имам 19 години (едноставно до сега ме одбивале). Сум се трудел и се трудам уште ама не оди. Свесен сум дека проблемот е до мене, и ве молам за некаков совет. :)
Ја да ти кажам биди среќен си нашол девојка која малку збори , барем на почеток. Види коа си со неа гледај да ја опуштиш знаш што мубаети вртите на фб . Почни нешто што ја интересира и понатаму треба само да си тече. Дај и знак дека си заинтересиран за неа да не биде после те сакам ко другар! Едноставно превземај акција и види каква ќе биде нејзина реакција.

финтата е што одкога го рече тоа јас бев тој што сакаше да раскинаме не она, таа сакаше да останаме заедно. сето тоа делува малце глупо

Како и да свртиш, кога почнуваат муабетите од калибарот на навика ... се натаму ќе е лепење додека еден ден нема што да се закрпи.

Имам девојка со која сум заедно скоро 2 години, но во последно време, се чувствувам љубоморен, на нејзините искачања со другарките, и на нејзиното поминато време со нив, сето тоа ми создава фрустрација, а понекогаш и секоја нејзина постапка ме нервира. По природа не сум таков човек, од секогаш сум наоѓал баланс во таа насока, но сега не можам да се исконтролирам. Оваа расположеност ми поминува кога ќе се видиме, тогаш е се супер, но по некое време пак доаѓа истото. Дали причина за ова е тоа што ми недостига, и тоа е плод на сето ова, затоа што кога ќе се видиме се стабилизира ситуацијата.

Имам девојка со која сум заедно скоро 2 години, но во последно време, се чувствувам љубоморен, на нејзините искачања со другарките, и на нејзиното поминато време со нив, сето тоа ми создава фрустрација, а понекогаш и секоја нејзина постапка ме нервира. По природа не сум таков човек, од секогаш сум наоѓал баланс во таа насока, но сега не можам да се исконтролирам. Оваа расположеност ми поминува кога ќе се видиме, тогаш е се супер, но по некое време пак доаѓа истото. Дали причина за ова е тоа што ми недостига, и тоа е плод на сето ова, затоа што кога ќе се видиме се стабилизира ситуацијата.

Кажи ни ја целата приказна. Не се станува љубоморен преку ноќ. Не го гуши девојчето. Другарките се поважни од дечкото. :pipi:

Кажи ни ја целата приказна. Не се станува љубоморен преку ноќ. Не го гуши девојчето. Другарките се поважни од дечкото. :pipi:
Не се има случено ништо што би предизвикало таква реакција од моја страна, едноставно од никаде е. Ми смета тоа што нема еднаков однос со мене и со нив, и не се еднакви постапките, иако е глупост, така ми е, веројатно затоа што сум вага :D Сето ова го задржувам за себе, тука можам да се исконтролирам, но не сакам така да се чувствувам а и се плашам да не помине во онаа болна љубомора.

Не се има случено ништо што би предизвикало таква реакција од моја страна, едноставно од никаде е. Ми смета тоа што нема еднаков однос со мене и со нив, и не се еднакви постапките, иако е глупост, така ми е, веројатно затоа што сум вага :D Сето ова го задржувам за себе, тука можам да се исконтролирам, но не сакам така да се чувствувам а и се плашам да не помине во онаа болна љубомора.

Љубоморен си и на другарките?
Нормално дека нема исто да се однесува кон нив и кон тебе, тоа треба да ти е јасно. Ако на некој начин мислиш дека тепа повеќе време со нив, а не со тебе, а ти сакаш да си повеќе со неа, тогаш кажи и го тоа. А ако не е тоа случај, најди си друга занимација за мозокот.

Нормално дека нема исто да се однесува кон нив и кон тебе, тоа треба да ти е јасно. Ако на некој начин мислиш дека тепа повеќе време со нив, а не со тебе, а ти сакаш да си повеќе со неа, тогаш кажи и го тоа. А ако не е тоа случај, најди си друга занимација за мозокот.
Јас сето тоа го знам и го имам сфатено, но не можам да престанам да помислувам на тоа. Еве чист пример како изгледа сето тоа: Имам приметено дека кога е искочена со нив има навика да се нашминка, а кога е со мене тоа не е така. Мене не ми смета тоа што не носи шминка кога е со мене затоа што сум човек што почитува и сака повеќе природен изглед. Дури е и смешно да ми смета. Мене ми смета таа не еднаквост. Само пробувам да ја најдам причината за тоа, за да го искоренам овој мој "проблем" :D

Јас сето тоа го знам и го имам сфатено, но не можам да престанам да помислувам на тоа. Еве чист пример како изгледа сето тоа: Имам приметено дека кога е искочена со нив има навика да се нашминка, а кога е со мене тоа не е така. Мене не ми смета тоа што не носи шминка кога е со мене затоа што сум човек што почитува и сака повеќе природен изглед. Дури е и смешно да ми смета. Мене ми смета таа не еднаквост. Само пробувам да ја најдам причината за тоа, за да го искоренам овој мој "проблем" :D
Имаш премногу слободно време и размислуваш за глупости. (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom