Квалитет на бензин, нафта, плин и сл...

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
имаше пумпа шел, на автопатот тетово скопје и уште работи ја отворија сеа брзо, но не знам поради кои причини ги тргнаа ознаките од Шел. Ако некој е поупатен нека каже што се случило.
Вероватно поради лиценца, а можеби и тужба ќе добие.

Редовно ставам нафта на макпетрол, и никогаш ама никогаш сум немал проблем.
ако само и само од макпетрол тураш, како ке осетиш дека има разлика со другите и дека можеби има проблем, кога не знаеш?[DOUBLEPOST=1412036688][/DOUBLEPOST]
имаше пумпа шел, на автопатот тетово скопје и уште работи ја отворија сеа брзо, но не знам поради кои причини ги тргнаа ознаките од Шел. Ако некој е поупатен нека каже што се случило.
не ги тргнаа, туку ги покрија.. а тоа е голема разлика... упатен сум во проблемот, човекот сеуште ги чека лиценците за кои има платено. само тоа иде споро. карши таа бензинска е и лукоил, која ке се преместува на неколку километри накај тетово, а на нејзино место ке биде втората бензинска шел. само треба време да пројде, додека се добие лиценцата. проблемот кај нас е што шел несака да си го руга името поради лошите горива кои се точат кај нас.[DOUBLEPOST=1412036743][/DOUBLEPOST]

Си ставија само нивно лого, некоја фалш фирма за да привлечат муштерии и мораа да го тргнат.
Вероватно поради лиценца, а можеби и тужба ќе добие.
одма шпекулации... типично за нас македонците а и балканците општо...

@onak ставав едно време редовно на лукоил, од пуста мрза секогаш да излезам надвор за да платам се префрлив на макпетрол и се е исто. Никаков проблем.

одма шпекулации... типично за нас македонците а и балканците општо...
Неможеш да добиеш лиценца, можеш само да добиеш франшиза за брендот. И да добиеш франшиза тие од Шел ќе ја градат бензинската и ќе управуваат со нејзе. Неможеш ти само така да си градиш бензинска и да чекаш лиценца за лого.

Друже, Макпетрол се тиња. Само кога мораш да ставиш од нив, во споротивно сите се подобри од нив. ЛукОил, МакОил, Октан, ..... па и приватњаците. Ако си од Ск, МаријаПетрол кај стаклара, онаа кај последна 4-ка во К.Вода, ...... абе сите.
И плин да не заборавам. Боца за плин ако приметиш дека треба да ја замениш па тогаш од макпетрол, во спротивно си ја полниш кај горенаведениве.

Е баш Макпетрол се најдобри од сите.

МакПетрол се тиња невидена посебно за бензин , страшно лош и неквалитетен бензин имаат без разлика 95-98 , дури и ОКТА има подобар бензин , и нафтата не им е нешто посебно за разлиак од другите на Лукоил вода можат да им носат . Најдобри се Лукоил општо за сите видови горива.

Макпетрол од гориво,авто делови,козметика,услуга отсекогаш биле тиња компанија.
Само во макпетрол може да згрешат место нафта бензин да ти стават.
А еднаш за малку нафта место бензин ќе ми ставеа,среќа што пиштолот за нафта е подебел.

ОК, секој со своето. Ако си ти задоволен, јас уште позадоволен за твојата кола. ;)
За мојата е поинаку, нели?

Порано ставав од Окта и Лукоил. Ми правеше проблеми со нивната нафта. А со оваа од Макпетрол до сега не се појавил проблем на мојата кола.[DOUBLEPOST=1412092007][/DOUBLEPOST]
Макпетрол од гориво,авто делови,козметика,услуга отсекогаш биле тиња компанија.
Само во макпетрол може да згрешат место нафта бензин да ти стават.
А еднаш за малку нафта место бензин ќе ми ставеа,среќа што пиштолот за нафта е подебел.

И отиде моторот.

Порано ставав од Окта и Лукоил. Ми правеше проблеми со нивната нафта. А со оваа од Макпетрол до сега не се појавил проблем на мојата кола.[DOUBLEPOST=1412092007][/DOUBLEPOST]

И отиде моторот.
Не видов дека става бензин место нафта и му свикав во меѓувреме сликав па ги терав да го вадат бензинот.

Иначе и да ставиш бензин нема ништо штета и да го повозиш додека не угаси.После извдади го горивото стави си нафта и пак вози се.

Не видов дека става бензин место нафта и му свикав во меѓувреме сликав па ги терав да го вадат бензинот.

Иначе и да ставиш бензин нема ништо штета и да го повозиш додека не угаси.После извдади го горивото стави си нафта и пак вози се.

Да бе така е тоа. :pos:
Ако е така, дај ќе ти ставам наместо нафта бензин и обратно, трошокот за нафта и бензин е мој, а ако рикне моторот ти си плаќаш.

Да бе така е тоа. :pos:
Ако е така, дај ќе ти ставам наместо нафта бензин и обратно, трошокот за нафта и бензин е мој, а ако рикне моторот ти си плаќаш.
Не се клади ти кажувам од искуство ќе изгубиш

Во макпетрол место нафта мои ставија бензин за 1000 денари а во резервар имав 12 литри нафта.
Ја возев 10 километри додека се измеша нафтата со бензинот и пред да угаси почна да сецка.
Видов у фискалната дена ми ставил бензин место нафта му се вратив најдоа на камера и ја видоа грешката.
Си викнаа шлеп служба ја однесоа во нивниот сервис на илинденска,целото гориво го извадија од резервар а дизните ги исклучија па ја стартуваа неколку пати директно со црево од бошпумпата во канта со нафта па ги приклучија дизните и доводот до бошпумпата.
Ми го наполнија резерварот колку собира (60 литри) а другиот ден на трансакциска ми префрлија 20к денари со усен договор дека нема да ги тужам.
Јас ја возев цело зимо и пола пролет,немав никаков проблем ни па до сега има новиот газда.

Неможеш да добиеш лиценца, можеш само да добиеш франшиза за брендот. И да добиеш франшиза тие од Шел ќе ја градат бензинската и ќе управуваат со нејзе. Неможеш ти само така да си градиш бензинска и да чекаш лиценца за лого.
ај не треси зелени жити се, кога не си упатен... за да добиеш право на користење на лиценца (франшиза ако сакаш) мора да испочитуваш одредени стандради при ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТОТ кој ти лично го градиш... а тоа се логото, боите заштитни и името... шел ке граделе тука.. исто како што окта изгради свои бензински... еден куп ги има и ниедна не е на окта, т.е. сега октаН...

кој ги изгради сендвичарите на мекдоналдс во македонија? и кој управуваше со нив? мекдоналдс од УСА? а кока кола да не случајно они им ја изградија? а еурокрем таково што се произведува во свислион (патем речено кој го изгради свислион)?

ај не треси зелени жити се, кога не си упатен... за да добиеш право на користење на лиценца (франшиза ако сакаш) мора да испочитуваш одредени стандради при ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТОТ кој ти лично го градиш... а тоа се логото, боите заштитни и името... шел ке граделе тука.. исто како што окта изгради свои бензински... еден куп ги има и ниедна не е на окта, т.е. сега октаН...

кој ги изгради сендвичарите на мекдоналдс во македонија? и кој управуваше со нив? мекдоналдс од УСА? а кока кола да не случајно они им ја изградија? а еурокрем таково што се произведува во свислион (патем речено кој го изгради свислион)?
Agroplod Resen

Макпетрол се единствени кои имаат своја лабораторија за тестирање на горивата и ми се чини Окта рафинеријата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom