Квалитетите на еден пејач

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Естрадава (и тоа не само нашата) си се преполни со секаков вид на личности кои ете, благодарејќи на парите, убавината, врските, среќата, способностите или талентот стигнале до едно ниво за себеси да се наречат пејачи. Од тука, широката публика ги прифаќа како такви и ги величи, некои заслужено а некои не.

Па според вас, што е пресудното за еден човек да биде пејач?
Дали е тоа добриот глас комбиниран со одличен изглед? Дали е тоа харизмата и енергијата на една личност?

Или пак е добата студиска обработка на гласот, вештачкото поместување на вокалниот интервал, многуте пари кои се користат како пласирачки средства итн?

Па зависи шо очекуваш од еден пејач..Ако тражеш значи комплетен пејач у права смисла на зборо тогај мислам дека гласо,харизмата,хемијата со публиката и такви работи го прават тоа шо е..А ако тражеш шоу мен значи типац или типка по која се попалуват тинејџерите тогај сценски настап, раскош,пари,лепота,скапи спотови,и на слики да е со напрчена уста....:smir:

Од тука, широката публика ги прифаќа како такви и ги величи, некои заслужено а некои не.

Па според вас, што е пресудното за еден човек да биде пејач?

Соодветно глупа публика. Одговорот го имаш во прашањето, вопрочем :)

Ако планира да прави плочи за госпоѓи во години да ги слушаат додека готват запршка, потребен им е добар глас.

Ако планира да прави концерти со по 500.000 публика, треба да биде влажнable за тинејџерската публика.

Кратко, ама јасно.

Добар вокал,добра интонација и музикалност,харизма,појава,изглед,понашање..
Накратко ова се квалитетите на вистински пејач..
За жал во Македонија го нема..

Добар вокал,добра интонација и музикалност,харизма,појава,изглед,понашање..
Накратко ова се квалитетите на вистински пејач..
За жал во Македонија го нема..

Токму тоа.

Единствениот што го имавме, го немаме поќе.

Ниту едно од оние кои авторот ги навел. Потребен е способен менаџер и човек кој ќе истрпи се` во борбата за кариера. Мислам, пази кој е признаен музичар:
snoop_dogg.jpg

Snoop the Dogg. :toe:

Ако гледам така на работите како што се гледа по некои правила,најверојатно ќе остани 1/12на од вкупната бројка на пејачи,пејачки,интерпретатори...Секој втор денес е естраден уметник. Дури и почнува да ми се повраќа.Не знам со кое право некој вели: ЈАС СУМ ПЕЈАЧ! Не бе брат,некој треба да ти кажи дека тоа е навистина така па тек после да се земислуваш некој и нешто.Па дури и ако ти кажи дека е така не треба така слепо да му веруваш.

Прост пример: Некој композитор/текстописец ти вели: Ооо..браво,па ти си знае да пееш.Дај 500 евра да ти сниам песна.Е сега,знаеш да пееш или знаеш да му дадеш 500 евра за песна???

Ај заминав оти ако почнам да пишувам ќе искењам се живо па дури и тоа што не треба :)))

Дајте ми го ова,сите ќе ве направам пејачи

recording-studio.jpg

1.Да биде барем на некој начин поврзан со песната што ја изведува,да го има почувствувано тоа што е во текстот(ако не скроз барем рефренот :))

2.Да биде перспективен и да го бидува во соработка со други пејачи/композитори(бенефиција е ако знае да направи или напише песна за некој друг пејач)

3.Вистински надарен пејач за мене е оној кој е уникатен во својот стил,кој сам си ги прави песните и секако тие песни се успешни(ако не се ништо од надареноста -.- )

4.И пак,емоции,емоции кои ќе излегуваат буквално од гласот на пејачот,не да застане ко некој стуб и да рецитира без осет(да не се разбереме погрешно-и Слаткар рецитира ама го прави тоа проклето добро :icon_lol: )

5.Сценски настап,култура при давање интервјуа,добар менаџер...

Школуван глас може да,пожелно е :) ама поретко,денес повеќе внимание се обрнува на други работи од која најосновната е минатото на пејачот,со кого е во врска во моментот и каде најчесто излегува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom